Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחירת שמן מנוע ..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא כל כך מבין בשמנים ..

יש לי פונטו 97 .. 1100 סמ"ק

אני משתמש ב 20-50 שהבנתי מהמוכר שהוא חצי סינטטי ..

האם זה טוב ?

לאיזה חברה של שמן כדאי לעבור ?

ואיזה סוג ? 20-50 ? חצי סינטטי ?

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קשה לי להאמין שיש 20W50 חצי סינטטי למכירה ל"לקוחות מדף" רגילים..

תסתכל טוב מה רשום כל מיכל השמן, לדעתי עבדו עליך.

בכל אופן בפיאט פונטו יש להשתמש בשמן חצי סינטטי בלבד! 10W40 זאת הדרגה המומלצת של היצרן.

מומלצים במיוחד השמנים של ליקווימולי, וולוליין, מוטול, וקצת יותר זולים ESSO וACDELCO.

יש מבצע לא רע בכלל באוטו דיפו של ליקווימולי וESSO, שווה לבדוק.

פורסם

תודה

אני ילך לאוטו דיפוט ..

ויקנה 10-40

אבל אך אני ידע אם הוא חצי סיננטי

מה רשום על השמן חוץ מ 10-40

שאני ידע שהוא חצי סינטטי

פורסם

שלום !!

לפני שאתה בוחר שמן כדאי שתביא את האוטו שלך לשגרת החלפות שמנים בתדירות נכונה.

אם אתה רוצה לשמור על המנוע לאורך זמן מומלץ להחליף שמן כל 5000 ק"מ או חצי שנה,מה שבא קודם.

מומלץ לשים שמן 10/40 חצי סינטטי (ACDELCO 60 ש"ח), עלותו לא גבוהה בהרבה מ 20/50

לא יצא לי לראות 20/50 חצי סינטטי.

ישנם מנועים שעקב הבלאי שורפים או מעשנים (תלוי מה הבעיה) שמן בכמויות גדולות ואז מילוי שמן סמיך יותר כמו 20/50 יכול להפחית את כמות האכילה, אבל זה לא פותר את הבעיה.

אני ממליץ לך להתחיל לשים 10/40 חצי סינטטי ולראות מה המצב, אם האוטו אוכל שמן בכמות סבירה בהתאם לקילומטראז' תמשיך הלאה, אחרת פתור את הבעיה.

לגבי היתרונות/חסרונות של שמן סמיך/דליל יותר חפש בפורום...

חולם על S2000... רוצה אימפרזה טורבו...

בינתיים מסתפק ב 205 שמורה...

פורסם

מילאתי לאחרונה שמן של וולווליין 20-50

אולם מישום מה השמן דליל מידי, וכשהמנוע מגיע לטמפ' עבודה (ואיתו מתחמם כמובן גם השמן) הרכב מתקשה לשמור על לחץ שמן בסל"ד נמוך עקב דלילותו... (נורת לחץ שמן מהבהבת בצורה חלשה)

כל עלייה קטנטונת בסל"ד גורמת להיכבות הנורה.

חשוב לציין שעם שמן של קסטרול 20-50 זה לא קרה, ואפילו עם שמן של STP 20-50 זה לא קרה (רק לאחר כמה אלפי ק"מ שהשמן הופך לדליל יותר עם הזמן)

האם כדאי להחליף את השמן לגמרי, או להוסיף לו תוסף (ע"מ להסמיך אותו), או לחילופין להשאיר את המצב כמות שהוא...

או שאולי אולי, זו בכלל בעייה ביוניט שמן?

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
אבל רגע ..

מן הסתם 20-50 חצי סינטטי

יותר טוב לאוטו שלי ..

לא ?

הקטע הוא - שאנחנו לא מכירים שמן חצי סנטטי בדרגת צמיגות 20-50 שנמכר בחנויות לציבור הרחב...

בד"כ שמן 20-50 הוא מינרלי...

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

20W50 יתאים אם תחליף שמן כל 5000 ק"מ.

אני הייתי שם 10W40 איכותי, לפי ההמלצות שהובאו כאן. הוא מתאים ל-10000/15000 ק"מ בקלות...

אל תתבלבל- דבש יכול גם לעשות נזק! אם האינדיקציה לא נכונה...

דבש איכותי של BG ,poladyn יקרים ומעולים! ויש את האמריקאיים למיניהם שהם לא משהו...

רצוי לתקן/להחליף מנוע מלהישתמש ללא ייעוץ מומחים בעלי מקצוע בשמן הדבש

מחירי האיכותיים יכולים להגיע ל-80/100 ש"ח ויותר! האחרים בין 20 ל-50 ש"ח בערך...

פורסם

There's a reason that Fiat recommends 10W40 Synthetic blend for the car, stick with it.

.20W50 is the thicker one, the higher the numbers the thicker the oil is

אבל רגע ..

מן הסתם 20-50 חצי סינטטי

יותר טוב לאוטו שלי ..

לא ?

.The answer is no

The motor was engineered to work best with 10W40 synthetic blend oil, there is no reason for anyone to try to engineer the motor again

.Moti

פורסם

היצרן ממליץ חצי סינטטי , יש דבר כזה שנקרא בלאי,ובפיאט הבלאי גדול, אי אפשר להישאר עם הוראות היצרן לעד,הוא צריך לעבור לשמן יותר סמיך עקב בלאי מנוע = 20W50.

פורסם

Well, the original poster of the question didn't mention anywhere that his car is burning oil, he was asking about what's better to fill up his car with, which is obviously what the manufacturer recommends

.It seemed to me as a few of the guys that answered here were trying to re-engineer the motor

.Moti

פורסם
מילאתי לאחרונה שמן של וולווליין 20-50

אולם מישום מה השמן דליל מידי, וכשהמנוע מגיע לטמפ' עבודה (ואיתו מתחמם כמובן גם השמן) הרכב מתקשה לשמור על לחץ שמן בסל"ד נמוך עקב דלילותו... (נורת לחץ שמן מהבהבת בצורה חלשה)

כל עלייה קטנטונת בסל"ד גורמת להיכבות הנורה.

חשוב לציין שעם שמן של קסטרול 20-50 זה לא קרה, ואפילו עם שמן של STP 20-50 זה לא קרה (רק לאחר כמה אלפי ק"מ שהשמן הופך לדליל יותר עם הזמן)

האם כדאי להחליף את השמן לגמרי, או להוסיף לו תוסף (ע"מ להסמיך אותו), או לחילופין להשאיר את המצב כמות שהוא...

או שאולי אולי, זו בכלל בעייה ביוניט שמן?

אין צרוף מקרים יש הצטרפות מקרים!

בשרשור קודם דובר על שמן וולווליין, כשמן ממוחזר,אודה על האמת ,לא שמעתי מעולם , על מחזור שמן, לשמוש רגיל ברכב!

ואיננ ימבטל אפשרות של יוניט תקול(בספק), וכן אפשרות של חדירת דלק מהמשאבת דלק,

לשמן המנוע, מה שיכול להסביר את הסיבה לשמן המדולל, והדלקת המנורה בסרק!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לפי מיטב הבנתי,בשירשור הקודם על השמן הממוחזר ,דובר על כך שהיותו ממוחזר דווקא עושה אותו יותר איכותי(אני לא יודע בדיוק איך אבל ניחא),ואנשים פה דווקא העדיפו את השמן הממוחזר על פני האורגינאלי - תקן אותי אם אני טועה.

ולכן לא נראה על פניו כי השמן הוא הגורם לתופעה.

אני דווקא חושב שאולי הצמיגות היא לא תואמת - צריך לעבור ל 20W50 ולנסות.

פורסם
לפי מיטב הבנתי,בשירשור הקודם על השמן הממוחזר ,דובר על כך שהיותו ממוחזר דווקא עושה אותו יותר איכותי(אני לא יודע בדיוק איך אבל ניחא),ואנשים פה דווקא העדיפו את השמן הממוחזר על פני האורגינאלי - תקן אותי אם אני טועה.

ולכן לא נראה על פניו כי השמן הוא הגורם לתופעה.

אני דווקא חושב שאולי הצמיגות היא לא תואמת - צריך לעבור ל 20W50 ולנסות.

..אם זכרוני אינו מטעני,אתה העלת בעבר, את נושא שמן הוולוולין, וציינת שהוא ממוחזר,

ולמרות שציינתי , בהודעתי הקודמת, שלי אישית,אין שום מידע בנושא, ואיני שולל ואיני

מחייב , שימוש בשמן וולוולין בפרט, ובשמן ממוחזר בלבד, למען הסר ספק, וכדי

למנוע נזק אפשרי, של , חוסר לחץ שמן בסרק,אשר ייגרום נזק, למנוע המלצתי , לעודד(אליק בליק)

להחליף את השמן לאיכותי יותר,LM למשל, וזאת בשלב זה לא לעבור, לצמיגות של 20/50,

ולו רק בגלל , שהרכב הוא סיאט איביזה 1500 קרבורטור, בעל שסתומים הדראולים,

המחייב שמן בצמיגות 10/40, וזאת מבלי לשלול בדיקת יוניט לחץ שמן תקול,

ו/או שמן מהול בדלק ממשאבת דלק תקולה(אופיני בסיאט איביזה) .

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...