Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רכב - טויוטה פריוס 2012.

ברכב הייתה מותקנת מערכת "מקורית" של FlyAudio. במקומה הותקנה מערכת אחרת של Pioneer דגם AVH-X8500BT.

הסאונד באוטו השתפר פלאים. בחיים לא ציפיתי לכזה הבדל רק מהחלפת HU.

עכשיו אני עובר להתקנת רמקולים ומגבר. אני קראתי בהרבה פורומים בחו"ל שהתקנה של מגברים חזקים מאוד פוגעת בצריכת הדלק ולכן החלתתי בשלב זה להסתפק במגבר שיש לי - Audison SRx4. פשוט, 65W לארוץ וזהו.

סאב לא יותקן בגלל חוסר מקום. יכול להיות בהמשך, אבל כרגע לא.

רמקולים.

סט של דיינאמט בדרך לכאן ודלתות יעברו איטום. גם בתא המטען אני מתקוון לאטום חלקים נגישים.

בהתחלה הייתה מחשבה לרכוש רמקולים של Morel Elate 603, אבל במחשבה שנייה ירדתי מזה בגלל שתי סיבות. הגברה ותקציב. אני חושב יותר לכיוון של סט הייבריד מקדימה. סט בהחלט סביר לדעתי. יש לי גם סט של דוטק שעבד באוטו קודם וכנראה יעבור כאן לאחור.

רוב העבודה אני חושב לבצע לבד, יש מצב שבשלבים כאלה או אחרים אפנה למתקין.

השאלה שעולה לי, זה איפו אני יכול לרכוש סט של הייבריד ללא טוויטר? יש לי כבר טוויטר חדש MT250 ואני חושב להשתמש בו להתקנה עם וופר וקרוס לש הייבריד.

פורסם

באופן תיאורטי, לגבי צריכת הדלק

הרכב שלך מוציא כמדומני 134 כ"ס, שהם 99.92 קילו-ואט.

לצורך הדוגמה נקח מגבר ארבעה ערוצים, קלאס ab שמוציא 100 ואאט רמס לערוץ, שהם 400 ואט בסה"כ, ונחלק בנצילות (לקלאס ab לרוב 67%), נקבל 625 ואט, אותם המגבר יכול לקחת מיחידת הכוח, תחסיר את זה ממה שהרכב מסוגל לספק, נשארת עם 99.25 קילו ואט מהמנוע, ככה שקשה לי להאמין שתרגיש את איבוד הכוח/צריכת הדלק המוגברת, באופן תיאורטי זה זניח.

מה שכן זה רק באופן תיאורטי (הנצילות של האלטרנטור/סםק מתח לא נלקחה בחשבון למשל), באופן מעשי ראיתי שרשורים על אנשים שמדברים על עליה של 3-5% בצריכת הדלק (שזה גם לא בשמים), וכמו כן תגובות של אנשים שהתקינו ודיווחו שלא שמו לב.

עוד נק', מערכת החשמל ברכבים האלה כוללת כמה נק' עם מתח גבוה למצברים, ככה שרצוי להתייעץ לפני עם בעל ניסיון בהתקנה דומה.

ולכן הממלצה הכי טובה לדעתי היא לעשות קצת ש.ב לפני. מסתובבים כאן בפורום מתקינים משכמם ומעלה, אשר עברו עשרות אם לא מאות התקנות, ואני דיי בטוח שיש להם את הניסיון עם הרכבים האלו, מומלץ מאד להתייעץ לפני, אני יותר ממשוכנע שישמחו לייעץ.

לגבי רכישה של סט בחלקים, אפשרי דרך כל משווק של הציוד, זה יוצא טיפה יותר יקר מלקנות סט שלם.

בהצלחה.

SCANSPEAK

פורסם

רמקולים נרכשו.

טוויטר יעבור אחורה לסט של דוטק ובמקומו יותקן MT250.

קניתי גם כבלים 4GA למגבר ו - 14GA לרמקולים.

שאלה שלי הי לגבי קבל. לפי דעה של מספר מתקינים שדיברתי איתם ולפי חומר באינטרנט מאוד ממליצים להתקין קבל.

אומרים שזה מאוד עוזר בזמן מעבר מחשמל לבנזין. אז למען הסר ספק אני אקנה קבל. מה עדיף?

http://www.ebay.com/itm/Bullz-Audio-2-2-FARAD-Digital-POWER-Capacitor-LIFETIME-WARRANTY-/230996142645?pt=US_Car_Audio_Video_Capacitors&hash=item35c8716a35

http://www.ebay.com/itm/Boss-Audio-2-Farad-Capacitor-CPBL2-For-Amplifier-Sub-Woofer-Car-Audio-BLUE-/121154108623?pt=AU_Car_Parts_Accessories&hash=item1c3558fccf&vxp=mtr

מחיר דומה, נתוני יצרן גם. צריך עזרה.

פורסם

ההשפעה של עוצמת המגבר על צריכת הדלק היא קטנה/זניחה לעומת ההשפעה של משקל הסאב, משקל המגברים והבידוד וכו'.

ועדיין אני יכול להגיד שבכל הסטאפים שהיו לי, השינוי כ"כ זניח ולא מורגש שזה בכלל לא שיקול (אני לא מדבר על סטאפים עם 200-300 ק"ג משקל, אלא על מערכות ברמה שאתה מדבר עליהן).

סט קדמי:

מומלץ מאוד לשמוע לפני הקניה כמה סטים של קומפוננט ברמת מחיר שאתה יכול להרשות לעצמך. תבדוק איזה מהם יהיה יותר לטעמך, לאיזה מהם יותר תימשך ואיזה יתאים לסוג המוזיקה שאתה שומע.

לגבי הייבריד באופן ספציפי: בידוד הוא בגדר חובה. הסט הזה אוהב הרבה כוח, אני לא אגיד שהוא לא יישמע טוב על 65W, אבל הוא מציע הרבה יותר כאשר יש לך עוצמה כפולה מזה. גם היי אנרג'י/היי אנרג'י XL או פוקאל KR/KR2 הם אופציות טובות, בעיקר בגלל הנצילות הגבוהה.

לגבי שילוב טוויטר MT250 (אילייט החדש, מחליפו של ה MT23) במקום ה MT230 (הייבריד החדש, מחליפו של ה MT22): השילוב יכול להיות מוצלח מאוד! עד עכשיו ה MT22 הגיע ב- 4 אוהם, ובשדרוג הטוויטר ל MT23 היתה בעיה של עלייה בהתנגדות שגררה ירידה בנקודת החיתוך. לעומת זאת, בסטים החדשים גם ה MT230 וגם ה MT250 מגיעים בהתנגדות 6 אוהם, מה שמאפשר שמירה על נק' החיתוך המקורית, תוסיף לכך את העניין של MT250 יש תדר רזוננס נמוך יותר ואתה רק תצא נשכר מהעניין.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

srool תודה.

רמקולים באמת כבר בבית ורק ממתינים להתקנה. אני מאוד אוהב צליל של מירל, לכן כרגע יש לי כול משאני רציתי.

לגבי 65W, הייתה מחשבה לעבוד בגישור לסט קדמי ועבור דוטק עם MT230 לקנות מגבר קטן של שתי ערוצים.

לא בשלב זה, אבל באמת לא פוסל.

ולגבי הקבל. יש לך המלצה? ברור לי שבהספקים שאני מדבר זה שטויות, אבל במחיר כזה מה הייתה בוחר?

פורסם

רוב הסיכויים שהייתי בוחר שלא לשים קבל ומשקיע את הכסף הזה בדברים אחרים.

פורסם

על היברידיות לא מומלץ לשים מערכת, וכן בטח ובטח כשמדובר ברכב שהחשמל שלו לא תקין מהבסיס, הנה הסבר שרשמתי לפני זמן מה לבחור שלא הבין על הקבל:

מהו תפקידו של הקבל:

תפקידו של הקבל הוא להיטען ובמידת הצורך כאשר יש נפילת מתח, לפרוק את עצמו ולאפשר למערכת להשאר "יציבה" כביכול.

למה כולם נגד הקבל?:

כפי שציינתי קודם, תפקידו של הקבל הוא להיטען, במידה ואתה חווה נפילות מתח, הקבל נטען ומעמיס עוד יותר על המערכת.

כאשר אתה חווה נפילות מתח, יש בעיה בבסיס של מערכת החשמל (כבל, מצבר, אלטרנטור), הקבל לא פותר את הבעיות, הוא רק "מעלים" אותם מתחת לפני השטח, הבעיות במערכת החשמל עדיין קיימות ולטווח הארוך הוא פוגע במערכת החשמל שלך, צא מנק' הנחה שברכב היברידי הבעיה יותר קשה.

JL Audio

פורסם

+1 לאוהד. דברים נכונים

אפשר לכתוב הרבה על הקבל, אך סרטון הדגמה של SMD/D'Amore Engineering נותן המחשה טובה לשיפור המתקבל:

הנה חלק מסיכומי התוצאות:

RESULTS:

No Capacitor:

1499 Watts RMS @ 13.07V into 4 ohms

2059 Watts RMS @ 11.84V into 2 ohms

2366 Watts RMS @ 10.83V into 1 ohm

With 1 Farad Capacitor:

1489 Watts RMS @ 13.10V into 4 ohms

2024 Watts RMS @ 11.90V into 2 ohms

2358 Watts RMS @ 10.87V into 1 ohm

With 100 Farad carbon supercapacitor:

1531 Watts RMS @ 13.13V into 4 ohms

2208 Watts RMS @ 12.25V into 2 ohms

2606 Watts RMS @ 11.30V into 1 ohm

סל"ד המנוע הוחזק ב 2200-2500 לאורך כל זמן הבדיקה.

קבל 1F לא הוסיף כלל להספק ה RMS הנמדד. למעשה המערכת איבדה כמה וואטים.

קבל 100F הוסיף קצת יותר מ 10% ל RMS הנמדד.

ישנה גם בדיקה שנעשתה בנושא השפעת הקבל על הספק רגעי, ובה קבל 1F אכן מציג שיפור מסוים, בניגוד לתוצאות פה.

פורסם

לי יש להוסיף רק בעניין הקבל. לפי דעתי מיותר לחלוטין, על אחת כמה וכמה כשמדובר ברכב היברידי. ידידי, ברכבים היברידיים הסוללה שמספקת את החשמל. לרכב כולו מספיק בריאה כדי לחפות על דרישת ההספק של המערכת, מה גם שלא מדובר על מערכת כזו עוצמתית שתגרור נפילות מתח. חבל על הכסף, עדיף להשקיע בעוד בידוד או לחלופין בצמיגים יותר שקטים. ולגבי מה שנאמר על רכבים היברידיים ומערכות - לא חושב שזו בעיה, אני חושב שזה יתרון, ובתנאי שאתה מכיר ומבין את המערכת

פורסם

אישי אני לא כ"כ בעד, אבל לא נגד באופן כללי.

אוהד רשמת יפה, רק התפקיד שבו אנחנו מעוניינים הוא הפריקה של הקבל, הטעינה היא החלק הבעייתי שבו הקבל שותה אנרגיה מהרכב.

מה שקצת מוזר לי בעניין הקבל זה למה חברות מכובדות (כמו jl, שאיננה מיצרת קבלים) רושמות בחוברת שבאה עם המגבר שמומלץ להסיף קבל בהנתן נפילות מתח.

SCANSPEAK

• תוכן חדש...