Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם

שלום לכולם,

תקופה ארוכה שרציתי להשקיע גם קצת בצד הקוסמטי של האוטו שמשרת אותי כבר 3 שנים, דברים שנגררו עוד מהבעלים הקודם.

אז ניצלתי את חופשת הלידה של אשתי ואת הבראבו שלה והחלטתי לפרק ולתקן את הפגוש הקדמי בעצמי עד כמה שניתן,

אך את הצביעה לתת לאותו פחח/צבעי מוכשר שעבד על האוטו במקרה ההוא.

מאחר והפגוש כבר מפורק, החלטתי להוסיף לעצמי עוד אתגר ולשדרג את מראה הפנסים הקדמיים סטייל 147GTA.

זה אומר מסגרת פנימית שחורה במקום כסופה, מה שלדעתי משלים את המראה ומוסיף לו ייחודיות.

ובמעבר חד - תמונות מהתהליך.

כך מתחיל סיפורנו. פרונט יפה גם במושגים של רכב בן 12 (שיצא לעולם כשנה קודם),

הדוגמן חטף פצצות מפה ומשם, עקב היותו יד ראשונה גוש-דני טיפוסי במשך 8 שנים.

2qio.jpg

pyer.jpg

את השבר הזה קיבעתי לפני הפירוק כדי לתקן אותו לפי הצורה המקורית.

3ir8.jpg

צריך לציין שאת השבר הזה היא קיבלה מגרריסט עלוב שהוריד אותה בכוח הכננת על ברזל שהיה שם וכמובן פיצה אותי בעלות התיקון.

בנוסף ואף גרוע מכך, הודבק לו באכזריות ישראלית שלט רישוי עצום וזוועתי.

kk5g.JPG

תכננתי להחליפו בשלט אמריקאי קטן ואסתטי יותר ולכן פירקתי את הישן וגם את תושבת הפלסטיק השחורה (שלא קיימת בשום מקום על האוטו הזה למעט ישראל).

מתחת חיכתה לי הפתעה.

0yx1.jpg

בליטה מלבנית שמתאימה לשלט רישוי אירופאי, שבאופן לא מפתיע, שונה מהמידות הישראליות ובטח האמריקאיות,

מה שהיה מותיר שלט רישוי שקטן מהבליטה ונראה כמו עבודה כלאחר יד.

מה יעשה סחבק ולו הפרעה בכל הנוגע לגימורים ופינישים: יחליק את הפינה כמו גבר!

ככה זה מתחיל:

פירוק הפגוש - סיפור מהתחת. הורדת גלגלים - פירוק חיפויי בית גלגל - מציאת ופירוק ברגים נסתרים ועוד.

p84d.jpg

uxrk.jpg

את פס הקישוט לא הצלחתי לפרק. הייתי באמצע הדרך אבל היה נראה שעוד שניה קורה נזק שלא ישאיר מקום לחזרה.

אז כדי להגן עליו ולשמור על החריץ בינו לבין הפגוש, הכנתי פלטת פלסטיק עם חומר מפריד שלא ידבקו אליו חומרי התיקון

5sgc.jpg

התחלת מילוי בפיסות פלסטיק ויריעות פיבר תוך כדי חיזוק עם פוליאסטר ואפוקסי

ssfx.jpg

המחשה עם שלט הרישוי לכמה מידות התושבת הבולטת רחוקות מהשלט האמריקאי

47v3.jpg

3ec0.jpg

השחזתי קצת את המקום כדי להתחיל את הקימור מוקדם יותר וגם לחסוך עיבוי מיותר של פיבר.

7k7j.jpg

אחרי הוצאת הספייסר, יצא קצת חומר עודף אבל העדפתי להשחיז מאשר להישאר עם חריץ לא אחיד

vua6.jpg

תחילת מילוי בעזרת בונדו

mk84.jpg

בהתחלה שכבה דקה ומקומית יותר

83w4.jpg

שיוף ואז שכבה שניה

gcz.JPG

שכבות דקות יותר פחות "זזות" אחרי הייבוש.

החריץ שנשאר אחרי הוצאת הספייסר

f0b6.jpg

שיוף

l30k.jpg

מיסוך

l3jx.jpg

q6xl.jpg

אחרי יסוד והורדת מיסוך

yegp.jpg

1vfh.jpg

תיקוני פיבר מאחורי הקלעים

s5xe.jpg

q32y.jpg

כאן מאחורי התושבת הבולטת של לוחית הרישוי, מאחר והשחזתי שם, מצאתי לנכון לחזק עם פיבר גם שם

yhoe.JPG

off to the west coast

ya1o.jpg

בנתיים מחליפים פנס איתות שבור

jmzw.jpg

ונורות איתות שהתקלפו

90g.JPG

"תגיע לקחת את הפגוש"

vmt7.jpg

2w66.jpg

r1ip.JPG

כהרגלם, גיוון צבעים מושלם וצביעה נטולת תפוזיות או טיפות יבשות. לילה שלם בתנור ב-60 מעלות נתנו את החיזוק הסופי.

הפחח הגדיל ראש והלחים פטץ' של פלסטיק (לדעתי ABS) בעזרת פן תעשייתי לדופן הפנימית, מאחוריי התיקון והוספת החומר

e6d5.JPG

הרכבת חלקים

h4nz.jpg

d4hc.jpg

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• אחראי פורום
פורסם

פה אעצור שניה לתיאור הפרוייקט המקביל - צביעת מסגרות פנימיות של הפנסים. אצל רוב היצרנים יש הבדל בין הגרסאות

הפשוטות לפרימיום במראה הפנסים, רוב הזמן היקרות הן בעלות פנסים כהים יותר וכך גם בגרסת הקצה של ה-147, ה-GTA.

פנס קומפלט כזה לא רלוונטי מבחינת עלויות וגם המצאו של קסנון שיהפוך את התענוג ללא חוקי.

אז מפרידים בין העדשה לגוף הפנס בזהירות, תוך חיתוך הסיליקון

7ipv.jpg

שולפים החוצה את המסגרות (שימו לב, לא מדובר ברפלקטור) וצובעים בשחור

n2hi.JPG

מרכיבים חזרה בעדשה

e67b.jpg

מנקים יסודית עד כמה שניתן, זה חתיכת סיליקון עקשן

o3vx.jpg

ומיישמים סיליקון חדש

jlm.JPG

סוגרים ומורחים גם על קו החיבור, חובה פה לשים לב כדי שלא נסגור הכל רק כדי לגלות התעבות טיפות בפנים

u3d4.jpg

30v7.jpg

חשוב: הצבע והסיליקון פולטים כל מיני חומרים בעת הייבוש שלהם. בעת ההרכבה ובכמה שעות עד הייבוש הסופי

מאוד מומלץ לפתוח מאחור את המכסה ולאפשר איוורור של כל החומרים.

אחרי ההרכבות

qd88.jpg

l25w.jpg

hzqw.jpg

7orv.jpg

i21j.jpg

לפני ואחרי

0j3z.jpg

פחדים של מפרק אלפות:

1. ההרכבה הולכת קל מדי.

2. נשארים עם בורג אחד ביד בסיום כל העבודה :shock:

לשאלות, מענות, תהיות, תרגישו חופשי.

איתי.

פורסם

שיפוץ מדוייק ויפהפה איתי!!

לדעתי ביצעת שדרוג איכותי ומשמעותי במראה האלפא :)

תיהנה!

-אבי

Alfa GT 2.0 JTS Blackline,  Alfa 159 1.8 Turbo TBI Sportwagon Elegante

אקסיות: Alfa 164 TS, Alfa 156 V6 QSystem, Alfa 166 V6,  Alfa 166 V6 Super Q2, Alfa Giulietta QV,  Renault EDC RS CUP

פורסם

הייתי בטוח שתושבת הפלסטיק של המספר מקורית מהיצרן!:roll:

קבל ח"ח,יופי של עבודה! הרכב נראה מדהים.

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

אחלה עבודה, נקי ויפה! הפנסים משדרגים מאד!

אגב, גם אני סבור שהתושבת השחורה מקורית מהיצרן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אחלה פרוייקט!! הצביעה נראת ממש טוב.

לי אישית מפריע בעין המספר האמריקאי כי הוא תלוי באוויר ולדעתי הוא יתעקם עם הזמן מהרוח.

אבל בסה'כ ניראה שיש לך ידי זהב.

פורסם

יפה מאד איתי. בלקסוס אמנם לא היית צריך לעשות את זה, אבל עדיין, מרשים מאד.

אהבתי את הביצוע ואת התוצאה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

עבודה יפה ומושקעת. צריך לשים לב שהסגירה של הפנסים בחזרה נעשתה בצורה הרמטית ומקורית ככל הניתן על מנת שלא ייווצרו אדים ולא יקרה מצב של פתיחה מחדש של שני החלקים המחוברים בעקבות החלשות חומר, ויברציות וטבע העולם. ככל הידוע לי משתמשים בתנור לצורך עבודות מהסוג הזה.

תעיף מבט כאן:

לגבי הלוחית רישוי, אני חושב שאולי ראוי שתמצא לה גב הולם שיתמוך בה ויתן לה מסגרת. מה גם שלא תסתכן בתלישת הלוחית מהתנגדות הרוח, ותשאר עם חורים שבורים.

חוץ מזה, שאפו! נראה מצוין!

נ.ב

אחחח מה הייתי עושה עם גראג' כזה (גם שלך וגם מהסרטון!)

פורסם

מאוד אהבתי,שיפור עצום פשוט!

צריך ידע לעבוד עם הפייברגלס?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

וואו מדהים! פוסט סופר כיפי לקריאה :)

באמת ידי זהב ותושבת המספר החדשה עושה לרכב חסד.

כל הכבוד! בפעם הבאה שפץ את הטמבון האחורי או את הקונסולה - שנוכל להמשיך ליהנות :) :)

• אחראי פורום
פורסם

תודה רבה על התגובות :-)

שמח שאהבתם את השיפור במראה, גם אני חושב שזה מקפיץ את העיצוב היפה של האוטו למעלה.

לגבי התושבת השחורה שאתם טוענים שמקורית מהיצרן, לא ידעתי את זה. באירופה השלט מורכב ישירות

על הפגוש והתושבת הזו מקובעת באופן כ"כ גס לפגוש, שנראה שרק חפריי ישראל מסוגלים למחדל הזה.

אחלה פרוייקט!! הצביעה נראת ממש טוב.

לי אישית מפריע בעין המספר האמריקאי כי הוא תלוי באוויר ולדעתי הוא יתעקם עם הזמן מהרוח.

אבל בסה'כ ניראה שיש לך ידי זהב.

לא חושב שהוא לא יתעקם כי הוא מקובע טוב עם ברגים, מה שכן אני מסכים שהמראה יהיה שלם יותר יחד עם מסגרת ייעודית.

לא הספקתי למצוא אחת תוך כדי העבודה וזה יכול להיעשות בהמשך. מחשבה נוספת היתה להקטין את התושבת השחורה המקורית.

יפה מאד איתי. בלקסוס אמנם לא היית צריך לעשות את זה, אבל עדיין, מרשים מאד.

אהבתי את הביצוע ואת התוצאה.

טוב, בלקסוס יש כפתור מיוחד לשינוי צבע הפנסים, לא? :twisted:

עבודה יפה ומושקעת. צריך לשים לב שהסגירה של הפנסים בחזרה נעשתה בצורה הרמטית ומקורית ככל הניתן על מנת שלא ייווצרו אדים ולא יקרה מצב של פתיחה מחדש של שני החלקים המחוברים בעקבות החלשות חומר, ויברציות וטבע העולם. ככל הידוע לי משתמשים בתנור לצורך עבודות מהסוג הזה.

נ.ב

אחחח מה הייתי עושה עם גראג' כזה (גם שלך וגם מהסרטון!)

תודה, הרבה דם, יזע וג'ובות עלתה לי החניה הזו...שווה כל שקל. השלב הבא הוא רצפה נורמלית יותר.

לגבי אטימת הפנס - יש 3-4 קליפסים וסנפים חזקים שמחזיקים היטב את העדשה לגוף גם ללא הסיליקון.

הוא שם כמובן לטובת אטימה מוחלטת, אבל את ההידוק והשמירה מפני תזוזה הקליפסים עושים ובאופן מפתיע ולא אלפיסטי

בעליל, הם ניאותו לחזור למקומם בצורה מצויינת גם אחרי האלימות שהם הצריכו למען ההפרדה.

התנור לדעתי משמש רק לייבוש והקשיית החומר האוטם, אני יכולתי ונתתי לו יום-יום וחצי שלמים כשהוא מאובטח עם נייר דבק,

זה היה יבש כבר אחרי כשעה.

מאוד אהבתי,שיפור עצום פשוט!

צריך ידע לעבוד עם הפייברגלס?

הידע יחסית בסיסי אבל כן חובה להתנסות כמה פעמים לפני שעוברים לעבוד "על רטוב".

וואו מדהים! פוסט סופר כיפי לקריאה :)

באמת ידי זהב ותושבת המספר החדשה עושה לרכב חסד.

כל הכבוד! בפעם הבאה שפץ את הטמבון האחורי או את הקונסולה - שנוכל להמשיך ליהנות :) :)

אוהו, כמה תכנונים ושרטוטים יש לי. תושבות לכל גאדג'ט אפשרי. זמן פנוי? :nono:

אתה מוזמן לעבור אחורה על פוסטים שלי, יש עוד כמה פרוייקטים. הם התחילו להתדלדל עם הולדת הבן הבכור :roll:

שוב תודה למגיבים.

• תוכן חדש...