Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הורדת ממיר (סקסו)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כנראה מוריד את הממיר באוטו היום. הבנתי שאצלי מכיוון שהממיר לא מחובר משני הכיוונים עם ברגים אלא רק מאחד, צריך לחתוך בצד אחד, ואז יש שתי אפשרויות - או ליצור חיבור מיוחד על הצינור ולהחליף את הממיר בתיבה מרוקנת (לא לגמרי מרוקנת כדי למנוע יותר מדי רעש), או פשוט לרוקן את הממיר עצמו, שזה זול יותר משמעותית, מסתבר.

יש לכם הצעות, רעיונות? (מניסיון כמובן). הבנתי שאם הממיר היה מחובר משני הכיוונים העלות הייתה כ-200+ ש"ח, אבל מכיוון שצריך לרוקן אותו, העלות היא כ-400.

אני חושש מעט מעניין הרעש - הבנתי שהוא יהיה חזק יותר, השאלה היא בכמה? אני לא מעוניין ברכב מרעיש ולא מתכוון להחליף אגזוז כרגע.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אהלן רוני,

אצלי לקחנו צינור באותו הקוטר והחלפנו במקום הממיר - מהסעפת ועד הדוד האמצעי,

כך נוצר מצב שלא רואים חיתוך באמצע אלא צינור ארוך ושלם.

לגבי הרעש - לא משהו רציני בכלל (פחות מהרעש של הראם אייר) אבל קח בחשבון מן ויברציות מעצבנות ובק פיירים קטנים בעזיבת הגז.

בהצלחה,

הסרת הממיר היתה צעד חכם, אצלי האוטו התחיל לעלות בסל"ד בצורה מהירה וחלקה יותר.....

ביי

אייל

BMW M135I

פורסם
אהלן רוני,

אצלי לקחנו צינור באותו הקוטר והחלפנו במקום הממיר - מהסעפת ועד הדוד האמצעי,

כך נוצר מצב שלא רואים חיתוך באמצע אלא צינור ארוך ושלם.

לגבי הרעש - לא משהו רציני בכלל (פחות מהרעש של הראם אייר) אבל קח בחשבון מן ויברציות מעצבנות ובק פיירים קטנים בעזיבת הגז.

רגע - החלפת רק בצינור או עם דוד "דמי" באמצע? כמה עלה לך בערך? אצלי בעל המקצוע טוען שעדיף לבצע חיתוך ושהוא יכול להסתיר את זה כך שלא יראו שנעשה חיתוך.

אתה מעודד אותי לגבי הרעש - תודה!

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני,

אצלי אין דוד דמה - אלא צינור בקוטר אחיד.

לא היו בעיות בטסט אם זה מה שמפחיד אותך (כבר שני טסטים).

לגבי ריקון הממיר עצמו - לא מומלץ - יוצר ויברציות ורעשים בטורים גבוהים.....

העלות אם אינני טועה היתה באיזור ה-120 - 150 ש"ח.

בהצלחה,

אייל

BMW M135I

פורסם
רוני,

אצלי אין דוד דמה - אלא צינור בקוטר אחיד.

לא היו בעיות בטסט אם זה מה שמפחיד אותך (כבר שני טסטים).

לגבי ריקון הממיר עצמו - לא מומלץ - יוצר ויברציות ורעשים בטורים גבוהים.....

העלות אם אינני טועה היתה באיזור ה-120 - 150 ש"ח.

בהצלחה,

אייל

מוזר מאוד. באמת מוזר. אני הבנתי שזה דווקא לא טוב לעשות צינור בקוטר אחיד (ולא רק בגלל הטסט - שזה מוזר שאין לך איתו בעיות).

בנוגע לריקון הממיר - בעל המקצוע טוען שזו הדרך הטובה ביותר ואני נוטה לסמוך עליו בעקבות המלצות מאנשים כאן בפורום וממנהל המוסך שלי. בכל מקרה העלות היא באזור ה-400 ש"ח.

עכשיו אני כבר יותר מבולבל בנוגע למה כדאי לעשות, אבל החלטתי ללכת על זה בעקבות ההמלצה של בעל המוסך שלי, נראה מה יהיה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני ,

מוזר שבעל המוסך שלך מוכן לסכן את חייו בשביל כמה מאות שקלים....

לא ממליץ לך להיות בקרבתו בזמן הריקון - החומר מסרטן!

בהצלחה

אייל

BMW M135I

פורסם
רוני ,

מוזר שבעל המוסך שלך מוכן לסכן את חייו בשביל כמה מאות שקלים....

לא ממליץ לך להיות בקרבתו בזמן הריקון - החומר מסרטן!

בהצלחה

אייל

זה לא בעל המוסך שלי שעובד על האוטו, מי שיעבוד עליו הבהיר לי טוב מאוד שחלק מהסיבה שהמחיר הוא כ-400 ש"ח היא שהחומר מסרטן. המוזר הוא שהוא העדיף לעשות את זה על פני חלופות אחרות ואפילו לא הציע לעשות את מה שאתה הצעת. הוא התעקש שזה הפתרון הטוב ביותר :roll:

בעקבות ההמלצות עליו, ובהנחה שהסרטן לא השתלט לו על המוח :wink: אני חושב שאלך על זה ואקווה לטוב. מקסימום הלכו 400 שקל. (לא שזה מעט כסף בשבילי...)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אני כנראה מוריד את הממיר באוטו היום. הבנתי שאצלי מכיוון שהממיר לא מחובר משני הכיוונים עם ברגים אלא רק מאחד, צריך לחתוך בצד אחד, ואז יש שתי אפשרויות - או ליצור חיבור מיוחד על הצינור ולהחליף את הממיר בתיבה מרוקנת (לא לגמרי מרוקנת כדי למנוע יותר מדי רעש), או פשוט לרוקן את הממיר עצמו, שזה זול יותר משמעותית, מסתבר.

יש לכם הצעות, רעיונות? (מניסיון כמובן). הבנתי שאם הממיר היה מחובר משני הכיוונים העלות הייתה כ-200+ ש"ח, אבל מכיוון שצריך לרוקן אותו, העלות היא כ-400.

אני חושש מעט מעניין הרעש - הבנתי שהוא יהיה חזק יותר, השאלה היא בכמה? אני לא מעוניין ברכב מרעיש ולא מתכוון להחליף אגזוז כרגע.

רוני

באוטו של ליביו שהיה אצלי, היה בדיוק מה שאתה מדבר עליו , דוד מרוקן עם צינור שעובר בפנים ונראה בדיוק בדיוק כמו המקורי וכאילו מעולם לא ננגע..

אבל....

באיזור ה 2000 סל"ד יש רעש מתכתי מעצבן ... ואכן הרעש אחרי הורדת ממיר נהיה חזק יותר אבל לא משהו שיפריע לך יותר מדי ..

שאל את ליביו איך הוא סידר את זה, אני לא זוכר :)

פורסם

I would definitely cut the piping and weld a couple flanges, than get a used cat and drain it or even better, open it, and weld in it a drilled pipe in the middle so it will act as a resonator and will boost peformance.... draining the cat and leaving the shape as is can't be too good because of the flow pattern.. it probably won't be a good thing for the resonance either... I'm having hard time finiding the correect terms to explain it, I hope the diagram will do a better job

I'd recommend getting a second cat, not even a real one, find a used one that is pretty much dead and weld a flange to it too, I know it makes things more complicated, but that way you'll be able to swap your good cat in when you're taking the car to the test

Moti

מוזר מאוד. באמת מוזר. אני הבנתי שזה דווקא לא טוב לעשות צינור בקוטר אחיד (ולא רק בגלל הטסט - שזה מוזר שאין לך איתו בעיות).

בנוגע לריקון הממיר - בעל המקצוע טוען שזו הדרך הטובה ביותר ואני נוטה לסמוך עליו בעקבות המלצות מאנשים כאן בפורום וממנהל המוסך שלי. בכל מקרה העלות היא באזור ה-400 ש"ח.

עכשיו אני כבר יותר מבולבל בנוגע למה כדאי לעשות, אבל החלטתי ללכת על זה בעקבות ההמלצה של בעל המוסך שלי, נראה מה יהיה...

רוני

No Roni, Eyal is a 100% right, similar diameter piping is the best, the vibrations from removing the internal filters are the resonance I'm talking about, the diagram shows exactly what Eyal is Talking about, you have the option of using a normal pipe or a drilled pipe that will bleed some of the exhaust gas into the cat and reduce some of the sound

By the way, the cat with the pipe in the diagram is a drilled pipe, with a normal pipe you don't bleed any of the exhaust gas into the rest of the cat's internals

.Moti

Cats.jpg

פורסם

מוטי - מהטסט אני לא מודאג. אני רק מודאג מרעשים מעצבנים או ירידה בכוח. לכן ביקשתי מבעל המקצוע את הפתרון המתאים ביותר. הוא טוען שלקיחת הממיר הנוכחי, ריקונו, מילויו בחומר מסוים שמאפשר מעבר אויר אבל לא באופן חופשי לגמרי, והחזרתו לרכב, זה הפתרון הטוב ביותר. הוא כמובן אמר שעדיף לעשות פלנג' גם בצד השני אבל זה יהיה יותר יקר וזה יהיה שימושי רק אם ארצה להוריד את הממיר המרוקן - ואני לא רואה סיבה לעשות את זה.

אם להתייחס לציור שהוספת - אז לא מדובר כאן על DRAINED CAT מכיוון שהוא ממלא אותו בחומר מסוים שמונע את הבלגן הזה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אם להתייחס לציור שהוספת - אז לא מדובר כאן על DRAINED CAT מכיוון שהוא ממלא אותו בחומר מסוים שמונע את הבלגן הזה.

רוני

If you're not worried about the test than definitely weld a similar diameter pipe inside the cat, much better than any kind of material that you'll stuff into it

.Moti

פורסם
לא הבנתי למה לנסות להסתיר את החיתוך?

זה לא קריטי, אבל יכול להיות פשוט יותר בשביל הטסט, נניח.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

בטסט זה לא נראה לי יעזור.

אם תוריד ממיר לגמרי, יראו שאין ממיר וזה לא יעזור אם הסתרת או לא.

אם תשאיר אותו מרוקן, עדיין יראו ריתוך של ממיר "חדש" כי החלפת ממיר ואז לא יעשו בעיות.

אצלי התקנתי ממיר רק לטסט ואחרי זה הורדתי אותו, הם ראו את החיתוך והריתוך והעבירו אותי (והם היו מאוד קשים איתי בעניין האגזוז)

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...