Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

ערב טוב, ומוצאי שבת טובים לכולם!

חלקכם מכירים אותי אישית, חלקכם לא, אני לא מגדיר את עצמי בתור אדם עם ידע מטורף, אבל עם כן ניסיון קטן בתחום, ואהבה רבה מוזיקה שמפצה על חוסר ידע וניסיון.

בתקופה האחרונה, משהו רע עובר על הפורום הזה.

יש הרבה חברה חדשים שמצתרפים לאתר, כי שמעו שעוזרים פה, שממליצים פה, ורבים מהם מתאכזבים בערך אחרי 10 דקות שהם פה, למה? כי הם לא מקבלים את התשובה שלה הם חיכו/ציפו/רצו לקבל. ולמה זה קורה? כי שואלים שאלות שחוזרות על עצמן (במקום לבצע חיפוש) ועוד כהנה וכהנה.

ויש הרבה חברים חדשים שמקבלים בהבנה תשובות כמו "תבצע חיפוש, לא תמצא, תחזור, נעזור"

מנגד, יש את הקבוצה של המשתמשים הוותיקים והמנוסים יותר (לא מחייב אגב, שוותיקים יהיהו גם מנוסים), שלא תמיד שמחים לראות הודעות כמו "זקוק להמלצה על מערכת ב4000 שקלים" כל שני וחמישי (הרי שום דבר לא השתנה מלפני שבוע, וגם לא מלפני שבועיים.

לבסוף קורה המצב המאוד עגום שבו חברים משתלחים האחד בשני, ועל מה? ובדרך הורסים את התחום. חברים חדשים מקבלים מידע שהוא לא תמיד נכון, ומתרחקים מהתחום כי החברם המנוסים יותר עלולים להראות סנובים.

זהוא שרשור קריאה לכל מגיבי הפורום, החדשים והוותיקים, בעצם שרשור בקשה.

אני מבקש מהחברים הצעירים, לכתוב כותרות עניניות, להשתמש בשפה מקובלת (לא צריך להיות מילון אבן שושן מהלך), לערוך חיפוש - כי אוליי הנושא שאתם רוצים לשאול, נשאל לפני שבוע או שבועיים.

אני מבקש מחברים צעירים או כאלה שלא מנוסים, להפריח שמועות שלא מתבססות על מידע אמין ומדוייק, שמעתי ממישהו שלחבר שלו יש את ה...לא שמעתם, לא מכירים, אל תגיבו, חכו למישהו שכן.

מהחברים היותר וותיקים והיותר מנוסים, אני אבקש, למרות הקושי שבדבר, להגיב בצורה נאותה, גם לבחור בן ה17 ששלשום קיבל רישון ומת להרכיב מערכת פצצה ב1500 שקלים.

אני אוהב את התחום, ואני יודע שגם אתם, חלקכם הפכתם לחברים גם מעבר לדפי הפורום הוירטואלי - בואו, כולנו נדאג לכך שהתחום, והפורום הזה לא יעלם, יש פה המון אנשים בעלי ידע, וניסיון מטורף, אנחנו מסוגלים לנהל דיונים מכובדים, וברמה גבוהה. נכון שכולנו רוצים לדבר על דיונים ברומו של עולם (בנושא האודיו) אבל גם לתת עצה על מערכת של 2000 שקלים לבחור שאוהב לשמוע מזרחית/רוק/דת' מטאל צריך לתת עצה.

פורסם

הי!!! מה מצב?

הפורום הזה רגל וחצי בקבר. אנשים פא ממש מגבים וסיבות אתה אמרת כבר. אני מעדיף שלא יהיו פוסטים חדשים כאשר אין מה להגיד ולחדש בהם. כמו שאמרת, אותו פוסט בעמוד ראשון של מבקש עזרה למערכת ב 2000-3000 ש"ח ו3-4 נוספית בעמודים קודמים. אין בעייה להגיב, רק אחרי חודש נשבר לכולם לתחון מים. זה נובע רק מחוסר רצון לחפס ולנסות להבין. רוצים שיענו על הבעייה שלהם ולדעתם זה דבר הכי חשוב ומעניין. מבקום לפתוח גוגל או חיפוס ולהתעניין קצת. בימינו זה די פשוט. JUST GOOGLE IT!

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

אני מסכים, ומוסיף כי גם איך שמגיבים הוותיקים יותר, לא תמיד בסדר, יש כמה דרכים להעביר את המסר של לבצע חיפוש, בצורה האחת הבנאדם יכול להבין שטעה ויבצע חיפוש, ובצורה האחרת הוא יהיה אנטי נגד כל מי שלא בראש שלו.

בקיצור, לכולנו יש יד בדבר, ואני מבקש (למרות שאני לא אחראי בפורום, ולא מנהל) לשמור על המעט שיש לנו, ולטפח אותו במקום להרוג אותו.

פורסם

אני ממש חדש בתחום ההאודיו.

אבל חבר בהרבה פורומים אחרים.

יש באמת הרגשה שאם אתה לא קונה מערכת ב 10 אלף שקל אין טעם להשקיע בעזרה, וזו הטעות.

בתחום האודיו יש חידושים כל הזמן ולכן תשובות כמו לחפש הודעות ישנות לא תמיד עוזר במקרים רבין כן.

אם תסתכלו על הפורום של העזרה הטכנית או קניית רכב גם אם מישהו קונה רכב מאוד זול הוא מקבל הרבה תשובות והמלצות.

בכל אופן אני מניח שאף אחד לא לוקח את הדברים באופן אישי מבין שלפעמים לאנשים אין כוח לשטויות וזה בסדר, כל אחד יעשה מה שבא לו.

שיהיה אחלה שבוע!

פורסם

+10 יורי! מקווה שאנשים ייקחו ברצינות את הנושא הזה כי לפעמים הדיונים פה הופכים למכוערים.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם

1+yuraskor

HU: ALPINE CDA-137BTi

AMP 1: SUNDOWN AUDIO SAX-125.4, AMP 2: SUNDOWN AUDIO SAZ-1500D, COMP 1: HERTZ HSK 165XL

COMP 2: POLK AUDIO DB 5251, SUB: SUNDOWN AUDIO SA-12 2OHM, 6X9: INFINITY KAPPA 693.9i

פורסם

רעיון מאוד טוב היה לכתוב על זה,כל מה שנכתב נכון אך הנושא של לעשות חיפוש גם נכון,הרבה אנשים(כמעט כולם) נכנסים לפורום עם בקשה או המלצה ומצפים שיהיה להם תשובה מיידית במקום לבצעה חיפוש.הרי זה לא משנה שהזמן רץ קדימה,הרוב שמוכנים להשקיע במערכת סכום של 2000-4000 עדיין יקנו את הרכיבים שנמכרים כבר הרבה זמן בשוק,הרוב לא מוכן להשקיע למערכת כי יש להם סיבות לכך,העם הפשוט כן מחפש משהו סטנדרטי ולא להתפרעה. נ.ב-בחול אם מבקשים המלצות על משהו לא רציני או שואלים שאלות על נושאים טחונים אף אחד לא עונה להם,כי גם להם נמאס כנראה לטחון מים.

מי שמעגל פורטים לא בהכרח מעגל פינות!!!! לכל נושא בקשר לפורטים יש לפנות אלי

פורסם

יש באמת הרגשה שאם אתה לא קונה מערכת ב 10 אלף שקל אין טעם להשקיע בעזרה, וזו הטעות.

בתחום האודיו יש חידושים כל הזמן ולכן תשובות כמו לחפש הודעות ישנות לא תמיד עוזר במקרים רבין כן.

זה לא כ"כ נכון, אף אחד לא אמר שצריך להשקיע 10k בשביל שישמעו טוב.

בטווח המחירים של עד 3-4k, ההמלצות זהות למה שהיו בשנה שעברה ובשנה שלפניה, ה"חידושים" לא הגיעו לכאן.

ומה לעשות לכתוב את אותה התגובה אותו הדבר בארבעה חמישה שירשורים בשבוע זה מאוס, זה לא אומר שלא תקבל עזרה באם תהיה לך שאלה לגבי התקנה/כיוונים/החלפת אלמנט.

לגבי תרבות הדיון, בהחלט יש מקום לשיפור.

SCANSPEAK

פורסם

אין ספק שבתחום האודיו יש חידושים, ולא בהכרח ברמות היותר יקרות (ע"ע טאבלטים), אבל לרוב, אנשים רוצים עזרה עם התקנה פשוטה, איך לחווט, איך לכוון - וזה לרוב לא משתנה.

אני מבטיח שמי שירשום "מבקש יעוץ למערכת עד2000 שקלים - אחרי חיפוש" - יקבל את מלא העזרה והרצינת וההתייחסות (לפחות זה מה שאני רוצה לחשוב שיקרה).

לגבי תקציבים, מבטיח שאפשר להרכיב מערכת נחמדה פלוס בעד 1000 שקלים. אני עדיין זוכר לטובה מערכת של חבר, היה לו פולס או טמפו (לא כזה הבדל גדול), בלי מגבר וסאב, מוזנים מהר"ד - אבל הוא השקיע המון על התקנה, קרא המון (פה ובפורמים בחו"ל) והתוצאה שהייתה לו, הייתה יכולה לבייש הרבה מערכות יקרות פי 5 ממה שהיה לו!!!

כמו שאמרתי, אני פונה לכולם, למען כולם.

Kuturga - אני מסתובב על ציר ק.גת-טבריה, מגיע למפגשי צפון מתי שזה מסתדר עם העבודה, ומת להגיע למפגש מרכז ודרום.

פורסם

אני מסכים עם דבריו של בני.

אין פה חידושים, פעם ב מישהו צץ עם פרוייקט מעניין שמושך קהל. אבל הנושאים של המערכות בתקציב נמוך חוזרים על עצמם יותר מידי.

אנשים לדעתי פשוט עצלנים ורוצים שמישהו אחר יעשה את השיעורי בית בשבילם. במקרים כאלו גם בהודעות פרטיות אני נמנע מלעזור כי זה כבר ניצול בעייני.

פורסם

למה לא לכנס את מוצעת חכמי הפורום ולהכין אשכול דביק שירכז את ההמלצות למערכות בתקציבים שונים

לפי גוון סאונד ( חד או חם או כל דבר אחר )

לפי תקציב : 0-500

0-1000

0-1500 וכו' .

לנסות לרכז את כל המידע הרלוונטי באשכול אחד עינייני , ופשוט להפנות לאותו דביק בכל פעם שנשאלת שאלה מהסוג הזה .

מי שירים את הכפפה יעזור למנוע הרבה שאלות "תם" בעתיד .

HU - Alpine 9887 | Speakers - Hertz MLK2

Midbas Amplifier - GENESIS Series 3 dual mono

Twitter Amplifier - GENESIS Series 3 four channel

Subwoofer Amplifier - ROCKFORD 1001BD | Sub - IDMAX

• תוכן חדש...