Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, בנסיעה בתוך השכונה שלי היה רכב שעמד על הכביש וחסם בערך 70% ממנו, אני ברוב טפשותי הייתי בטוח שאני יכול להשתחל במרווח הזה, לעקוף ולהמשיך בנסיעה. אכן הצלחתי לעקוף אך הצד הימני של הרכב שלי (שתי הדלתות הימניות) השתפשפו בפנס האחורי השמאלי של הרכב שעקפתי, והוא סוג של נשבר\נסדק. בנוסף לכך הוא קיבל קצת שפשופים באיזור הפנס.

יצאתי מהרכב החלפנו פרטים, אבל מהסתכלות על הפוליסה שלו שמתי לב שהיא בכלל לא בתוקף. יכול להיות שיש לו עוד פוליסה אבל הוא לא הראה לי אותה. בכל אופן במידה ואין לו ביטוח מה קורה במצב כזה?

דבר שני, אני במקרה כזה אני האשם היחידי?

מדובר בתאונת צבע בלבד וקצת תיקוני פח מהצד שלי, כשמהצד שלו מן הסתם הוא ירצה להחליף פנס (זה היה רכב חדש) וזה יכול להסתכם בהרבה כסף.

זה הנזק שנגרם לרכב שעקפתי, התמונה קצת לא ברורה אבל חוץ מהשפשופים יש שם סדק בקצה של הפנס.

edfwyzzlhwmd.jpg

פורסם

הרכב עמד סטטית ואתה התחכחת בו.

זה שהוא חונה/עומד כמו דביל לא נותן לך את הזכות לפגוע ברכוש.

אתה היית יכול למנוע את הנזק ב100% אם לא היית מנסה לעבור.

קשה לי לראות איך הוא מתחלק איתך בנזק.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אם הוא מוכן לסגור את הסיפור ב2100 ש"ח וחותם על מסמך שאין לו שום תביעות ולך אין נזק שאתה צריך לתקן ברכב,

שווה לך לשלם מזומן ולסגור את הסיפור ללא ביטוח.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אתה היית יכול למנוע את הנזק ב100% אם לא היית מנסה לעבור.

קשה לי לראות איך הוא מתחלק איתך בנזק.

נכון שפותח השרשור אשם, אבל יתכן וקיים אשם תורם מצידו של הנהג השני, למשל אם עמד במקום שבו אסור לעצור, בחושך ללא אורות, ולא איפשר מעבר בטוח ברחוב. אם קיים אשם תורם ומה חלקו בנזק - זה כבר נתון לשיקול דעת השופט במידה והמקרה ידון בבית משפט. (זה אינו יעוץ משפטי, אני לא משפטן והדברים נכתבים מידע כללי והגיון ישר)

פורסם

המצב הוא לא שפות"ש לא ראה את ההונדה עומדת, הוא ראה אותה (לדבריו), ראה את רוחב הכביש שנשאר פנוי והעריך כי הוא יכול לעבור שם, טעה בהערכתו וגרם לשפשופים, היינו 100% מאשמת התאונה שייכת לו.

סעיף 47 לתקנות התעבורה בנושא עקיפה:

47. (א) נוהג רכב לא יעקוף בכביש רכב אחר, בין שהוא באותו נתיב-נסיעה ובין אם לאו, אלא מצדו השמאלי.

(ב) מותר לנוהג רכב לעבור על פני רכב אחר מצדו הימני במקרים אלה:

(1) נוהג הרכב האחר נמצא בנתיב לפניה שמאלה בלבד או מתכוון לפנות שמאלה ואותת על כך;

(2) בפניה שמאלה אל כביש חד-סטרי או אל כביש שיש בו שני נתיבים או יותר בכל כיוון נסיעה ועד שנוהג הרכב האחר השלים את פנייתו לתוך הנתיב השמאלי;

(3) נוהג הרכב נוסע בנתיב שיועד לתחבורה ציבורית;

(4) נוהג הרכב נוסע בנתיב המיועד לפניה ימינה בלבד.

(ג) בלי לפגוע בהוראות תקנת משנה (א) ותקנה 35, בכביש חד-סטרי שיש בו שני נתיבים או יותר באותו כיוון נסיעה, אשר מחמת צפיפות התנועה נעים בו כלי רכב בטורים בכל נתיב, לא יראו כעקיפה את תנועתם של כלי רכב הנעים בנתיב אחד והנוסעים במהירות העולה על המהירות שבה נוסעים כלי הרכב שבנתיב האחר, ובלבד שהדבר לא יגרום הפרעה או סיכון לתנועה.

(ד) נוהג רכב לא יעקוף רכב, אלא אם הדרך פנויה במרחק מספיק כדי לאפשר לו את ביצוע העקיפה ואת המשכת הנסיעה בבטיחות ללא הפרעה וללא סיכון לנסיעתו של רכב אחר, וללא הפרעה אחרת לתנועה מכל כיוון שהוא.

(ה) נוהג רכב לא יעקוף, לא ינסה לעקוף ולא יסיט את רכבו שמאלה או ימינה כדי לעקוף רכב או בעל-חיים באחד מאלה:

(1) הראות לקויה או שדה הראיה חסום או מוגבל;

(2) הוא נמצא אחרי התמרור א-30 לפני מפגש מסילת ברזל, ועד אחרי מפגש מסילת הברזל;

(3) הוא מתקרב אל מעבר חציה להולכי רגל המסומן על פני הכביש או על ידי תמרור המציין מקום מעבר חציה להולכי רגל, ועד שעבר את מקום מעבר החציה;

(4) הוא עובר בתוך צומת, או אינו משלים את העקיפה לפני הגיעו לצומת;

(5) הוא חוצה קו הפרדה רצוף, אלא אם כן בסמוך לו בצדו הימני נמצא קו קטעים;

(6) הוא נמצא במנהרה או בתוך 50 מטרים לפני מנהרה או 50 מטרים אחרי היציאה מן המנהרה.

(ו) הוראת פסקה (4) בתקנת משנה (ה) לא תחול על –

(1) עקיפה בכביש שיש בו שני נתיבים או יותר באותו כיוון נסיעה;

(2) עקיפת בעלי-חיים, רכב בעל שני גלגלים או רכב הנגרר על ידי בהמה, ובלבד שהעקיפה ממלאה אחר ההוראות האחרות של תקנות אלה.

(ז) נוהג רכב לא יעקוף רכב, ולא יעבור על פני רכב, שעצר לפני צומת, לפני מעבר חציה או לפני מפגש מסילת ברזל לשם מילוי אחרי הוראות חלק זה.

(ח) נוהג רכב לא יעקוף רכב עוקף אלא אם הכביש חד-סטרי או בכביש שהותרה בו העקיפה לפי תמרור או לפי הוראות תקנות אלה ויש בו יותר משני נתיבים באותו כיוון נסיעה; לענין זה לא יבוא במנין הנתיבים נתיב שיועד לתחבורה ציבורית. הוראות תקנת משנה זו לא יחולו על אוטובוס, למעט אוטובוס זעיר, ועל רכב מסחרי או על רכב עבודה שמשקלם הכולל עולה על 3,500 ק"ג ורכב כאמור לא יעקוף רכב עוקף אחר בכל דרך.

פות"ש בשביל 2100 שקל כנראה שלא שווה לך לשלם השתתפות עצמית ולהפסיד הנחת היעדר תביעות ל-3 שנים.

אם כבר אין לך היעדר תביעות יכול להיות שיהיה משתלם לך להפעיל את הביטוח שלך.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

w2zjwlomymqj.jpg

זה מה שקרה לי ברכב, גם כאן לא מדובר ברכב ישן ותיקון יעלה לא מעט... מה שמתחת לפס השחור זה לכלוך של בוץ, הנזק הוא מעל הפס השחור הזה ובחיבור בין הדלתות שם יש נזק לפח.:-(

פורסם

אתה נהנה כרגע מהנחה של היעדר תביעות?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כן

ההערכה היא שהתיקון גם אצלי יעלה קרוב ל-2000 ש"ח.

אני כנראה מפעיל את הביטוח משלם 2100 ש"ח ומתקנים את שני הרכבים, לצערי הפוליסה שלי מתייקרת ב-300 ש"ח אבל זאת האופציה הכי כדאית.

פורסם

אוקיי אז אתה צריך לשאול את עצמך אם אתה מעדיף לשלם השתתפות עצמית ולתקן את שני הרכבים או לשלם 2100 לביטוח של הבחור ולחכות עם התיקון שלך לשעת כושר

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

טוב עדכון:

הפעלתי את הביטוח, שילמתי השתתפות 900 ש"ח וסלאמתק (כמובן שהביטוח שלי התייקר :-( ) אני עכשיו בדרך למוסך, לא יודע מה עם הבחור השני. תודה לכולם על העזרה

• תוכן חדש...