Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ישיבה חילונית - האם קיים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתעניין בלימוד היהדות בצורה מעמיקה יותר (תלמוד, פרשות, גמרא וכו'), אך בצורה מפוכחת, ביקורתית, ושלא למטרת חזרה בתשובה / התחזקות כלשהי.

האם מישהו מכיר / משתתף ב"ישיבה חילונית" מהסוג המתואר?

.We apologise for the inconvenience

פורסם
אני שמעתי על מקום כזה, ישיבה חילונית שנקראת "בינה" ניראה לי.

היא נמצאת סמוך לתחנה המרכזית החדשה של ת"א.

תודה,

מהאתר זה נראה טוב, הבעיה היא שהם מדברים שם על יום וחצי מלאים בשבוע.

אני יותר מכוון לערב - שתיים בשבוע.

פורסם

תלך לישיבת שובה ישראל, בירקון 8 תל אביב, בנשיאות הרב יאשיהו פינטו, אתה לא חייב לחזור בתשובה, תבוא תלמד תורה אף אחד לא יישב לך על הראש, כל יהודי מתקבל בברכה, מנסיון.

פורסם

יש כמה בתי כנסת שבשעות מסויימות יש שם לימודי חברותות בין התפילות.

תבדוק אם יש אחד באיזור שלך, אין התחייבות לבוא לשם (אני הלכתי שלמדתי לבגרות בתושב"ע).

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

השאלה הנשאלת היא, איזו יהדות אתה רוצה ללמוד?

האם אתה רוצה ללמוד הלכות? יהדות אורתודוקסית? אתה מוזמן לפנות לכל ישיבה.

האם אתה רוצה ללמוד יהדות בכללי/חילוני? כבר המליצו לך.

האם אתה רוצה ללמוד על יהדות אלטרנטיבית? (קונסרטיבית/רפורמית)? פנה אליהם באתרי האינטרנט שלהם, הם ימצאו לאן לשלוח אותך. אני מכיר מישהי שעובדת עם היהדות הרפורמית בארץ. אם תרצה, אשמח לשאול אותה על קורסים/לימודים.

פורסם
השאלה הנשאלת היא, איזו יהדות אתה רוצה ללמוד?

האם אתה רוצה ללמוד הלכות? יהדות אורתודוקסית? אתה מוזמן לפנות לכל ישיבה.

האם אתה רוצה ללמוד יהדות בכללי/חילוני? כבר המליצו לך.

האם אתה רוצה ללמוד על יהדות אלטרנטיבית? (קונסרטיבית/רפורמית)? פנה אליהם באתרי האינטרנט שלהם, הם ימצאו לאן לשלוח אותך. אני מכיר מישהי שעובדת עם היהדות הרפורמית בארץ. אם תרצה, אשמח לשאול אותה על קורסים/לימודים.

תודה לכל העונים.

פחות מעוניין בהלכות אורתודוקסיות, יותר מעוניין בלמידה בסיסית, וגם בפולמוס - אני חושש שהאופי החקרני (וקצת וכחני) שלי לא יתקבלו שם בברכה. (הכוונה לא ביצירת וויכוחים לשם הוויכוח, אלא באמת מתוך רצון להבין ולאתגר - השאלה האם זה יתאים למקום דוגמטי כמו ישיבה אורתודוקסית).

אשמח אם באמת תוכל להפנות אותי לקורסי ערב שקשורים ליהדות אלטרנטיבית.

• תוכן חדש...