Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיפון חדש

b_elad
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתכנן לקנות גיפון חדש, אחד מהשלושה:

- סובארו פורסטר XS 2.0

- מאזדה CX5 פרמיום, מנוע 2.5

- מיצובישי אווטלנדר 2.0 elite

כלום מכוניות טובות אבל במי לבחור?

קצת עלינו:

משפחה עם 2 ילדים, אחד 2.5 והשני 7 חודשים.

היינו רוצים כסא אחורי כמה שיותר מרווח, אבל התייאשנו בכולם זה לא נותן רוחב משמעותי מעבר למאזדה שלוש שיש לנו כרגע.

שטח בסיסי - יותר שבילים, בוץ, קצת חול ( פה ברור שהפורסטר מנצחת).

ממה שראיינו באולמות תצוגה:

- פורסטר - מנוע לא ממש חזק, עיצוב פשוט מבפנים, איבזור בינוני פלוס, מרווח רגליםוראש מצויין. ראות טובה לכל הכיוונים, נוחה על הכביש (בולמת היטיב מהמורות), חסכונית. מערכת סטריאו לא כל כך טובה.

- מאזדה - תא מטען קטן, מאובזרת הרבה יותר מהפורסטר XS, ראות בינונית, מנוע חזק, חסכונית בדלק, מערכת סטריאו מעולה.

- אוטלנדר - מרווח ראש גרוע מאחור (בגלל החלון בגג). סהכ מפוארת ויפה מבפנים, 7 מקומות ישיבה. מבחוץ לא הכי יפה. טכנולוגית ברמה גבוהה.

במי לבחור? אנחנו מתלבטים....

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עשיתי נסיעת מבחן פעמיים על הפורסטר והמאזדה.

הפורסטר- מנוע מצוין! זריזה וממש נוחה. תנוחת ישיבה גבוהה ויכולות שטח. המינוס- כל בור וסדק בכביש מורגשים!

המאזדה- מנוע חלש אך חסכוני. מאובזרת, שקטה ונוחה. המינוס- צריך ללחוץ חזק על הדושה בכדי לקבל איזה תאוצה,

וגם המאזדה ממש שעממה אותי! לא היה כיף לנהוג בה...

אני ממש ממליץ לך לעשות נסיעת מבחן! זה יתן לך את התמונה הכי מדויקת על הרכב. בהצלחה!!!

פורסם

שים לב שהפורסטר מתומחרת כרגע גבוה, כנראה בגלל מבצע "חבר" הקרוב (סודי לכאורה) בו היא תימכר ב- 17 אלף הנחה (ותוספות חינם). אל תשלם שקל יותר. לחבר שהתעניין הם "לחשו בסוד" שהוא יוכל לקבל את המחיר הזה למרות שהוא לא חבר מועדון.

פורסם

אני לא יודע אם השיווק של החל בארץ, בארה"ב נהגתי על פורד אסקייפ\ קוגה בארץ ומאוד נהנתי.

מנוע 1.6 טורבו עם קלאץ כפול, בכלל אל הרגשתי שהוא כפול עד שבדקתי באינטרנט, לא היו קפיצות או התנהגות חריגה.

הרכב היה מאוד נוח והגיע עם מערכת מולטימדיה + מצלמה אחורית חכמה

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

יש פורד קוגה בארץ.

לפותח השרשור - אם סובארו פורסטר בתקציב שלכם אז הייתי הולך ללא ספק עליו. זה נכון שגם האוטלנדר טוב והמאזדה נראה מצוין, אבל הפורסטר הוא הרכב היחיד מבין השלוש שהרטיט לי משהו בלב. רכב אמיתי, כיפי מאוד לנהיגה (במיוחד בשטח) והמושב האחורי שלי מספיק מרווח בשביל משפחה עם שני ילדים.

אם אתה מחפש משהו באמת רחב תבדוק את שברולט טראוורס. יקר, אבל רחב ומרווח כמו שרק מפלצת אמריקאית יכולה להיות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ל- 2 ילדים בלבד, המרווח במושב האחורי טוב בכולם ויותר גדול מהמאזדה 3 בצורה די משמעותית (בתחום הרכב הכל נמדד בסנטימטרים ספורים למרות הכל והמאזדה 3 עוד צפופה במיוחד במושב האחורי). אם אתם חושבים על ילד נוסף, רק מיניואן בעל שלושה כסאות נפרדים במושב האחורי יספק את המרווח הרצוי.

לגופו של ענין המאזדה בכל זאת הפחות מרווחת במושב האחורי ובעלת תא מטען קטן יותר משמעותית ובשתי המתחרות הנ״ל התחושה היא של רכבים גדולים יותר. אם כי מניסיון אישי שלי (בבעלותי מאזדה כזאת עם מנוע 2 ליטר) הפרמטרים הנ״ל נדיבים מספיק.

המאזדה בגירסת 2.5 ליטר תהיה המהירה ביותר באופן משמעותי (במבחנים השוואתיים בין הנ״ל גם גירסת ה- 2 ליטר היתה מהירה יותר', למרות שבפועל התחושה בגירסת ה- 2 ליטר לפחות "מנומנמת" ואולם גירסה זאת עברה שיפור לאחרונה וייתכן שבעיה זו גם נפטרה.) והמאזדה היא יותר רכב לנהג.

הבדלים בנסיעה בשטח עדין, לא באמת מהותיים.

במאזדה לא מעניקים הנחות ו/או הטבות ובמיצובישי ובייחוד בסובארו כן. בנוסף על כך ירידת הערך השנתית של המאזדה נמוכה ושל המיצובישי והסובארו בינונית ומטה. לכן את שתי האחרונות כדאי לרכוש רק במסגרת המבצעים הנ״ל.

הבחירה קשה. יש הרבה מבחנים השוואתיים ברשת שיכולים לעזור (המאזדה נבחנה בהם עם מנוע 2 הליטר, דבר שצריך לקחת בחשבון).

אין לי מסקנה ברורה וזה הרבה ענין של העדפה אישית. קח כמובן נסיעות מבחן ושתף אותנו במסקנתך.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
עשיתי נסיעת מבחן פעמיים על הפורסטר והמאזדה.

הפורסטר- מנוע מצוין! זריזה וממש נוחה. תנוחת ישיבה גבוהה ויכולות שטח. המינוס- כל בור וסדק בכביש מורגשים!

המאזדה- מנוע חלש אך חסכוני. מאובזרת, שקטה ונוחה. המינוס- צריך ללחוץ חזק על הדושה בכדי לקבל איזה תאוצה,

וגם המאזדה ממש שעממה אותי! לא היה כיף לנהוג בה...

אני ממש ממליץ לך לעשות נסיעת מבחן! זה יתן לך את התמונה הכי מדויקת על הרכב. בהצלחה!!!

תודה! עשיתי על הפורסטר נסיעת מבחן ודווקא הרגשתי ההפך לגמרי:מנוע חלש, נוחה מאד על הכביש...

פורסם
ל- 2 ילדים בלבד, המרווח במושב האחורי טוב בכולם ויותר גדול מהמאזדה 3 בצורה די משמעותית (בתחום הרכב הכל נמדד בסנטימטרים ספורים למרות הכל והמאזדה 3 עוד צפופה במיוחד במושב האחורי). אם אתם חושבים על ילד נוסף, רק מיניואן בעל שלושה כסאות נפרדים במושב האחורי יספק את המרווח הרצוי.

לגופו של ענין המאזדה בכל זאת הפחות מרווחת במושב האחורי ובעלת תא מטען קטן יותר משמעותית ובשתי המתחרות הנ״ל התחושה היא של רכבים גדולים יותר. אם כי מניסיון אישי שלי (בבעלותי מאזדה כזאת עם מנוע 2 ליטר) הפרמטרים הנ״ל נדיבים מספיק.

המאזדה בגירסת 2.5 ליטר תהיה המהירה ביותר באופן משמעותי (במבחנים השוואתיים בין הנ״ל גם גירסת ה- 2 ליטר היתה מהירה יותר', למרות שבפועל התחושה בגירסת ה- 2 ליטר לפחות "מנומנמת" ואולם גירסה זאת עברה שיפור לאחרונה וייתכן שבעיה זו גם נפטרה.) והמאזדה היא יותר רכב לנהג.

הבדלים בנסיעה בשטח עדין, לא באמת מהותיים.

במאזדה לא מעניקים הנחות ו/או הטבות ובמיצובישי ובייחוד בסובארו כן. בנוסף על כך ירידת הערך השנתית של המאזדה נמוכה ושל המיצובישי והסובארו בינונית ומטה. לכן את שתי האחרונות כדאי לרכוש רק במסגרת המבצעים הנ״ל.

הבחירה קשה. יש הרבה מבחנים השוואתיים ברשת שיכולים לעזור (המאזדה נבחנה בהם עם מנוע 2 הליטר, דבר שצריך לקחת בחשבון).

אין לי מסקנה ברורה וזה הרבה ענין של העדפה אישית. קח כמובן נסיעות מבחן ושתף אותנו במסקנתך.

הייתי בנסיעות מבחן של פורסטר, אוטלנדר וCX יש לחברים שלי אז לא הרגשתי צורך.

לגבי המרווח, ממדתי עם מטר אם הרוחב של הכסא האחורי בפועל - כלומר איפא שיוצא לשים ממש את הישבן :). אילו הממצאים:

מאזדה 108 סמ - CX5

סנטה פה - 112סמ

ראב4 104 סמ

מאזדה 3 שלנו כ 110

פורסטר 102-103 ס"מ

כל עוד לא טעיתי במדידה יש הפרשים, והפורסטר משום מה צרה בכסא. למרות שמבחנת מרווח רגלים היא מעולה.

פורסם

מדוע מלכתחילה ג'יפון ולא רכב אחר? בתקציב הזה תקבלו משהו גם בטיחותי, גם מרווח, גם מאובזר, וגם זריז משמעותית. אז למה לא?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אני מתכנן לקנות גיפון חדש, אחד מהשלושה:

- סובארו פורסטר XS 2.0

- מאזדה CX5 פרמיום, מנוע 2.5

- מיצובישי אווטלנדר 2.0 elite

כלום מכוניות טובות אבל במי לבחור?

קצת עלינו:

משפחה עם 2 ילדים, אחד 2.5 והשני 7 חודשים.

היינו רוצים כסא אחורי כמה שיותר מרווח, אבל התייאשנו בכולם זה לא נותן רוחב משמעותי מעבר למאזדה שלוש שיש לנו כרגע.

שטח בסיסי - יותר שבילים, בוץ, קצת חול ( פה ברור שהפורסטר מנצחת).

ממה שראיינו באולמות תצוגה:

- פורסטר - מנוע לא ממש חזק, עיצוב פשוט מבפנים, איבזור בינוני פלוס, מרווח רגליםוראש מצויין. ראות טובה לכל הכיוונים, נוחה על הכביש (בולמת היטיב מהמורות), חסכונית. מערכת סטריאו לא כל כך טובה.

- מאזדה - תא מטען קטן, מאובזרת הרבה יותר מהפורסטר XS, ראות בינונית, מנוע חזק, חסכונית בדלק, מערכת סטריאו מעולה.

- אוטלנדר - מרווח ראש גרוע מאחור (בגלל החלון בגג). סהכ מפוארת ויפה מבפנים, 7 מקומות ישיבה. מבחוץ לא הכי יפה. טכנולוגית ברמה גבוהה.

במי לבחור? אנחנו מתלבטים....

שלום לך אלעד

אשמח אם תוכל לשלוח לי בהודעה פרטית את פרטיך המלאים

כדי שנציג שירות יחזור אליך עם הצעה אטרקטיבית.

תודה

אייל מסובארו

פורסם
מדוע מלכתחילה ג'יפון ולא רכב אחר? בתקציב הזה תקבלו משהו גם בטיחותי, גם מרווח, גם מאובזר, וגם זריז משמעותית. אז למה לא?

מצטרף.

במחירים האלה אפשר להביא רכב מנהלים גדול ומרווח עם מנוע חזק ואבזור טוב שיתן (לדעתי) תחושה של רכב יוקרתי ומפנק בהרבה.

אופצייה לחליפין אם אתה מתעקש על גיפון פורד אדג. תמורה מעולה למחיר ונותן לך הרגשה של רכב בסגמנט גבוהה בהרבה.

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם
מצטרף.

במחירים האלה אפשר להביא רכב מנהלים גדול ומרווח עם מנוע חזק ואבזור טוב שיתן (לדעתי) תחושה של רכב יוקרתי ומפנק בהרבה.

אופצייה לחליפין אם אתה מתעקש על גיפון פורד אדג. תמורה מעולה למחיר ונותן לך הרגשה של רכב בסגמנט גבוהה בהרבה.

הסיבה, שאני רוצה את הגובה, ואת יכולת השטח הבסיסית בלבד (לשבילים וכו). לכן ג'יפון ולא רכב מנהלים...

פורסם

הבנתי, אני לא מכיר את הגיפונים שרשמת מקרוב אני רק יודע שפורסטר בדגמי העבר שלו היה רכב מעולה ובשטח היה נותן בראש גם לג'יפים יותר רצינים (עם שיפורים ותוספות קלות בלבד).

שוב ממליץ אם נכנס במסגרת התקציב לבחון פורד אדג' חוויה אחרת לגמרי .

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם
הבנתי, אני לא מכיר את הגיפונים שרשמת מקרוב אני רק יודע שפורסטר בדגמי העבר שלו היה רכב מעולה ובשטח היה נותן בראש גם לג'יפים יותר רצינים (עם שיפורים ותוספות קלות בלבד).

שוב ממליץ אם נכנס במסגרת התקציב לבחון פורד אדג' חוויה אחרת לגמרי .

אבל פורד אדג צורך דלק בטירוף, חוץ מזה זה אוטו מעולה

• תוכן חדש...