Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים האמת מאוד מבייש אותי לכתוב שרשור זה כחבר פורום רכב, אך אם על ענייני שקיפות דיברנו הנה הסיפור שלי. :oops:

לאחרונה סיימתי את לימודי התואר השני (בהצטיינות יתרה 8) ) וחבריי הזמינו אותי לחגוג קצת בתל אביב.

כמובן שלא עלה בדעתי להוציא את הרכב לבילוי לילי בעיר הגדולה, כי רציתי ליהנות ממשקה אלכוהולי :beerchug:.

ביום שישי בערב, טרום הבילוי, החניתי את הרכב אצל חבריי בגבעתיים, ישבנו ושתינו בדירה כדי לא לבזבז כסף מיותר על אלכוהול במחיר מופקע בפאבים התל-אביביים והזמנו מונית שתיקח אותנו לעשות קצת שמח.

חשוב לציין, שאני לא שתיין גדול ורגישותי לאלכוהול ידועה ברבים, הכמות הנצרכת הייתה סבירה לחלוטין ויצאנו לבילוי כאשר אנחנו צלולים לחלוטין, אבל קצת שמחים יותר . :wink:

הבילוי נמשך עד השעה 2:30 לערך , כאשר במהלכו לא צרכתי אלכוהול מסיבות הן פיננסיות והן תחבורתיות (הרי צריך לעלות על ההגה בשעות הבוקר).

לאחר סיום הבילוי, חזרנו לדירה עם מונית, הורדתי נעליים והלכי לישון לשלוש שעות במטרה לקום בבוקר ולעלות על ההגה צלול.

שעת ההשכמה הייתה 6:00 בבוקר (3 שעות שינה), קמתי בהרגשה נפלאה, התקלחתי, שמתי בגדים נקיים שהבאתי בתיק, כוס קפה ולדרך.

בשעה 6:37 נעצרתי במחסום משטרתי, ללא דאגות בליבי, כי ידעתי שאני בסדר גמור והעברתי את הלילה באחריות.

השוטרים היו מאוד אדיבים ומנומסים, השיח בינינו היה צלול, רהוט וענייני . לאחר בדיקת הרישיונות התבקשתי לבצע את בדיקת הינשופון (המכשיר הקטן), אשר הראה את התוצאה "נכשל", הייתי מופתע, אך חשבתי שכנראה פשוט אולי נשארו אצלי שאריות אלכוהול ובדיקת הינשוף תצא בגבול הנורמה.

לאחר בדיקת הינשופון בוצעה "בדיקת מאפיינים" שכללה הליכה על קו ישר עקב אגודל, נגיעה באף עם האצבעות כאשר העיניים עצומות והראש מוטה כלפי מעלה. הבדיקה עברה בלי שום בעיות והשוטרים אף ציינו שהם רואים שאני צלול לחלוטין ולא ממש ברור למה נכשלתי בינשופון.

הבעססה הגיעה לאחר הבדיקה במכשיר הינשוף, אשר הראה את התוצאה המפתיעה של 450.

הייתי המום. :shock:

גם השוטר הבודק אמר שהוא רואה שאני צלול לחלוטין אבל עם בדיקת הינשוף קשה להתווכח.

כמובן שהסברתי להם שהפעלתי שיקול דעת והעליה להגה נעשתה לאחר כ- 9 שעות ללא אלכוהול ו-3 שעות שינה.

אבל כנראה הפיזיולוגיה שלי בגדה בי- לצערי.

האלכוהול מתנקה מגופי לאט...מאוד לאט. :cry:

זה ישמע מצחיק, אבל בהמתנה לשימוע קצין, שוחחתי עם השוטרים והמתנדבים בנושאי טיפוח רכב, אתיקת נהיגה ואפילו הייתה מתנדבת אשר ביקשה עצות לישיבת נהיגה נכונה.

אחת השוטרות אף שאלה, אך אני מצליח לשמור על הרכב מטופח כל כך, ומשם דיברו על יתרונות השטיפה העצמית ושימוש בחומרי דיטיילינג.

הקצין שביצע לי את השימוע התרשם מהעובדה שאכן הפעלתי שיקול דעת בכל הנוגע לבילוי הלילי, כאשר השיח בינינו היה צלול ורהוט. הקצין לא החרים את הרכב ועל כך באמת מגיעה לו תודה עמוקה (הייתי מבועס הרבה יותר בידיעה שהרכב באיזה מגרש מעעפן בנוסף להוצאות גרירה ואחסנה).

לאחר השימוע השוטרים שאלו אותי אם יש לי עבירות קודמות, אמרתי שאין, העבר התחבורתי שלי נקי לחלוטין מיום קבלת הרישיון בשנת 1999. :-)

הם המליצו לי להתייעץ עם עו"ד ולא לסמוך על המזל.

אכן כך עשיתי.

לאחר קבלת המלצות, יצרתי קשר עם עו"ד משה ליפשיץ (http://moshe-lawyer.co.il/), אשר מהרגע הראשון התייחס לענייני באופן אדיב ומקצועי ביותר.

נכון לעכשיו הרכב בחנייה, ובעזרת אבא\אמא עושה סיבוב כל יומיים שלושה במטרה לשמור על המצבר וצורת הצמיגים התקינה.

אני כמובן נכון לעכשיו עושה כייף חיים בשלילה מנהלתית בת 30 יום תוך שימוש בתחבורה ציבורית.

קדם כל אני מבטיח ולעדכן את התנהלות המשפט וגם את פסק הדין הסופי מתי שיגיע.

אך חשוב מכך למדתי שגם בבוקר, אחרי שעות שינה ומנוחה יש מצב להיות מעל הנורמה המותרת בחוק, תלוי במאפיינים אישיים של הנהג.

אם שותים לא נוהגים - צ'ק ! :-D

אם שותים לא נוהגים גם ביום שאחרי- בתהליכי למידה והפנמה. :oops:

זמין 8)

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מבאס לשמוע את זה אבל מצד שני יפה לראות שלא לקחו לך את רכב. אני עדיין לא מאמין שאלכוהול יכול להישאר בנשיפה אחרי 9 שעות, מה שמראה שצריך לעשות שנוי בחוק במיוחד למקרים כאלה (ולפי מה ששמעתי היו לא מעט).

פורסם

תשמע, העניין לא ברור.

זה כנראה היה שילוב של מספר גורמים כגון מבנה גוף, שעות מנוחה.

תכננתי לאכול ארוחת בוקר מאוחר יותר ושתיתי רק קפה בודד, יכול להיות שהקיבה הריקה תרמה לממצא הינשוף התמוהה.

באמת שאין לי הסבר לעניין. :|

זמין 8)

פורסם

זה המקרה השני שפורסם כאן בפורום בשבוע האחרון

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אמנם אני לא מרבה להגיב פה , אבל בתור אחד שגם הורשע בעבר על ידי מכשיר הינשוף , אני חייב להגיב שהסיפור במקרה זה לא הגיוני לחלוטין , ויש כאן וודאות של 100 אחוז לטעות או תקלה במכשיר! , לפי דעתי.

תוצאה של 450 מיקרוגרם לליטר אויר נשוף משמעותה לגבר ממוצע (נגיד במשקל 70 ק"ג) שתיית אלכוהול ברמה בינונית -גבוהה , נגיד בערך 1.2 ליטר בירה או שני שוטים שלמים של משקה חריף , וזמן קצר לאחר השתייה!

עכשיו גם ציינת שכאשר שתית בלילה זה לא היה כמות "מטורפת" וגם שלא שתית כמה שעות אחר כך , ככה שזה לא הגיוני שבכל השעות האלו כמות האלכוהול לא ירדה.

כמו כן לא נראה לי הגיוני שכאשר בן אדם עם כמות כזאת של אלכוהול יכול להרגיש "צלול" ולעבור בדיקת מאפיינים.

אני מכיר מישהו שנתפס בליל הבילוי אחרי שהוא שתה די הרבה , שיצא לו תוצאה של 550 והוא נפל על הרצפה בבדיקת המאפיינים .

פורסם
אמנם אני לא מרבה להגיב פה , אבל בתור אחד שגם הורשע בעבר על ידי מכשיר הינשוף , אני חייב להגיב שהסיפור במקרה זה לא הגיוני לחלוטין , ויש כאן וודאות של 100 אחוז לטעות או תקלה במכשיר! , לפי דעתי.

תוצאה של 450 מיקרוגרם לליטר אויר נשוף משמעותה לגבר ממוצע (נגיד במשקל 70 ק"ג) שתיית אלכוהול ברמה בינונית -גבוהה , נגיד בערך 1.2 ליטר בירה או שני שוטים שלמים של משקה חריף , וזמן קצר לאחר השתייה!

עכשיו גם ציינת שכאשר שתית בלילה זה לא היה כמות "מטורפת" וגם שלא שתית כמה שעות אחר כך , ככה שזה לא הגיוני שבכל השעות האלו כמות האלכוהול לא ירדה.

כמו כן לא נראה לי הגיוני שכאשר בן אדם עם כמות כזאת של אלכוהול יכול להרגיש "צלול" ולעבור בדיקת מאפיינים.

אני מכיר מישהו שנתפס בליל הבילוי אחרי שהוא שתה די הרבה , שיצא לו תוצאה של 550 והוא נפל על הרצפה בבדיקת המאפיינים .

שלום,

אני רק רוצה לציין בפניך שאין טעות או תקלה.

קודם כל אם יש תקלה במכשיר, הוא לא היה נותן ערך אלכוהולי. דבר שני, כאחד שמפעיל את המכשיר, אני אומר לך שכל שעה עגולה לערך יורד מהגוף כ-70 מיקרוגרם מהגוף, כך שהנהג הזה שתה הרבה מאוד אם יצאה תוצאה של 450 מיקרו.

עכשיו הוא בפסילה מנהלתית של 30 יום ואם לא ידעו איפה לגעת ולמצוא כשלים הוא ימצא את עצמו בפסילה ארוכה מאוד.

פורסם

כל הדרך שבה הינשוף עובד היא סטטיסטית לחלוטין, שהרי שיכרות אינה פונקציה של אדי אלכוהול בנשיפה אלא של אלכוהול בדם, הקשר בין כמות אלכוהול בדם לכמות אדי אלכוהול בנשיפה היא סטטיסטית לחלוטין.

היינו עבור אותה כמות של אלכוהול בדם עבור נהג א' ונהג ב', התוצאות בינשוף יהיו שונות.

הכל משחק סטטיסטי ובעזרת בית המשפט נקבע יחס כזה שאמור להיות מקל עם 95% או 99% (לא זוכר במדויק וזה פחות רלוונטי) מהנהגים.

תמיד יהיה ה-1% הנוסף מהנהגים שאצלם היחס יהיה גבוה יותר ולכן עבור כמות אלכוהול תקינה בדם, כמות אדי האלכוהול בנשיפה תהיה חריגה מהמותר.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

חברים לצערי מצאתי את עצמי בסיטואציה זאת בפעם הראשונה בחיי, אכן תקלה. :oops:

מה כן, אני מבטיח לעדכן את התקדמות העניינים של הפרשה.

יומן מסע של פאפי במבוכי השלילה- 8) .

זמין 8)

פורסם

נסה להגיע עם העו"ד שלך לעסקת טיעון על נהיגה תחת השפעת אלכוהול ששם פסילת המינימום אינה שנתיים.

היה פה שרשור של אחד שצרך 200-180 גרם אלכוהול ונכשל בינשוף לאחר שעות ארוכות ושינה.

אני לא אומר שזה מה שקרה אתך ואינך זוכר מה שתית .....אולי חילוף החומרים אצלך קצת איטי בעניין אלכוהול.

לינשוף יש חזקת אמינות מחד והכמות המינימלית להרשעה הוגדלה מאידך על מנת להקטין עד כמה שאפשר את המצב של False Positive (משמעות - להכריז על נבדק כ "שיכור" בעוד הוא לא)

מאוד ייתכן שנפלת שם.

עורך דין טוב יכול להוציא אותך במינימום עונש

בהצלחה

פורסם

אם היה מדובר בבדיקה בודדת , אולי באמת הייתה טעות (הסיכוי לכך אפסי עד לא קיים). אך הבחור ציין שנערכה לו גם בדיקה בנשיפון, שאף בה הוא נכשל. עניין להיות "צלול" הינו סובייקטיבי לחלוטין, ואינו מעיד כהוא זה על מצבו האמיתי של הנבדק. לגבי כמות אלכוהול נמדד - יצא לי לבדוק נהגים רבים בטווחים של 400 -500+ והם נראו שפויים וצלולים כמעט לחלוטין, פרט אולי לריח מהפה. בכמויות גדולות יותר, הנבדק יהיה פחות קוהרנטי וענייני, עד כדי הרדמות ספונטנית בתוך כמה דקות נרגע בדיקתו (זכור לי נהג שנתפס עם 1200 אחרי שנרדם על ההגה ורכבו התנגש במעקה. הכמות המטורפת ,אגב, נמדדה אחרי כ-4 (!) שעות בהן ישן כמו מת, ועוד זמן מסויים מרגע שסיים לשתות).

אגב, אלכוהול גרוע (מזוייף) יוצא לאט הרבה יותר מהגוף וגורם לריכוז לעלות יותר מאשר עם אלכוהול איכותי. מי שמתעניין, תגגלו "אתנול VS מתנול" והשפעותיהם.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

הנשיפון אינו כלי פורנזי קביל אלא אינדיקטור.

גם לי יצא לבדוק נהג בנשיפון ובינשוף יצא פחות מ 240.

הסיכוי ל False Positive קטן אבל ממש לא אפסי.

יישר כוח!

מי ששותה אלכוהול זול ועוד נוהג?!, מגיע לו:lol::lol::lol:. סתאאאאאם!!

פורסם
אם היה מדובר בבדיקה בודדת , אולי באמת הייתה טעות (הסיכוי לכך אפסי עד לא קיים). אך הבחור ציין שנערכה לו גם בדיקה בנשיפון, שאף בה הוא נכשל. עניין להיות "צלול" הינו סובייקטיבי לחלוטין, ואינו מעיד כהוא זה על מצבו האמיתי של הנבדק. לגבי כמות אלכוהול נמדד - יצא לי לבדוק נהגים רבים בטווחים של 400 -500+ והם נראו שפויים וצלולים כמעט לחלוטין, פרט אולי לריח מהפה. בכמויות גדולות יותר, הנבדק יהיה פחות קוהרנטי וענייני, עד כדי הרדמות ספונטנית בתוך כמה דקות נרגע בדיקתו (זכור לי נהג שנתפס עם 1200 אחרי שנרדם על ההגה ורכבו התנגש במעקה. הכמות המטורפת ,אגב, נמדדה אחרי כ-4 (!) שעות בהן ישן כמו מת, ועוד זמן מסויים מרגע שסיים לשתות).

אגב, אלכוהול גרוע (מזוייף) יוצא לאט הרבה יותר מהגוף וגורם לריכוז לעלות יותר מאשר עם אלכוהול איכותי. מי שמתעניין, תגגלו "אתנול VS מתנול" והשפעותיהם.

הבעיה האחרונה של מי ששותה מתנול זה שהוא יוצא לאט יותר מהגוף, זה נוזל רעיל מאוד שגורם למוות ועיוורון בין היתר.

ד"א 100-125 מ"ל של מתנול נחשב לכמות קטלנית.

דבריך לא סותרים את דבריי, גם הנשיפון וגם הינשוף שניהם מתבססים על אדי אלכוהול בנשיפה, והיחס בין אדי אלכוהול בנשיפה לאלכוהול בדם הוא סובייקטיבי.

מה שמסביר לך גם את העניין של נהגים עם טווחים כמו 400 ו-500 שנראים שפויים (השפעת האלכוהול היא לפי ריכוז בדם ולא אדים נשופים).

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לגבי מתנול נקי - אתה צודק. שתיית מתנול נקי (כוהל תעשייתי) בכמות קטנה תגרום לעוורון, שתייה בכמות גדולה יותר =מוות בייסורים. אך אני מדבר על תוספות קטנות של מתנול לאתנול, ואז תופעות לוואי מסתכמות לרוב בכאב ראש נוראי שעות לאחר צריכת המשקה (חמרמורת, בלשון העם). מדוע מוסיפים מתנול למשקאות אלכוהוליים? 1. זול לרכישה (משתמשים בו בכמויות גדולות בתעשייה) 2. גורם למצב שכרות משמעותי יותר מאשר אתנול.

נ.ב. אחד המדדים המהימנים לבדיקת איכות אלכוהול - העדר חמרמורת בבוקר שאחרי. :-)

אגב, לא הרבה יודעים, אך אחת הדרכים היעילות לטפל במיידי בהרעלה חמורה של מתנול, היא דווקא לשתות .....אתנול. האתנול נקשר טוב יותר לרצפטורים בגוף, וכך למעשה מוציא את המתנול מן המערכת.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
הנשיפון אינו כלי פורנזי קביל אלא אינדיקטור.

גם לי יצא לבדוק נהג בנשיפון ובינשוף יצא פחות מ 240.

הסיכוי ל False Positive קטן אבל ממש לא אפסי.

יישר כוח!

מי ששותה אלכוהול זול ועוד נוהג?!, מגיע לו:lol::lol::lol:. סתאאאאאם!!

אבי שלום.

צודק מה שאמרת אבל לידיעה, הנשיפון מכוייל על 200מיקרו לערך , אי אפשר להאשים נהג על פי נשיפון בלבד ולכן זה רק לאינדיקציה,אבל מה על פי מאפיינים כן.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שאלת תם והקפצה קלה, האם במקרה כמו שפותח השרשור מתאר ניתן לדרוש מהשוטר/מתנדב לבצע בדיקת דם?

אני תמיד נוסע לבילוי עם הרכב, חוזר במונית ואוסף את הרכב בבוקר שאחרי. סיטואציה שבה אחשב שיכור גם אחרי 6-8 שעות שינה נשמעת לי בלתי פרופורציונלית, כנראה שדרושים שינויי חקיקה..

• תוכן חדש...