Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

ראשית אקדים - השרשור עמוס בתמונות ואבחנות פילסופיות, זה מכיוון שאין לי ניסיון בתיקוני שריטות ואני עושה הכל לראשונה. מי שמכיר את החומר מוזמן להעיר ולתקן :)

לפני כמה חודשים הזמנתי ערכת תיקון לצבע של Paints4U. השרשור כאן, הקישור לערכה באיביי כאן, ולאתר החברה כאן.

רציתי להתנסות בתהליך לפני הביצוע, ולמזלי מצאתי ברחוב מראת צד בצבע שחור מטאלי! אין לי מושג איך הגיעה לשם...

המראה מלאה בשריטות מכל הסוגים שזה מצוין בשבילי :)

בשרשור אני אנסה לשפר שריטות מכמה סוגים: שריטה אחת שטחית של שכבת הלכה (ללא מילוי צבע), ועוד 2 שריטות עמוקות יותר (כולל מילוי צבע).

זאת המראה אחרי שטיפה במים וסבון, שמתי שקל כדי להראות קנה מידה (וגם כי לא היה מקום לאבטיח :) ):

1.jpg

שריטה ראשונה - מדובר בשריטה שטחית ברובה של שכבת הלכה בלבד:

2.jpg

3.jpg

4.jpg

לא נראה שצריך תיקון צבע ולכן אני אשתמש רק בשלב הפוליש מתוך הערכה:

(מיסכתי את האיזור במסקינג-טייפ)

5.jpg

הבקבוק השמאלי - חומר לניקוי השריטות לפני העבודה (יש לו ריח של מסיר שומנים / טינר).

הבקבוק הימני - פוליש G3 של חברת Ferecla (קישור לאתר כאן). מדובר בפוליש אגרסיבי למדי (וגם מסריח) שמיועד כשלב לאחר שיוף בנייר מים. לכן אני מצפה שיישארו כמה סווירלים..

מורחים מעט מהפוליש על מטלית לחה, ומשפשפים במרץ כ-40 שניות עד שהפוליש מתפרק והאיזור מתחיל להבריק. הקפדתי שהאיזור יישאר רטוב בזמן העבודה:

6.jpg

התוצאה - השריטות נעלמו כמעט לגמרי! נותרו החלקים העמוקים יותר וכמובן סימני סוורילים לרוב:

7.jpg

מה למדתי:

1. הפוליש הזה אכן אגרסיבי. במבט מרחוק לא רואים את הסווירלים וזה מספיק טוב לתיקוני צבע ושריטות, אבל כדאי לסיים את העבודה עם פוליש עדין יותר.

2. אם הייתי משייף בנייר מים לפני הפוליש כנראה שהייתי מצליח ליישר גם את השריטות האחרות בנקודה הזו, כי רואים שלא הגיעו לשכבת הצבע:

8.jpg

זהו, בהמשך אני מתכוון לבדוק שריטות עמוקות יותר שדורשות צביעה במכחול + לכה, ואולי לעשות שוב את הניסוי הזה אבל הפעם לשייף גם בנייר מים.

וכמובן לבסוף לתקן את השריטות על הרכב שלי :)

עצות, המלצות ותיקונים יתקבלו בברכה! אפשר גם בקשות לניסויים אחרים, במגבלות החומרים והכלים שיש לי..

יום עצמאות שמח!

עריכה אחרונה על ידי liork1
  • תוכן חדש...