Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז עכשיו אני מוצא קצת זמן ומצליח לעכל את כל מה שקרה, ויכול לפרט בצורה מסודרת על התנהלות מול הביטוח.

כמו המון, גם אני השתכנעתי מיח"צ ה"שוקה" שגוזל מכולנו כספים , וחייגתי לבטח את המאזדה פרימיום שלי אצלם.

כן, הביטוח גם לי נתן את ההצעה הזולה ביותר (הפרש של כמה מאות בודדים מאחרים) , וההתנסות מולם לא היתה מאירת פנים.

הריג'קטים:

1. זמן שלאחר התאונה- אני מגיע לזירה, אחרי שנגמרות הסצינות, אני מחייג ומתחיל התנהלות מול חברת הביטוח.

בזמן שלאחר תאונה אתה בשיא הלחץ וההיסטריה, גופך רועד מעצבים, רגשות מעורבים, כעס, עצב ואפילו בכי, בזמן הקריטי הקשה הזה אתה מתמודד מול משיבון אלקטרוני שלא סופר אותך ממטר, עם עשרות אופציות לבחירה עד שאתה מגיע למוקד הרצוי ולמענה אנושי.

2. הרגע בו הצלחת להשיג נציג- שאלות רבות ומילוי פרטים, השאלון בלבד ארך כ 20 דק' והמון המתנה על הקו.

בין השאלות הרבות היו שאלות כמו "איזה שמאי אתה בוחר מתוך ה 5 ?" עניתי "אני לא מכיר אף אחד מה זה משנה לי.

או "איזה מוסך אתה מעדיף? 1,2 או 3 ?" אמרתי "איפה שאני תמיד מטפל, מורשה" ענתה לי "אין".

3. האותיות הקטנות- לאחר וויכוח של 40 דק' לפחות בו טענתי בתוקף שמגיע לי חלופי על מנת להמשיך את הסדר היומיומי + כל הסידורים שעכשיו צריך לעשות: בית חולים, קופת חולים, משטרה וכו' נקבע חד-משמעית שלא מגיע לי רכב חלופי עד שנמדד הנזק לרכב ע"י שמאי.

כך נשארתי למעשה ללא רכב חלופי 4 ימים שלמים (!). התאונה התרחשה ביום ה' 12/09 הרכב התקבל (לאחר צרור טלפונים,שיחות ארוכות, עצבים ואיומים שאפרסם את המוות שהם עושים לי במדיה) רק ב 17/9 יום ג' .

**מיותר לציין שהגן של הילד נמצא במרחק 13 ק"מ ממני כן? לא, לא מיותר!

4. ניירת ניירת ועוד ניירת!- תשלח לי את זה, תפקסס לי זה, תאשר את זה, תחתום שם, לא קיבלתי כאן.. ווואווווו זה לא היה אמיתי.

5. הספירה לאחור- הספירה של 10 ימים לקבלת שווי הרכב מתחילה רק לאחר קבלת כל המסמכים. כך נוצר מצב, שכל יום פשוט ביקשו ממני מסמך נוסף במקום לרכז את כל הבקשות לפעם אחת. כך מקבלים את אפקט המישמש שכולם אוהבים.

6.השורה התחתונה- אנחנו היום ב 30/9 התאונה התרחשה ב 12/9 והספירה של ה 10 ימים החלה רק מאתמול. יום ג' הזה אני מחזיר את החלופי ונשאר לי רק לקפוץ עד שאקבל שיק.

אבחנה נוספת:

משהו מסריח- גררו לי את הרכב ממקום התאונה, הורידו אותו במוסך (לא חשוב שמות) ושם הוא המתין לשמאי.

שלחתי מכר לראות מה שלום הרכב במוסך. מסתבר שאחד העובדים בנה על המצבר החדש (בן שבוע ימים) .

אבל זה לא הכל,

לי היה ברור שהרכב קפוט! למה? חוץ מזה ש 4 אנשים שונים אמרו אותו הדבר ביניהם בוחן תנועה ופחח מקצועי, אני מכיר את המחירים של החלקים כי התעניינתי בעבר על כל מיני ונדהמתי מהמחירים.

הגיע השמאי , בדק את הרכב וקבע כי הרכב ניתן לתיקון. שווי הערכת התיקון כ 30,000 ₪ בלבד!

נסעתי למוסך מיד, ביקשתי להניע את הרכב עם כבלים, בעל המוסך התבאס (הרסתי עסקה שמנה) ונסעתי עם הרכב במצב הגמור שלו למוסך המורשה שלי שנמצא כ 50 מטר ממנו (נסיעת פרידה על 5 קמ"ש). הגעתי למוסך שלי, יצא הפחח המומחה שלהם (אמיתי לגמרי פשוט גבר) ופשוט נבהל! "רק שבוע שעבר עשית טיפול מה קרה לאוטו!!" אמרתי לו "משאית נכנסה בו, ושמאי אומר ניתן לתיקון" הוא אומר לי "אני מוכן להתערב שמדובר על למעלה מ 60,000 ₪ חלקים - כריות אוויר, סלון עור כל הסט, כנף אחורית קורה עליונה ועוד ועוד.." אמרתי לו , "תעשה לי טובה אני סומך עליכם,זה הבית של הרכב שלי פה, אני משאיר את הרכב אצלכם יש לי הרגשה שמישהו מנסה להתקמבן עליי ולהרוויח בוחטה מהתיקונים הכבדים האלה" . האמת שיחקו אותה , והשאירו את הרכב. הגיע השמאי לבדיקה חוזרת רק הפעם המורשה שלי, ופתאווום קבע שהרכב טוטאלוס!

אין ספק שאכין להם איזו תעודת הוקרת תודה למורשה שלי- אגב מדובר על סדאן עכו. מגיע להם.

תובנות- אני כבר לא יבטח שם, כנראה אצל שוקה פרטי כלשהו. יש סיבה לאקסטרה מאני שמשלמים, אבל באמת שהיום אחרי שעברתי את זה, זה זניח. מדובר על הפרשים של מאות שקלים בלבד. אז כל אחד והשיקולים שלו.

אצל "שוקה"

אתה מחייג למענה אנושי!

מי שעונה מכיר אותך גם באופן אישי

הסוכן הפרטי מגיע אליך למקום האירוע

קבלת חליפי לכל המאוחר עוד ביום התאונה

מבצע את כל העבודה השחורה הכרוכה בניירת, פקסים שאלונים וטלפונים. ומפנה לך את הזמן להיות עם המשפחה ברגעים אלו.

עובד עם שמאים קבועים ומכיר אותם אישית.

כמובן גם מאלה צריך להזהר ולהגיע לפי המלצות בלבד. לא חסר רמאים וגנבים מכל תחום. אבל אם מצאתם אחד שהוא כבר אמין אמיתי וישר, הרווחתם.

סעו בדרכים טובות!

*תודה ל חבר הפורום R'n'B שהסב את תשומת ליבי חזרה לנושא הזה,לשתף על התהליך עצמו.

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה זאת אומרת אין מורשה?

אני מכיר שבמקרה של תאונה או כל צורך אני יכול לטפל במורשה ואף במרכזי ולא חייב לטפל במוסכי המדרכה שהביטוח אוהב לממן

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
נו מה חשבת ?

.

זה לא כל כך ברור, וכמו רבים אחרים גם אני חשבתי שמשתלם יותר אצלם, וכך לחסוך. בעצם, אתה בכלל לא מאמין/חושב שיקרה לך דבר כזה. זו תאונה ראשונה שקרתה לאשתי אחרי 15 שנות נהיגה בהם לא קרה דבר. (וגם כשקרה עכשיו, זה לא באשמתה)

לכן העליתי את הפוסט הזה.

פורסם

העיקר שאתם בסדר - רק בריאות וסעו בדרכים טובות.

אבל מי שלא מכיר את עולם הביטוח ואין לו שום ניסיון עם חברות הביטוח- הוא יעשה ב9 מיליון - הרי מה החלופה האחרת?

אני שואל ברצינות כי אני לא מכיר חברות ביטוח מומלצות ואשמח להמלצה מניסיון.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

סליחה על שאלה מפגרת

עם אתה/אישתך לא אשמים בתאונה

אז אתם צריכים לתבוע הכל מביטוח של רכב הפוגע לא?

כולל רכב חלופי והכל?

פורסם

עכשיו אני מבין יותר מתמיד את העוותיות שסוכני הביטוח/חברות הביטוח מקבלות כשסעיף בל יעבור אצלי זה אני בוחר איפה לטפל ברכב במקרה של ...

נ.ב אם היו חברה כזו מוצלחת הם לא היו מפרסמים ב2 שמות שונים אולי יותר הפסקתי לעקוב, הקש על ה5/תשעה מליון/ביטוח ישיר

ואחרי שתקרא מה שקורה כאן תופתע לגלות שאתה ממש לא היחיד

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

עד לפני שנה גם אני השתכנתי וביטחתי אצלם. המחיר היה זול ב-200₪ אבל בגלל שזה חברה גדולה ביטחתי. למזלי לא יכול להגיד על ההתנהלות כי לא עשיתי תאונה אבל להגיע לנציג זה סיוט. היום אני אצל סוכן ומענה אנושי וגם גיליתי כל מיני אותיות קטנות שקיבלתי חום. חלק מהאותיות הקטנות הוזכרו כבר אבל מה שעצבן אותי שהם לוקחים במקרה של תאונה או טוטלוס חוץ מהכסף של הביטוח מלא עוד 1.5% משווי הרכב. נגיד במחירון של 100k מורידים 1500₪. העניין של מורשה הוא לא נכון אלא פשוט ההשתתפות היא יותר גדולה ולכן אצלך זה לא היה רלוונטי והפקידה מצידה אמרה לא כי זה מה שדורשים ממנה. סה"כ יש להם הסדר עם מוסך מסויים והם מנסים לחסוך כל שקל. ועובדה שאצלם הרכב שמיש:confused:

אבל עזוב הכי חשוב זה בריאות והעיקר שאתה בריא ושלם.

החיים הם כמו....

פורסם

קודם כל מקווה שאתה בסדר, זה יותר חשוב מהרכב.

דבר שני, בתור אחד שעבר תאונת טוטאלוסט לא מזמן, גם כן שלא באשמתי, אני יכול להגיד שאכן ההפרש שמשלמים לסוכן ביטוח שווה את ההתעסקות המיותרת הזאת. יום אחרי התאונה כבר עמד רכב חלופי , ובכלל הטיפול היה טוב מאוד.

ממליץ לכולם.

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם

לדעתי, כולם אותו ז#%* ועדיף לבטח היכן שזול.

תקרא, את הכתבות של עו"ד חיים קליר ב YNET ותבין על מה מדובר.

כן סוכן לא סוכן אף חברת ביטוח לא רוצה לשלם.

פורסם
סליחה על שאלה מפגרת

עם אתה/אישתך לא אשמים בתאונה

אז אתם צריכים לתבוע הכל מביטוח של רכב הפוגע לא?

כולל רכב חלופי והכל?

רק שאז הכסף היה מגיע אחרי מס חודשים. העדפתי לתבוע ולקבל את כספי כמה שיותר מהר על מנת לרכוש רכב אחר.

עדכון:

סיימתי שיחה עם הנציג שמטפל בי והוא אומר שכנראה הכסף יועבר עד יום א הקרוב.

Finger cross

פורסם

תודה על השיתוף המושקע.

כמו ישראלים טובים אנחנו לא פעם מסתכלים על השורה התחתונה בלבד, המחיר, אך לא מסתכלים על מה הפוליסה כוללת וישנם בהחלט הבדלים בין ביטוח לביטוח. 100 או 200 שקלים יותר לשנה לא יהפכו אותנו לעשירים יותר.

פורסם

אמת, אך לדאבוני אין לנו ברירה במציאות של היום אלא לשים לב לכל הזדמנות לחסוך.

• תוכן חדש...