Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום שני הקרוב, 2 בדצמבר 2013, המכונית הסדרתית הראשונה של סאאב בבעלות החדשה של החברה השבדית NEVS תרד מקו הייצור.

המכונית היא למעשה סאאב 9-3 שעבר מתיחת פנים משמעותית מאוד.

המכונית הראשונה בייצרו הסדרתי תהיה סאאב -9-3Aero במרכב 4 דלתות.

בשעה 13:00 תתקיים מסיבת עיתונאים בבית החרושת בהשתתפות שרת התעשייה של שבדיה.

כזכור, לפני כעשרה שבועות, ייצרו בסאאב 16 מכוניות בסדרת טרום ייצור על מנת להפעיל את קו הייצור שנבנה מחדש.

השוק הראשון בו יימכרו מכוניות סאאב החדשות הוא השוק הסיני.

קישורים לידיעות בשבדית:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=5717403

קישור נוסף:

http://ttela.se/ekonomi/saab/1.2576903-loof-pa-plats-nar-nevs-drar-igang-produktion

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

תודה על העידכון. סאאב תמיד היה יצרן ייחודי ומעניין ומזל שלא יאבד בנבכי השיכחה המוטורית.

בכל זאת מספר שאלות מנקודת מבט סקפטית :

1. סאאב 9-3 הינו רכב מיושן שהחל משנת 2002/3. למרות מתיחות הפנים איזה סיכוי יש לרכב מחוץ לסין כרכב מודרני אטרקטיבי ? הוא היה אחד משני דגמים ש"החזיקו" את סאאב עד סגירתה ולא היה הצלחה כבירה .

2. בעבר סאאב הסתמכה מבחינת הנעת ה 9-3 על מכלולי GM/אופל. היות והקשר נותק מהסגירה ב -2010 אילו מכלולי הנעה יש לסאאב הישנה/חדשה ?

3. למה חידשו דווקא דגם "מיושן" ? הרי ב 2011 יצאה מהדורה כל חדשה של 9-5 , שיוצרה במספרים זעומים והייתה כנראה מודרנית ומיוחדת . האם היא נכחדה ?

4. מה הכיוון של סאאב לעתיד ? שוק סיני בלבד ? הנעות חשמליות / אלטרנטיביות ? חדירה מחודשת לשוק הרווי האמריקאי

והאירופאי ? באילו סגמנטים ?

5. שאלה טיפשית אחרונה - נכון שאין סיכוי ליבוא מחודש של סאאבים ארצה ?

פורסם

למרות שהסאאב 9-3 פותח על פלטפורמה שקיימת הרבה שנים, תמיד היו הבדלים מהותיים שבידלו אותוומשאר הדגמים על פלטפורמה זו, וקטרה, מליבו וכיו"ב. סאאב פיתח את הפלטפורמה הרבה יותר עמוק משאר השותפים דאז, וגם כעת יהיו מספר שינויים.

ביום שני נדע באיזה מנוע יציידו את המכוניות הראשונות לשוק הסיני. יש לי מידע מסווג מאוד לגבי אופציה אחת של מנועים לשוק האירופי, וייתכן שעבור השוק הסיני הדבר יהיה שונה בהתחלה. כעת מדברים גם על החזרה לחיים של המנועים האמיתיים של סאאב, בהתאמה לתקני זיהום אוויר עתידיים.

הסאאב 9-5 "החדש" שהושק בשנת 2010 "נרצח" על ידי GM. בכל ההסכמים שנחתמו, הדרישה הראשונה היא למנוע ייצור של דגם זה. מי שהספיק לרכוש הרוויח.

תכניות לעתיד:

1. ליצור מכוניות עם הנעים חשמליים, היברידיים, רגילים ובדלקים אלטרנטיביים.

2. לחזור לכל השווקים החשובים.

3. לשתף פעולה בפיתוח הנעים חשמליים למכוניות נוסעים, ולהטמיע אותם גם במכוניות של יצרנים אחרים. הטכנולוגיה של הבעלים הנוכחיים של סאאב כבר נמצאת במכונית אירופית חשמלית אחת.

לגבי חידוש היבוא לארץ, מוקדם לדבר על כך, אולם אני נמצא בקשר ישיר עם היצרן.

שבת שלום וחג שמח,

אורן

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

ידיעה משמחת, לדעתי, לכל מי שבאמת אוהב מכוניות. קל זה לא יהיה, מחזיק להם אצבעות!

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כמו לנצ'יה, מסאאב נותרה רק תהילת עבר.

גם אם קוסם יטפל בשלדת הווקטרה, היא תהפוך לממוצעת בלבד, במקרה הטוב.

בלא השקעה רצינית מאד, אין לסאאב שום סיכוי מול המתחרות הגרמניות, קרי מרצדס, ב.מ.וו ואודי.

סאאב תמיד ידעו לייצר מנועים מוגדשים מעולים, היום כולם עושים זאת לא פחות טוב מהם.

סאאב תמיד ייצרו מכוניות בטוחות, היום כולם מייצרים מכוניות בטוחות.

אותו כנ"ל תקף, פחות או יותר גם לוולבו.

אין מה לעשות, ככה זה בטבע, רק החזקים שורדים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

והאמת, זה מאד מצער.

קח סיבוב על 159.

חוץ מזה, הכל נכון, ושוב - מצער מאד.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
ביום שני נדע באיזה מנוע יציידו את המכוניות הראשונות לשוק הסיני. יש לי מידע מסווג מאוד לגבי אופציה אחת של מנועים לשוק האירופי, וייתכן שעבור השוק הסיני הדבר יהיה שונה בהתחלה. כעת מדברים גם על החזרה לחיים של המנועים האמיתיים של סאאב, בהתאמה לתקני זיהום אוויר עתידיים.

:shock2:

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

בלא השקעה רצינית מאד, אין לסאאב שום סיכוי מול המתחרות הגרמניות, קרי מרצדס, ב.מ.וו ואודי.

סאאב תמיד ידעו לייצר מנועים מוגדשים מעולים, היום כולם עושים זאת לא פחות טוב מהם.

סאאב תמיד ייצרו מכוניות בטוחות, היום כולם מייצרים מכוניות בטוחות.

אותו כנ"ל תקף, פחות או יותר גם לוולבו.

אין מה לעשות, ככה זה בטבע, רק החזקים שורדים.

זה נכון, אנחנו חיים בעולם של ענקים - למעט מספר יצרנים יפנים עצמאיים (סובארו, סוזוקי ומזדה - שגם הם גדולים בעשרות מונים על סאאב), שנהנים משיתוף פעולה עם יצרניים גדולים מהם, אין תוחלת ליצרניים עצמאיים.

וזה חבל.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

אתם צודקים וזה מצטער,אני מדהה עם סאאב,

אולי כל מי שהוא קצת אינדיבידיאול,שונה ולא שוחה בזרם המרכזי חש סימפטיה רבה לסאאב,שהתעקשו לעשות הכל בדרך שלהם.

האם אנחנו חיים בעולם שלמוזרות וגישה שונה אין מקום בעולם המסחרי?

גילוי נאות אני חם לקנות סיטרואן C6.

בכל אופן חדשות משמחות,אשמח לראות אותם יוצאם עם דגמים מעניינים בשווקים מרכזיים בעולם.

Porsche 944 turbo

פורסם

טוב זאת התחלה, נחזיק אצבעות. במקום חשמלית הייתי רוצה לראות טכנולוגיית מימן אולי משם יבוא המזל.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

בתחום השלדות אין יותר מידי דברים חדשים בכמה עשרות שנים האחרונות, יש רק בתחום אוניפיקציה שמאפשרת על שלדה אחת לבנות הרבה סוגי רכבים. מערכות מתלים לא התקדמו בשנים האחרונות, למרבית היצרנים מקדימה סוג של מקפרסון ויש רק ניואנסים במתלים האחוריים. מה שמשחק תפקיד זה כיול, שלדה שהייתה טובה בעבר אני מאמין שהיא לא פחות טובה גם היום. גם שלדה זה מושג די כללי, במיוחד בסאאב שעשו המון שינויים.

אני לא חושב שסאאב אי פעם הייתה מתחרה של שלושת היצרנים הגרמניים, זה רכב של פלח שוק משפחתיות גדולות עבור אנשים שמחפשים ערך מוסף.

וולבו למשל עברו לאיזו שלדה חדשה לכל הדגמים, מעכשיו יהיו להם רק מנועי 4 צילינדר לכל היותר, אין יותר מקום ל6 טורי ובטח לא ל8. יש יצרני נישה שהם בתהליך דגרדצייה, אני לא מאמין שטורבו זה פתרון לכל הבעיות, זה פותר בעיות מסויימות ומביא חדשות עוד יותר גדולות.

אני שמח שסאאב חזרו, אומנם אני לא מחובבי המותג, אבל בכל זאת יהיה עוד רכב מיוחד. אני מאוד מעריך יצרנים שמתעקשים ללכת בדרך שלהם ולשמור על ייחודיות, למרות השלדה ולמרות הרבה דברים, הם המשיכו נגד הזרם וניסו להעניק לרכבים שלהם ייחודיות מרבית היצרנים כבר איבדו, הרוב זה סתם ניואסים סעיצוב ללא שום פתרונות טכנולוגיים מענינים, הסיבה כמובן שמרבית הלקוחות לא מבינים ולא מעריכים שום דבר מאשר שקע USB ויודעים לעשות רק השוואה של פרוספקטים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הבעיה של סאאב היתה המהנדסים המטורפים שלה שקיבלו יד חופשית מהנהלת המפעל ללא התחשבות בתקציב,

GM לא "רצחו" אותם,

הם עשו זאת לעצמם אחרי 2 נסיונות שבהם ביצעו חריגות מטורפות מהתקציב האמריקאים נשברו

וסגרו את הברז,

השבדים מטומטמים, לא יודע איזה תקנה הם שלפו כדי למנוע מקוניגסג לקנות אותם, היזם המבריק

היה יכול לשלב ברכבים טכנולוגיות ממכוניות העל שלו ולקחת את השוק בהליכה

כמו שעשה עם הראש מנוע ללא קמשפטים בסאאב

f4p-55a3WV8 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם
השבדים מטומטמים, לא יודע איזה תקנה הם שלפו כדי למנוע מקוניגסג לקנות אותם, היזם המבריק

היה יכול לשלב ברכבים טכנולוגיות ממכוניות העל שלו ולקחת את השוק בהליכה

כמו שעשה עם הראש מנוע ללא קמשפטים בסאאב

מי שמנע את הרכישה על ידי קניגסג היו חברי ההנהלה הנבזים של ג'נרל מוטורס, שבאותה תקופה היתה מולאמת ו- 62% מהמניות שלה היו בידי הממשל האמריקאי. אלו אותם חברי הנהלה שהודחו בהמשך מכיוון שבמקום להגיע ביחד לפגישה בוושינגטון, באו כל אחד במטוס פרטי ובזבו מיליוני דולרים של חברה בפשיטת רגל. לא היתה כאן שום תקנה שמנעה מקניגסג לרכוש את סאאב.

את כל המשאים ומתנים, הם פוצצו שעה לפני ההתכנסות לחתימה פיזית על הסכם המכירה, כך בתחילה עם ספייקר, אחר כך עם שתי חברות סיניות ולבסוף עם קניגסג, מכיוון שהמטרה שלהם היתה לקבור את סאאב.

רק בהמשך, הממשלה השבדית נזכרה להתערב אצל הממשל האמריקאי, ושרי האוצר והחבורה הפדרליים אילצו את את הנהלת GM למכור ולא לסגור. מה שעשו אותם מנהלים, הוא לעוור את עיניו של הרוכש (ויקטור מילר, הבעלים של ספייקר ההולנדי,) והכניסו להסכם סעיפים שאפשרו להם בהמשך להביא לפשיטת הרגל של סאאב. במקרה זה קיימת תביעת ענק שנדחתה על ידי בית משפט בדטרויט, ואמורה להתברר בשנה הקרובה בבית משפט פדרלי בוושינגטון.

גם כיום הנהלת GM מאוד לא שמחה לראות את סאאב חוזר לחיים. בדטרויט מבינים שיצרן כזה מסוגל גם מחר בבוקר לקבוע סטנדרטים, רק שבפעם הבאה הם לא יוכלו להשטלט על סאאב.

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

נראה כי אתה בקיא בעניין. אני אישית לא הייתי בעל רישיון כשסאאב עיד הייתה יצרן רלוונטי בעולם אך אשמח לשמוע ולהתעדכן.

באופן כללי נחמד לדעת שיש עוד יצרן בהיצע. השוק סובל מחוסר ייחודיות

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...