Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי כמעט 5 שנים עם קסנטיה, החלטתי שנמאס לי סופית מהתקלות שלה - נוחות זה טוב ויפה, לא כשבממוצע פעם בחודש הרכב על ליפט עם תקלה הזויה כזאת או אחרת. מה גם, שהקסנטיה הגיעה לכמעט 300KKM, והמנוע התחיל לעשן (בעצם כבר שנתיים הייתי צריך להעביר את האוטו טסט בקומבינה בגלל הזיהום אוויר), לצרוך דלק כמו V8, ובכללי עשה רושם שלא הולך לשרוד יותר מדי, ודרש שיפוץ. מערכת הידראולית זה סיפור אחר, שגם היה רגל אחת בקבר.

אז עשיתי חישוב - היום זה מנוע, מחר זה גיר (שגם התחיל להחליק), מחרתיים זה שקר כלשהו אחר, והחלטתי להחליף את הקסנטיה במשהו שונה ממנה לחלוטין.

אחרי חוסר הצלחה בלמכור את הקסנטיה בדרכים קונבנציונליות (חודשים המודעה הייתה כאן וביד2, והתקשר רק איזה תמהוני אחד), הלכתי לאלבר בחדרה, ועשיתי טרייד אין על מיצובישי לנסר קלאסיק 07 טיפטרוניק 1.6 אקזקיוטיב כסופה עם 115KKM, בתוספת 45K שקלים (זה היה בשנת 2011).

בחרתי את זאת שנראית הכי נורמלית, ועם ק"מ הכי נמוך (היו להם כמה), בטופס בדיקה צויין שהיה כמה פגיעות פח, אבל השלדה/גיר/מנוע/מתלה תקינים (אולי היה הימור להסתמך על טופס הבדיקה שלהם, אבל במקרה שלי אין לי בעיות עם הרכב). בנוסף גם הרכב הרגיש שמור ודי חדש, בלי רעשים וקרקושים, ועם מנוע שקט להפליא (מי שאומר שלמיצובישי מנועים רועשים, כנראה לא נסע על רכבים מרעישים באמת).

היו מצבר וצמיגים אחוריים גמורים, הוחלפו ע"י אלבר למצבר וולטה חדש, וצמיגי שקר כלשהו סיניים חדשים. בנוסף, קיבלתי שובר להתקנת חיישני רוורס באוטו דיפו. עובדים בלי כל בעיה עד עכשיו.

הצמיגים הקדמיים אחרי כשנה וחצי הוחלפו לKUMHO SOLUS, והאחוריים הוחלפו לפני כשלושה חודשים לGOODYEAR EFFICIENTGRIP. אולי יש צמיגים טובים יותר, אבל צריך לזכור שאומנם מדובר ב98 כ"ס עוצרי נשימה וגיר אוטומטי שהיה שיא הטכנולוגיה ב1995, אבל עדיין מדובר ברכב פשוט לנסיעות מנהלתיות, מכונית מרוצים זה לא.

רשמתי כאן איפשהו את הרשמים שלי מהרכב, כשקניתי אותו:

לי יש כזה, דגם אקזקיוטיב פלוס (זה עם ג'נט מגנזיום והגה של איבו) קרוב לשנה, נרכש מחברת ליסינג (אלבר לצורך העניין), וזה מה אני יכול להגיד עליו:

אחד הדברים שהפתיעו אותי לטובה בזו שלי, זה מנוע שקט גם ביחס לרכבים אחרים בקטגוריה.

גיר - יש לו מוזרויות בהתנהגות, אך מאחר וזהו גיר שמתאים את עצמו לצורת הנהיגה, זה עובר עם הזמן.

סלון מרווח ובגאז' גדול.

צריכת דלק - אני מגיע ל1 ל10-11 (קצת גבוה, אבל הבנתי שהמצב לא שונה בהרבה במשפחתומטיות אחרות). גם מאוד תלוי בצורת הנהיגה שלך, אם אתה לוחץ, אל תתפלא לראות את המחוג יורד למטה בלייב.

בידוד רעשים לא משהו.

אמינות - האוטו אצלי קרוב לשנה, אפס תקלות

נוחות - סביר פלוס.

מזגן סיבירי, וחימום סאונה.

איבזור - לי יש גירסת שנקראת EXECUTIVE, שבאה עם חישוקי סגסוגת והגה של MOMO. מעבר לזה - 6 כריות אוויר (עד כמה שהבנתי, הדגם שיצא ב-2006 קיבל 5 כוכבים במבחני ריסוק), 4 חלונות חשמל אוטומטיים, ABS, מנוע 1.6 אוטומט. שום דבר מיותר, וטוב שכך. פרט חשוב - אין רדיו מקורי, ז"א אפשר לשים רדיודיסק סטנדרטי. אם תשימו אחד עם בלותות', תוכלו לחסוך מעצמכם התקנת דיבורית.

עיצוב שנראה מיושן - עניין של טעם. לא דיל ברייקר מבחינתי.

מנוע 98 כ"ס - עושה את העבודה, אבל אל תצפו ממנו למעשי גבורה יוצאי דופן.

בולמים. היו בולמים? אני די בטוח שהיפנים הבריגו את הגלגלים ישר לשאסי.

זה פחות או יותר הרשמים שלי מהרכב עד עכשיו. אם אתה רוצה משהו ש"פשוט נוסע" בלי יותר מדי בילבולי שכל, אז זה הרכב בשבילך.

אז אחרי שנתיים וחצי, ו35KKM, מה שיש לי להגיד עם הרכב, זה:

הרכב נכנס למוסך פעם בשנה לטיפולים שוטפים, ותיקון תקלות קטנות שצצות (גם אוטו יפני לא חף מתקלות).

ב118KKM הרכב נכנס לטיפול קטן, הוחלפו שמן (10W40 של VALVOLINE), פילטר שמן ואוויר (400 ש"ח). בנוסף, החלפתי פילטר מזגן, ומילאתי גז במזגן (350 ש"ח). מאז הרכב מרגיש מתאים לאירוח תושבי סיביר, אם כי המפוח מרגיש קצת חלש.

ב135KKM טיפול גדול, הוחלפו שמן, פילטרים, רפידות בלם קדמי ואחורי, ודיסקים קדמיים. בנוסף, אם אני זוכר נכון, הוחלפו תפוחי הגה וגומיות צירייה ימין ושמאל. יכול להיות שנעשו עוד דברים, אך אני לא זוכר, ולא מצליח למצוא את הקבלה של טיפול. מחיר - 1700 ש"ח.

היום, ב150KKM בוצע טיפול קטן, הוחלף שמן ופילטרים, בוצע פלאשינג למנוע. בנוסף, הוחלפו רצועות אלטרנטור+מזגן+הגה כח (שתיים במספר), ובנוסף הוחלפו אום וגוג'ון של אחד הגלגלים (באחת הפעמים שהחלפתי צמיגים, הרסו לי את ההברגה, וכששמתי לב, היה מאוחר מדי). עלות - 840 ש"ח.

הטיפולים בוצעו במוסך השלושה בחדרה, חוץ מהעניין עם המזגן, שנעשה באלקטריק רכב חדרה.

בהתחלה היו לי חששות שבגלל שהרכב נוקשה, אולי יש בעיה בבולמים/קפיצים, אבל אחרי שאירגנתי לעצמי נסיעת מבחן על רכב זהה, הבנתי זה לא באג, זה פיצ'ר.

בנוסף - מחלה של תוצרת יפן ודרום קוריאה, זה איכות הפח והצבע. לפני כשנה נאלצתי לצבוע מכסה מנוע שדהה והתקלף (600 ש"ח), בנוסף יש כמה נקודות חלודה ושיפשוף (בעיקר בגג ובקורות אחוריות), שאותם צבעתי לבד עם נייר שיוף + צבע בסיס + ספריי כסוף + ספריי לכה מאוטו דיפו, עלות של כמה עשרות שקלים וקצת להזיע בשמש. אולי נראה לא משהו, אבל מרחוק לא רואים, וזה לא נותן לחלודה להתפשט.

הוחלפו כמה פעמים נורות, הותקן רדיודיסק של קלריון עם USB ודיבורית BT, ונסלל כבל USB למצלמה. בנוסף, נשאר מעמד ברזל תקוע בדשבורד, אז הברגתי עליו עריסה לסמארטפון.

לסיכום:

האם אני הולך להחליף רכב בזמן הקרוב? כנראה שלא, בעיקר מסיבות כלכליות. הייתה מחשבה למכור את המיצובישי ולקנות פורד מונדאו, אך יש חשש כבד שאני לא אקבל במונדאו את האמינות של מיצובישי. המיצובישי נוסעת ולא מתפרקת, אחרי הכל, עדיף 98 כ"ס שעובדים בשבילך על 200 שאתה עובד בשבילם. אולי בעתיד אחליף ללנסר מהדור החדש, כזה עם מנוע 1.8 וגיר רציף.

האם אני ממליץ על הרכב? בהחלט כן. אם אתה לא איזה אנין טעם מטורף, ובסך הכל רוצה רכב שיביא אותך מ-A ל-B בלי כאב ראש, ובלי לקרוע את הכיס, לך על זה. אם אתה מחפש מפלצת תאוצה עם סלון עור וטריליון בקרות ועזרים אלקטרוניים - כנראה עדיף שתמשיך לחפש. מדובר ברכב די בסיסי ופשוט, שכמו הסלוגן של אפל - IT JUST WORKS.

תמונות - google it, שלי לא שונה מעשרות אלפי לנסרליסינג שמסתובבות בכבישי ישראל, ראית לנסר קלאסיק אחת, ראית את כולן.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ביקורת מעניינת, בדיוק מה שחשבתי לגבי הרכב הזה.

המחיר לטיפול "גדול" קצת גבוהה, לא? אולי לא פירטת הכל?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

היה לי כזה רכב מודל 2007 במשך 3 שנים ומכרתי אותו לפני כמה חודשים. 0 תקלות. ביטוח, טסט, דלק, טיפול שנתי וזהו. יופי של רכב למי שמחפש ראש שקט.

פורסם

עכשיו תעשה השוואה בין העלויות טיפול של הרכב הזה לבין הקסנטיה בשביל שנוכל להיכנס לפורפורציה.

אני גם חושב שלא כדאי לך להחליף, הרכב נשמע מעט מוזנח (חיצונית) ובהחלפה יקרעו אותך.

רכב כזה כדאי לשמור עוד שנתיים שלוש ואז למכור אותו בגרושים (המחירון יהיה ברצפה ולא יהיה לך הרבה לאן לרדת).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אותו הרכב, 3 שנים, 55000 ק"מ.

ב115K נעלמו (תוך יום) כל המים מהמיכל של הרדיאטור (לא נמצאה סיבה והתקלה לא חזרה על עצמה)

ב120K הלך ממיר קטליטי - 1800 ש"ח.

ב-125K החלפתי מצערת כי המקורית גימגמה (3 מוסכניקים- חשמל, מורשה ודיאגנוסטיקה אמרו שבסדר, החלפתי אצל הבחור שמתעסק עם דיאגנוסטיקה והוא אישר שאני לא הוזה, המנוע צעדים היה קצת שיכור. אבל כנראה שהיה אפשר לחיות עוד הרבה שנים עם המקורי) - 800 ש"ח.

באזור ה-125K הלכו משולשים - 900 ש"ח

בשלב מסויים מגן רפש בגלגל קדמי השתחרר והתחכך בגלגל בעיקר בפניות, הייתי בטוח שזה הבולמים וכמעט הוצאתי 1000 ש"ח (נבדק גם ע"י 2 מוסכניקים שלא ידעו מה הבעיה) - בסוף נפתר ע"י 2 אזיקונים.

הפלאסטיקה התחילה קצת לקרטש (כנראה בגלל שבליסינג דחפו לה 3 דיבוריות וכבלים שלא אמורים לעבור בחריצים שבין הפאנלים)

אבל בגדול רכב אמין לאללה יחסית שקט וחסכוני (אני הייתי עושה איתו 1:12.5 בממוצע)

הגיר והמנוע לא יתקלקלו לעולם כי עד שהוא מעלה סל"ד לתחום מסוכן למשהו כבר תגיע ליעד

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם
ביקורת מעניינת, בדיוק מה שחשבתי לגבי הרכב הזה.

המחיר לטיפול "גדול" קצת גבוהה, לא? אולי לא פירטת הכל?

יכול להיות, אני לא ממש זוכר מה הוחלף, ולא מוצא את הקבלה. נראה לי שחוץ מהגומיות והתפוחי הגה החלפתי עוד משהו שקשור להיגוי או ציריות, רק שאני לא זוכר מה.

לזה שמעליי, אני חושב שאו שנפלת על רכב שעבר התעללות קשה (למרות שיפניות פחות רגישות להזנחה, אבל גם שם יש גבול), או על לימון, או על מוסכניקים לא מקצועיים (למרות שלא נראה לי שצריך מכונאי בעל הכשרה מיוחדת, מספיק ראש וידיים ישרות, בכל זאת יפנית), או על שלושתם ביחד.

להחליף את הרכב אני לא הולך בזמן הקרוב, בגלל חוסר תקציב וגם חוסר צורך.

מוזנח חיצונית - יכול להיות. הגישה שלי זה שאוטו צריך לנסוע, בגלל זה אני שם יותר דגש על הפן המכני, ופחות על האסטטיקה. התוכנית לעתיד הקצת יותר רחוק זה להעביר את האוטו צבע כללי, כי הדלתות והגג מלאים שריטות, וגם מתחילים להתקלף (אין לי חניה מקורה).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני חושב שנהג\ה עליו מישהו\י עם רגל ממש כבדה על הגז, בלי רגישות (כנראה הרבה לחיצות גז-ברקס-גז-ברקס) ו-0 התחשבות במצב הכביש (בורות, עליות...). כאמור- התעללות. זה יסביר את רוב התקלות.

פורסם

לדוד שלי יש כזאת מ2008,סוסת עבודה אבל בולעת דלק ומאוד חלשה.

הוא בעצמו ממש התאכזב מהרכב וכחודש לאחר הקניה ניסה למכור אותו ולא הצליח במשך כמה חודשים,היום הוא "חי" איתו.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

הגיר והמנוע לא יתקלקלו לעולם כי עד שהוא מעלה סל"ד לתחום מסוכן למשהו כבר תגיע ליעד

LOL !!! מתי כבר יוסיפו פה לייק?!

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

פורסם
LOL !!! מתי כבר יוסיפו פה לייק?!

בהחלט.

גיר איטי ברמות שממהר לעלות בכול שניה שיש(טוב שיש טיפטרוניק)

אמנם הנסיון שלי לא מייצג(חצי שנה ו 5000 קילומטר) אבל הוא כלל : 0 תקלות, צריכת דלק של 1 ל 12(רוב בינעירוני), חוסר כוח(לך תנסה לעלות עליה מתונה ביותר מ 90 קמ"ש)

לדעתי הרכב הזה הוא מושלם למי שמחפש להגיע מ א ל-ב במינימום כאב ראש , במינימום מחיר קניה

פורסם (נערך)

זה מה שאני מנסה להגיד, גם לי החוסר כח מפריע, בגלל זה הפזילה לכיוון המונדאו.

אם אתה מחפש מקסימום אמינות ומינימום כאב ראש והוצאות לשקל, זה רכב בשבילך.

אם אתה מחפש ריגושים, תעבור הלאה.

זה הסובארו DL (רק בלי מנוע בוקסר וקרבורטור) של שנות האלפיים.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

פורסם

אני פחות מקבל את ההצהרה שאין לו כוח. הוא כמו כל משפחתומטית ממוצעת.

הגיר שלו פשוט איטי בצורה מחרידה והוא עושה קיקדאון רק כשלוחצים את הפדל עד המנוע והוא על 800 סל"ד, אבל כשהוא מחליט להוריד הילוך אז הוא סוחב בסדר. אני בשלב מסויים למדתי מתי צריך ללחוץ וכמה ולא הרגשתי נחיתות מול מזדה 3 לדוגמא (שהטורים שם עולים ל4000 בשתי שניות ורק אז מעלה הילוך)

הצריכת דלק אגב מגיעה בדיוק משם- בגלל שהוא מעלה הילוך מהר יחסית ולא מושך כמו במזדה אפשר להגיע ל1:12 ובמזדה 1:9

פורסם

הלנסר (עד 2009) ממש לא כמו משפחתומטית ממוצעת,תעלה איתה לצפת ואז עם כמה משפחתיות אחרות מאותה הקבוצה ותבין שיש כאן בעיה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

שלי מודל 2004 היום עם 135000 ק״מ.

אצלי כבר ארבע וחצי שנים ו-37000 ק״מ.

אפס תקלות!

הרכב נוסע יפה וממש לא מרגיש איטי. איטי זה פוקוס, איטי זה פלואנס.

העברה ידנית של ההילוכים פותרת הרבה בעיות.

הרכב מזדקן בכבוד, גם הצבע (וקס הוא מקבל לפחות פעמיים בשנה ולכן תמיד מבריק.

הרכב מומלץ בחום לכל מי שמחפש משפחתית זולה ואמינה עם עלויות אחזקה שפויות ובל הפתעות מיותרות.

זה מה שחיפשתי וזה בדיוק מה שקיבלתי!

עכשיו אנו כניראה וניפרד. זאת רק לטובת רכב חדש יותר וחסכוני יותר בדלק. ממש לא בגלל בעיות או חוסר שביעות רצון.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

• תוכן חדש...