Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שנה וכמה חודשים רכשתי סוזוקי ליאנה 2007.

אחרי חודש הלך הממיר הקטליטי והוא הוחלף בחליפי (עלה 2000 ש"ח והמקורי 4000 או 6000).

אחרי שנה וקצת הלך שוב- להלן ההודעה שכתבתי בפורום

http://‬http://www.carsforum.co.il...d.php?t=478659

לקצר את הקישור- הסכימו להחליף לנו ללא עלות. הממיר הלך שוב אחרי חודש.

כשבאנו שוב אמרו לנו כזה דבר- הממיר הקודם שהוחלף עבר בדיקה והוא נמצא תקין.

הם יחליפו ממיר שוב, על חשבונם כולל עבודה. במידה והנורה נדלקת שוב הם הולכים לכיוון חיישני חמצן ובכל מקרה זה סיפור יותר רציני.

אז נדלקה הנורה אחרי כמה ימים ןהלכנו שוב- הם אמרו שהבעיה היא כזאת. הם צריכים להחליף את שני החיישנים אבל בכל מקרה הם לא יודעים אם זה יפתור את התקלה והם הולכים מהקל לכבד. החיישנים עולים יחד 2050 ש"ח. זה גם יכול להיות המחשב וזה גם יכול להיות בעיה במנוע. הם לא יכולים, עם שום מיכשור בעולם, לדעת מראש איפה הבעיה. וכן- זה יכול להסתכם בסיפור של מעל 10K אבל הם אמרו שהם מאמינים שזה רב הסיכויים החיישנים וזה יסתיים בזה.

בגלל שבנוסף לנורה אני מרגישה בנסיעה לפעמים, בעיקר בעלייה, שהאוטו מתעייף, מתחיל לקרטע והנורה של המנוע מהבהבת, אמרתי להם את זה והם אמרו שזה חיישן גל ארכובה שגורם לבעיות וזה ממש לא קשור לסיפור שלי. את זה חייבים להחליף.

החלפתי- 700 ש"ח.

היום נסעתי בעלייה- שוב אותו סיפור.

התקשרתי למוסך- הבעלים אמר לי שמתיאור התופעות זה יכול להיות רק חיישן גל ארכובה והוא חייב לראות בעצמו ואם צריך יחליף את החיישן שוב.

עכשיו השאלה,

האם מסבנים אותי בלי סוף? האם להחליף מוסך? מה הבעיה יכולה להיות ואיך יוצאים מהסיפור הזה????

המוסך הוא מוסך הצפון - מוסך מורשה סוזוקי

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שיפה בכל הסיפור הזה הוא: שהם מודים שאין להם מושג מה מקור הבעיה והם גם מודים בזה שהם סתאם מחליפים לך מהקל עד לכבד...את הכל בעצם, חיישנים,ממיר, מחשב...מה נשאר בסוף?!

לפי דעתי האישית בלבד::

תעשה אחד ועוד אחד לפני שיהיה מאוחר מידיי.

אני יכול להפנות אותך לחוות דעת נוספת ללא כל התחייבות למוסך בחיפה(קרית חיים), דבר עם עאמר, תאמר לו ש משה מהפורום שלח אותך, אתה יכול לגשת גם בשבת הם פתוחים. בהצלחה.

מוסך "רימון" 04-8413719

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

התקלה היא החטאת בעירה ( MISS FIRE) באחד הצילינדרים ולכן מנורת התקלות מהבהבת - שזה אומר סכנה חמורה לממיר הקטאליטי.

מה שקורא בפועל הוא שדלק לא נישרף בצילינדר לרוב מכשל של סליל ההצתה , חוט הצתה ,מצת - אותו בנזין "חי" נפלט החוצה בפעולת הפליטה ומגיע לממיר - שם הוא נשרף ומחמם את הממיר לטמ"פ קיצוניות ומתיך אותו מבפנים דבר הגורם להריסתו.

מה שמנתר את קצביות המנוע ( חוסר הצתה גורם למנוע העטה) הוא חיישן הקראנק שמדווח ליחידת הבקרה והיא שעוקבת דרכו על קצביות המנוע וכשהיא מזהה תהליך הגורם לנזק לממיר היא מפעילה את מנורת התקלות בהבהוב .

זוהי דרישה מנדטורית וחלק מהתקן של OBD2 .

דרישה נוספת היא ניטור של הממיר ופעולתו ולכן יש חיישן חמצן נוסף אחרי הממיר.

נובע מכך שהתקלה נכון היא ממיר אך היא תוצאתית ומנותרת ע"י החיישנים שרוצים להחליף אך הם לא הגורם לתקלה - הם מבחינתו תקינים ומדווחים נכון על תקלה \ תנאים או תהליכים שהם לא הגורמים להם.

במידה ויחידת הבקרה לא זיהתה איזה צילינדר כושל אני הייתי ממליץ על החלפה של 2 סלילי ההצתה והמצתים ברכב מפני שהתקלה הזו היא די אפידמית בדגם הזה וזה מה שגורם לממיר לקצר את חייו מהר מאד.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם
שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

התקלה היא החטאת בעירה ( MISS FIRE) באחד הצילינדרים ולכן מנורת התקלות מהבהבת - שזה אומר סכנה חמורה לממיר הקטאליטי.

מה שקורא בפועל הוא שדלק לא נישרף בצילינדר לרוב מכשל של סליל ההצתה , חוט הצתה ,מצת - אותו בנזין "חי" נפלט החוצה בפעולת הפליטה ומגיע לממיר - שם הוא נשרף ומחמם את הממיר לטמ"פ קיצוניות ומתיך אותו מבפנים דבר הגורם להריסתו.

מה שמנתר את קצביות המנוע ( חוסר הצתה גורם למנוע העטה) הוא חיישן הקראנק שמדווח ליחידת הבקרה והיא שעוקבת דרכו על קצביות המנוע וכשהיא מזהה תהליך הגורם לנזק לממיר היא מפעילה את מנורת התקלות בהבהוב .

זוהי דרישה מנדטורית וחלק מהתקן של OBD2 .

דרישה נוספת היא ניטור של הממיר ופעולתו ולכן יש חיישן חמצן נוסף אחרי הממיר.

נובע מכך שהתקלה נכון היא ממיר אך היא תוצאתית ומנותרת ע"י החיישנים שרוצים להחליף אך הם לא הגורם לתקלה - הם מבחינתו תקינים ומדווחים נכון על תקלה \ תנאים או תהליכים שהם לא הגורמים להם.

במידה ויחידת הבקרה לא זיהתה איזה צילינדר כושל אני הייתי ממליץ על החלפה של 2 סלילי ההצתה והמצתים ברכב מפני שהתקלה הזו היא די אפידמית בדגם הזה וזה מה שגורם לממיר לקצר את חייו מהר מאד.

בברכה.

חיים יוד.

כאחד שמתעסק בתקלות של ממיר קטליטי ביום יום, אין לך מושג עד כמה אני מסכים איתך..:]

כמובן מומלץ להתחבר למחשב ולראות האם התקלה היא P0300\P0301\302\303\304

פורסם

חיים וטוויטו, איפה אני מתקנת את זה?

אתם בעלי מוסך בצפון?

ממה שאתם אומרים החיישן של גל הארכובה הוחלף סתם.

כמה עולה להחליף סלילי הצתה ומצתים? בבקשה תעזרו לי איפה אני עושה את זה.

אני צריכה לשאול את המוסך מה הודעת השגיאה שמופיעה

פורסם

חיים, הם טוענים שהממיר נבדק והוא תקין.

ממה שאתה אומר שהממיר נשרף ומתקלקל עקב פליטת בנזין "חי" אליו.

אם הם צודקים והממיר אכן תקין אז זאת לא התקלה?

פורסם

אין להם דרך לבדוק את הממיר .

מי שבודק את יעילותו זו יחידת הבקרה דרך החיישנים הרלוונטים לנושא ובעם הממיר לא עומד בסטנדרטים של יחידת הבקרה מול טולרנטיים הקבועים לה בזיכרון היא תתריע בהדלקת המנורה ובקוד רלוונטי לממיר.

ממיר לא אמור להתקלקל בזמנים כ"כ קצרים ובעם זה קורה משהו מקצר את חייו ויש לתת עליו את הדעת .

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

חיים יוד,שענה לך הוא איש מקצוע,שעובד במכון ל

צריך לפנות למכון להזרקות דלק,לחבר סורק וכמובן שמעבר לכך,המאבחנים שם יצטרכו להיות מאוד סבלניים כדי לבודד את התקלה,לחקור עד הסוף ולמצוא את הגורמים לתקלה (בהנחה שהממיר עצמו אכן תקין).

אם את מחיפה,יש את אורי מלמד,מכון שמטפל בענייני הזרקות דלק,חיישנים וכו',גשי אליו:

http://www.urimelamed.ybay.co.il/

אמנם לא זול אבל מקצוען ופתר לי בשני רכבים קודמים כמה תקלות דומות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

חיים צודק בדגם הנ"ל הסלילים נוטים להתקלל יחסית הרבה והיההוב של נורת OBD לא מותיר ספק בקשר לאבחון.

מנסיון הסלילים החליפיים לא מחזקים לאורך זמן ורצוי מאוד לרכוש מקורי.

פורסם

היי,

ברשותי ליאנה 2007 - יומיים אחרי שרכשתי (ולמרות שהבדיקה הראתה שהכל תקין) נדלקה מנורה,

בחיבור למחשב אובחן כי זה ממיר קטליטי שנסתם חלקית, וזה נובע מכל תחנות הדלק ה"זולות" - טן תפוז וכל האשפה הזאת

מאחר והדלק מהול בזבל כלשהו ולא נשרף כמו שצריך.

בהתחלה עשו לי אינפוזיה בנסיון לנקות את הממיר אך לא עזר - והמנורה חזרה

למזלי רכשתי ממיר של סוקוזי SX4 (אותו מנוע כמו של הליאנה) מפירוק - שעבר רק 40K ק"מ. כבר עברתי 30K עליו וטפו טפו טפו הכל פיקס כל הסיפור עלה לי 1400 ש"ח + 400 ש"ח הרכבה - אם להחליף אז רק למקורי / משומש - כל התחליפיים אשפה - וגם להימנע מדלק זבל (רבים השתכנעו שעדיף לשלם עוד 50 אג' - ולשמור על המנוע ומהממיר ולהוריד משמעותית את תצרוכת הדלק)

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם

מוסך בזיוני, יחליף לך מחשב רכב אבל את חוטי ההצתה הם לא חשבו להחליף ראשית כל?.. ממש מהקל לכבד... במקרה של המוסך שלך זה הפוך . המלצתי גש למוסך אחר ושיחליפו לך ראשית חוטי הצתה.

Subaru Impreza 1.6 04

פורסם

ממה שאני יודע מוסך הצפון באלנבי הוא לא מוסך מורשה סוזוקי ואין לו בכלל דרך להתחבר למחשב הרכב , מציע לך ללכת לבדיקה במוסך רציני כמו המוסך המרכזי ברחוב יפו הם הרבה יותר מקצועיים ואני אומר את זה מניסיון עם סיפור שונה עם סוזוקי ליאנה בלי להכפיש אף אחד.

פורסם
היי,

ברשותי ליאנה 2007 - יומיים אחרי שרכשתי (ולמרות שהבדיקה הראתה שהכל תקין) נדלקה מנורה,

בחיבור למחשב אובחן כי זה ממיר קטליטי שנסתם חלקית, וזה נובע מכל תחנות הדלק ה"זולות" - טן תפוז וכל האשפה הזאת

מאחר והדלק מהול בזבל כלשהו ולא נשרף כמו שצריך.

בהתחלה עשו לי אינפוזיה בנסיון לנקות את הממיר אך לא עזר - והמנורה חזרה

למזלי רכשתי ממיר של סוקוזי SX4 (אותו מנוע כמו של הליאנה) מפירוק - שעבר רק 40K ק"מ. כבר עברתי 30K עליו וטפו טפו טפו הכל פיקס כל הסיפור עלה לי 1400 ש"ח + 400 ש"ח הרכבה - אם להחליף אז רק למקורי / משומש - כל התחליפיים אשפה - וגם להימנע מדלק זבל (רבים השתכנעו שעדיף לשלם עוד 50 אג' - ולשמור על המנוע ומהממיר ולהוריד משמעותית את תצרוכת הדלק)

לא שמעתי על תחנות דלק זולות שממהילות דלק, דווקא התחנות ששמעתי שנתפסו על מהילת דלק היו סונול ופז

קצת ישן: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3204509,00.html

שי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

חזרתי למוסך, הם מחזירים לי את חיישן הקראנק ומחזירים לי את הכסף

הם חיברו היום את הרכב למחשב וקיבלו את התקלות הבאות:

P0340

P0301

P0304

P0300

חוץ מתקלה P0340 כל השאר זה בדיוק מה שאמרו לי כאן בשרשור שיהיה.

אני מבינה שזה קשור לצילינדרים ולסלילי הצתה

אבל מה זה P0340?

אני מתכוונת לקחת את הרכב לאורי מלמד בחיפה.

מקווה שהם יפתרו לי את הבעיה סופית

:roll:

• תוכן חדש...