Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי יונדאי גטס שנת 2005

הנורה שאמורה להאיר את הדשבורד איפה שניתן להגביר את עוצמת המזגן ושליטה על חום/קור כנראה שרופה

כיצד אני מחליף אותה ? אני מעוניין לנסות ולהחליף לבד

האם זה מסובך או שאוכל לבצע זאת לבד ?

תודה

פורסם

בזמנו כשהחלפתי אצלי את הנורות (יש שם שתיים) צילמתי קצת תמונות כדי שאזכור לאן כל דבר הולך. התמונות לא באיכות הכי טובה ועבדתי בחושך, מקווה שתבין מה קורה שם. אם אתה מאזור השרון אשמח לעזור לך בהחלפה.

דבר ראשון, שולפים את הרדיו החוצה, מנתקים את הקונקטור שלו והאנטנה, ומניחים אותו בצד.

כעת מנתקים את שלושת הכבלים של בורר הטמפרטורה, בורר מצבי האוורור ובורר כניסת אוויר חיצוני, כדי שיהיה אפשר למשוך את כל הקונסולה החוצה.

שתיים מהם נמצאים מתחת להגה בצד ימין: פשוט שולפים את טבעת המתכת מפין הפלסטיק, ואז משחררים את השרוול השחור של הכבל, מהקליפס שתופס אותו (מסומן בצהוב):

iymluz0tnmfz.jpg

הכבל השלישי נמצא מאחורי תא הכפפות, בשביל להגיע אליו צריך להוציא את 2 הסטופרים שמונעים מתא הכפפות לרדת עד הסוף. פשוט דוחפים אותם פנימה ומתמרנים אותם החוצה:

zwiijot5nhtj.jpg

כעת ניתן לנתק את הכבל השלישי באותה השיטה.

z4jgmzntxzkq.jpg

עכשיו אפשר פשוט לשלוף את כל הקונסולה המרכזית. היא מוחזקת בעזרת קליפסים. בעדינות מתחילים למשוך מהחלק התחתון שלה ולאט לאט עוברים על היקפה עד שכולה בחוץ.

jjwznytaim4z.jpg

כעת בעזרת מברג פיליפס קצר מפרקים 4 ברגים של מגירת האחסון, שתיים בכל צד שלה, ומתמרנים אותה החוצה:

cn032zumgzdm.jpg

לאחר שהוצאת אותה, סוף סוף תקבל גישה לבתי הנורה:

5dw3taqznc4m.jpg

מסובבים אותם חצי סיבוב ומושכים החוצה. בית הנורה אצלי ביד:

zmmqdnq3tfw2.jpg

כל מה שנשאר זה לשלוף את הנורה מבית הנורה, לתקוע אחת חדשה ולסגור הכל.

mz34iqmvnjtj.jpg

Stay Dirty

פורסם

גם בדגם GLF יש נורה

לי יש כזאת ולא ידעתי איך להחליף אחרי שנשרפה.

אם כבר אני פותח את הקונסולה יש באזור עוד נורות שכדאי להחליף?

תודה

פורסם

מצחיק, גם אני קניתי את הגטס שלי עם הנורות האלה שרופות ונסעתי ככה חודשים במחשבה שיונדאי חסכו עליי גם בקטע הזה.

עד שראיתי גטס אחרת של ידידה שבה הפאנל מואר.

marlboro-Hd יש עוד נורות אבל מסוג אחר, בכפתור של הפעלת המדחס, ושל מפשיר האדים האחורי. נורות קטנות יותר שהרגליים שלהן מלופפות סביב בית הנורה שהן יושבות בו, בצורה הזאת:

http://www.ebay.com/itm/2x-T3-1SMD-3528-LED-Cluster-Gauges-Dashboard-White-instruments-panel-Light-bulbs-/200977602129?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2ecb32d651&vxp=mtr

Stay Dirty

פורסם

קודם כל המון המון תודה על המדריך עם התמונות

אבל זה נראה לי דיי מסובך ונראה לי שאני אוותר על זה... הסיכוי שבאמת אצליח לעשות את זה בעצמי

נראה לי קלוש :)

האמתי שהצלחתי להגיע לכבל הירוק שאליו מחוברת הנורה בצורה קצת שונה , אבל לא הצלחתי לשלוף אותה החוצה

אני אנסה לסובב ולשלוף החוצה , מקווה שזה אולי יעבוד

פורסם (נערך)

סליחה שאני מתפרץ

אבל אני אני יש לי גטס 08

ויש לי גם קטע מוזר האור בחצי דולק רגיל ובחצי ממש חלש באזור של המזג

לפעמים כשאני מדליק אוטו האור דולק חזק בשני הצדדים

ואיך שאני מכבה ומדליק אורות של האוטו זה חוזר למצב שחצי דולק חלש

מה יכולה להיות הבעיה?

עריכה אחרונה על ידי elad098
פורסם

אני רואה שהתופעה פה של בעלי גטס שחושבים ש"חסכו" עליהם די מוכרת ושגרתית,

לפני שבועיים החלפתי את כל הנורות השרופות שהיו בקונסולה אצלי , גיליתי שיש תאורה גם בלחצנים שחשבתי שפשוט אין.

מצורפת תמונה של הקונסולה כפי שאמורה להיות במצב מושלם.

20140103_135442.jpg

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

מסובך לפרק הכל?

מנורות מאיפה קונים?

תאמת (את האמת!) ששי לי גם רעש מעצבן שבא מהאזור הזה אולי הגיע הזמן לבדוק_אותו.

פורסם

ממש לא מסובך, אלא הרבה סבלנות ועדינות. חשוב שיהיה לך את כל הנורות החדשות זמינות כי הקונסולה זה לא פריט שמומלץ לפרק יותר מדי פעמים.

לגבי רעשים , זה בדרך כלל בגלל קליפסים רופפים.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לפי התמונות אלה נורות שנקראות "נורת אורז" 1.2W

לפני שנתיים קניתי חבילה של 10 יחידות בעשרה שקלים.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תוכן חדש...