Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

זקוקה לעזרה בהבנה של עניין המזגן ברכב, ומה בדיוק הבעיה והיכן (במידת האפשר) ע"מ שלא אפול להשקעה גדולה שאינה נחוצה.

לפני שנה (בקיץ שעבר) , המזגן ברכב לא קירר, מלאתי גז ( 200 ש"ח ) וזה החזיק כל הקיץ. השנה באביב שוב גיליתי שהמזגן לא עובד, ואכן היה צורך למלא גז, חשבתי לתומי שעדיף להשקיע עוד מאתיים ש"ח , אם זה יחזיק כל הקיץ. אלא שאחרי חודשיים בלבד , שוב לא עבד המזגן. אמרו לי שאין גז והמערכת מלאה באוויר (משהו כזה) , אני מפניקה (מהחום, אני גרה באזור העמקים) החלטתי שוב למלא והפעם לקחו ממני 300 ש"ח , כי היה צורך לשאוב את האוויר החוצה (משהו כזה), לצערי הפעם זה החזיק שבוע בלבד.

ברור לי שהגז בורח מסיבה כלשהי. המדחס תקין (נאמר לי) הוא עבר שיפוץ לפני כשלוש שנים בערך.

האם יש צורך בהשקעה גדולה , או אולי אפשר למקד את הבעיה במשהו מסוים? אין לי שום הבנה בעניין.

אשמח לקבל עזרה.

פורסם

ישנה דליפה של קרר (גז) מהמערכת שאמורה להיות סגורה , ממלאים שוב קרר עם חומר זרחני ''שמסמן'' כאשר הוא דולף מהיכן יש דליפה ועם נורה מיוחדת רואים את החומר הזרחני ומגלים את מיקום הדליפה (שד''א יכולה להיות בכמה מקומות ) . ישנם גם גלאים אלקטרוניים שמגלים דליפות במע' מיזוג . שאיבת האוויר החוצה נקראת ואקום והיא מוציאה (מרתיחה) את הלחות מחוץ למערכת המיזוג שאינה רצויה כמובן . כשאשר יש דליפה תמיד יש לבצע ואקום (שאיבת האוויר החוצה כמו שהוסבר לך לפני מילוי קרר )

סרטון שמסביר פחות או יותר את עניין גילוי הדליפות

איזור העמקים הינו איזור די גדול , מהיכן את באיזור העמקים ?

פורסם
ישנה דליפה של קרר (גז) מהמערכת שאמורה להיות סגורה , ממלאים שוב קרר עם חומר זרחני ''שמסמן'' כאשר הוא דולף מהיכן יש דליפה ועם נורה מיוחדת רואים את החומר הזרחני ומגלים את מיקום הדליפה (שד''א יכולה להיות בכמה מקומות ) . ישנם גם גלאים אלקטרוניים שמגלים דליפות במע' מיזוג . שאיבת האוויר החוצה נקראת ואקום והיא מוציאה (מרתיחה) את הלחות מחוץ למערכת המיזוג שאינה רצויה כמובן . כשאשר יש דליפה תמיד יש לבצע ואקום (שאיבת האוויר החוצה כמו שהוסבר לך לפני מילוי קרר )

סרטון שמסביר פחות או יותר את עניין גילוי הדליפות

איזור העמקים הינו איזור די גדול , מהיכן את באיזור העמקים ?

תודה על תגובתך, נכון באמת הוא קרא לזה וואקום. אז למה הוא לא בדק לי עם הזרחן , לא מבינה. אני גרה בעמק יזרעאל ועובדת בעמק המעיינות (ליד בית שאן) , חם פה מאוד :)

פורסם (נערך)

ייתכן שהמזגניסט לא בדק בגלל אחת מהסיבות:

1. כסף קל. ממלאים גז ושולחים אותך לדרכך (אחרי ששילמת כמובן). אחרי זמן מסויים את חוזרת כי הגז שוב ברח (ממש מפתיע), עכשיו מנסים לאתר ולתקן את הנזילה בעלות לא ידוע ואז שוב ממלאים גז.

2. את ביקשת במפורש מהמזגניסט רק למלא גז, כי את חושבת שזה מספיק לך לכל תקופת הקיץ ואת לא מעוניינת לתקן נזילות.

אני מציע לך לא לכוון את המזגניסט בעבודה, אלא לבקש הצעת מחיר לתיקון עם אחריות. במערכת תקינה לא ממלאים גז כל קיץ. מילוי גז ללא תיקון נזילה הוא פתרון למי שרוצה למכור מהר את הרכב עם מזגן "תקין" בלי להיכנס להוצאות גדולות.

עריכה אחרונה על ידי fixxxer
פורסם
ייתכן שהמזגניסט לא בדק בגלל אחת מהסיבות:

1. כסף קל. ממלאים גז ושולחים אותך לדרכך (אחרי ששילמת כמובן). אחרי זמן מסויים את חוזרת כי הגז שוב ברח (ממש מפתיע), עכשיו מנסים לאתר ולתקן את הנזילה בעלות לא ידוע ואז שוב ממלאים גז.

2. את ביקשת במפורש מהמזגניסט רק למלא גז, כי את חושבת שזה מספיק לך לכל תקופת הקיץ ואת לא מעוניינת לתקן נזילות.

אני מציע לך לא לכוון את המזגניסט בעבודה, אלא לבקש הצעת מחיר לתיקון עם אחריות. במערכת תקינה לא ממלאים גז כל קיץ. מילוי גז ללא תיקון נזילה הוא פתרון למי שרוצה למכור מהר את הרכב עם מזגן "תקין" בלי להיכנס להוצאות גדולות.

אתה צודק, כאשר שאלתי אותו למקור הבעיה, הוא אמר שבלתי אפשרי לדעת, ואני חייבת להשקיע במערכת חדשה וזה יעלה לי הרבה כסף, וברכב ישן לא שווה וכו'.אני אכן נבהלתי וחשבתי לנסות שוב למלא. אבל זה לא עבד.

פורסם (נערך)

התיקון באמת יכול להיות יקר יחסית לשווי הרכב, אבל מה לעשות כשמחיר הרכב צונח אבל מחיר החלפים והעבודה נשאר אותו הדבר :-(

איתור נזילה, החלפת צינור כלשהו ומילוי גז כבר יכולים להגיע בקלות לאלף ש"ח.

גם ברכבים חדשים יותר ויקרים יותר קיימות בעיות כאלה. אם שאר הרכב במצב סביר, את סובלת מחום ואין תכניות להחליף אותו אז אין מנוס מלתקן את הנזילה. העיקר הוא לקבל אחריות בכתב על העבודה לתקופה כמה שיותר ארוכה.

עריכה אחרונה על ידי fixxxer
פורסם

מזגניסט שמחפש להחליף את כל מערכת הקירור ברכב שיש לו אופציות לבדוק בדיוק מהיכן הנזילה הוא לא מקצועי ומחפש ככל הניראה לעשות כסף קל ומאחד כזה כדאי לך לברוח ומהר! הרבה פעמים האטמים שיושבים בחיבורים של צינורות המיזוג למדחס/מייבש/מעבה פשוט מיתבלים ודרכם בריחת הגז היא בקצב איטי יחסית והחלפתם מיסתכמת בכמה שקלים בודדים. גשי לשמוע חוות דעת נוספת.

פורסם

בהמשך למה שאמר מאור, חפשי כאן בפורום המלצות על בעלי מקצוע קרובים אלייך.

דני

פורסם
מזגניסט שמחפש להחליף את כל מערכת הקירור ברכב שיש לו אופציות לבדוק בדיוק מהיכן הנזילה הוא לא מקצועי ומחפש ככל הניראה לעשות כסף קל ומאחד כזה כדאי לך לברוח ומהר! הרבה פעמים האטמים שיושבים בחיבורים של צינורות המיזוג למדחס/מייבש/מעבה פשוט מיתבלים ודרכם בריחת הגז היא בקצב איטי יחסית והחלפתם מיסתכמת בכמה שקלים בודדים. גשי לשמוע חוות דעת נוספת.

תודה מאור, רשמתי לי גם את עניין האטמים שציינת.

פורסם
שלום

זקוקה לעזרה בהבנה של עניין המזגן ברכב, ומה בדיוק הבעיה והיכן (במידת האפשר) ע"מ שלא אפול להשקעה גדולה שאינה נחוצה.

לפני שנה (בקיץ שעבר) , המזגן ברכב לא קירר, מלאתי גז ( 200 ש"ח ) וזה החזיק כל הקיץ. השנה באביב שוב גיליתי שהמזגן לא עובד, ואכן היה צורך למלא גז, חשבתי לתומי שעדיף להשקיע עוד מאתיים ש"ח , אם זה יחזיק כל הקיץ. אלא שאחרי חודשיים בלבד , שוב לא עבד המזגן. אמרו לי שאין גז והמערכת מלאה באוויר (משהו כזה) , אני מפניקה (מהחום, אני גרה באזור העמקים) החלטתי שוב למלא והפעם לקחו ממני 300 ש"ח , כי היה צורך לשאוב את האוויר החוצה (משהו כזה), לצערי הפעם זה החזיק שבוע בלבד.

ברור לי שהגז בורח מסיבה כלשהי. המדחס תקין (נאמר לי) הוא עבר שיפוץ לפני כשלוש שנים בערך.

האם יש צורך בהשקעה גדולה , או אולי אפשר למקד את הבעיה במשהו מסוים? אין לי שום הבנה בעניין.

אשמח לקבל עזרה.

ירדנה,

גשי אל מזגניסט מקצועי ויישר ששמו יצחקי. חפשי בפורום את הכתובת שלו.

איזה כייף לי :)

פורסם
ירדנה,

גשי אל מזגניסט מקצועי ויישר ששמו יצחקי. חפשי בפורום את הכתובת שלו.

איך מחפשים כאן בפורום בעלי מקצוע מומלצים? ניסיתי בלשונית למעלה - מאגר בעלי מקצוע , אבל לא נראה לי שזה המקום.

פורסם
שלום

אשמח לקבל עזרה.

לי היתה בעיה דומה, פירקו את כל חלקי המזגן, שמו זרחן, החליפו לי צינור (למעשה הוא היה תקין אבל החליפו ליתר ביטחון) והבעיה לא נפתרה, לפני כל הבדיקות ראיתי שיש זרחן בחור שממלאים בו גז (ונטיל) אמרתי לאיש המזגנים לפני זה שאולי זה רק ונטיל אבל הוא אפילו לא טרח לבדוק, כנראה העדיף שאצא ביוקר, בקיצור בסוף החליפו את הונטיל (השסתום שדרכו מכניסים את הגז), לקחתי והסתכלתי, אחד היה תקין והשני היה עם קפיץ הרוס מה שאומר שכל הגז ברח דרכו. ובבדיקת ואקום עם המכשיר הכל היה תקין כי זה לא יכול לבדוק את השסתום.

בקיצור יכולתי לצאת ב 30 ש"ח + 150 ש"ח מילוי גז, ויצאתי ב500 ש"ח

אז אני ממליץ דבר ראשון שיוציאו את הונטילים ויבדקו אותם (30 שח כל אחד אם צריך להחליף, אם הם תקינים לא אמור לעלות שקל), אם לא הועיל רק אז לגשת לשאר בדיקות.

ואני מדגיש היה לי בדיוק אותו סיפור!

פורסם

לא לכל רכב יש את אותה הבעיה. בגלל זה צריך בעל מקצוע אמיתי שיבדוק כמו שצריך ולא ידלג על דברים.

דני

• תוכן חדש...