Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד מונדאו 97-98, בעד או נגד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי מודל 95 -- כבר הבנתי ממוסכניק מורשה לפורד שהן בעייתיות. על ה-98 אמר שאין בעיות כמעט בכלל (ובלי פרנויות, הבנאדם חבר של חבר, לא מחפש לקוחות קבועים). מחפשת מכונית כיפית לנהיגה, גדולה ומפנקת (אוטומטית כמובן), מיוחדת, במחיר של 35K גג. מוכנה לחתונה קתולית, בתנאי שהרכב ישמש אותי כמה שנים טובות בלי מוסכים חוץ מטיפולים. כל שונאי ואוהבי המונדאו מוזמנים להגיב במנומקת.

פורסם

ההבדלים בין דור 1 ו 2 של המונדיאו הם מאד זניחים (שינוי קוסמטי חיצוני), אז מעניין איך זה שדווקא הדור הראשון הוא בעייתי והשני לא...

מנסיון על דגם GLX (שלי) ודגם CLX (של ידידה) - לכי על המאובזר יותר, התחושה נעימה יותר ויש לו ABS שלפעמים אין ב CLX

יתרונות של מונדיאו - מחיר רכישה זול בצורה מחפירה יחסית לתמורה, כוח, נוחות, מרחב, הנאה לא רעה מנהיגה ביחס לאוטומטית גדולה, בטיחות, מחיר תחזוקה סביר וצריכת דלק מפתיעה לטובה. גם לא גניבה.

חסרונות של מונדיאו - קשה יחסית למכור (בעיקר כי השוק מעדיף 1.6 יפניות ישנות יותר), עיצוב משעמם בדור הראשון, קצת גדולה לחניות בעיר צפופה, רכב נמוך - לא לדרכי עפר, הילוכים קצת ארוכים מדי לטעמי בשביל נסיעה עירונית

חוץ מיישור קו (מצבר, צמיגים, מגבים, אגזוז וכו') בלאי וטפולים לא היו לי תקלות ברכב.

בקיצור - ממליץ בחום, ועל הדור השני עוד יותר. אמנם לא תמכרי בקלות אבל ירידת הערך הגדולה כבר מאחורייך ותוכלי להנות מרכב מצויין במחיר נוח.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

עכשיו אני בכלל בדילמה: יש לי אפשרות לרכוש אלמרה 97' GXI יד ראשונה, 120K ק"מ, של נהגת יחידה (חברה של חברה) שמורה ומטופלת, טסט לשנה. מכונית שלגמרי לא מרגשת אותי, אבל נחשבת אמינה ועם שוק טוב. מבקשים מחיר מחירון - 36K - שבטח אפשר לרכוש בו מונדאו 98-99 הרבה יותר כיפית מבחינת הנוחות והאבזור.

בבקשה תגידו לי לא להתפתות ולחכות למונדאו החלומות שלי!!

פורסם

תראי - עם האלמרה לא יהיו לך הפתעות.

סה"כ זו יפנית לא רעה שעושה את מה שיפניות יודעות לעשות טוב - להסיע אותך ממקום למקום בלי להתקלקל ובלי שתרגישי יותר מדי מה קורה בכביש.

היא יותר סחירה, קצת יותר קטנה, פחות מאובזרת וכנראה יותר אמינה. פרט לכך אני לא רואה יתרונות מיוחדים באלמרה.

פורסם

אם כל הכבוד לא כדי לך לשמוע לו. יש לו אהבה לרכב הזה אני אומר שומר נפשו

ירחק זה רכב על הפנים עד הדגם הנוכחי. אני אומר לך לך תבזבז ת'כסף

שלך על ממתקים, פיסטוקים וקולה יותר טוב מעל הרכב הזה. מלא בעיות ולא אמין בכלל, תראה

מוסך כל יום או לפחות אחת לשבוע. תשווה מחיר מול המתחרים שלו כמו לגאסי, 626,

גאלנט, אקורד או קרינה ותראה ותבין למה המחיר שלו על הפנים טיב החומר,

חביבי.

מביא לי צמרמורת הרכב הזה תברח בבקשה עוד פראייר כמעט מתחלף לי מול

העיניים.

פורסם
רכב על הפנים עד הדגם הנוכחי...... מלא בעיות ולא אמין בכלל, תראה

גאלנט, אקורד או קרינה ותראה ותבין למה המחיר שלו על הפנים

וכבודו היה בעלים של מונדיאו כמה זמן בדיוק ?

והאם כבודו יודע שהמונדיאו וה 626 רכבים די דומים, ואפילו עם אותו הגיר (CD4E למקרה שאתה מתעניין) ?

פורסם

שלך על ממתקים, פיסטוקים וקולה יותר טוב מעל הרכב הזה. מלא בעיות ולא אמין בכלל, תראה

חביבי.

העיניים.

אין לך מושג כמה שטויות ירית עכשיו..

המונדאו היא מכונית מצויינת... הדור הראשון הדור השני והדור השלישי.. כולם מכוניות טובות מאוד וזה שאתה פאן פוי יפני זה לא אומר כלום...

לאבא שלי היה 10 שנים את המונדאו דור ראשון והוא עכשיו החליף למונדאו החדשה.. לא היו שום בעיות עם האוטו והוא שירת אותנו בצורה מצויינת... הוא מאוד נוח ודיי חזק והוא אוטו מצויין וזה פשוט בושה שהמחירון שלו הוא רק 20 אלף שקל... ואנשים קונים לאונה בסכום הזה...

המונדאו היא מכונית מצויינת... תנסה אותה

פורסם

:???::???: :???:

בעסה. האלמרה נלקחה לבדיקה ונתגלתה בה פגיעת שאסי ("פגיעה+תיקון בקורת אורך אחורית עד לנקודת ריתום המתלה". לפי הבוחן זה לא מהווה בעיה בטיחותית, אבל אמרו לי שבכל מקרה צריך להוריד מהמחירון 20-30%. חוץ מזה עוד בחניה של הרכב ראיתי שיש לו בעיה של נזילת שמן לפי הכתמים הרבים מתחת למכונית, שחלקם היו טריים ביותר. המוכרת טענה שמדובר בבעיה ידועה ושהיא בודקת כל כמה שבועות שמן ומוסיפה לפי הצורך. גם בבדיקה התברר שיש "נזילות שמן חזקות" ו"נזילות שמן במערכת הנעה, שמן כהה".

חוץ מזה, לא ברור לי איך המכונית עברה טסט לפני שבוע אם לפי הבדיקה "בלמים אחוריים לקויים", אבל עובדה שהיא עברה (האם מכון הבדיקות מכסתח או שמא מכון הטסטים מורח?!). כמו כן האבחנה ממליצה להחליף רצועת תזמון (יענו טיימינג, אם אני מבינה נכון), למרות שהאוטו עבר טיפול עשרת אלפים לפני כחודש לרגל הגיעו ל-120K ק"מ, ועד כמה שידוע לי מחליפים את רצועת הטיימינג כל 60K.

פרט לכך המנוע (וגם הרדיאטור) תקינים לפי הבדיקות.

עכשיו השאלה הגדולה: בהנחה שהמוכרת מורידה מהמחיר בהתאם לאומדן שמאי את פגיעת השאסי ועלות התיקונים -- לקנות ולתקן? שהיא תתקן ואז לקנות? לא לקנות בכלל בגלל השאסי (ולחכות עוד חודש לפחות עד שתימצא המונדאו הראויה לי :mm_tongue :mm_tongue)? כמה לדרוש הורדה בגלל הפגיעה בשילדה? כמה אמורים לעלות התיקונים? (אני יודעת שקשה לומר בלי לראות את המכונית, אבל הערכה גסה גם תעזור) הבוחן אמר שלגבי דליפת השמן צריך קודם לנקות את המנוע, לנסוע עם המכונית ולאתר את מקורות הדליפה. לטענתו יש לפחות שני מקורות. מוסכניק אחד אמר לי שזה יכול לצאת אלפיים-שלושת אלפים ש"ח.

היתרונות הגדולים של האלמרה במקרה שלי הם שאני יכולה לסמוך על המוכרת שהיא לא התפרעה עם המכונית (אם כי בנה החייל גם נהג עליה, אז גם קשה לדעת), שהיא יד ראשונה ובסך הכול די שמורה, ושבכל זאת מדובר ברכב בן 7, לא ציפיתי שהוא יהיה כמו חדש.

מה אומרים המומחים? בינתיים קבעתי איתה ליום ראשון ללכת יחד למוסך לברר את עלות התיקונים ולקבל אומדן פחת.

אלה תוצאות הבדיקה, אגב:

מנוע, מערכת קירור, מערכת דלק, מערכת הצתה: לא תקין

בלאי פנימי, נזילות שמן חזקות, תושבות מנוע פגומות, מערכת גלגילות רצועות/רועשות/מותחנים פגומים, בדוק/החלף רצועה/מותחן מערכת תזמון על פי הוראות היצרן, בדוק/עקוב אחר צריכת/שריפת שמן מנוע בנסיעה, קורוזיה בית טרמוסטט

מערכת פליטה: תקין
סרן קדמי ומערכת היגוי: תקין
קפיצים: תקין
שלדת מרכב:
ליקויים בעלי משמעות נמוכה: לא תקין
פגיעה+תיקון בקורת אורך אחורית עד לנקודת ריתום המתלה, פגיעה פח חזית מולחם משקף פגום, פגיעות מרכב/מעיכות תיקוני מרכב וצבע סביב הוחלפו חלקי מרכב.
ליקויים בעלי משמעות שולית: לא תקין
חלקי פלסטיק פגומים/חסרים.
מערכת בלמים (ללא פירוק גלגלים): לא תקין
בלמים אחוריים לקויים לתיקון.
צמיגים: תקין
מערכת תאורה (כולל מצבר): לא תקין
אין תאריך על המצבר/לא ברור
העברת כוח: לא תקין
נזילות שמן במערכת הנעה, שמן כהה בלאי דסקיות הילוכים.
מחוונים: תקין
הערות כלליות:
הערה: בהגדרת קורה אורכית ההתייחסות היא לשלדה.

פורסם

האוטו אולי יד ראשונה - אבל דיי מוזנח נראה שטופל "מלמעלה" ולא בצורה יסודית.

מכיון שגם השלדה לא משהו - ווהמשך כנראה לא מבטיח כי הרכב לא טופל כיאות - אני הייתי מוותר.

אינני פוסל רכבים עם פגיעת שלדה, ואף רכשתי מכונית כזאת לחמי, אך שם היה מדובר במכונית המטופלת בקפידה שלא היה צריך להשקיע בה כלום, וגם כך קניתי אותה בכ-25% הנחה מהמחיר.

בהצלחה עם מכונית אחרת.

צביקה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מונדאו שנת 95 חביבי זה רכב על הפנים בעיות במזגן מאוד יקרות (היחידה פנימית), לא אמין, חישנים יקרים ובמוסך יעקמו פרצוף כאשר תכנס אם בעיה 123456 צודק מאה אחוז זה אם המונדאו הלבנה מנסה עדין למכור תאוטו שלו ולא מצליח גם לא בשקל מה אתה משווה 626 למונדיאו בכלל איפו אתה ואיפו העולם מונדאו חרא של אוטו בשנים הללו למעט החדש לא לשמוע להם בכלל גם המחיר שלו מראה את טיב החומר ממש רכב גרוע ומלא תקלות תברח תעזוב אותם הם אלה שממשיכים את דור הפראיירים תמיד טוב כאלו אנשים לבעלי מוסכים ירה ברגל אלק באמת פראייר... חבל על הזמן ונכון רק יפני בשנים הללו רק יפני, נקודה.

אני נוהג עפ"י כל החוקים... החוקים שלי כמובן

פורסם

המונדאו היא לא מכונית גרועה ותפסיק לזיין תשכל על דברים שאין לך מושג בהם! אתה נהגת במונדאו הזאת?! הייתה לך כזאת?! אני בספק אז אל תזיין תשכל ואל תגיד גרועה כי היא יותר טובה מה6262 ותפסיק כבר עם הבילבולי מוח האלה! נשבר לי כבר לראות את הטמבלים בפורום הזה שרק יפני רק יפני!

אבא שלי נהג באוטו הזה 10 שנים עד עכשיו ולא היו איתו בעיות והוא נסע כמו גדול.. אוטו מצויין אז תפסיק לזיין תשכל ולדבר על דברים שכנראה אין לך מושג בהם!

המונדאו היא מכונית טובה מאוד וזה שלך יש בעיות איתה זה לא מעניין אף אחד!

פורסם

ואו כמה "לזיין" בפסקה אחת שיחקת אותה וכן זה אחד המכוניות הגרועות

בתבל ממש גועל נפש. ואם כל הכבוד לאבא שלך מה הוא היה יד ראשונה (טיפולים והכל)? לך תקנה יד שלישית ותראה כמה כסף ישפך לך. ותלמד לדבר "לזיין" אפשר גם לבלבל נשמע יותר טוב.

יפני זה הכי טוב תראה אותם על הכביש רצות ונמכרות במחיר גבוה גם משנת 92 (סיוויק, 323 סדן,

לאונה ועוד)

ותראה כל אירופאי שנת 95 כמו המונדאו אם מחירון שלא נושק ל 30K למה? כי ואני ידבר כאן

לא יפה אלו מכוניות חרא!!! תראה סובארו, טויוטא ומזדה חורשות כבישים גם מהשנים

93 ו 94 ותראה פיאט, איפו כל הפיאט אונו שנמכרו כמו סופגניות בחנוכה בשנים 92 עד 95

נעלמו ועברו לפירוקיה. או פיאסטות שמקרטאות או רנו 19 שעברו ישירות לפח וסיטרואן כל ה XM הגדולות שהיום אחת לא רואים יעני מכונית מנהלים וסיאט איביזה יש בכלל חשק כאן להרחיב בכלל. עובדות בשטח תתרגז, תקלל תגיד מה אתה רוצה אין מה לעשות יד שניה

לראש שקט בלי תקלות ובעיות זו מכונית יפנית כל העולם יודע, אבל צריך כמוך בשוק אחרת מה יעשו בעלי מוסכים (תחשוב למה דייהטסו שיתפה את דייהו למוסך המרכזי שלה כי לאנשי דייהטסו לא היה פרנסה תכנס למוסך על כל שרייד יש 10 רייסר ויותר). בגדול גם מזדה עשתה את אותו הדבר אם פורד כסף יש באירופה לא ביפן.

פורסם

חביבי.

העיניים.

אהא, ובאמת נראה לך שמישהו שיש לו מעט שכל בקודקודו יקשיב למישהו שכותב "לך תבזבז ת'כסף

חביבי."

באמת, זו נראית לך תשובה מקובלת בפורום ייעוץ ברכישה?

בנוסף - כל תגובות ה"לזיין את השכל כאן" - לא מקובלות. החל מרגע זה אם תהיה עוד תגובה הכוללת שימוש בשפה כזאת, או סתם תגובה מפגרת כמו זו שציטטתי - היא תימחק.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כן הנה הרכב שעדין שלי רק מחנה בחניה.

אז ככה קניתי אותה ב 24K והחיישנים הלכו לי. החלפתי בעלות שלכ 2.5K.

לאחר מכן בעיות סטרטר, החלפתי. נסיעה וגימגומים כאלה כאילו הרכב רוקד. מוסך

מרכזי ברחובות ובאשדוד בחנו ולא מצאו מה הבעיה והיא נמשכת כמובן. ראש מנוע מתחמם,

מתעבת (אלומיניום) והולך מהר מאוד. בולמים מאחור חלשים נשחקים מהר. מזגן יחידה פנימית

הלכה בריחה של גז עלות 3K ויותר צריך לפרק את הכול בתא הנהג ולטפל בבעיה. רוצה עוד?

מערכת חשמל קרובה למנוע, שרשורי (צינורות המוליכים את החוטים) נסדקים ומתפוררים וגורמים

לקצרים. שרשורי אחד עלות של 1K יש כמה. בעיות יתחממות, בעיות במד אוץ זז יותר מידי רוצה עוד?

זה לא רק הרכב שלי דפוק זה פשוט רכב על הפנים (מחלה) תנהג בהיגיון...

חביבי יש לי שני חברים לשניהם בעיות דומות ואלו בעיות שגם מוסך מרכזי יעיד שהרכב הזה

הוא הגרוע כמעט של פורד ומלא בתקלות. אני אומר ככה כדי שגאונים כמוכם לא יתנו עצות

מטופשות בקשר לרכב הזה, פותח השרשור, לך למוסך מרכזי וגם לא מרכזי ותשאל על הרכב הזה

ותבין שאני כבר ביקרתי בכל מוסך והם אומרים זה לא רכב זה מכונת כביסה וצריך למכור

אותו מהר. לשלי אחרי השקעה של 15K וללא בעיות אין שוק בכלל רוצים עליו אנשים לא יותר מ 10K

והמחירון שלו שווה כ 24K. כמו שנאמר בעבר תשווה מחירים לאחרות בסוגו ותבין לבד למה המחיר שלו זול.

נ.ב.

ובקשר לפיסטוקים וקולה המשורר ניסה בהלצה להעביר מה דעתו על הרכב גם זה נהוג בימינו זה נקרא

הומור שחור.

HPIM2231.jpg

אני נוהג עפ"י כל החוקים... החוקים שלי כמובן

• תוכן חדש...