Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתוך אוטו:

ה-500L נוחתת בארץ עם מנוע בנזין בנפח 1.4 ליטר (95 כ"ס) ויחידת הטורבו דיזל המוכרת בנפח 1.25 ליטר (85 כ"ס ו-20.4 קג"מ). הגרסה הראשונה תוצע רק בשילוב עם תיבה ידנית (6 הילוכים) ואילו הדיזל יוצע רק עם תיבה רובוטית בעלת מצמד אחד ואפשרות לתפעול מההגה.

גרסת הבנזין תגיע בשתי רמות גימור שעיקר ההבדל ביניהן הוא גג פנוראמי ופתרונות אחסון, ואילו הדיזל תוצע רק ברמה הגבוהה. כל הגרסאות יוצעו עם מערכת מולטימדיה מקורית שכוללת מסך מגע, דיבורית בלוטות מקורית', תפעול מההגה, בקרת שיוט וחישוקים קלים. המחיר יחל ב-115,000 שקלים לגרסת ה-1.4 בנזין (125,000 שקלים לגרסה המהודרת יותר). מחיר גרסת הדיזל יהיה יקר בהרבה ויעמוד על 150,000 שקלים, זאת עקב המיסוי הירוק שמציב אותה בדרגת זיהום גבוהה. כל הגרסאות מציעות חמישה מקומות ישיבה.

ואני שואל - בשביל מה?

יש מישהו בקהל שיקנה סופרמיני-עלק-מיניוואן ידנית עם 95 סוסים ב115K? רובוטית (בסדר, דיזל, חסכונית כנראה) ב150K?

בחיי לפעמים זה נראה כאילו סמל"ץ עושים הכל כדי לאבד את הזיכיון לפיאט, ואולי זה באמת לטובה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הם פשוט לא רוצים למכור.

הם גילו שהתעסקות עם לקוחות זה תהליך מייגע ועדיף לשבת באולמות השוממים ולשחק בקאנדי-קראש כל היום. אפילו שהייתה להם ביד מכונית טובה עם תמורה סבירה (בראבו) הם השתדלו לא לשווק אותה. עכשיו אפילו אין תמורה סבירה.

שיק-פאקטור? אין. המכונית לא חיננית כמו ה-500 וסמל FIAT על החרטום לא שווה כלום בישראל. היא גם כבדה (יותר מ-1250 ק"ג) ועם המנועים האלו הביצועים צפויים להיות עייפים (רשמית 0-100 עם הבנזין 12.8 ועם הדיזל 14.9). אז איפה הערך המוסף? מה יגרור את הישראלים, שרובם עדיין בטוחים שתוצרת איטליה "מחלידה כבר על הקטלוג" לאולם של סמל"ת?

מנועי הדיזל של פיאט טובים, אבל מביאים את החלש ביותר ועם התיבה הישנה של פיאט - רובוטית חד-מצמדית 5 הילוכים. בתצורה ובמחיר הזה הדיזל לא רלוונטי.

אני משער שאחרי שהם לא ימכרו במשך תקופה הם יתחילו בכל מיני מבצעי חיסול והמחיר יהפוך לריאלי יותר, הם עדיין לא ימכרו אבל ירגיזו מאוד את מעט הלקוחות הוותיקים שלהם שרכשו במחיר מלא.

אם בכל זאת ימאס להם מקאנדי-קראש והם ירצו להתחיל למכור, צריך להעיף את הדיזל שלא רלוונטית במחיר הזה (או לחילופין להחליף אותה ב-1.6D הידנית), להעיף את ה-1.4FIRE המזדקן ולהחליף ב-0.9T המודרני עם הביצועים המעט יותר טובים ונתוני צריכת דלק וזיהום אוויר משופרים וכמובן להביא את ה-1.4 מולטיאייר 160 כ"ס עם גיר DCT במחיר של 140 אלף (מחיר ריאלי - תבדקו מחירים בחו"ל) ועד 160 אלף לגרסה מפוארת במיוחד ולשווק אותה לאבא ואמא נמרצים וצעירים ברוחם. הם עדיין לא יעקפו את הסוזוקי קרוסאובר במכירות, אבל לפחות ימשכו קהלים חדשים למותג, גם לקראת הופעת הדגמים הבאים בסדרת 500 והדור הבא של מכוניות אלפא-רומיאו.

פורסם

מחד, התמחור של המכונית שגוי ומוגזם, קל וחומר שהמתחרה המובהק שלו, C3 פיקאסו בעל הנתונים הדומים, עולה 100K.

מאידך, לא קל להיות היום יבואן של פיאט בשום מדינה, אלא אם מדובר במדינות עולם שלישי, עם ליין מכוניות שנתפר עבורן.

הדוצ'ה מרקיונה החליט לייבש את פיאט האירופית מבחינת תקציבי פיתוח, כך שנכון להיום, פיאט מציעה שני מוצרים עיקריים שהם עדיין אטרקטיביים; 500 ומסחריות.

כל שנותר הוא לקוות שסמל"ת לא תחזור על שגיאות העבר עם סובארו ותלמד מימיה הטובים של יפנאוטו(והיו לא מעט כאלו, תתפלאו).

את המכונית עצמה(500L) נהגתי לפני שנה וקצת בחו"ל. היא חביבה ומלאת שיק, מרווחת, נוחה ונעימה לנהיגה, אבל מנוע ה-1.4 קטן עליה באופן כואב. בשורה התחתונה, היא לא מצדיקה שקל בודד מעל 100K. אגב, המכונית אינה מיוצרת באיטליה אלא בסרביה, במפעל שייצר בעבר את היוגו הזכורה לרע.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אכן מחיר שימנה מאיתנו לראות אכבים רכבים על כבישי הארץ.

אם זאת, מחיר מחירון ראשוני של 115K יכול בקלות להגיע לסביבות ה100K המדוברים במבצע הראשון, השני או השלישי.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לפיאט היו מכוניות מצוינות שלא ברור לי באופן אישי איפה הן עכשיו, הכוונה לבראבו ולסדיצ'י.

לבראבו היו מנועים טובים וגיר אוטומטי רובוטי שמתפקד טוב, תוסיפו לזה עיצוב יפה ומרווח פנים מכובד ותגיעו למסקנה שזו מכונית מצוינת.

הסדיצ'י פותחה יחד עם סוזוקי, וקיבלה מנוע 1.6L וגיר אוטומט רגיל 4 הילוכים, מה הנהג הישראלי צריך יותר מזה? ועדיין על הנייר הפיאט עלתה יותר מהסוזוקי, ולכן לא זכתה לכבוד שמגיע לה.

הפונטו אומנם מיושנת, אך העיצוב שלה עדיין רלוונטי. אומנם יש יפות ממנה לטעמי (איביזה ופיאסטה), אבל אפשר לייבא אותה עם אבזור מלא (מערכת שמע, חישוקים קלים, פנסי ערפל וכ') ולהוזיל את המחיר, והיא תימכר.

הפנדה גם היא מכונית טובה ועדיפה למשל בעשרות מונים על ה"רכב" שנקרא אלטו (תסלחו לי בעלי אלטו, זה ממש לא אישי). יש לה פוטנציאל טוב.

ה- 500 נמכרת אבל לא מספיק, אבל אי אפשר לומר שהיבואן לא מתאמץ למכור אותה גם מבחינת שיווק וגם מבחינת מחיר. כמו כן היו מבצעים גם על הקובו.

בקטגוריית המסחריות יש להם את הדוקאטו, דובלו ופיורינו, ובחטיבת הספורט (אבארט) יש את הפונטו וה- 500.

אחרי כל הרשימה הזאת איך אין להם מה להציע? או לא היה להם מה להציע בעבר? קודם כל זה עניין של מחיר, אח"כ טרייד אין במחיר מחירון (משוקלל), אח"כ אבזור ותגיעו למכירות יפות מאוד.

עם זאת! וזאת הנקודה, לא הכל תלוי ביבואן. אולי היצרן לא מוכן לתת מחיר טוב ליבואן? וגם היבואן הריי צריך להרוויח... בקיצור לא הייתי שופט שום יבואן ושום נציג מכירות על סמך מבט סתמי בטבלת המכירות או במחיר המחירון.

פורסם

אתם יורדים על סמלת, ואולי בצדק, אך חזרתי עכשיו מגרמניה וגם שם כמעט ולא רואים פיאט (או לנציה או אלפא) על הכביש. למעשה בארץ רואים הרבה יותר פיאט משם. אולי האשם הוא היצרן והתוצרת שלו ולא היבואן?

פורסם

stio יש לפיאט מספיק רכבים שיכולים להימכר בכמויות יפות בארץ, הבעיה היא מדיניות תמחור מטופשת.

אני מנסה לחשוב על רכב אחד שלהם שתומחר נכון וממש מתקשה, אולי הקובו, והפנדה הישנה בסוף דרכה ב55K.

כל שאר הרכבים שלהם פשוט יקרים מדי.

למה קליאו, שזהה במחיר שלה בבריטניה ל500 - יכולה לעלות כאן 75K וה500 רק לאחרונה הוזלה ל82K?

איפה פנדה 4X4 0.9T שעולה בערך כמו פיג'ו 2008? למה לא מייבאים את הפונטו החדשה (שנקראת פשוט "פונטו") במחיר זהה לאיביזה 1.4? (בגרסאות הבסיס הפונטו אפילו זולה יותר מהאיביזה)

אז אפשר להגיד שהייצרן שם להם רגל עם דגם אחד, שניים.. שלושה.. אבל דחילאק איזה אינטרס יש ליצרן לא-למכור? את כל הרכבים הוא מתמחר להם גבוהה מדי?

קשה לי להאמין.

בטח גם היצרן אשם בזה שהם התעכבו בשנתיים (ומשהו) עם ייבוא הסדיצ'י.

מישהו בסמל"ת לא עושה את העבודה שלו נכון כבר הרבה מאוד זמן, אני מוכן להתערב על כל דבר שאם כל המותג היה עובר לידי שמלצר או טלקאר - הרבה יותר שרשורי ייעוץ היו נגמרים ב"פונטו" ולא ב"קליאו" או "פיאסטה".

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

פיאט סדיצ׳י הגיעה לארץ באיחור רב מאוד, כשהמחליפה שלה כבר הוצגה כקונספט. עם תמחור גבוה משל סוזוקי, מותג בעל שם טוב משמעותית משל פיאט, זה היה כישלון ידוע מראש. ואכן כמה חודשים בודדים לאחר השקתה בישראל היא נעלמה מהמחירון של פיאט בשקט ודממה. אולי בגלל שמישהו הבין שאי אפשר למכור עז בתחפושת של בלרינה ואולי בגלל שמראש היה מדובר בכמות של רכבים שפיאט נתקעה עם כמה עשרות רכבים שאין להם קונה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לפיאט מזמן נמאס למכור מכוניות באירופה.

אין גרסה אוטומטית והמחיר גבוה, אין למסל"ת מה לעשות זה מה שיש להם להציע.

פיאט השבוע הציגו את ottimo שתמכר רק בסין ואולי בארהב בשם דארט, על אירופה הם בכלל לא חושבים.

New-Fiat-Ottimo-Hatch-0111.jpg

אייל

פורסם
אולי האשם הוא היצרן והתוצרת שלו ולא היבואן?

בשביל זה קיים האינטרנט, בכדי שתראה אילו גרסאות וגימורים נמכרים בשאר העולם בכדי להבין שזה לבטח לא היצרן (לפחות אם מסתכלים 5~ שנים אחורה, היום הסיפור קצת יותר עגום). סמל"ת כדרך קבע בוחרים להביא גרסאות מסורסות ובתמחורים מופקעים, למעט שתיים-שלוש הברקות כדוגמת ה Spice 16V, ה HGT וה Bravo עם ה 120 כ"ס, שגם מאובזרת היטב.

פורסם

הפיאטים החדשות היחידות שאפשר לראות על הכביש זה קובו ו-500 כי הם לפחות מתומחרים "נורמלי".

חבל לסמל"ת על המאמץ אם במחיר זול יותר אפשר להשיג c3 פיקאסו.

אולי נראה 500l דיזל למוניות, יותר מזה אני לא מאמין שיימכרו.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

יכול להיות שסמל"ת מנסים לייצר ביקוש לרכבי פיאט ע"י מחירון מופקע וכמות נמוכה של מכירות ובכך לייצר לעצמו שם נחשק.

תראו כמה מחפשים עכשיו פיאט בראבו.

אני חושב שהם צריכים לדבר מחדש עם האחראי שלהם למחירון הרכבים ולהסביר לו שפסיכולוגיה הפוכה לא עובדת על ישראלים.

פורסם
תראו כמה מחפשים עכשיו פיאט בראבו.

מחפשים פיאט בראבו (ואני משוכנע שזה בעיקר חבר'ה בפורום) מאחר והמחירון שלה בריצפה והיא מספקת ביצועים חביבים ביותר, עיצוב מושך ואבזור מכובד. חוץ מזה לא מחפשים ממש פיאט אחרות, אלא אם כן מדובר ברכב ב 20K~ ידני, שזה או פנדה או גרנדה יוצאות ליסינג.

פורסם

אז האוטימו היא בעצם גרסת 5 דלתות לדארט שהיא בעצם גרסת סדאן על בסיס האלפא ג'ולייטה בעלת 5 הדלתות...

ולגבי התמחור והגרסאות -- תראו את המחירים בארה"ב. המחירים האלו כבר כוללים משלוח, רווח של הסוכנות ועוד פרימיום על רשת השיווק המפונפנת של פיאט 500 בצפ' אמריקה. לפי המחירים האלו, גם בלי הנחה מיוחדת שיבואנים בד"כ מקבלים, ניתן לראות שאפשר למכור בארץ 500L עם מנוע 160 כ"ס וגיר רובוטי דו-מצמדי ב-140K כמיקרוואן פרימיום.

אני לא רואה נהג מונית ישראלי בוחר בפיאט 500L או פיאט בכלל. לשוק המוניות כדאי שסמל"ת יתרכזו בגרסאות הדיזל של האימפרזה והלגאסי (הבעיה היא חסרון תיבה אוטומטית).

מחפשים פיאט בראבו (ואני משוכנע שזה בעיקר חבר'ה בפורום) מאחר והמחירון שלה בריצפה והיא מספקת : ביצועים חביבים ביותר, עיצוב מושך ואבזור מכובד

למרבה הצער אתה צודק - אחת הסיבות העיקריות שקנינו בראבו הייתה שהיא הייתה גולף (הרכב שאשתי רצתה במקור) אבל ב-20 אלף פחות...

• תוכן חדש...