Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשתף אותכם במעשיי.

כמו שהרבה יודעים יש לי מגבר PYRMAID PB1480 ורשום עליו 1800W (הוא לא 1800W אין מה להתכווח - MIKMIK :wink: ).

הוא מגבר ישן מאוד. הוא עבד אצלי ברכב הרבה אחרי תיקון גדול שעשיתי לו (לפני כשנה).

לפני כשבוע הוא התחיל לעבוד בצורה נחותה...ערוץ אחד עבד ערוץ שני גם עבד והוא לא נתן הספק בברידג' כמו שהוא נתן בעבר.... וגם הלוח שלו והטכנולוגיה של המעגל הגברה ישנה. החלטתי לבנות 2 מגברים

ולגשר אותם לבנות להם קרוס אם אפשרות גישור והספק המעלה מתח מ12V למתח של המגבר

השארתי מהמגבר של הפיירמיד הספק זה החלק שעבד הכי טוב וזה ספק מאוד חזק שני סלילים 12 טרנזיסטורי מוספט 63A. והוא מעלה מ12V למתח RAIL של 38V+\-.

התחלתי לחפש כול מיניי מעגלים עם ביצועיי תדר נמוך טובים - להגברה.

בחרתי בסוף במעגל הבא:

p03-fig1a.gif

נתונים של המגבר:

Input sensitivity for 60 W output - just under 1V (1V gives 66W)

Gain - 27dB

Frequency response (-3dB) - 10Hz to 23kHz @ 1W

Harmonic distortion @ 1kHz - 0.05% (maximum typical)

Open Loop Gain - 125dB (no load), 80dB (8 Ohm load)

Input Impedance - 22k Ohm

DC Offset - Less than 20 mV typical

Noise -

המגבר נותן 60WRMS ל8 אום ב35V RAIL ובגלל שהספק שלי 38V RAIL הוא נותן כ75WRMS ל8 אום.

כדי שהמגבר יהיה יציב ב1 אום. יש לכול מגבר כ8 טרנזיסטורים סופיים שיוכלו לספק את כול הכוח הדרוש.

בניתי שני מגברים כאילו כדי לחבר אותם בגישור וכך אני יקבל הספק מרובע (תאורתית).

וכך העוצמה בגישור תהייה גבוהה מאוד.

עכשיו כדי לגשר בין שני המגברים צריך קדם מגבר שיעשה את זה.. אז בניתי אותו לפי הסרטוט פה:

http://sound.westhost.com/project14.htm הוא עובד על 15V RAIL (בניתי מנחת מתח מ38 ל15). עובד על נגדים וזדיודות זנר שייצבו את המתח ואז הוא יהיה איכותי יותר.

סיימתי היום לפני שעה בערך לחבר את המעגלים לספק ואת הקרוס אובר לספק ולחבר את טרנזיסטורים לגוף הקירור.

עכשיו קצת נתונים:. (11-16V) המעלה מתח נותן מתח זהה בין 11V ל16V.

בתדר ה60HZ קבוע

ב8 אום גישור המגבר מוציא כ 270WRMS. ערוץ בודד 75WRMS

ב4 אום גישור המגבר מוציא כ 530WRMS. ערוץ בודד 150WRMS

ב2\1 אום גיושר המגבר מוציא כ 840WRMS. ערוץ בודד 290WRMS התנגדות של 2 אום

ערוץ בודד 500WRMS התנגדות של 1 אום.

הוא לא מסוגל לעבור את ה840WRMS בגלל שזה המקסימום שהספק מסוגל לייצר למגבר חשמל.

יש עוד כמה דברים שלא סיימתי כמו קדם מגבר שמעלה את מתח הכניסה שתהייה רגישות גבוהה ופוטוציומטר לכיוון העוצמה, ומכלול הגנה נגד קצר של יציאות המגבר (ומנורה לראות שהוא נידלק :wink: )

בינתיים הוא באוטו מחובר עד שאני ימשיך. עבדתי על המגבר בינתיים כ3 ימים. 5-4 שעות כול יום).

הוא עובד על 2 פיוזים של 35A בהתחלה חיברתי 2 של 25A אבל הם נשרפו. פיוז של 30A עם הזמן יתחמם והפלסטיק ימס. אז החלטי להרכיב שנים של 35A.

אני חייב לציין המגבר עובד מצויין באופן מדהים.

תמונות בקרוב אני ידביק ! לא הייתה לי מצלמה נגישה כרגע אבל אני יצלם הכול.

ערב טוב.

תמיר

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איל, לפי מה שידוע לי אין לו דרך למדוד עוצמה.

אם אתה מעוניין תמיר, יש לי הגברה של 200 וואט בגישור..

אם תרצה לעשות "HEAD TO HEAD" באחת מן האפליקציות של ההגברה, לראות אם היא עומדת בתיאורטיה .. אשמח לעזור לך ליישם ..

(הייתי ממליץ את המאגנט מונובלוק, אך אין לי אינדקציה ממשית לגבי הכוח שלו עדיין)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

כמובן שיש דרך למדידת RMS, ציינתי שאין -לו- דרך לבצע מדידה..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
כמובן שיש דרך למדידת RMS, ציינתי שאין -לו- דרך לבצע מדידה..
שי אל תגיב סתם זה מביא לי קריזה.

כדי לדעת הספק RMS. הגברתי את המגבר עם מתח כניסה של 1V שהמגבר אמור להפיק בזה את המיירב על 0.05% עיוות. לקחתי רב מודד מדדתי מתח AC ואז מדדתי זרם AC. הכפלתי בינהם. וככמה מוצאים הספק RMS. ושי תכניס את זה לראש שלך שככה מודדים.

ואם אתה לא מאמין לי ורוצה להתוכח איתי אני יתן לך מספר טלפון של המורים שלי לאלקטרוניקה במכללה והם ישארו את דבריי.

ואל תגיד דברים שאתה לא יודע עליי זה מביא לי עצבים.

ושוב הבדיקות זה בתדר קבוע של 60HZ עם 1V של כניסה. (תראו נתונים של המגבר 1V נותן תפוקה מקסימלית על 0.05% THD בקירוב.

אם היה לך טיפת מושג באלקטרוניקה הייתה יודע שW זה V כפול I

בעברית הספק W זה מתח כפול זרם. בסיס מאוד. המכשיר הכי טוב בשביל זה, זה רב מודד טוב !.

יפה מאוד אבל לא פשוט יותר לקנות אחד כזה :?:
אני חובב הרפתקאות מה אתה לא יודע ? :wink: .

מי שרטט והנדס את המעגל ?
Rod Elliott - ESP

http://sound.westhost.com/project03.htm

תמיר

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

פורסם

אני בונה מערכות אלקטרוניות לרכב מכיוון שעלות הבניה יותר זולה מלקנות מוכן אבל מכאן ועד לבנות מגבר נו טוב כל אחד והשיגעון שלו :-P

פורסם

תביא את הטלפון שלהם.. לפי הידע שלי, לא כך מודדים הספק מדוייק, אפילו לא הספק "בערך" ..

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם
תביא את הטלפון שלהם.. לפי הידע שלי, לא כך מודדים הספק מדוייק, אפילו לא הספק "בערך" ..

אז כדי לך לקחת קורס אלקטרוניקה למתחילים מכיוון שהוא צודק :wink:

פורסם

כמובן שהוא לא צודק.

לא צריך להבין באלקטרוניקה בשביל לדעת זאת.. יש פה המון משתנים.

זה לא רחוק מלהגיד, "המגבר שלי נותן 1000 וואט, משום שכתוב עליו ככה"

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...