Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכל שבת בחורף שיש בה מזג אויר נעים, כל עם ישראל יוצא לטייל...אנחנו יוצאים לפנק את האוטו.

אז מה עשינו בשבת?

1. שטיפה חיצונית.

2. חידוש פלסטיקים חיצוניים.

3. ליטוש פנסים.

שטיפה חיצונית

השתמשנו בשיטת שני הדליים, עם שמפו לרכב של דופונט, כפפות מיקרופייבר של אמריקן איגל שקונים באוטודיפו (מפתיעות לטובה), מגבות מיקרופייבר סיניות (גם כן ממש מפתיעות לטובה), חומר לניקוי הג'אנטים מבית מג'ס, מברשת לניקוי הג'אנטים, וייבשנו את הרכב עם מגבת UBER. לא צריך להוסיף לינק בשביל המגבת הזאת, נכון?

המגבות הכחולות הסיניות שימשו אותנו לפינישים אחרי הUBER, ולניקוי השמשות. חייב לציין שהן עשו עבודה נפלאה וחסכו לי המון זמן. אבל המון. שלא לדבר על כמות המאמץ שנדרשה ממני בעבר על מנת לנקות השמשות, שעם המגבות האלו זה פשוט היה קל נורא.

קצת תמונות:

00.jpg

01.jpg

02.jpg

03.jpg

חידוש פלסטיקים

הרכב בן קצת יותר מ3 שנים, וכמובן שהפלסטיקים החיצוניים שלו דהו. מדובר על פלסטיקים שנמצאים בדלתות ובפגושים. הפגוש הקדמי לא טופל בעקבות פרויקט ליטוש הפנסים. הוא יטופל בהמשך...

השתמשנו בחומר לחידוש פלסטיקים שחורים של טרטל ווקס, ומטלית מיקרופייבר פשוטה וקטנה שנקנתה בשופרסל בחבילה של 3 מטליות ב5 שקלים.

בהתחלה נראה היה כאילו זה לא עובד, אבל זה היה כי היינו עדינים מידי. ואז פשוט התחלנו לרסס מהחומר ישירות על הפלסטיק, בנדיבות יתרה, במקום על המטלית. השארנו את החומר על הפלסטיק דקה-שתיים, וניגבנו עם המטלית. התוצאות מצוינות!

קצת תמונות:

04.jpg

05.jpg

06.jpg

07.jpg

08.jpg

09.jpg

10.jpg

11.jpg

והדובדבן שבקצפת - ליטוש פנסים

אני אתחיל ואומר שזה עבודה קשה בטירוף. לפחות ככה היה בשבילי. יכול להיות שזה בגלל שהצורה של הפנס מעצבנת לאללה לשיוף, יכול להיות שזה בגלל שהוא לא קטן, יכול להיות שזה בגלל שזה הפעם הראשונה שלי, ויכול להיות שאני סתם אדיוט. בכל מקרה, זה היה קשה.

הפרויקט בוצע בהתאם למדריך שמפורסם פה בפורום, ועל כן תודה למפרסם המדריך.

חומרים: איזולירבנד (להגנה על המשטחים שמסביב לפנס), נייר מים ב3 דרגות שונות - 1000, 1500 ו-2000, טרפנטין, לקה "יאכט ורניש" של יעקבי, פוליש נוזלי לפלסטיק של מג'ס, ואפליקטור של מג'ס.

בשלב ראשון כמובן שהדבקנו איזו מסביב לפנסים. הרטבנו את הפנס בנדיבות, והתחלנו לשייף. קודם באמצעות נייר 1000, לאחר קבלת מראה חלבי עברנו לנייר 1500, וכמובן שקינחנו בנייר 2000. ניקינו וייבשנו את הפנס, יישמנו פוליש, ניקינו עם טרפנטין, ייבשנו, דיללנו לקה עם טרפנטין ביחס של 1:1, ומרחנו עם מטלית מיקרופייבר קטנה של שופרסל.

ושוב, קצת תמונות:

לפני:

12.jpg

13.jpg

התהליך:

14.jpg

18.jpg

15.jpg

16.jpg

והתוצאה:

19.jpg

21.jpg

22.jpg

והיום בבוקר אחרי גשם בלילה...

5884b82e-469f-4a81-bad6-aae2fd1f9676.jpg

למי ששם לב כתבתי את כל הפוסט ברבים, וזה בגלל שחברתי האהובה עזרה לי עם כל העבודות האלה. מה זה עזרה לי? יותר נכון יהיה להגיד שאני עזרתי לה, כי מבין שנינו, היא המשוגעת של הדיטיילינג, וכל החומרים שראיתם בתמונות, זה הכל היא הזמינה בעצמה כי לי אין מושג...בעצם אני עבדתי לפי ההנחיות שלה.

כן, חברה שלי חולה על דיטיילינג. תקנאו :twisted:

זהו...השכנים שעברו ליד זרקו הערות כמו "וואו אני מקנא באוטו הזה" או "מסתדרים?" עם גבה מורמת, ואפילו מאבטח של האתר בנייה שליד ששאל אם הכל בסדר באוטו וכיבד אותי בקפה שחור מבושל כמו שצריך.

אנחנו נהננו ובסך הכל מאוד שמחים מהתוצאה של העבודה שלנו.

שבוע טוב לכולם.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נראת פשוט מדהים :mm_yeah:

כמה זמן אמור להחזיק החומר של החידוש פלסטיק? וקצת מוזר שברכב בן 3 הפנסים כבר דהו :?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אם תשים לב, תבחין שבכל רכב שהפנסים שלו משוכים כלפי מעלה,

החלק שפונה לשמיים נעכר מהר. אפילו בפחות משלוש שנים על הכביש.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

רגע מה הייתה חלוקת העבודה ?

אתה שטפת את הג'אנטים והחברה שייפה את הפנסים ? :wink:

יפה מאוד, מה עם הגנה ?

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
אם תשים לב, תבחין שבכל רכב שהפנסים שלו משוכים כלפי מעלה,

החלק שפונה לשמיים נעכר מהר. אפילו בפחות משלוש שנים על הכביש.

עכשיו כשאני חושב על זה, זה נכון. ראיתי השבוע מזדה 3 2011 עם פנסים דהויים.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

קודם כל תודה לכולם!

אני שומר על האוטו הזה כמו שמעולם לא שמרתי על אף רכב אחר...סופסוף יש לי רכב שממש בא לי להשקיע בו, גם זמן וגם כסף.

בגלל זה יש לי כמה פרויקטים שאני רוצה לעשות על הרכב, כמו הוספת פנסי ערפל, שדרוג מערכת האודיו, פוליש וקס, שינוי נורות הרכב ללדים, שינוי אורות הדרך ללבנים במקום צהובים ועוד...

באמת החלק בפנסים שהיה צריך ליטוש היה החלק שפונה לשמיים ופחות החלק שפונה קדימה.

החידוש אמור להחזיק כשנה, למיטב הבנתי זה מאוד תלוי בלכה שבה משתמשים, ובגלל זה הלכתי על היאכט ורניש שאמורה להחזיק הכי הרבה. בכל זאת, זה חומר שמשתמשים בו על יאכטות...

rupni, אתה גר קרוב, אתה מוזמן לקפה, ואז תוכל לראות בעצמך ידיים של מי עשו מה...

בכל אופן, היא אחראית על כל מה שקשור לשטיפה. כמו שאמרתי, אני עושה מה שהיא אומרת. בעצם כמו כל מערכת יחסים...

ועל איזה הגנה אתה מדבר? לפנסים? זה התפקיד של הלכה. אם אתה מדבר על הגנה לצבע של הרכב אז יש כבר אוטם צבע של מנזרנה שרק מחכה שנתחיל ליישם אותו על הרכב, אבל זה יקרה רק אחרי פוליש וקס...

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

אחלה רכב כבר אמרתי לך שרכשת אותו.

בנוגע לעבודת הדיטיילינג עליו, כל הכבוד! נראה כמו חדש מהסוכנות.

נ.ב - ג'אנטים יפים הרכבת!

אין צורך בחתימה....

פורסם

כל הכבוד, עבודה יפה .

הג'אנטים מעלפים!

גם אצלי בסיריון 99 שהיתה לי הפנסים היו משוכים אחורה היתה מחלה של עכירות.

לפלסטיקה חיצונית היה כדאי לצלם תמונה של לפני על מנת שנוכל להשוות בין התמונות.

פלסטיקה וגומיות לדעתי חומרים טובים יש לכמיקל גייז ולאופטימום ששווה להשקיע בהם והתוצאות מחזיקות זמן רב.

בקשר לפוליש לפלסטיק, מסקרן אותי, ראיתם את האפקט שלו בפועל ? האם היה שינוי לאחר יישום שלו?

אצלי על לוח השעונים הוא עושה רק טוב, מענין איך זה על פנסים האם מורגש.

מעבר לזה רשמתי לי את החומרים ותהליך העבודה, אשתמש במידע בעתיד.

איך התרשמתם מה uber? הייתם ממליצים עליה?

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

כל הכבוד על העבודה.

לגבי הספריי פלסטיק, גם אני השתמשתי בו תקופה,אפקט מצוין אך הוא דוהה מהר ,עד שבועיים במקרה הטוב.

עברתי להשתמש בblack to black של Mothers, מחזיק קצת מעל חודש ימים על אותם הפלסטיקים.

גם אני רכשתי לפני כמה ימים את מחדש הפנסים plastx, עדיין לא השתמשתי בו, נראה מוצר מבטיח מאוד.

.When a man opens a car-door for his wife, it's either a new car or a new wife

טבלאות השוואה לפולישים,פדים ועוד.

פורסם

צ'מע, סחתיין על ההשקעה. ללא ספק - יצא נהדר. ובכלל, נראית היטב הפונטו שלך!

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...