Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בפרסומים חדשים של דלק מוטורס לגבי המאזדה cx5 מנוע 2 ליטר, מוצגים לפתע, מבלי הודעה רשמית, נתוני צריכת דלק משופרים וגם נתוני ביצועים משופרים:

הצריכה החדשה: צריכה עירונית 8 ליטר ל- 100 ק״מ וצריכה בינעירונית של 5.5 ליטר ל- 100 ק״מ

הצריכה הישנה: צריכה עירונית 8.6 ליטר ל- 100 ק״מ וצריכה בינעירונית של 5.6 ליטר ל- 100 ק״מ

הביצועים החדשים: 9.1 תאוצה ל- 100 קמ״ש. מהירות סופית 187 קמ״ש.

הביצועיים הישנים: 9.5 תאוצה ל- 100 קמ״ש. מהירות סופית, לא זוכר ואין לי את המפרט לידי, באתר אוטו רשום 200 קמ״ש.

מבדיקה במפרט החדש של המאזדה cx5 באתר דלק מוטורוס, נפתרה החידה לגבי החסכון בדלק, מאזדה הוסיפו מערכת עצור וסע בכל הדגמים. השיפור בביצועים (לפחות לגבי התאוצה) נובע מן הסתם משיפור תוכנת ניהול המנוע והגיר שפירסומים על כך היו בעיתונות הרכב כבר לפני כמה חודשים.

ככל הנראה דלק מוטורס לא רוצים ״להרגיז״ את הלקוחות הקיימות שרכשו את המאזדה cx5, כאשר כבר לאחר כשנה מוצג דגם משופר ולכן לא יצאו בהודעה רשמית.

לגבי שיפור תוכנת המנוע והגיר זה דבר הכרחי לאור תוכנת הניהול הנוכחית העלובה בדגם הנוכחי ואני אומר זאת בתור בעליה של מאזדה cx5.

דרך אגב גם הוסיפו מערכת לזיהוי תאונות בכל הדגמים.

כלומר המפרט השתווה לזה של המאזדה 6. מה שמוזר שהביצועים עדיין טובים יותר משמעותית משל המאזדה 6 למרות משקל כבד יותר של ה- cx5. דרך אגב הביצועים כמעט זהים לגירסת ה- 2.5 של ה- cx5 בעלת הנעה לכל הגלגלים.

אני בהחלט מאוכזב שלא הציגו את המפרט הנ״ל מההתחלה גם בדגם שלי. נראה שמאזדה מיהרו להוציא רכב לא בשל לחלוטין לשוק ואחר כך מיהרו לבצע בו מקצה שיפורים.

המפרט החדש בהחלט נראה אטרקטיבי מאד.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שההבדל היחיד שנשאר מול ה-6 הוא ששם יש מצלמת רוורס כבר מהדגם הבסיסי.

בכל מקרה ה-CX5 הרבה יותר פופולארי ממנה ואפשר לראות את זה על הכבישים.

פורסם

אני בהחלט מאוכזב שלא הציגו את המפרט הנ״ל מההתחלה גם בדגם שלי. נראה שמאזדה מיהרו להוציא רכב לא בשל לחלוטין לשוק ואחר כך מיהרו לבצע בו מקצה שיפורים.

בוא לא נגזים בבקשה. הודעה קצת ילדותית משהו.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

0.4 שניות במיאוץ הקלאסי זה המון זמן.

לשם פרופורציות שפן יכול לקיים פעמים יחסי מין בזמן הזה.

עכשיו ברצינות,

תמיד יצא דגם משופר, טוב, מהיר וזול יותר.

על מה בדיוק אתה מלין?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

המחיר השתנה במעבר בין הגרסאות?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אני חושב שההבדל היחיד שנשאר מול ה-6 הוא ששם יש מצלמת רוורס כבר מהדגם הבסיסי.

בכל מקרה ה-CX5 הרבה יותר פופולארי ממנה ואפשר לראות את זה על הכבישים.

לא ממש בטוח האמת. ה-CX-5 נמצא כאן יותר זמן מאשר המאזדה 6 החדשה וכנראה מהסיבה הזו אפשר לראות אותה יותר על הכבישים לעומת ה-6. עד עכשיו יצא לי לראות לא מעט מהמאזדה 6 החדשה בכבישים.

בכל מקרה, אני הייתי מעדיף את המאזדה 6 בכל זמן שהוא, אני לא הכי מתחבר לכל ג'יפוני המדרכות האלה (למרות שאני מודע ליתרונות שיש להם)...

פורסם

הנתונים ה"משופרים" אלו הם נתוני פרוספקט - לא?

רק צריכה בפועל מענינת אותי. אני מאמין שבפועל הבדל בצריכה יהיה זניח עד לא קיים בכלל (הרי גם לפי הפרוספקט נתונים מאוד קרובים).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

פער הביצועים המוצהר באתר היבואן בין ה 6 ל CX5, אינו הגיוני.

עפ"י מפרט המנוע, מדובר במנוע עם נתונים זהים.

יחסי העברה של הגיר זהים.

יחס העברה הסופי מתקן לחלוטין את ההפרש בקוטר הגלגלים.

ה 6 קלה יותר - אך משום מה מאיצה לאט יותר.

משהו דורש הסבר.

עריכה:

דרגת זיהום האוויר של 2 המכוניות בגרסת ה 2.0 - 4

במנוע 2.5L ה 6 נותרת ב 4 ואילו ה CX5 בדרגה 8.

יש לי תחושה שמי שמזין נתונים לפרוספקטים מחפף.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

דרך אגב הביצועים כמעט זהים לגירסת ה- 2.5 של ה- cx5 בעלת הנעה לכל הגלגלים.

אמנון, עדיין יש "קצת" הבדל בביצועים בין גרסת ה 2 ל' ל 2.5 ל' :

1. 155 כ"ס/20.38 קג"מ ב 2 ליטר לעומת 188 כ"ס/25.48 קג"מ ב 2.5 ליטר

2. תאוצה/מהירות מירבית 9.1/187 ב 2 ליטר לעומת 8.6/192.

היתרון של ה2 ליטר זה בצריכת דלק חסכונית לעומת ה 2.5

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם
בוא לא נגזים בבקשה. הודעה קצת ילדותית משהו.

אחד השיקולים המרכזיים שלי בבחירת המאזדה cx5 הוא שמדובר בדגם חדש לגמרי ולא סתם ברכב חדש אבל שמיוצר במשך כמה שנים.

בתור שכך ציפיתי לקבל את כל הטכנולוגיה המתקדמת של היצרן ולא שתוך כשנה בלבד היצרן יחל במקצה שיפורים (אני רכשתי את המאזדה שלי בדיוק בחודש 08/2012 והיא החלה להימכר בארץ בחודש 04/2013). וראה את המאזדה 6 החדשה בה כל הנ״ל הוצע מתחילת שיווקה בארץ בחודש 01/2013.

ההבדלים בנתונים התיאורטיים של צריכת הדלק והביצועים, בוודאי שלא מהוים מהפך לעומת הדגם הקיים אבל מהוים בכל זאת שיפור יפה, אם ניקח בחשבון שבעול]

פורסם
0.4 שניות במיאוץ הקלאסי זה המון זמן.

לשם פרופורציות שפן יכול לקיים פעמים יחסי מין בזמן הזה.

עכשיו ברצינות,

תמיד יצא דגם משופר, טוב, מהיר וזול יותר.

על מה בדיוק אתה מלין?

כל המשפחתיות 1.6 מאיצות ל100 סביב ה12-11 ומשהו שניות, ונחש מה?חלקן עגלות וחלקן הרבה יותר זריזות מהעגלות. מה זה אומר?אין כל כך הבדל בתאוצה ל100...

אם הייתי יכול הייתי קונה את המאזדה הזו עם מנוע 2.5, פשוט רכב אדיר. גם ככה הרכב הזה נחשב להצלחה גדולה, אז עכשיו שהביצועים שלו עם 2.5 גדלו, עושה רושם שאני אעדיף אותו על X6...:wink::wink::wink::wink:

פורסם
אחד השיקולים המרכזיים שלי בבחירת המאזדה cx5 הוא שמדובר בדגם חדש לגמרי ולא סתם ברכב חדש אבל שמיוצר במשך כמה שנים.

בתור שכך ציפיתי לקבל את כל הטכנולוגיה המתקדמת של היצרן ולא שתוך כשנה בלבד היצרן יחל במקצה שיפורים (אני רכשתי את המאזדה שלי בדיוק בחודש 08/2012 והיא החלה להימכר בארץ בחודש 04/2013). וראה את המאזדה 6 החדשה בה כל הנ״ל הוצע מתחילת שיווקה בארץ בחודש 01/2013.

ההבדלים בנתונים התיאורטיים של צריכת הדלק והביצועים, בוודאי שלא מהוים מהפך לעומת הדגם הקיים אבל מהוים בכל זאת שיפור יפה, אם ניקח בחשבון שבעול]

התגובה הקודמת שלי נמחקה בסופה אז אשלים אותה כאן:

בתור שכך ציפיתי לקבל את כל הטכנולוגיה המתקדמת של היצרן ולא שתוך כשנה בלבד היצרן יחל במקצה שיפורים (אני רכשתי את המאזדה שלי בדיוק בחודש 08/2012 והיא החלה להימכר בארץ בחודש 04/2012). וראה את המאזדה 6 החדשה בה כל הנ״ל הוצע מתחילת שיווקה בארץ בחודש 01/2013.

ההבדלים בנתונים התיאורטיים של צריכת הדלק והביצועים, בוודאי שלא מהוים מהפך לעומת הדגם הקיים אבל מהוים בכל זאת שיפור יפה, אם ניקח בחשבון שבעולם הרכב בו השינויים נמדדים בעשיריות שניות או בכמה סנטימטרים לכאן או לכאן. למשל השיפור בצריכת הדלק יכול לבוא לידי ביטוי בכמה מאות ש״ח בכל שנה ובכמה שנים החסכון מצטבר.

אבל מה שבאמת צריך שיפור ויכול לבוא לידי ביטוי ממש בהרגשה בנהיגה, הוא שככל הנראה ששינוי תוכנת ניהול המנוע גם שיפרה את אופי פעולת יחידת ההנעה, שכרגע פשוט לא טובה לדעתי במובנים מסוימים וכאן האכזבה הגדולה שלי מהיצרן מאזדה, שהוציאו מוצר לא בשל מבחינה זו.

• תוכן חדש...