Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי הנאמר בכותרת אני רוצה להתחיל להשקיע בבורסה ולקחת קורס המתמחה בלימודי שוק ההון, כי אין לי מושג מתי נכנסים מתי יוצאים, או אפילו ספרים שיתנו לי הכוונה ראשונית ואז אקח קורס כשאני בעל ידע מקדים.

הייתי שמח בנוסף לקבל המלצה לקורס שכזה שכן יש ריבוי חברות שנותנות קורסים כאלו ואחרים

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

הכוונה שלך זה לעסוק באיזה בתור מקצוע ?

כי אם לא חבל על הכסף ועל הזמן , מי שמתעסק עם שוק ההון צריך להיות

עם יד על הדופק כל יום כל היום , קורסים וספרים למיניהם

לא יכולים ללמד אותך מה הולך לקרות מהסיבה הפשוטה

שאם הם היו יכולים ללמד אז כולם היו לומדים אותם משקיעים מהצד ועושים כסף, שוק ההון זה למומחים ומי שלא מומחה בסוף מפסיד כסף .

אתה יכול לקרוא ספרים כדי להבין את המונחים אבל ללמוד להשקיע את זה אף אחד לא יכול ללמד אותך, יכולים לתת לך כלים להבנה כוללת של השוק,

אבל גם זה לא בספר או איזה קורס יחיד.

שוק ההון דורש ראיה כוללת של כל כך הרבה אספקטים וגורמים תלויים ובלתי תלויים, לכן

אני ממליץ להשאיר את זה למומחים.

אם יש לך סכום גדול אתה יכול להיכנס לקרן נאמנות של אחת החברות הגדולות כמו אלטשולר ודומיו (סכום כניסה מינימלי 300,000 לקרן נאמנות), אם לא אז ליועץ השקעות בבנק 8)

* בתוכנית לילה כלכלי לקחו כמה מהיועצי השקעות הטובים במשק וקוף(אחד שמשקיע סתם) אחד

הקוף מקום ראשון כבר כמה שבועות ברצף.

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם

אין לי ידע בתחום, אבל כן הוצעו לי עבודות בתחום החיבור בין המקצוע שלי (מתכנת) ובין שוק ההון.

זה התחום שנקרא Algo-Trading, שבעצם אלגוריתם כזה או אחר מבצע רכישה ומכירה של מניות.

כמו כן הוצעה לי עבודה "מהצד השני של המתרס", ומהאנשים שם הבנתי שהאלגו-טריידינג הורג את המשקיעים האנושיים כי הוא מסוגל לעשות אלפי פעולות של קנייה ומכירה בשנייה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

קוייקי התבלבל מעט בין תיק השקעות שם בד"כ יש מינימום מסוים להשקעה, לבין קרן נאמנות שניתן לרכוש בסכומים קטנים.

אולי התכוון שרוב תיקי ההשקעות הלא ממש גדולים משקיעים באמצעות קרנות של הגוף המנהל- אלטשולר, מיטב דש, אנליסט, ילין ועוד ועוד.

מעבר לזה תשובתו טובה וזהירה.

אם ברצונך לעסוק בתחום מקצועית ולהשקיע עבור ציבור אנשים, נדרש לימוד מקיף וארוך.

אם בשביל עצמך,דע לך שכרישי השוק מתפרנסים בין היתר על חשבון מתחילים כמותך. זהירות.

אם הנושא מעניין ומדגדג לך, תוכל ללמוד בתנאי שלא תשלה עצמך שכעת אתה יודע. חשוב מדוע אנשים מתפרנסים מלימוד אחרים במקום רק להשקיע.

ממליץ לך לקרוא לפני הקורס:"הליכת אקראי בוול סטריט" של ברטון מלכיאל. ו"המשקיע הנבון" של בנגמין גרהאם. הספר השני הוא בן עשרות שנים ועדיין מצויין. ממליץ להימנע מספרים פשטניים של רוב המחברים הישראלים ולהיזהר מספרי כישוף וניתוח טכני.

תוצאות אינן באות בקלות אלא אם הן גרועות.

אחרי שניסיתי כמיטב יכולתי לחסוך לך אובדן כסף אשאל כאן:

איזה חברות ישראליות שאינן חברות חלום, ביו, גז או נפט ואינן ממונפות עד צוואר נסחרות כיום במחיר אטרקטיבי?

נ.ב אמ 3 נדמה לי שאלגו לא הורג את המשקיעים אלא את הספקולנטים.

פורסם

סוגר-מרובע-פנדוב, ממליץ לך על The Quants, נדמה לי של פטרסון. מלווה את ההסטוריה של האלגו מאפס ועד המשברים האחרונים.

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם

מסכים לחלוטין עם סוגר מרובע ימני פנדוב לגבי האלגוטריידינג. הוא הורג את סוחרי היום והספקולנטים לטווח קצר, אבל ההשפעה שלו על משקיעי הערך היא זניחה.

הפוטנציאל היחיד של האלגוטריידינג לדפוק את משקיעי הערך הוא במקרה של תגובת שרשרת בלתי נשלטת שתפיל את השוק לקרשים ותביא למיתון בו כולם יפגעו. הסיכון קיים אבל אני מעריך שהוא לא גבוה, יש מספיק כוחות בשוק שירוצו ויאספו את המציאות כך שהמחירים יחזרו לנורמל מהר יחסית. מי שידפק הוא מי שיש לו סטופ לוסים לא אינטיליגנטיים.

אגב, את שכר הלימוד שלי שילמתי כבר, והיום אני מתמקד בתעודות סל רחבות מאוד, כשכל מה שאני עושה זה נסיונות לתזמן שוק שורי ושוק דובי ולהגיב בהתאם, לעולם לא לנסות להבין מניה או תעשיה בודדות. אין לי את הזמן והמשאבים לצליפות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
באיזה שוק הציעו לך לעבוד באלגו? ישראלי או חו"ל? או בכלל פורקס?

ישראלי, מה זה פורקס?

כמובן מהצד התכנותי לחלוטין, להיות בצוות שבונה להם את התוכנת אלגו-טריידינג

כמו שאמרתי רחוק מלהיות הכוס תה שלי (וזו אחת מהסיבות שאני לא עובד בתחום היום למרות כמה הצעות), זה מידע לא מסונן שהגיע מבעל אינטרס (נגדי לאלגו-טריידינג).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

פנדוב היקר אתה צודק הכוונה שלי הייתה שזה תיק השקעות שמבוסס על קרנות הנאמנות של החברה :lol:

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם

ניטש, מה פירוש תעודות סל "רחבות מאוד"אמריקאיות, ישראליות המשקיעות בחו"ל? כיצד אתה מבצע את החלוקה בינהן? לפי תחזיות מאקרו? אתה הולך עם השוק או לעומתי?

לגבי ניירות בודדים: נניח מצב היפוטטי שבו חברות יכולות לגייס בריבית ריאלית אפסית, יש ניהול טוב ויכולת סבירה לגדול ולתרגם כסף זול לצמיחה? למה לא?

כמובן, לא מצפה לתגובה להכל. בכל אופן אם תענה, זכור לסייג ולהזהיר לגבי הדברים.

מ 3, במשך השנים וכמדומני בעיקר בעשרים האחרונות נכנס לתחום יותר ויותר תכנות וכן אנשים שהגיעו ממדעים מדויקים ויצרו טכניקות מסחר וכן כלים מתוחכמים, יש מי שקרא להם כלי השמדה המוניים, משום תחכומם ופוטנציאל ההרס שלהם. נושא מעניין ומסקרן. אם למישהו קישורים מעניינים או המלצות קריאה, בשמחה.

פורסם

ציינתי כבר בעבר, לא משקיע בארץ, השוק רקוב זוועות. שקלתי להיכנס בתקופה שהתשואות על אג"ח קוצרני היו בשמיים, אבל החלטתי לא להתעסק עם מס הכנסה בתור תושב חוץ בשביל כמה לירות.

לגבי תעודות הסל, אכן אמריקאיות.

החלוקה מתבצעת לפי המחזור הכלכלי, כשבתחילתו אני משקיע בתעודות שמתמחות בחברות הגדולות יותר, ומעביר את המוקד לחברות בינוניות ככל שמחזור הגאות מתקדם והשוק מחפש חברות קטנות יותר ויותר כי הגדולות כבר מנופחות. אפשר להשוות את זה לעליות הנדל"ן בארץ שהתחילו בשדרות רוטשילד, זזו משם לחלקים אחרים של תל אביב, למעגל הראשון מסביב לעיר ועם הזמן השיאניות נהיו מקומות אקזוטיים כמו נתיבות, כרמיאל ועפולה פשוט כי יקר מדי בכל מקום אחר.

אני לא מתבסס על ניתוחי שוק ספציפיים, אלא יותר על ההרגשה שלי שמגיעה כתוצאה ממעקב מתמיד אחרי הכלכלה והפוליטיקה, וסוג של תחושת בטן שמעובדת בעקבות זאת.

דואג להשאיר גם עוגנים של אג"ח בתיק בשביל למתן אותו, אבל היות ואופק הפנסיה שלי רחוק מאוד, הם קטנים יחסית.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

יש הגיון בדברים כל עוד אתה בורח פחות או יותר בזמן בסוף הגל.

השאלה כיצד מחליטים על אחוזי הקצאה לארה"ב, אירופה, שווקים מתפתחים ועוד.

שאלה פחות חשובה ועדיין מעניינת האם בארה"ב משקיע בתעודות כלליות על נאסדק, דאו, אס אנד טפייי... וראסל 2000 או שמא אתה מעמיק ומנסה לקלוע גם לסקטורים ספציפיים, דבר שדורש יותר מידע והערכות.

בשוק בארץ אכן ישנן בעיות שניתן לזהות לעתים גם בעיין בלתי מזוינת[או מיומנת]

הערה והזהרה לקוראים: בדברים שניטש כותב יש הגיון אך גם סיכון. תיזמון השוק כרוך בסכון רב וגם מקצוענים עלולים לטעות ולהפסיד.

פורסם
הכוונה שלך זה לעסוק באיזה בתור מקצוע ? לא בתור מקצוע אלא מקצוע משני, משהו שימלא לי את הזמן בשעות הערב (השוק הישראלי לא בא בחשבון ואני יותר נוטה להסתכל על השוק האמריקאי, המחזור מסחר כאן עלוב, וכל מאן דהו מקבל תספורת, או לחלופין מוחק חברה שנסחרת בבורסה תוך עשרות שעות)

כי אם לא חבל על הכסף ועל הזמן , מי שמתעסק עם שוק ההון צריך להיות

עם יד על הדופק כל יום כל היום , קורסים וספרים למיניהם

לא יכולים ללמד אותך מה הולך לקרות מהסיבה הפשוטה

שאם הם היו יכולים ללמד אז כולם היו לומדים אותם משקיעים מהצד ועושים כסף, שוק ההון זה למומחים ומי שלא מומחה בסוף מפסיד כסף . הקורסים הללו לא ילמדו אותי כיצד לגדל אווזה המטילה בייצי זהב אך היא תתן לי את הכלים להבין כיצד השוק עובד ועם סמ של מזל והמון תבונה אולי להרוויח כמה שקלים.

אתה יכול לקרוא ספרים כדי להבין את המונחים אבל ללמוד להשקיע את זה אף אחד לא יכול ללמד אותך, יכולים לתת לך כלים להבנה כוללת של השוק,

אבל גם זה לא בספר או איזה קורס יחיד.

שוק ההון דורש ראיה כוללת של כל כך הרבה אספקטים וגורמים תלויים ובלתי תלויים, לכן

אני ממליץ להשאיר את זה למומחים.

אם יש לך סכום גדול אתה יכול להיכנס לקרן נאמנות של אחת החברות הגדולות כמו אלטשולר ודומיו (סכום כניסה מינימלי 300,000 לקרן נאמנות), אם לא אז ליועץ השקעות בבנק 8)

* בתוכנית לילה כלכלי לקחו כמה מהיועצי השקעות הטובים במשק וקוף(אחד שמשקיע סתם) אחד

הקוף מקום ראשון כבר כמה שבועות ברצף.

1. חברה שתעשה עבורי את ההשקעות, מחיר הכניסה לרוב נע סביב ה100-150K זה לא סכום שאני יכול להרשות לעצמי להפסיד (והגישה היא בדיוק כמו שאני יכול להרוויח גם אם אהיה הכי חכם בעולם, שיט האפנס, אף אחד לא צפה את המפולת של 2008, אני רוצה בתחילה להכנס בכלל בסכום הרבה יותר זעום מזה)

2. בנקים לא רלוונטים עמלות המכירה והקניה דרך יועץ השקעות של הבנק הוא אסטרונומי וקרוב ל40$ עמלה על מכירה או קניה כלומר 80 דולר לפני מיסוי הולך בכלל לבנק.

3. הקוף הוא שווה ערך לזה שמחר אתחיל לסחור מבלי לדעת בדיוק מה אני עושה, כשהם שהוא בטופ כך בקלות מחר כל התשואה יכולה להמחק.

כמו כן הוצעה לי עבודה "מהצד השני של המתרס", ומהאנשים שם הבנתי שהאלגו-טריידינג הורג את המשקיעים האנושיים כי הוא מסוגל לעשות אלפי פעולות של קנייה ומכירה בשנייה.

זה פחות רלוונטי אלי ויותר מאקרו כלפי השוק, אין לי איך להלחם בהם קראתי רבות אודות האלגו טריידינג, בלי קשר זה אני מחפש להתעסק במסחר יומי ולא "להשכיב" סכום כסף על מניה ולחכות שהיא תעלה, זה דורש הרבה יותר מאמץ ועבודה קשה אבל יש פחות סיכוי להפתעות כשאתה לא בבית מול המחשב והמניה מתרסקת.

קוייקי התבלבל מעט בין תיק השקעות שם בד"כ יש מינימום מסוים להשקעה, לבין קרן נאמנות שניתן לרכוש בסכומים קטנים.

1+

אולי התכוון שרוב תיקי ההשקעות הלא ממש גדולים משקיעים באמצעות קרנות של הגוף המנהל- אלטשולר, מיטב דש, אנליסט, ילין ועוד ועוד.

מעבר לזה תשובתו טובה וזהירה.

אם ברצונך לעסוק בתחום מקצועית ולהשקיע עבור ציבור אנשים, נדרש לימוד מקיף וארוך.

אני לא רוצה רישיון, אני רוצה ללמוד בכדי להשקיע עבורי עצמי, רישיון מגביל אותך מלהשקיע עבורך אלא רק עבור אחרים, מה גם שמדובר בקורס ארוך יותר שמצריך סטאז מה שלא רלוונטי מבחינתי כרגע לפחות

אם בשביל עצמך,דע לך שכרישי השוק מתפרנסים בין היתר על חשבון מתחילים כמותך. זהירות. ידוע, לכן אני רוצה לעשות ש"ב לפני שאני בכלל חושב על לפתוח חשבון השקעות ולהזרים לשם כסף, אין מתנות חינם וצריך לעבוד קשה בכדי להרוויח את הכסף שלך אבל צריך להיות טיפש בכדי לשרוף אותו במו ידייך והעיקר לרוץ לספר לחברים שאתה משקיע בבורסה.

אני לא נאיבי אני יודע שמהיום למחר לא אתעשר ובטח שלא אקבל עוד משכורת במיידי וזה ענין שיצריך המון זמן ולמידה אבל אם זה אפשרי, וזה אפשרי אז למה לא בעצם ?

אם הנושא מעניין ומדגדג לך, תוכל ללמוד בתנאי שלא תשלה עצמך שכעת אתה יודע. חשוב מדוע אנשים מתפרנסים מלימוד אחרים במקום רק להשקיע.

הם מתפרנסים בדיוק מהסיבות שציינת למעלה באותה הודעה שכתבת, או במילים אחרות אין מתנות חינם והם מרוויחים מלימוד שליש/רבע מהידע שצברו בעצמם, עיקר העבודה היא הבנה עצמית של מה אתה עושה ולאן אתה נכנס וכמה רחוק אתה מוכן ללכת עם זה מדובר בתהליך שמרבית האנשים מחשבים כזבנג וגמרנו וזה לא עובד כך בשום דבר בחיים.

אנשים רואים פרסומות ברשת או בטלויזיה, הפרסומת מפתה "רוצה להרוויח עוד 5K בחודש בלי לעשות כלום?" רק היה חסר שיוסיפו לפרסומת תשלח לוטו וטוטו מדי שבוע ואולי תזכה, זה לא כך, אני מבין את זה עוד לפני שאני נכנס, השאלה אם שאר האנשים שמשלמים 6-9K עבור קורס בסיסי מבינים?

ממליץ לך לקרוא לפני הקורס:"הליכת אקראי בוול סטריט" של ברטון מלכיאל. ו"המשקיע הנבון" של בנגמין גרהאם. הספר השני הוא בן עשרות שנים ועדיין מצויין. ממליץ להימנע מספרים פשטניים של רוב המחברים הישראלים ולהיזהר מספרי כישוף וניתוח טכני.

תוצאות אינן באות בקלות אלא אם הן גרועות.

אני אקרא את הספרים ואחזור עם רשמים

אחרי שניסיתי כמיטב יכולתי לחסוך לך אובדן כסף אשאל כאן:

איזה חברות ישראליות שאינן חברות חלום, ביו, גז או נפט ואינן ממונפות עד צוואר נסחרות כיום במחיר אטרקטיבי?

השוק הישראלי לא רלוונטי בעיניי ורשמתי זאת בתחילת ההודעה שלי.

ולענייננו, מישהו יכול להמליץ על ספרים נוספים או על קורס שחברה כזו או אחרת מציעה?

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
יש הגיון בדברים כל עוד אתה בורח פחות או יותר בזמן בסוף הגל.

השאלה כיצד מחליטים על אחוזי הקצאה לארה"ב, אירופה, שווקים מתפתחים ועוד.

שאלה פחות חשובה ועדיין מעניינת האם בארה"ב משקיע בתעודות כלליות על נאסדק, דאו, אס אנד טפייי... וראסל 2000 או שמא אתה מעמיק ומנסה לקלוע גם לסקטורים ספציפיים, דבר שדורש יותר מידע והערכות.

בשוק בארץ אכן ישנן בעיות שניתן לזהות לעתים גם בעיין בלתי מזוינת[או מיומנת]

הערה והזהרה לקוראים: בדברים שניטש כותב יש הגיון אך גם סיכון. תיזמון השוק כרוך בסכון רב וגם מקצוענים עלולים לטעות ולהפסיד.

וודאי שאי אפשר לתזמן בצורה מושלמת, ואני גם לא מנסה. מה שכן אפשר להבין זה מתי השוק דובי, כי יש לזה פרמטרים מאוד ברורים, ומתי יש שוק שורי.

למשקיע ששוק ההון הוא סינית עבורו אין מה לחפש באסטרטגיה הזו, אבל מי שמסוגל להבין את הסנטימנט (חיובי/שלילי), וזה כולל לא מעט אנשים, יכול בהחלט לתפוס חלק ניכר מהעליות ולהימנע מחלק ניכר מהירידות.

אתה בהחלט יכול להפסיד 15% לפני שקלטת שהשיא עבר והסנטימנט שלילי מאוד, וכמו כן להיכנס לשוק רק אחרי שעלה ב20%, זה עדיין משאיר לך המון המון רווח עודף על הישארות עיוורת בשוק כל הזמן.

אגב, כולם שמחים ועליזים עכשיו ורואים רק עליות בעתיד, זה אומר שהפצצה בדרך. לא ברור לי אם היא תגיע ב2014, אבל אני מוכן להמר שלכל המאוחר במחצית השניה של 2015 נראה חשרת עבים מתקדרת בשמי וול סטריט.

כל הכתוב לעיל הינו הגיגי ליבו של הכותב בלבד, אם תנסו זאת בעצמכם תצמחנה לכם שערות על הידיים ותתעוורו בסבירות גבוהה. ט.ל.ח. וברכות לקתולהו האפל, רחם עלינו אדון נורא.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

יוני, ממה שאתה כותב עולה גישה זהירה ומפוכחת, חשוב לדבוק בה.

לגבי קורסים, בצע כאן חיפוש. השאלה נשאלה מספר פעמים.

בנוגע לספרים: ישנם ספרים אקדמיים, ספרים כללים טובים, ספרי עצות בגרוש, ספרי ניתוח טכני ועוד. בכל חנות ספרים גדולה תמצא מבחר ואני ממליץ דווקא על מנוי זול בספרייה ציבורית.

מיד אתיחס לכמה ספרים.

• תוכן חדש...