Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ פיאט 500L

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

זה המשך לנושא "מבוטל תקנות תעבורה ???" שעליו קיבלתי מכם את התשובה המיוחלת (הרכב יוכל לחזור לכביש אחרי בדיקת מעבדה) .

עכשיו אפשר להתחיל לדבר על השיפוץ. תמונות של המצב הנוכחי מצורפות. הרבה חלודה בכל מקום.

קצת פרטים על הרכב. שנת ייצור 1972. ברשיון כתוב "דפלומטי". הוא בבעלותי משנת 1985. טסט אחרון נעשה ב 1992. מאז הרכב עומד (נסעתי ללמוד בחו"ל וכשחזרתי לא היה לי זמן לטפל ברכב). לפני הרכב הזה היו לי בערך חמישה פיאט 500 כאשר הראשון היה מודל 61 ובכל פעם שמצאתי חדש יותר מכרתי את הקודם וקניתי את החדש. היו זמנים שכאלו עוד הסתובבו בכבישים... למרות שכבר אז היה קשה למצוא. כמעט תמיד היה לי במקביל עוד רכב או אופנוע שהיה הרכב העיקרי. אני מת על הרכב הזה גם בגלל מה שהו וגם בגלל החוויות שעברתי עם כל אחד מהדגמים הקודמים. מבחינה מכנית אני מכיר כל בורג ברכב ולכן את הצד המכני שבשיפוץ אני מתכוון לעשות בעצמי. פחחות אני אשאיר למקצוענים בתחום. בינתיים קבלתי רק הצעת מחיר אחת מ "מוסך זהב " בנתניה. אפשר לסכם אותה במילה אחת - הרבה, וזאת גם כאשר אני מייבא את כל חלקי הפח החיצוניים. אבל התרשמתי מאוד מהיידע והיכולות של האיש (אבגני).

אז בינתיים אני אתחיל לעבוד על הצד המכני שם ההוצאות יהיו צנועות יותר, כך לפחות אני מקווה.

אני אעדכן את ההתקדמות.

נחמן

181.jpg

161.JPG

steering wheel.jpg

פורסם

לגבי השאלות ששאלת בשרשור השני:

ה-500 נמכר מ-72 עם מנוע ה-600 של ה-126 אז באופן תיאורטי לפחות זהו מנוע שאמור להיות מאושר עבורו. אבל מאיפה תמצא מנוע 600 עם שטר מכר?

אגב - שדרוג משמעותי הרבה יותר הוא להרכיב תיבת הילוכים סינכרונית של 126 במקום המקורית - ואת זה אין בעיה לעשות.

לגבי ההגה: אם תרצה, אוכל להשאיל לך הגה של 126 (לדעתי זה מה שהיה באוטו שלך במקור - כמו לוח השעונים המרובע) לשם מעבר מכון תקנים וטסט.

:turn-l:
פורסם

תודה על ההצעה עם ההגה. במידה ותתעורר בעייה אז זה מה שאעשה.

הרצון הוא להעביר את הרכב בסיום השיפוץ בדיקת מעבדה ולהחזיר אותו לכביש ללא ההגבלות של רכב אספנות.

אני גר בתל אביב.

המנוע ברכב הזה הוא 500 סמ"ק. ראיתי מנוע משופץ באי ביי של 600 סמ"ק. אין לי נסיון בלייבא מנוע של רכב. אם זה מותר חוקית אני אולי אעשה את ההחלפה. יש גם קיט של צלינדרים וובוכנות באותו אתר של 540 סמ"ק שמתאימים לבלוק מנוע הזה ללא כל שינוי. זה ממש שינוי קטן בנפח שיכול לעזור ואולי גם מותר. השאלה מה באמת מותר.

יש די הרבה דברים במנוע שהייתי רוצה לשפר אחרי שראיתי מה אפשר לקנות. למשל מפלג אלקטרוני, אלטרנטור במקום דינמו וגל זיזים משופר. אחד הדברים שהכי הציקו לי ברכב הזה היה הבוקסות אלומיניום גומי בין הציריות לגלגלים האחוריים שנשברו לי לא אחת. עכשיו אפשר להחליף אותם במפרק כמו שיש ברכבים חדשים.

למי ששלח לי הודעה- האתר לא מאפשר לי להשיב כרגע, רק לקרוא. אבל קראתי ואני אתקשר.

פורסם

בהצלחה בשיפוץ,על פניו נראה שהרכב נשמר די טוב,נכון שיש חלודות אבל עדיין

הרכב נראה במצב מעולה יחסית בהתחשב בעובדה שהרכב עמד מס׳ שנים לא מבוטל.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

רכב מדהים, באיטליה הוא הוכרז כרכב שימור מורשת ולא ניתן להוציאו לארצות אחרות.

אם ברצונך לשמר אותי היטב לך על המקור בלבד שינוי המנוע לא ייתן לך שינו אדיר

ומוטב להביא קיט שיפוץ ולשמר את הקיים, הערך של הרכב הנחמד הזה עולה בהתמדה

ופריטים מקוריים זוכים למחירים מרשימים.

השקע היטב בפחחות, הזוועות מחכות לך באזור הרצפה וכנפיים, שם תצטרך להשקיע

המון, לא יהיה מנוס מפרוק הרכב לגורמים פחחות שיפוץ והרכבה מחדש אבל שווה

כל גרוש.

כמה תמונות שצילמתי באיטליה.

DSCF0297-1.jpg

DSCF0168-1.jpg

DSCF0166-1.jpg

DSCF0423.jpg

DSCF0042.jpg

DSCF0274.jpg

DSCF0282.jpg

DSCF0298.jpg

DSCF0172.jpg

DSCF0204.jpg

DSCF0247.jpg

vintage-vespa_1051.jpg

אופס...

בהצלחה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

בשנת 1972 נמכרו גם 500 L/F בנפח 500 וגם R בנפח 600. ואגב, קשה להגיד שמנוע ה-600 הרבה יותר חזק :wink: .

רן - שוחחתי עם מכר שמחלק את זמנו בין ישראל ואיטליה. לטענתו אין שום מגבלה לצאת מאיטליה עם פיאט 500 וזהו סיפור אגדה. יש לך סימוכין איפשהו.

:turn-l:
פורסם
בשנת 1972 נמכרו גם 500 L/F בנפח 500 וגם R בנפח 600. ואגב, קשה להגיד שמנוע ה-600 הרבה יותר חזק :wink: .

רן - שוחחתי עם מכר שמחלק את זמנו בין ישראל ואיטליה. לטענתו אין שום מגבלה לצאת מאיטליה עם פיאט 500 וזהו סיפור אגדה. יש לך סימוכין איפשהו.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3557158,00.html

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...