Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא 147 1.6, הבדלים בין 105 ל 120

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אחרי התלבטויות רבות לרכב ראשון, החלטתי לקנות אלפא 147.

עכשיו רק נשאר להחליט עם מתפשרים על גרסאת ה 105 כ"ס, או שממשיכים להמתין עד שתצוץ 120 שמורה.

למעט ההספק, והוריאטור בגרסת ה 120, אילו עוד שינויים קיימים בן שני הרכבים?

כמו כן, למעט היסטורית טיפולים מלאה, אל אילו דברים צריך לשים לב בבדיקת הרכב?

תודה מראש

Peugeot 3008 1.6 Premium 2021
Mazda 2 Pure White 2015

Peugeot 206 XS 2006

פורסם

תעשה חיפוש, דובר רבות על הדגם.

בגדול, ההבדלים הם הוריאטור ולמיטב זכרוני גם גל איזון נוסף. אי לא זוכר אם ב-1.6 קיימת סעפת יניקה משתנה כמו ב-2.0. ה-120 מאובזרת יותר ומה שחשוב באמת, מצוידת בבלמים עדיפים - דיסקים מאווררים מלפנים לעומת רגילים.

בגדול - ההבדלים בביצועים זניחים והדבר היחיד שתרגיש, אם תנצל את הרכב כראוי, זה דעיכת בלמים בעומס ב-105 שלא אמורה להיות ב-120.

חשוב לבדוק - נוזל קירור ייעודי, שמן איכותי, משאבת דלק, משולשים, מוט מייצב, טיפול במוסך מתמחה.

תלך על האקזמפלר השמור ביותר שתמצא.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
הכיוון הכללי הוא סופרמיני "ספורטיבית" שתהיה זולה לאחזקה, אמינה, וחסכונית (בנסיעה מנהלתית).
משרשור קודם שלך.

עשית מחקר יסודי על ה-147 לפני שהחלטת לרכוש אחת?

אתה בוודאי יודע שהרכב מאוד, אבל ממש מאוד, רגיש לטיפולים שהם לא טיפ-טופ. על עניין המשולשים אתה בטח יודע. אתה גם יודע שרוב רכבים ממודל שאתה מחפש לא זוכים לטיפול כזה ומדובר במשימה סיזיפית למצוא 147 שמורה ומטופחת.

147 בת 12 כרכב ראשון עם תקציב צפוף זאת בחירה נועזת, בהצלחה.

פורסם

147 שתוחזקה כהלכה - אין סיבה שלא תפגין אמינות טובה.

אולי הטיפולים יקרים (גם בדגם 1.6 105 כ"ס) מעט ממשפחתית בנפח דומה אבל ההנאה גדולה יותר.

alfa 156 2.5.

פורסם

שתוחזקה כהלכה...

כמה מכוניות בנות 12-13 עם מחירון סביב 10-15K מתוחזקות כהלכה? במיוחד שהטיפולים יקרים מהממוצע?

אמנם אין לי אלפא, אבל אני מחזיק מכונית שחולקת הרבה מאוד מכלולים עם מגוון אלפות - במיוחד מנוע וגיר. הדרישות של פיאט מאוד מדוקדקות ולא כל המוסכים יודעים או רוצים לעקוב אחריהן במדויק. יש מעט מוסכי פיאט טובים ואפילו פחות מוסכי אלפא טובים.

בשביל להחזיק 147 מתקתקת כמו שעון צריך לא רק להקפיד על טיפולים במועד, אלא על טיפולים במוסך שיודע מה לעשות ולא במוסך הכי זול בסביבה או במוסך הפרטיזני של הבן-דוד/חבר (מקום אליו הולכים רבים מבעלי הרכבים בני ה-13 ששווים פחות מ-15K).

אפילו אם הוא ימצא אחת שמורה ומטופחת, בשביל להחזיק אותה כזאת גם לעתיד לבוא, הוא יהיה חייב לשמור על תחזוקה ברמה גבוהה. זאת לא הקורולה 98 שהייתה לי שטופלה במוסך כללי בגליל ותמיד באיחור של כמה אלפי ק"מ לכל טיפול ושיכלה לנסוע עם מי ברז ברדיאטור ושמן טרקטורים בעוקה.

האם פותח הדיון נמצא במצב כלכלי כזה שהוא יכול להעניק ל-147 את הטיפול לו היא זקוקה?

אין ספק שמדובר ברכב מיוחד הנותן תמורה "מעניינת" (במיוחד ביחס למחירו הנוכחי), אבל זאת בהחלט בחירה נועזת לבעל תקציב לחוץ.

פורסם

הדבר הראשון שאני מחפש ברכב זה ריגוש ועניין, קיום אני נוהג על הקורולה של ההורים ועל רכבי הליסינג השונים בעבודה וזה "לא עושה לי את זה", עברה לי המחשבה ללכת על פונטו 2008 שאפשר להביא היום בסביבות אותו התקציב, אבל זה ירד מהפרק באותה המהירות שזה עלה.

המחשבה בהתחלה הייתה לכיוון היאריס ספורט, אבל המחיר קנייה שלה לא מצדיק את כל החבילה, כאשר באותו המחיר אפשר להביא קליאו ספורט.

אני יודע שהאלפא זו לא טויוטה, ובממוצע הטיפולים שלה יעלו טיפה יותר, אבל לא צריך להגזים, זאת לא s class.

התקציב שלי לחוץ רק בגלל שאני לא מעוניין להוציא סכום גדול על רכב, בכל זאת יש דברים יותר חשובים בחיים, אבל אין לי בעיה לתחזק רכב שדורש טיפה יותר צומת לב.

כמובן שאני לא מתכוון להתפשר, ואני מאמין שלמרות גילה, עדיין יש 147 שמורות בשוק.

Mazda 2 Pure White 2015

Peugeot 206 XS 2006

פורסם

לא מכיר את ה-147 ברמה הזאת אבל בכלליות, אל תיתן לכל מיני "מביני עניין" להוריד אותך מזה.

אתה צעיר, רוצה רכב מעניין - זאת הדרך להיכנס לעולם המוטורי - הרכבים הראשונים האלו - אלו שהאכילו אותנו מרורים מצד אחד ונתנו לנו אושר עילאי שהם עבדו מצד שני הם האהבות האמיתיות שלנו, אותם נזכור עוד שנהיה זקנים ונחשוב על העבר ולא את הקורולה מהליסינג שהאמת עשתה הכל טוב יותר.

אולי הרכב יהיה יקר יותר לתחזוקה ואולי לא (אלא אם כן נפלת על לימון ואז באסה)

אבל בכל מקרה שתדע לך שאם תקנה רכב שאתה באמת רוצה ותהיה תקלה אז אתה תקבל את זה הרבה יותר בהבנה מאשר אם תתפשר ותקנה רכב שכאילו אמור להיות הבחירה ההגיונית והשקולה ואז בו תהיה תקלה.

פורסם
לא מכיר את ה-147 ברמה הזאת אבל בכלליות, אל תיתן לכל מיני "מביני עניין" להוריד אותך מזה.

אתה צעיר, רוצה רכב מעניין - זאת הדרך להיכנס לעולם המוטורי - הרכבים הראשונים האלו - אלו שהאכילו אותנו מרורים מצד אחד ונתנו לנו אושר עילאי שהם עבדו מצד שני הם האהבות האמיתיות שלנו, אותם נזכור עוד שנהיה זקנים ונחשוב על העבר ולא את הקורולה מהליסינג שהאמת עשתה הכל טוב יותר.

אולי הרכב יהיה יקר יותר לתחזוקה ואולי לא (אלא אם כן נפלת על לימון ואז באסה)

אבל בכל מקרה שתדע לך שאם תקנה רכב שאתה באמת רוצה ותהיה תקלה אז אתה תקבל את זה הרבה יותר בהבנה מאשר אם תתפשר ותקנה רכב שכאילו אמור להיות הבחירה ההגיונית והשקולה ואז בו תהיה תקלה.

כל מילה בסלע!! אני עד היום מצטער שלא קניתי שני רכבים כי שמעתי מהמבינים שרנו זה חרא ולאלפא אל תתקרב. עד היום אני לא מאמין שנפלתי בפח כאשר הייתה לי אזדמנות לקנות רנו ספורט או אלפא 147. בסוף קניתי פולו ובאמת אכלתי חרא. והיום עם משפחה החלום לרכב מעניין יגיע כנראה בגיל המשבר ;)

החיים הם כמו....

פורסם

לקנות רכב כזה - זה החלק הקל.

לתחזק ולהחזיק בצורה שוטפת - זו הבעיה / המשימה.

אם יש לך עבודה ומשכורת קבועה ללא הוצאות קבועות אחרות (למשל - כמו משכנתא וסליחה שאני נכנס לך לכיס) - לדעתי אפשרי !

alfa 156 2.5.

פורסם

בשוק ההון מדברים על ידיים חזקות וידיים חלשות.

יד חלשה היא יד ללא ידע וללא משאבים עודפים, ברגע שצצים איומי משבר רציניים- נפטרים מהנכס בהפסד.

יד חזקה- כמו חולגי לצורך העניין, רצה הרבה זמן אלפא, בדק למה הוא נכנס, אני מניח שהיו לו הפתעות והוצאות פה ושם אבל יש לו היכולת ובעיקר הרצון להחזיק וההנאה בצידם.

אדם שאינו בעל גב כלכלי מוצק ואין לו הידע, יש לו סכוי לרכוש נכס לא מוצלח במחיר לא נכון. ההוצאות והזמן המבוזבז עלולים לפגוע בעיסוקים וללימודים למשל, מאידך יש מי שיגבר על כל קושי, זה אינדיבידואלי.

אגב, אני אוהב אלפות וקצת מכיר אך איני מתעמק כאן בדגם, נכתב רבות בפורום כולל לאחרונה. בהחלט ניתן להנות מהן.

יחד עם זאת, בהתחשב בגיל המכוניות , עלות אחזקתן ולעתים מצבן- הן נסחרות במחיר מוגזם.

האהדה הרבה והמוצדקת למותג הזה אינה עולה בקנה אחד עם מחירי השרות והחלפים בהם נוקט היבואן. מחירי החלפים משפיעים גם על מוסכי אלפא לא מורשים. מי שמודע ורוצה בכל זאת- בסדר גמור.

מכונית טובה ומהנה, בד"כ במחיר מופקע. הדברים נכתבים גם לאחרים שימצאו את השרשור בעתיד, לא דווקא לפותח השרשור בלבד.

פורסם
הרכבים הראשונים האלו - אלו שהאכילו אותנו מרורים מצד אחד ונתנו לנו אושר עילאי שהם עבדו מצד שני הם האהבות האמיתיות שלנו, אותם נזכור עוד שנהיה זקנים ונחשוב על העבר ולא את הקורולה מהליסינג שהאמת עשתה הכל טוב יותר

איזה דרמה! כולה אלפא 147, רכב נחמד אבל לא פרארי! אולי הוא יצטער שלא השקיע את הכסף שילך על המשולשים של האלפא באיזה טיול מדהים? אולי בתוספת שכירת רכב ליום מסלול באותו טיול מדהים, אם הוא כזה חובב הגה? אולי הוא יצטער שלא השקיע בתחביבים אחרים שלו? אולי הוא בכלל יצטער שהוא שלא חסך את הכסף הזה לדירה או סתם לעתיד?

פורסם

דוקטור - תמשיך לסוע בפוקוס / 3 / קורולה :wink:

(אל תתווכח עם חלומות של אנשים, כי אי אפשר. מאידך - אני חושב שאנחנו גם מציגים את הצדדים היותר בעייתיים באחזקת רכבים כאלה).

שא ברכה.

alfa 156 2.5.

פורסם

אני קראתי את השרשורים הרלוונטיים לגבי ה-156 שלכם. מכונית מאוד מיוחדת שאני מאוד מעריך.

את הקורולה 98 מכרנו ואת זאת מהליסינג החזרנו והיום אנחנו דווקא מחזיקים פיאט בראבו, סוג של פשרה בין הרציונל והאמוציונל. אני גם מקווה לקנות עוד רכב "מעניין" שיעלה הצורך לרכב שני בעוד שנים מספר.

אני חושב שאנשים צריכים לשאוף להגשים את החלומות שלהם, אבל השאלה היא אם החלום הספציפי הזה שווה את ההשקעה (בזמן ובכסף) והאם בעל החלום מודע להשקעה הדרושה. אם התשובה היא כן בשני הסעיפים, שיהיה לו בהצלחה.

פורסם

המטרה היא לא לקנות רכב כדי להגיע מא' לב', בשביל זה יש את הגטס והסיריון שדוחפים פה בכל שרשור.

המטרה היא להגיע לב' עם חיוך ולהנות מזה.

בתקציב הרלוונטי ( עד 40 אלף), אין הרבה אפשרויות שעונות על הצורך הנ"ל.

מסכים איתך ב 100 אחוז שזאת ממש לא הבחירה הכי חסכוניות ושאת אותו הכסף אפשר להשקיע בדברים אחרים, אבל מה לעשות, חיים רק פעם אחת ולפעמים צריך גם להנות מזה.

את המשולשים לא מחליפים כל שבוע, כנ"ל הואריאטור וטיימינג.

ובנימה אופטימית זו, יש לכם המלצה על מוסך מתמחה בצפון באזור חיפה ומכון בדיקה באותו האזור?

מתכנן לקפוץ לראות 147, 120 אדומה.

Mazda 2 Pure White 2015

Peugeot 206 XS 2006

• תוכן חדש...