Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4684 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ההתלבטות שלי היא כזו:

מטרה - הרכב נועד לי ולבת זוגי. היא תשתמש ברכב בעיקר בנסיעות מהבית מבמשרת-ציון לאוניברסיטה העברית וחזרה. אני אשתמש ברכב בעיקר בסופי שבוע בנסיעות מירושלים למרכז וחזרה. וכמובן הרכב ישמש גם לקניות, ואולי לטיולים קלים ונדירים. אין לנו כסף. פשוט אין. לכן אנחנו צריכים רכב קטן, חסכוני, ואמין. אם להיות ספציפים - אנו חייבים רכב שעושה לא פחות מ 15km לליטר, ושלא יכנס למוסך ללפחות שנתיים (עם השימוש הנכון).

כסף - אני מקבל סביב 45-40 אלף מאבי לצורך רכישת הרכב הראשון שלי. לי ובת זוגי יש עוד כ 10 אלף לשים, במידת הצורך, למרות שזה כסף שאנחנו רוצים לשמור בצד.

בחירה - על פי המטרה והתנאים שלנו, זה רק טבעי שהבחירות שלנו נעות בין סוזוקי אלטו, קיה פיקנטו, סיטרואן סי 1, יונדאי איי 10, ושברולט ספארק. מבחינת בטיחות, כולן תכלס לא משהו, מבחינת כוח סוס כולן תכלס יותר דומות לחמור מאשר לסוס, ובקשר לאמינות... בקשר לכל אחת מאלו אני רואה תגובות באינטרנט כמו "זה אוטו מצויין, הבחירה הכי טובה שעשיתי" יחד עם תגובות כמו "רכב על הפנים, להתרחק כמו מאש", בין אם מדובר על הסוזוקי או השברולט או כל אחת אחרת, כי לכל אחד יש bias מסויים נגד או בעד חברה מסויימת, מסיבותיו שלו.

סיבוכים - העניין הוא שרוב המכוניות הללו יקרות לנו מדי כשהן חדשות מהניילון, לכן אנו חייבים לקנות רכב יד שניה, סביב שנת 2011-2010. עם זאת, עומדת לנגד עינינו גם הדרישה של אמינות, ורכב חדש אמין מרכב יד שניה; מה המטרה הרי לקנות רכב חסכוני יד שניה אם הוא נכנס למוסך אחרי חצי שנה וזה יעלה לי 5000 שקל שרציתי לחסוך? אולי כדאי בעצם כן לקנות חדשה, להוסיף עוד קצת כסף, ולהינות מרכב חסר היסטוריה וחשש לתקלות רנדומליות?

אנשי פורום יקרים - אנא, עצתכם חשובה לנו.

פורסם

ספארק -אין אוטומטית אם אתם מעוניינים ברכב אוטומטי האופציה הזו כבר יורדת.

אם אתם מחפשים ידני-היא לדעתי אופציה טובה יותר מ"פחון" כמו אלטו או מC1/107/אייגו -שכולן פחות או יותר דומות ובמיוחד אם מדובר בגרסה הרובוטית שלהן.

ד"א- אין כזה דבר רכב שלא ייכנס למוסך שנתיים- רכב צריך לעבור טיפול אחת לשנה- קטן או גדול יותר זה לפי מפרט טיפולים.

ספארק חדשה לפי הפרסומים עולה בסביבות 63K.

אפשר לקנות משומשת בת שנה-שנתיים בתקציב שלכם ואני לא חושב,שצפויות הפתעות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

שברולט ספארק , סקודה סיטיגו , סיאט מי , קיה פיקנטו , פיאט פנדה , ניסן מיקרה וכו' כולן שותות דלק היחידה שאפשר לנסוע בה בראש שקט ובלי דאגות היא הסוזוקי אלטו הבעיה שיש לה חרא של מושבים וחרא של בניה כמו רכב עם הנדסת אנוש מסומליה / אתיופיה

בתעריפים האלה של הדלק כבר עדיף לקחת יונדאי אקסנט I25 / מאזדה ולהנות מהדרך ממילא הצריכה זהה .

פורסם

א)סטיגו אני חושב במבצע הידנית פחות מ-60 אלף

ב)היא הכי בטוחה מבחינת בטיחות ויש לה 75 כ"ס

ג)טיפולים זה עניין של קילומטרים לו תגיע תוך שנתיים לזמני טיפול אז אין בריחה מזה בכל רכב. למוסך סתם ככה רכב לא יכנס אם הוא טופל נכון סך הכל יש לך מבחר ענק שאם תרצה לחפש יד שנייה תמיד תוכל למצוא אחת שמורה.

פורסם

סיבוכים - העניין הוא שרוב המכוניות הללו יקרות לנו מדי כשהן חדשות מהניילון, לכן אנו חייבים לקנות רכב יד שניה, סביב שנת 2011-2010. עם זאת, עומדת לנגד עינינו גם הדרישה של אמינות, ורכב חדש אמין מרכב יד שניה; מה המטרה הרי לקנות רכב חסכוני יד שניה אם הוא נכנס למוסך אחרי חצי שנה וזה יעלה לי 5000 שקל שרציתי לחסוך? אולי כדאי בעצם כן לקנות חדשה, להוסיף עוד קצת כסף, ולהינות מרכב חסר היסטוריה וחשש לתקלות רנדומליות?

אנשי פורום יקרים - אנא, עצתכם חשובה לנו.

אולי כדאי לקנות חדשה, אבל אם זה כסף שאין לכם אז זה כסף שאין לכם וזאת אופציה שלא באה בחשבון.

אין שום סיבה שרכב בן שנתיים עם קילומטראז' סביר שטופל היטב יצטרך להיכנס לתיקון של 5,000 ש"ח. מה גם שברוב החברות הגדולות יודעים לתת לך אחריות לכמה מהחודשים הראשונים, אז אם יהיה כזה תיקון הוא יפול על החברה ולא עליך.

בנוגע לבחירה -

אתם נוסעים הרבה נסיעות בין עירוניות, באזור הררי. אלטו ופיקנטו ידנית ו-C1 פשוט חלשות מידי לדעתי לנסיעות כאלו. לא שהן לא יעלו, כמו שכתבת גם חמור יעלה, אבל באיזו מהירות? אני הייתי מתמקד במכוניות החזקות יותר, כמו שברולט ספארק או סיאט מיי/סקודה סיטיגו בדגמי ה-75 כ"ס בלבד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...