Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

,היו לי מספר ימי חופש,והחלטתי שאם כבר אני בקליפורניה,אשכיר רכב מעניין ואצא למסע בין 4-5 ימים בכבישי קליפורניה.

עמדו בפניי מספר אופציות מעניינות, מוסטנג או קמארו V6 קבריו היו בחירה ההגיונית,בעבור עוד כמה שקלים הייתי יכול לשדרג לSLK250,אבל אמריקה זה אמריקה ועם מחירי דלק כל כך נמוכים,אני חייב V8 או קמארו SS או מוסטנג,בסופו של דבר החלטתי ללכת על מוסטנג 5.0 שהיא חדשה יותר מקמארו ולכן פחות נפוצה,מתנהגת טוב יותר וקצת פחות בזבזנית,חוץ מזה משהו בכחול הזה עם הפס הלבן באמצע עושה לי את זה.

סגרתי הזמנה בהרץ למוסטנג GT 5.0 לשישה ימים! נסעתי להרץ בLAX (אין להשיג מכוניות מעניינות בשום סניף אחר).

אני כולי נרגש,מגיע לעמדת ההשכרה בסמוך לשדה עומד בתור הארוך,וכל הזמן אומר לעצמי בלב,הרץ please please ,don't fuck it up,לבסוף מגיע תורי,אני ניגש לנציג,והוא מעלה את הנתונים שלי,ומיד שואל אותי? לא בא לך מוסטנג קבריו במקום?אמרתי לו שבאתי לשרוף דלק לא את עור הפנים שלי (היה ממש גל חום באותו שבוע).תהליך הזיהוי המשיך,ולאחר מספר דקות הוא שואל אותי בשנית תגיד מה אתה אומר על קמארו SS? ,כאן כבר הבנתי שיש בעיה,ואני התעקשתי "לא לא מוסטנג GT בבקשה",ואז החלה מסכת החירטוטים,"כן המוסטנג שלך...היא...היא כרגע לא מוכנה" אמרתי בנימוס "אתה מתכוון שהיא כרגע לא במלאי?" הנציג "לא לא היא במלאי אבל צריך להכין ולנקות אותה,אני לא יודע כמה זמן זה עלול לקחת" אני:"בסדר אחכה 20 דקות חצי שעה לא יקרה כלום"

הנציג לא היה מרוצה מהתשובה שלי, ולאחר אחורה לדבר עם הממונה עליו. חזר אלי, ושאל אותי בשנית,"אתה בטוח שאתה לא רוצה קמארו?" השבתי בשלילה,והוא חזר אחורה לממונה עליו.ואז חזר אלי ואמר לי להתלוות אליו החוצה,"יש לי משהו כמו מוסטנג GT בישבלך" ואז אני רואה אותה על הבמה:

MUSTANG PENSKE HERTZ GT,האמת לא שמעתי אף פעם על מייזם הזה אבל מסתבר שפנסקי הם כמו הנסי,ראש,ושלבי, אומנם קטנים יותר בעיקר מתעסקים עם נאסקר,ופעם בכמה דורות של מוסטנג הרץ יוצאים במהדורה מיוחדת משלהם בשיתוף פעולה עם פנסקי.

כאן מדובר בגירסאת השכרה במהדורה מיוחדת,רק 150 יחידות. מעבר לצביעה הייחודית עם הפס הצהוב הזה באמצע,פנסקי שדרגו את מערכת מתלים,בלמים של ברמבו,מערכת פליטה של הקוברה וECU משודרג,דפיוזר קדמי ממוסטנג BOSS,ואם אני לא טועה היא יושבת קצת יותר נמוך מGT הרגילה. בתא הנוסעים ניתן למצוא מושבי באקט מדהימים של ריקארו,ולוח שעונים נוסף של פורד רייסינג (מד לחץ שמן,חום מנוע,ושעון 0-60 מד G וכו).

בהתחלה שאלתי את הנציג? "אתה בטוח?" הרגשתי קצת מוזר שהם נותנים לי את מכונית הדגל שלהם. "הנציג מצביע לי על הכתוב:הנה מה הבעיה רשום כאן GT" צחקתי לעצמי,אמרתי אוקי. שאלתי לגבי הגבלת המיילים,הרכב הזה מוגבל ל100 מייל ביום בהשכרה רגילה,אבל התמזל מזלי.! YEY,כמובן ללא הגבלת מיילים.

הרידו לי את הרכב מהבמה,בזמן שהם מכינים את הרכב עבורי,אני מדפדף בגוגל לנסות להבין WHAT THE FUCK,

מאוד לא קל למצוא נתונים על הרכב בשל הנדירות שלו,אז קצת נתונים יבשים

בין 500-550 כוחות סוס,0-100 ב4 שניות מהירות סופית אף אחד לא ממש יודע,אבל משערים באיזור ה185.

אני מתיישב ברכב,מכניס את המפתח ותוהה מעניין האם אני הולך לשמוע את הגהנום יותר מרבעיית האגזוזים שלי?

אכן.גרגור V8 עבה קולני וסקסי.:evil:

IMG_2436.jpg[ATTACH]IMG_2445.jpg[/ATTACH]

התחלתי בנסיעה באיזור השדה,כולי נרגש ומתלהב,אני חייב לציין וסך הכל מדובר מכונית GT דיי נוחה,וקלה לנהיגה.

בכביש מהיר במהירות של 100-110 הרכב מאוד נינוח ונעים מושבי הריקארו נעימים למגע,ותא נוסעים מפתיע לטובה באיכות החומרים הצג הגדול של מערכת השייקר שמגיע כסטנדרט,ומערכת שמע לא רעה בכלל,למרות שהעדפתי ברב הזמן להריד חלון ולהחליש את המוזיקה ולהקשיב לV8 הקולני שלי מטפס במעלה הסל"ד.

3 דברים שמעט הפריעו לי היו שהרכב לא בנוי למי שמעט נמוך (אני 174) כנראה עם ידיים קצרות,נאלצתי על מנת להרגיש בשליטה לקחת את הכיסא עד הסוף קדימה. דבר נוסף הוא מדוע הרץ לעזאזל שמו מערכת ניווט חיצונית משלהם? שסתם מכערת את תא נוסעים כאשר יש מערכת ניווט בילט אין ברכב?

והדבר שהכי הציק לי הוא שדוושת הבלם גבוהה מידי,ולא נוחה לשימוש אינטנסיבי.

דברים שאהבתי במיוחד:כיסאות הריקארו כמו שהזכרתי קודם,לוח התצוגה הנוסף ממש מכניס אותך לרוח הנכונה עם הכיתוב FORD RACING.תפרים על ההגה השמנמן ותצוגת השעונים בסגנון רטרו(ביוחד בלילה היא בצבע ירוק).

חזרתי לאורנג' קאונטי (דרומית ללוס אנג'לס כ80 קילומטר) והחנתי את הרכב בקניון,לא חשבתי שאזכה לתשומת לב רבה כל כך.

ילדים מנופפים לשלום,מבוגרים מצלמים ועוצרים אותי שואלים אותי מה זה הרכב הזה.(הסיבה שהייתי מופתע היא שבחניית הVALET יש תמיד איזו פרארי,בנטלי,ואיזו amg black.)

נהנתי מתשומת הלב הרבה,אך אם זאת כולם מסתכלים עלייך והאגזוזים הרועשים שלך,קצת מלחיץ.

למחרת הבוקר לקחתי את הרכב לסיבוב קצר דרך כביש מתפתל בהרים,לצערי הייתה קצת תנועה ופחות הרגשתי בנוח ללחוץ,

מה גם מדינה זרה,ומדהים שכולם בלי יוצא מן הכלל לא עוברים את המהירות המותרת.לא התחשק לי להיות החוליגן האדיוט במוסטנג שמפר את השקט.

איפה שקצת היה לי מרווח סוף סוף יצא לפתוח את את מצערת.. עד 3000 סל"ד היא דיי רגועה,אבל מעל הצ'אקרה שלה נפתחת,בתור מי שמגיע מבימר עם 230 סוסים ,זה היה מרשים למשוך עד 5500 סל"ד בהחלט הדביקה אותי לכיסא.חייב לציין שהאצה ממש לא לינייארית,כמו במכונית גרמנית.והתיבה האוטומטית עם שישה יחסי העברה קצת מסרסת את המנוע אבל כשיש לך נשק אטומי ברגל ימין ואורגזמה באוזניים למי אכפת מהאצה לנייארית או לא ומ 15 MPG,או ש35 מעלות בחוץ ואתה מזיע עם חלון פתוח. הרגשתי ילד שוב.

IMG_2469.jpg

חזרתי העיירה (IRVINE) יום שישי אחר הצהריים,היה חם וכבישים הרחבים היו רייקים.

נעמדתי ברמזור.היה לי "סטרץ'" של בערך קילומטר של כלום.האור התחלף לירוק ואני בוא נראה איך 500 סוסים מרגשים בפול און ביציאה מהמקום. רעש מחריש האוזניים והאצה מדביקה אותי לכיסא עד 7000,אוווו מאמא!!!. אני מסתכל על השעון לאחר כמה שניות אני רואה 110 (175 קמ"ש) .אוקי נמרוד,תרגע תרגע תרגע.

ביום ראשון יצאתי לכיוון סן-פרנסיסקו,עד סנטה ברברה אכלתי תנועה דיי כבדה,אבל לא היה אכפת לי כי כל האצה קטנה בין לבין מותירה חיוך ותא הנוסעים נעים ונוח.שמתי מזגן ורדיו PEARL JAM נשבע שיש דבר כזה. אחרי סנטה ברברה היפייפה אבל מאוד לא פרנדלי עם במפרים שגירדו לי את הדפיוזר הקדימי.

המשכתי צפונה שם הכבישים נפתחו ויכלתי להרגיש לא רק את האויר הים והנופים המדהימים אבל גם את הרכב באמת קטע נסיעה של 15 מייל של עיקולים במורד ההר.

ההגה דיי נותן אינפורמציה על הנעשה,אך ההגוי איטי,ומרגישים את האמריקיות שברכב,אך אם זאת המבנה הרכב והמתלים הקשיחים נותנים תחושה של ביטחון בפניות החדות כשאר מצד אחד צוק,מצד שני ים בלי יותר מידי גדרות בטיחות. הבלמים קצת אכזבו צפיתי מהברמבו לעצור חזק יותר,אבל אולי אני פשוט לא הייתי מספיק ארגסיבי איתם.

בהמשך החלה השקיעה צד הים ואני עם המוסטנג הבועטת שלי וניל יאנג בשיר מכסח,הרגשתי כמו בסרט.

עצרתי בלילה בסן סימיון להמשך היום השני.סיימתי את היום עם תחושה טובה,אך עדיין לא הרגשתי שהגעתי קרוב לגבול הרכב.

תדלוק זריז וכניסה לאחד הקטעים היותר טכנים במסלול של 100 קילומטר של עיקולים חדים בין ההרים,לצערי תנועה תיירים באיזור כלבי הים,טיוטה קאמרי (שוב) מאטה אותי ל30 מייל,אני עוקף ומיד נתקל בנגרר עם קרוואן,לאחר חצי שעה של תנועה מתסכלת ופניות מדהימות,סוף סוף הכביש נפתח וגם המזל שלי,לא הייתה תנועה במשך שעה-שעה וחצי.

אוחחח זה היה נפלא,הרגשתי קצת יותר ביטחון על הרכב לאחר שצברתי מספר לא מבוטל של מיילים עליו.ודחפתי את עצמי קרוב וקרוב יותר למגבלות הרכב. עוד הרפין ימינה,עוד שקיין במעלה ההר.הנוף המטמטם הזה מצד שמאל שלי,הצוקים מכוסי העננים והחוף הסלעי ממש מרגלותיי.

IMG_2478.jpg

IMG_2506.jpg

IMG_2523.jpg

עצרתי למנוחה קצרה,והמשכתי בקרוז רגוע לעבר סן פרנסיסקו,בחזור הייתי תנועה דיי כבדה והחלטתי לקחת את הכביש המהיר.

על הדרך עליתי על כביש מספר 46. האמת שזה לא ממש כביש כמו אחלה מקום לבדוק מהירות סופית (אם יש לך ביצים).

ישורת של 40 קילומטר וכלום כלום כלום לא עיירה לא רמזור לא הר פשוט כלום. קיק למטה מהמחוג מטפס 60(מיילים לשעה) ל 110 תוך שניות.

וממשיך כאילו כלום 125 ואז עובר לשישי,135 אוקי זה מהר,145 holy shit באיזור ה150 החלטתי שזה מספיק,אפילו שהראות הייתה מעולה והיה לי עוד מספיק מרחק לעלות עוד,הרגשתי שאין לי ביצים.

בחזור שייטתי לי בנוחות על 80-90 נהנה מהסאוד עוד קצת לפני הסוף,אגב גם בארה"ב יש כאלה שנתקעים בשמאלי.

למחרת החזרתי את הרכב מרוצה וממוצה. ומעט עצוב שעליי להפרד מהחיה הקולנית והבשרנית הזאת.

היה תענוג,אני בטוח שהייתי נהנה לא פחות עם GT רגילה למרות שהיא פחות מוכשרת בפניות ועם 100 סוסים פחות.

שילמתי קצת יותר מ800 דולר על כל הסיפור כולל ביטוחים ושאר מיסים וירקות. שווה שווה שווה. תודה להרץ על כך שדפקו לי את ההזמה.

IMG_2480.jpg

IMG_2531.jpg

IMG_2532.jpg

IMG_2538.jpg

IMG_2432.jpg

Porsche 944 turbo

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איזה יופי.

חלום שלי לעשות דבר כזה, רק למשך תקופה יותר ארוכה (חודש ככה).

למה פחדת כל כך לעבור את ה150 מיילים?

הרכב בנוי לזה!

(לפני כמה שנים, שהייתי יותר מידי סקרן, בדקתי מה זה "מגבלה-אלקטרונית" ברכב שהוא בן 18 עכשיו, וזה באמת פחד מוות!).

פורסם

חוויה מדהימה, אני יודע בדיוק איך זה מרגיש. תודה על השיתוף :)

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

למרות שאמריקאיות הן לא my cup of tea, יש כבוד לזן הזה...

כתבת יפה, צילמת יפה והצליל - בדיוק כמו שצריך להיות.

תודה!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תודה רבה על השיתוף, הכתיבה והתמונות. אז, אני מבין שאין אבטיחים בקליפורניה?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
תודה רבה על השיתוף, הכתיבה והתמונות. אז, אני מבין שאין אבטיחים בקליפורניה?

דווקא יש,אבל בדרך כלל הם מחורבים לאיזו בלונדינית.

Porsche 944 turbo

פורסם
צליל מדהים.

ידוע לך מה מחירה של אחת כזו חדשה?

הן לא למכירה,זאת מהדורת השכרה בלבד.

גירסאות עבר שהתגלגלו לידיים פרטיות נחשבות למאוד יקרות.

Porsche 944 turbo

פורסם

אחחח, המכונית שהייתי שוכר אם לא הייתי בעל משפחה (בערך - הייתי הולך על 5.0 קבריולט - למעשה ראיתי לפחות שתיים כאלו באוויס וונקובר).

סחטיין.

רק שלא הייתי מנסה סגנון נהיגה כזה ב-BC. כמה שבועות לפני שהגעתי לשם המשטרה תפסה שיירת פורשה ממהרים על כביש 99. המכוניות הוחרמו, הרשיונות נשללו וקנסות כבדים חולקו. דובר המשטרה המקומית ציין בסיפוק שהחוליגנים "דהרו" במהירות של מעל 140 קמ"ש...

• תוכן חדש...