Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בהמשך להתעניינות שלי ושל אחרים באקדחי קצף, מרססי קצף וכו', החלטתי לבנות בשביל הכיף מקציף סבון לרכב שמתחבר לצינור גינה.

באינטרנט יש כמה וכמה אקדחי קצף כאלה במחירים של 150 ש"ח ומעלה, למשל:

Gilmour Foamaster

Chemical Guys Foam Blaster

הפתרון שלי עולה כ-35 ש"ח + זמן וקצת עבודת כפיים.

לא מדובר פה בהקצפה בסגנון שלג סמיך של Karcher! הלחץ בצנרת הביתית לא מאפשר זאת.

אני מתכוון בסה"כ לזרם מים סמיך עם סבון שיכול לשמש ל-prewash או לסיבון הרכב.

כרגיל, אני מתחיל עם התוצאה הסופית וסרטון כדי שיהיה ברור למה הכוונה. אם זה מעניין אתכם אז המשיכו לקרוא הלאה:

לדעתי התוצאה לא נופלת מזאת של CG או גילמור..

attachment.php?attachmentid=356115&d=1380993475

dzmVT-bEOeQ דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

הוראות הכנה:

כתבתי את הפוסט בזריזות, אז אני מתנצל מראש אם משהו לא מובן. אני אשמח לענות לשאלות.

החומרים הדרושים - לפי התמונה:

attachment.php?attachmentid=356112&d=1380993475

1. המרכיב העיקרי - צינורית VENTURI בקוטר 1/2" מאיביי. 20 ש"ח

http://www.ebay.com/itm/1-2-Irrigation-Venturi-Fertilizer-Injectors-Device-Garden-Water-Tube-/150858594403?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item231fdf7863

2.JPG

למי שלא מכיר, זה הבסיס לכל מכשירי הקצף (כולל Foam lance). זרם המים נדחס דרך פתח קטן, וצינורית שמתחברת בדיוק בנקודת הדחיסה משתמשת באפקט היניקה שנוצר כדי לשאוב נוזלים ממקום אחר ולערבב אותם עם המים.

מי שרוצה ללמוד יותר שיריץ חיפוש בגוגל על Venturi. ומי שרוצה הסבר על אקדחי הקצף של KARCHER שישאל אותי, יש לי הסבר מלווה בתמונות.

2. ברז מים פלסטיק - 15 ש"ח בהום סנטר או בטמבוריה. כדי שיהיה אפשר לפתוח ולסגור

3. מתאם לצינור גינה - מגיע בד"כ עם הצינור. כ-5 ש"ח

4. בקבוק פלסטיק חצי ליטר. רצוי מירנדה :)

5. צינורית פלסטיק לשאיבת הסבון. אני השתמשתי בצינור אויר של האקוריום שלי.

6. צינורית פלסטיק רחבה + פיה של אקדח סיליקון + רשת זבובים. אפשר לאלתר כל צינורית יציאה אחרת.. (טוש משומש וכו').

אופן ההכנה:

1. מתחילים בכך שמחברים את צינורית השאיבה של ה-VENTURI לפקק של בקבוק הפלסטיק.

2. מנקבים 2 חורים נוספים במכסה ע"י שיוכל להכנס אויר לבקבוק

3. מחברים את צינורית השאיבה של הסבון ומנקבים בה חור קטן בחלק העליון. המטרה שלו היא להכניס אויר לתערובת הסבון על מנת שיהיה לנו קצף. חור קטן מדי - ייכנס מעט מדי אויר ולא יהיה קצף. חור גדול מדי = ייכנס רק אויר ללא סבון.

attachment.php?attachmentid=356113&d=1380993475

4. מחברים את הברז והמתאם של צינור הגינה. חשוב לחבר בכיוון הנכון! יש חץ קטן על ה-VENTURI שמראה את כיוון זרימת המים

attachment.php?attachmentid=356114&d=1380993475

5. מאלתרים פיה שטוחה ליציאת הזרם. אני השתמשתי בפיה של אקדח סיליקון (1 ש"ח או בחינם) שחתכתי ומעכתי עם חתיכה קטנה של רשת זבובים. חשוב לשים לב שהפיה תהיה מספיק רחבה כדי שזרם המים ייצא ללא הפרעה ולא יווצר לחץ! אחרת המכשיר לא יעבוד (לכן אי אפשר לשים ספוג). פתח יציאה צר מדי יגרום ללחץ ב-VENTURI שיבטל את פעולת השאיבה של הסבון.

attachment.php?attachmentid=356115&d=1380993475

6. זהו, ממלאים בקצת סבון (השתמשתי בפקק אחד של CG Wash and Gloss על חצי בקבוק מים) ומחברים לצינור הגינה!

בשטיפה של כל הרכב פעמיים השתמשתי רק ברבע בקבוק.

אם יהיה לי זמן אני אשפר את המנגנון (למשל, לחבר אקדח גינה, להוסיף ברז לשליטה על האויר).

בינתיים היה נחמד מאוד כפרוייקט של שבת :)

1.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

פורסם

פשוט כיף לקרוא, נראה פרויקט יצירתי ונהדר!

כמה שאלות:

ביציאה מהונטיורי יש הברגה, בכניסה הברגת ברז, איך קיבעת את הצינור ביציאה?

שאלה שניה, למה שמת גומי איטום שחור מעל הפקק של הבקבוק? היו נזילות? נראה שהחיבור לא ממש התאים שם.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

מקצוען אמיתי (קצת אובססיבי אבל עדיין מקצוען).

כל הכבוד :mm_yeah:

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

תודה חברים :)

Sharki25, התשובות באדום:

פשוט כיף לקרוא, נראה פרויקט יצירתי ונהדר!

כמה שאלות:

ביציאה מהונטיורי יש הברגה, בכניסה הברגת ברז, איך קיבעת את הצינור ביציאה?

סתם דחפתי אותו פנימה בלחץ והוא נשאר :) באמת שאפשר לאלתר פה כל מיני חיבורים.

שאלה שניה, למה שמת גומי איטום שחור מעל הפקק של הבקבוק? היו נזילות? נראה שהחיבור לא ממש התאים שם.

אין נזילות בנקודה הזו, כי זה רק צינור שיונק סבון והפקק גם לא צריך להיות אטום. עשיתי חור בפקק ודחפתי את הפיה של הונטורי, היא קצת רקדה אז במקום להדביק אותה לפקק השתמשתי באיזולירבנד (כדי שתהיה לי אפשרות לפרק אח"כ)

מקצוען אמיתי (קצת אובססיבי אבל עדיין מקצוען).

כל הכבוד :mm_yeah:

קלעת בול,חוץ מזה אני מחדד את כישורי האלתור שלי :)

אגב, עדיין לא ויתרתי על פרוייקט ה-snow foam האמיתי, זה פשוט קצת יותר מסובך ואני רוצה שהוא יהיה זול ונגיש.

פורסם

אחלה רעיון, כול הכבוד, אתה יצירתי במיוחד.

אגב - הCITRUS למיטב ידיעתי לא אמור להיות סבון מקציף, אולי עם סבון מתאים להקצפה תקבל תוצאות טובות יותר.

אגב - במקומות שבהם אין לי גישה לחשמל או כשאין לי כוח לפתוח את הגרניק בשביל עצמי, אני משתמש במוצר הבא - http://www.cleanyourcar.co.uk/washing-and-drying/super-spray-hose-end-sprayer/prod_335.html

לא יקר, מבצע עבודה טובה, כמובן לא מקציף כמו מכונת שטיפה בלחץ, אבל עובד כמו שיצא לך, וטיפה יותר טוב, פשוט עם לחץ הרבה הרבה יותר חזק, ויוצא קצף קצת יותר טוב :wink:

אנסה להעלות סרטון בהזדמנות.

אבל הרעיון שלך זול יותר, וזמין יותר לדעתי לרוב האנשים, אני הזמנתי את המוצר כחלק מהזמנה גדולה אז זה יצא משתלם, עם המשלוח הוא עולה בערך פי 2 ממה שאתה בנית

פורסם
אחלה רעיון, כול הכבוד.

אגב - במקומות שבהם אין לי גישה לחשמל או כשאין לי כוח לפתוח את הגרניק בשביל עצמי, אני משתמש במוצר הבא - http://www.cleanyourcar.co.uk/washing-and-drying/super-spray-hose-end-sprayer/prod_335.html

לא יקר, מבצע עבודה טובה, כמובן לא מקציף כמו מכונת שטיפה בלחץ, אבל עובד כמו שיצא לך, וטיפה יותר טוב, פשוט עם לחץ הרבה הרבה יותר חזק, ויוצא קצף קצת יותר טוב :wink:

אנסה להעלות סרטון בהזדמנות.

אבל הרעיון שלך זול יותר, וזמין יותר לדעתי לרוב האנשים, אני הזמנתי את המוצר כחלק מהזמנה גדולה אז זה יצא משתלם, עם המשלוח הוא עולה בערך פי 2 ממה שאתה בנית

נהדר! זה בדיוק אותו רעיון :) ואפילו די משתלם בהזמנה גדולה!

פורסם

אגב - רשמת שיש לך הסבר מפורט על האקדחים של קרשר.

אז קודם כול אני אשמח לקבל לינק להסבר, בה"פ או אם נוח לך להעלות לפה, מה שבא לך בעצם :wink:

ושאלה בנושא - אם כבר אתה הפכת להיות "אחראי הפורום למודיפיקציה" - האם ניתן לבצע שידרוג מסויים לאקדח של קרשר ולגרום לו "למשוך" אוויר בנוסף? מה דעתך?

אני מאוד מרוצה ממנו, אבל אם אנחנו כבר בעניין, אולי יש דרך לשפר את הממזר הקטן.

פורסם
אגב - רשמת שיש לך הסבר מפורט על ים של קרשר.

אז קודם כול אני אשמח לקבל לינק להסבר, בה"פ או אם נוח לך להעלות לפה, מה שבא לך בעצם :wink:

ושאלה בנושא - אם כבר אתה הפכת להיות "אחראי הפורום למודיפיקציה" - האם ניתן לבצע שידרוג מסויים לאקדח של קרשר ולגרום לו "למשוך" אוויר בנוסף? מה דעתך?

אני מאוד מרוצה ממנו, אבל אם אנחנו כבר בעניין, אולי יש דרך לשפר את הממזר הקטן.

אני אפרסם ברגע שאוכל.

לגבי האקדח - אין לי כזה אז קח מה שאני אומר בעירבון מוגבל:

אם האקדח מחובר לבקבוק שבו שמים את הסבון, אז אתה פשוט יכול לעשות חור קטן בצינורית הפלסטיק שנכנסת לבקבוק (בחלק העליון שלה). זה הטריק הרגיל - לשאוב לתוך האקדח סבון ואויר ביחד.

אם זה עושה בעיה אתה תמיד יכול להדביק איזולירבנד מעל החור שעשית

פורסם
האקדח מחובר לבקבוק, בוודאי.

חשבתי על זה גם, לחורר את הצינורית, אבל לדעתי אין לאוויר מאיפה להיכנס לבקבוק.

חייב להיות במכסה של הבקבוק חור קטן, אחרת הסבון לא היה נשאב. תבדוק טוב, לפעמים החור קטן מאוד.

• תוכן חדש...