Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

קניתי תקע עם מפסק, כדי שהמנוע החשמלי של המיטה לא יעבוד קבוע (יש קרינה). אני בא להתקין אותו וזה לא נראה אותו דבר כמו השקע הרגיל.

למטה זה הארקה אז אין בעיה, אבל למעלה מימין ומשמאל אני לא יודע לאיפה לחבר את החוטים, כי השמאלי כבר תפוס ע"י החוט הכחול והימני תפוס ע"י המפסק. אז לאיפה לחבר את החוטים?

לא שאלתי בפורום חשמל ותאורה בתפוז כי הם אומרים לי להזמין חשמלאי כל פעם והתייאשתי מהם, הם לא מבינים שיש פה מפסק נגד התחשמלות ומקס' הוא קופץ למטה.

אשמח לעזרה, לא מתכוון להזמין חשמלאי בשביל שטויות כאלה. ניסיתי לצלם כמה תמונות בזווית כאשר אני מחזיק את המפסק, מקווה שרואים טוב.

תודה,

גיא.

תמונה1 001.jpg

תמונה1 002.jpg

תמונה1 003.jpg

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ההשערה שלי לחיבור בתמונה המצורפת. למפסק נכנסת ישירות פאזה מהקיר, והוא מקבל גם אפס מהחוט הכחול, לדעתי כדי להדליק את הנורה שיש בתוך המפסק.

מהצד התחתון של המפסק יש יציאה של פאזה ובעצם המפסק מנתק את הפאזה.

את האפס אתה מחבר יחד עם החוט הכחול הקיים כבר. פשוט תדחף את שניהם יחד לאותו פין.

אבל כמובן שתמתין לתשובה סופית ממרק או אביב.

ztzt3ibyldzi.jpg

Stay Dirty

פורסם

מוצר מעניין מאוד, לא נתקלתי בזה עד היום.

האם יש לו תקן לזרם של 16A? זה יכול פיתרון טוב לפינת הגיהוץ אצלי בבית.

M-TECH E46

פורסם

התשובה של אסף מלאה ומדוייקת.

לעניין הקרינה. המנוע לא מייצר שדה מגנטי / קרינה / ווטאבר כשהוא איננו מופעל, גם אם החשמל מחובר, ולכן אין צורך במפסק.

:turn-l:
פורסם

תודה לאסף ולכל מי שהגיב.

הצלחתי :)

חיברתי כמו בתרשים והכל עובד בלי שהכפתור קפץ.

בעניין הקרינה, ע"פ תחקיר "כלבוטק" יש קרינה מהמנועים גם כשהם מחוברים לחשמל בלי לעבוד בפועל, ובכל מקרה במיטה שלי לא בדקתי בדיוק עם מד קרינה, אבל אני שומע בלילה בוודאות של מיליון אחוז (כלומר זה לא פסיכולוגי) רעש זמזום רציף ומתמשך מתחת למיטה במהלך כל הלילה, ולכן עד עכשיו הוצאתי את התקע מהחשמל כדי שזה ייפסק. אני לא לוקח שום סיכון שמדובר בבריאות ולכן חיפשתי בכוונה תחילה תקע עם מפסק.

בעניין הנתונים הטכניים שלו מדובר על יכולת של 16A/250V.

נקנה מהום סנטר בנשר תמורת 16.90 ש"ח (לחברי מועדון 2 שקל פחות). אל תגמרו את כל המלאי כי אני התלהבתי ואסע בשבוע הבא לקנות עוד אחד לפחות למיטה השנייה...

תמונה1 001.jpg

תמונה1 002.jpg

פורסם

הקרינה המדוברת היא לא מהמנועים, אלא מהשנאים.

חיבור החוטים בצבעים כחול וחום לא באמת משמעותית, מכיוון שמדובר בזרם חילופין.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
הקרינה המדוברת היא לא מהמנועים, אלא מהשנאים.

חיבור החוטים בצבעים כחול וחום לא באמת משמעותית, מכיוון שמדובר בזרם חילופין.

גם מהמנוע יש קרינה, אלקטרו מגנטית (בזכות זה המנוע מסתובב), אם זה מזיק או לא ועד כמה אינני יודע.

יש משמעות לחיבור המוליכים, נהוג ונכון לשים מפסק על מוליך הפזה, זה שהזרם הוא חילופין עדיין לא אומר שאין משמעות לכך.

תנסה (סתם, על תנסה) לחבר בין מוליך הפזה למוליך הארקה ובין מוליך האפס למוליך הארקה, שים לב מתי ה"פיצוץ" יותר מרשים.

פורסם

אמרו כאן שכשהמנועים לא פועלים אין קרינה, זה נכון. פותח"ש שם מפסק מכיוון שיש קרינה תמידית מהשנאים.

מקבל את ההערה שלך בעניין המפסק וכיוון הפאזות.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם (נערך)

פות"ש - סתם שתדע: כשמחברים חוט לנעל, תמיד חשוב להשתמש בסופיות על הגידים. אחרת החיבור יכול להתרופף עם הזמן=>להגדיל את ההתנגדות בחיבור=>כפול הזרם שזורם שם בריבוע=>הספק שיתפתח בנקודת החיבור=>חום=>דליקה (במקרים קיצוניים).

סתם שתדע..

601.jpg

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

איך אומרים סופיות כבל באנגלית?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

הלחמה פותרת את הבעיה?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.

• תוכן חדש...