Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי שזוכר לפני חודשיים רכשתי בתור רכב שני פונטו SX ידנית שנת 2001 עם 148 אלף קילומטר.

הרכב עבר יישור קו הכולל מספר דברים וגם ניקוי רדיאטור והחלפת מי קירור (כחולים כמובן).

הרכב נסע מאז 3000 קילומטר, 30 ק"מ לכיוון מדי יום.

היום כ500 מטר לפני שהגעתי הביתה פתאום שמתי לב שחום המנוע עלה (פעם ראשונה שזה קורה לי), הונטה פעלה על המהירות המקסימלית ונדלקה נורה אדומה של חום מנוע, עצרתי מיד. מתחת למכסה הכל היה נראה רגיל, חיכיתי 10 דקות כשמנוע כבוי אבל המפתח בסויץ' עד שהחום במד ירד למרכז (בשלב הזה לא היו שום נזילות) והמשכתי בנסיעה של כמה מאות מטרים עד הבית במהירות נמוכה.

כשיצאתי מהרכב שמתי לב שהרדיאטור נוזל, עד עכשיו לא הצלחתי למצוא איזשהו סדק או משהו כזה והתחושה שלי היא שהוא דוקא נזל מהחור פליטה שיש בחלק העליון של הרדיאטור, יתכן מאד שבגלל שהמנוע התחמם יתר על המידה.

בבוקר יגיע גרר לקחת אותי למוסך בת"א, אבל נשאלת השאלה מה לעזאזל יכול היה לקרות?

1. קודם כל האם זה הגיוני שאין שום נזילה מתוך הרדיאטור עצמו אלא זו פליטה בגלל חימום יתר?

2. מה למשל יכול היה להתקלקל שיכול היה לגרום להתחממות?

אני נוסע באותו מסלול מדי יום ומעולם לא הייתה בעיה, אני נוסע על 100-110 קמ"ש עם מזגן ורדיו אם זה משנה משהו.

כמובן שאני בודק מים ושמן מדי שבוע.

מה דעתכם?

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דגם הרכב של הוא SX ויש לו נורה?

אין שעון חום?

מתי הרכב התחמם? כשנסעת בתוך העיר? נסעת על 90-100 קמ"ש? עם/בלי מזגן?

איזה חור ברדיאטור? אתה מתכוון מהפקק?

אם רתח נוזל הקירור הוא יפרוץ את הפקק ויצא החוצה כן.

יכול להיות טרמוסטט, יכול להיות יוניט חום

פורסם

יש נורה, יש שעון. הגעתי מת"א למודיעין, השעון היה תקין בשלב זה. 3-4 דקות אחרי זה של נסיעה בתוך מודיעין (עד 40 קמ"ש עם מזגן ורדיו) פתאום שמתי לב שהונטה "צועקת" יותר מהרגיל, שעון החום עלה ל3/4 ותוך חצי דקה (בזמן הזה עמדתי בפקק) עלה למקסימום ונדלקה נורה אדומה. עצרתי תוך שניות מאותו רגע, כיביתי את המנוע וחיכיתי שיתקרר עם סויץ' ומכסה פתוח.

פורסם

יש מצב שישנה נזילה מאוד איטית ופשוט מה שקרה זה שלא בדקת הרבה זמן מיים והרכב הגיע למצב של מינימום בנוזל הקירור ולכן היתחמם. מתי בדקת מיים פעם אחרונה?

פורסם

נזלו מים כשהרמת מכסה מנוע? או שמת לב לזה רק אחרי כשהגעת הביתה?

האם כרגע חסר מים? השלמת את החסר?

בפונטו דור 1 יש משחק של המחוג, בספייס כמו שלך הוא אמור להיות בול באמצע ולא לעלות מילימטר.

האם נסעת עם מזגן?

יכול להיות שהמהירות ה 1 של המאוורר לא עובדת ולכן שמעת אותו "צועק".

יכול להיות טרמוסטט במידה ונגד המאוורר תקין.

יכולה להיות משאבת מים עייפה.

פורסם
יש מצב שישנה נזילה מאוד איטית ופשוט מה שקרה זה שלא בדקת הרבה זמן מיים והרכב הגיע למצב של מינימום בנוזל הקירור ולכן היתחמם. מתי בדקת מיים פעם אחרונה?

יום שבת בבוקר לפני יומיים המים היו במקסימום. בדוק :)

נזלו מים כשהרמת מכסה מנוע? בפעם השנייה אחרי העצירה הראשונה. או שמת לב לזה רק אחרי כשהגעת הביתה?

האם כרגע חסר מים? השלמת את החסר?

חסר, לא השלמתי כי אין לי פארפלו בבית, אני מתכוון להגיע למוסך על גרר.

בפונטו דור 1 יש משחק של המחוג, בספייס כמו שלך הוא אמור להיות בול באמצע ולא לעלות מילימטר.

במשך החודשיים שהרכב אצלי הוא לא עלה מילימטר אפילו פעם אחת, היום בבאת אחת תוך דקה אחת עלה מהמרכז למקסימום.

האם נסעת עם מזגן? כן.

יכול להיות שהמהירות ה 1 של המאוורר לא עובדת ולכן שמעת אותו "צועק". זה בדיוק מה שאני חשבתי.

יכול להיות טרמוסטט במידה ונגד המאוורר תקין.

יכולה להיות משאבת מים עייפה.

תודה :)

פורסם

אם נסעת עם מיזוג, המזגן הוא שמפעיל את המהירות ה 2 של המאוור אוטומטי ללא תלות בחום המנוע.

ולכן אם המאוורר פעם במהירות ה 2 והמנוע עדיין התחמם, הבעיה היא אחרת.

לחילופין, אולי המאוורר עבד במהירות ה1 ולא ה 2 כמו שהוא צריך עם המזגן וגם התחמם.

הכי טוב לבדוק במוסך, מקווה שלא נגרם נזק לאטם ראש המנוע.

פורסם

שהמים רותחים בראדיאטור הם יצאו בלחץ מהפקק (במין בועות כאלו בלחץ), מן הסתם שיהיה חסר נוזל קירור, זה לא אומר שהרדיאטור נוזל, הוא נשמע מדברייך תקין, עד כמה שאני מבין.

פיאט שמד החום עלה בה, עד לרמה שנדלקה מנורה אדומה בקצה הסקאלה, לרוב, ב99 אחוז מהמקרים שנתקלתי וקראתי עליהם, הראש מנוע התעוות (אלומיניום) ודרש שיפוץ שעלה כמה אלפים (3-4 כמדומני), מקווה בשבילך שלא תיכנס לסרט הזה.

בכל מקרה, גם במידה והראש באמת נפרץ, זה לא ייגמר בראש כי יש משהו שגרם לזה, יכול להיות סתימה, תרמוסטט תקוע, משאבת מים מתה ועוד ועוד, אין משהו שתוכל לעשות עד שתגיע למוסך, מלבד אולי להוציא מדיד שמן ולראות עם יש עליו טחינה או בועות, ייתן לך אינדיקציה לגבי אם הלך כבר הראש או שאולי יש לו סיכוי.

מקווה שייגמר בזול ותהיה מבסוט שוב מהאוטו! תעדכן.

פורסם

בוקר טוב,

אז לצערי חברנו דניאל צודק. הלך ראש מנוע.

הרכב כרגע בפיאטון, נקווה שזה לא יגיע ל4000 אבל ל3000 זה יגיע בוודאות.

אין לי הרבה מה להוסיף כרגע חוץ מזה שאכלתי אותה 8)

אבל אני בחור אופטימי אז שזה יהיה הצרות שלנו.

אעדכן בהמשך, יום טוב :-P

פורסם

אני לא יודע איזה הצעת מחיר נתנו לך, אבל ברגע שפותחים הרבה דברים יכולים להשתנות, בכל מקרה, אל תתקמצן לבדוק כל רכיב במערכת הקירור, מהגדול ועד הקטן ואפילו צינורות מים, כי לעשות ראש חדש זה משהו אחד, ומה שגרם לו ל״מות״ זה משהו אחר, חבל בשבילך שהתקלה תחזור, וברוב המקרים היא חוזרת בגלל הזנחה של מה שגרם לתקלה מלכתחילה.

אכלת אותה? למה? אתה חושב שקנית רכב לא שמור אחרי הכל? או שאתה חושב שזה קרה כי זה באשמתך שלא בדקת?

פורסם

בפיאטון אמרו לי שיבדקו בדיוק מה גרם לזה וכמובן שיתקנו את כל מה שצריך.

סתם תחושה מאד לא נעימה שזה קרה חודשיים אחרי הרכישה, הרי השקעתי כבר ביישור קו 4000 ש"ח ואז עוד הלך לי החלון חשמל הימני יום אחרי הקנייה.

אבל בקטנה נו.

פורסם

לא כל כך בקטנה, בכל מקרה צר לי שזה קרה, ואמנם זה כבר לא רלוונטי להגיד את זה, אבל מה שקונים בזול...

מקווה שיסתדר ולא תדע עוד תקלות עם הרכב!

פורסם

מה היא האבחנה לראש מנוע?

האם היית במוסך בזמן שבדקו או שהבאת את הרכב על גרר, הלכת, ואז קבעו את האבחנה?

האם התערבבו מים בשמן או להפך? יש טחינה על מכסה מילוי השמן או במדיד?

יש פריצה באטם הראש?

לפעמים מהתחממות חד פעמית לא קורה כלום במידה וישר עצרת וכיבית מנוע.

האם שהמשכת לנסוע כשהרכב התקרר הרגשת משהו יוצא דופן?

בלי קשר למוסך שרשמת, רוב המוסכים אוהבים לקבל רכב על גרר עם סיפור בעיית התחממות וישר קובעים שהלך ראש מנוע גם כשלא צריך.

ידוע לך בעבר אם שופץ ראש המנוע בק"מ נמוך כזה? 148 אלף כמו שרשמת.

פורסם
אם נסעת עם מיזוג, המזגן הוא שמפעיל את המהירות ה 2 של המאוור אוטומטי ללא תלות בחום המנוע.

ולכן אם המאוורר פעם במהירות ה 2 והמנוע עדיין התחמם, הבעיה היא אחרת.

לחילופין, אולי המאוורר עבד במהירות ה1 ולא ה 2 כמו שהוא צריך עם המזגן וגם התחמם.

הכי טוב לבדוק במוסך, מקווה שלא נגרם נזק לאטם ראש המנוע.

הם עשו בדיקה די פשוטה עם לחץ, לא היה להם ספק שמדובר בפריצת ראש מנוע.

הייתי שם במשך כל הזמן. אני סומך על שלמה מפיאטון, כמובן שאני לא מכונאי ולא מבין מעבר לזה.

לא נסעתי אחרי שנדלקה הנורה האדומה, עצרתי מיידית - זה מה שמוזר לי כל כך, אבל אני מקווה שאדע יותר בעוד כמה שעות כשאגיע שוב למוסך.

פורסם

אם הלך הראש המנוע- איך המשכת את הנסיעה כרגיל אחרי שהמנוע התקרר? לא ברור לי.

או שזו לא היתה נסיעה רגילה..?

• תוכן חדש...