Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה. פרסמתי הודעה זו גם בפורום אלפא.

לקחתי אלפא ג'ולייטה שנת 2011 אוטומטית 1.4 דגם דיסטינקטיב עם 50000 ק"מ לבדיקה, הנה המידע שאיתו יצאתי אחרי ביקור במכון בדיקה, מוסך מתמחה ומכון פרונט (כולם מומלצים כאן בפורום):

1. הרכב עבר טיפול 1 בלבד ב 30k ק"מ (לפי הוראות יצרן)

2. מכון הבדיקה אמר שבולם אחורי דורש החלפה, המוסך אמר שהוא לא רואה צורך להחליף את הבולם

3. מכון הבדיקה טען שצריך לעשות כיוון לציר האחורי. מכון פרונט אמר שכנראה עוד חצי שנה אצטרך להחליף משולשים בציר האחורי

4. בבדיקת שמן מנוע, השמן קצת מעל המינימום

השאלות שלי הן אלו:

1. ידוע לי שטיפול אחת ל 30k הוא לא אידיאלי, האם אני צריך לצפות לבעיות ברכב? במנוע? האם יש הצטברת בוצה גבוהה?

2. מכון בדיקה אמר שהבולם חלש והמוסך אמר שהוא לא מוצא בעיה. איך אני מתייחס לשתי התשובות האלו? החלפת זוג בולמים עולה כ 4000 ש"ח עד כמה שידוע לי. האם זה אכן המחיר?

3. החלפת משולשים עד כמה שידוע לי עולה כ 4000 ש"ח לזוג משולשים. האם זה המחיר?

4. מדוע השמן לא נמצא במקסימום? האם הרכבים האלו "שורפים" שמן? האם זה אומר שהרצה לא התבצעה כיאות? יש בעיה אחרת? בעל המוסך אמר שזה תקין, ברכבי אלפא צריך להוסיף שמן מדי פעם. זה שהשמן קצת מעל מינימום אומר שנגרם נזק?

מעבר לבעיות האלו המנוע יצא מצוין, הקומפרסיה מצויינת וגם הגיר.

תודה מראש.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

לגבי השמן צריך לבדוק, זה שהשמן מעל המינימום זו לא בעיה ולא נגרם נזק, צריך להוסיף, הבעיה מתחילה כשהשמן מתחת למינימום.... הבדל בין מינימום למקסימום הוא בערך כליטר שמן, מדובר ברכב טורבו ועוד קטן נפח שהטורבו עובד יחסית חזק לכן "אכילת שמן" היא תופעה לא חריגה ובהרבה מקרים אף יש תווך המורשה ע"י היצרן, בדוק את זה במוסך מורשה. בגדול באם הבעילים לא הוסיף שמן מהטיפול האחרון והרכב "אכל" בערך ליטר שמן ב 20K אני לא רואה בעיה בכלל.

באם כן הוסיף שמן, בדוק כמה והתייעץ עם המוסך,גם חדד שאם הוסיפו אז מאותו סוג בדיוק. משהו טוב עובר על היבואן בזמן האחרון ומחלקת השירות שלו עובדת לא רע.

מה שכן, ניכר שיש בעיה בציר אחורי, את זה בדוק לעומק.

באם תרכוש ממליץ בחום להחליף שמן\פלטר אחת ל 15,000 או שנה מבלי קשר להוראות היצרן, כמה חברים אלפיסטים סוגדים לשמן של "אגיפ".

עריכה אחרונה על ידי v.ch
פורסם

תודה על התשובות. אכן לפי היצרן צריך לעשות טיפול כל 30k, אני אישית מתכוון באמת לעשות כל 15 או 10. אחרי הקניה אכניס את הרכב ליישור קו של שמן, פילטר שמן, נוזל בלמים, מסנן אוויר ומסנן מזגן, פלאגים ע"פ הצורך.

בציר האחורי צריך לעשות כיוון, בניגוד לרכבים אחרים שעושים רק כיוון פרונט, באלפא יש גם כיוון בציר אחורי.

פורסם

אני רק שאלה,

מרבית הק''מ של הרכב נעשו בכביש עירוני או בין עירוני ?

אני שואל מכיוון, שהמלצת היצרן היא טיפול אחת ל-30 אלף ק''מ בתנאים אידיאלים[ כביש מהיר, מהירות שיוט, ללא פקקים ]

ול-20 אלף ק''מ בתנאים קשים [ פקקים, קיקים תכופים וכד' ].

פורסם

משולב עירוני ובין עירוני. אומנם זה לא אידיאלי לעשות כל 30k טיפול אבל אלו הוראות היצרן, לא כל אחד יעשה טיפולים כל 10-15 בניגוד להוראות היצרן. אני יותר פדנט ובשביל בשקט הנפשי שלי אני מעדיף להכנס לטיפול כל 10-15.

פורסם

מדהים לראות כמה נאיביות יש בגישת השקט הנפשי ... מדהים ...

יש הוראות יצרן - הוא מתכוון במודע לפגוע ברכבים של עצמו ?

תעשו טיפול גם כל אלף ק"מ מבחינתי רק שחבל על הכסף שלכם ובעיקר מראה עד כמה אתם מנופחי אגו לגבי הידע שלכם ועד כמה הוא לא נכון בשטח.

לגבי השאלה המקורית:

1. המוסך - הוא מוסך מורשה ? מוסך יבואן ? אם כן ובהנחה שמנוסה ומומלץ אזי היתי סומך עליו ולא על המכון בדיקה

2. אתה הקונה - תתיחס בחומרה לכל הממצאים בבדיקה - תשתמש בהם לצורך הורדת מחיר ... זאת פוליסת ביטוח לגבי העלויות שיתכן שאולי תצטרך לשלם במידה והמוסך טועה חלקית.

פורסם

ובקיצור אתה אומר שכיוון שהטיפול שהרכב עבר לא לטעמך אין לך מה לרכוש אותו . אבל אתה רוצה שאנו נגיד לך את זה ? למה ? אם אתה חושב שהרכב טופל רע ואתה זה זצריך לרכוש אותו אז אל תרכוש :)

פורסם (נערך)

זה לא מה שאמרתי. אם לא הייתי מרוצה מהרכב לא ארכוש אותו. אמרתי שלדעתי טיפול כל 30k הוא לא מספק, וזה אחרי התייעצות עם כמה בעלי מקצוע. אם הרכב היה עם 100k ק"מ וטיפולים לפי היצרן הייתי חושב פעמיים.

למה אוטומטית? אני לא נהג מירוצים ואני מעדיף נוחות. היו לי רכבים ידניים וזה פשוט סבל בפקקים.

עריכה אחרונה על ידי adidas1

פורסם

בתנאים של הארץ באמת לא הייתי מטפל כל 30K בלבד. השאלה צריכה להיות אם נגרם נזק ארוך טווח, וזה קשה לדעת. הייתי מנסה להוריד על זה במחיר בכל מקרה.

אגב, השמן לא במקסימום כי הוא עבר 20000 ק"מ מהטיפול ולמכוניות יש אכילה טבעית של שמן. עוד סיבה להקטין את מרווח הטיפולים...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קצת מסקרנת אותי הסיבה הזו "תנאים של הארץ". אני נמצא מפעם לפעם באירופה, גם קצת בארה"ב, לא זוכר שראיתי ( או חוויתי ) תנאים שונים במיוחד במקומות הללו, לפחות במרכזים עירוניים צפופים. באיטליה, שם אני מניח ישבו אנשים שעובדים אצל היצרן הזה וחיברו את הוראות האחזקה לקליינטים שלהם, יש אפילו לא מעט פעמים בהם מצאתי את עצמי מתגעגע ל"תנאים של הארץ". ולא שאני יודע אם 30K זה יותר או פחות מדי, אבל תנו איזה קרדיט ליצרן שהוא יודע מה הוא עושה ומה הוא כותב. ההנחה שהקפדה על הוראות יצרן היא סיבה להורדת מחיר בגלל איזה נזק שאולי נגרם לאוטו, היא, ובכל הכבוד שיש לי לכותב המכובד מעלי ולמקצועיותו, מעט מוזרה.

• תוכן חדש...