Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4678 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה!

רציתי לשתף אותכם בתהליך הבניה בקורות לטווטרים שלי.

רכשתי לא מזמן זוג טוויטרים של מורל, סופרימו פיקולו, את הבחירה בהם עשיתי לאחר ששמעתי אותם בכמה סטאפים, ולאחר שעברתי כמה וכמה טוויטרים שונים, נרחיב על זה בהמשך.

בחירת מיקום וזווית:

בכל פעם שעלה השם פיקולו הם נקשרו באופן חד משמעי לאון אקסיס (טוויטר מכוון ישירות לנהג), כשקניתי אותם לא הייתה כוונה להכנס לבניה, תיק תק בניתי להם פודים עם זוויות שיחקתי עם המיקומים והזווית עד שמצאתי את נק' האופטימום מבחינתי, אבל משהו היה חסר, משחק עם המיקום של הראש תמיד הראה שיפור, ואילו ניסיון משחק עם ה TA לא צלח יפה, בנוסף הפודים ישבו על הדש בורד, בשמש באופן תמידי.

1 (9).jpg

לאחר תקופה אחד הטוויטרים נשרף, שניהם נשלחו למורל והחלפו בחדשים, כשהם חזרו החלטתי שאני לא מחזיר אותם לפודים, הייתה לי הרגשה שהפודים על עף שמכוונים און אקסיס, נמוכים מידי, ושהרמה בגובה של הטוויטרים תפתח את הבמה, בניה אצל מתקין בצפון זה נושא טריקי , אז קונים חומר ומתחילים לעבוד.

קביעה של הזוויות בתוך הרכב, בדיוק אותה הזווית (כלפי הנהג), שהיו עם הפודים.

1 (10).jpg

פירוק הקורות, מתיחת בד, ושכבת פוליאסטר על הבד.

1 (12).jpg

כיוון שמדובר בטוויטרים, שאינם מייצרים ויברציות לא ראיתי צורך להתעסק עם פיברגלס, זה חומר דיי מסוכן לעבודה, בעיקר עבור חובבן, לדעתי כשאין צורך מוחשי, לא חייב.

שכבות בונדו, פוליאסטר, ושיוף.

1 (11).jpg

1 (14).jpg

1 (15).jpg

גימור: פה ידעתי מראש שאני בעייתי, אני נוטה לחפף בסעיף הזה, התחלתי משאיפה גבוהה, ציפוי בדמוי עור לבן שישתלב יפה עם הגריל השחור של הטוויטרים, זה חומר שמאד קשה לעצב איתו, ואני חסר סבלנות, יצא גרוע, אין תמונה של זה.

בסוף חבר הביא לי בד רפדים אפור, הרבה יותר נוח לעבודה, אבל שוב אינני רפד, לא היה מנוס מלחתוך את הבד בנק' מסויימות, ולתפור (לצערי אני מכיר רק תפירת חי"ר 8)).

לדעתי יצא מעולה, בהחלט מעולה לפעם ראשונה.

1 (7).jpg

1 (4).jpg

השמעה ראשונה, קצת משחק עם ה TA, והופה, לטעמי זה קולע בול :lol:, הבמה הייתה קיימת גם עם הפודים אבל לא ככה, ההפרדה בין הכלים השתפרה פלאים, הכל עלה למעלה, הרבה יותר פתוח (הייתה לי איזה פאדיחה קטנה עם המגבר וההשמעה הראשונה הייתה עם מגבר חליפי, כשהגנסיס חזר, הכל הובלט עוד יותר).

חוות דעת על הפיקולו: עברתי בתקופה שלפניהם וכשהם נשרפו כמה וכמה טוויטרים, גם מיד ששחיק אותה טוויטר, בינהם כמה חדים (הרץ מילה, TB, הורנים בייתים, הורנים לרכב, רוקפורד פאנטיק, מורל בייתיים ועוד כמה), הגעתי למסקנה שהחדות לא בשבילי, על אף שנאמר על הפיקולו שהם "נחנקים" בגבוהים, אנמיים, חסרי פירוט, לדעתי לא כ"כ נכון, אפילו בכלל לא נכון, ואני שומע הכל החל מרוק ואלקטרונית ועד שירי א"י.

האופציה לעבוד שלושה חלקים אקטיבית אפשרית, ואף נבדקה (80PRS , ערוצי הגברה נוספים וקרוס אקטיבי נוסף, שבעזרתו נבנה קרוס פאסיבי לוופר ולמיד, אבל זו כבר קומדיה אחרת), אכן היה שיפור כלשהו, אבל ממש לא השיפור שמצדיק את הבלאגן שבשלושה חלקים), כשהבנתי שאין הצדקה ירדתי מזה וחזרתי לשני חלקים, זה לקח שבועיים וטוויטר שרוף, אבל המסקנה הייתה שצריך כנראה לפשט דברים ולא לסבך אותם, אם כבר שלושה חלקים, אז יהיה כשיהיה HU שתומך בזה, ולא חצי עבודה.

לסיכום הבניה מבחנתי הצלחה מסחררת, תענוג לשבת ברכב, בייחוד מאז שהגנסיס חזר.

SCANSPEAK

פורסם

יפה בני אין ספק שלפעם ראשונה יצא מדהים לדעתי.

HU:Grunding GX3800 ,Amp Speakers :Ausidon.Vrx 4.300 SUB:Hertz es 300 old MidBass:Carwales CL6.5 3L MidRange:Carwales CL 3  Tweeter:  Carwales CL1+RIbbon amt

פורסם

קודם כל ייצא יפה לפעם ראשונה.

אצלי מותקנים הטוויטרים בדיוק כמו אצלך,הלוואי והיה לי את הכוח לעשות את זה גם.

הקטע השני שאני גם לא מעוניין להבליט דברים כאלה לכל מיני אנשים שמחפשים

Scan Speak

פורסם

תודה!

דן, הרכב הזה החליף רכב זהה שנגנב, והקו ההתחלתי היה התקנה כמה שפחות גלויה, רק שהפודים של הפיקולו היו גלויים יופי למי שמחפש, ובנוסף ישבו בשמש.

ברוב המקומות אני משתדל לשים סך שמש, אם אני ישיג עוד זוג גרילים לפיקולו אני אצבע אותם באפור, מאמין שזה יטמיע אותם יפה.

)טפו טפו, מלח מים)

לגבי הכוח לעשות את זה, זה באמת לא סיפור, כמה שעות וזה גמור, את הריפוד עדיף לתת לרפד שיעשה, זה גם הכי מסובך, גם לוקח הכי הרבה זמן, ואיך שזה נראה משליך על כל העבודה.

מומלץ!

SCANSPEAK

פורסם

כל הכבוד על ההשקעה ועל המאמץ.

אני טוען כבר זמן רב שאנשים נוטים שלא למצות את הרכיבים שברשותם עקב מיקומים, זוויות ונפחים לא נכונים.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

תודה סרול.

עניין הזוויות, מיקומים ונפחים ברור, זה ממש נכון, אפשר גם להוסיף לזה תיכנון נכון, כשעשיתי ניסיון עם שלושה חלקים התברר לי מהר מאד שזו לא הדרך פשוט כי הרכיבים לא מתאימים לזה.

הוופרים והטווטרים שלי תוכננו כאלמנטים לשני חלקים, הוופר ממש לא מצטיין בתחום התחתון, וגדולתו של הטוויטר הזה היא דווקא בתחום הנמוך.

בנוסף ה hu לא מקבל בהבנה קומבינת 4 way עם קרוס פאסיבי שבניתי.

וזו הסיבה שירדתי משלושה חלקים לבנתיים, הבנתי שכל הבלאגן יהיה בשביל שיהיה אצלי שלושה חלקים, אני באמת מאמין שיש דרך לעשות דברים, וזו לא הדרך, בגלל זה ירדתי מזה.

מה שחסר אצלי טיפה זה אזור הבאס הגבוה/מיד נמוך, אני מאמין שמגבר קצת יותר "בריא" מבחינת הספק (למידבאסים) יסדר את זה.

חוץ מזה, זה נשמע פגז לדעתי.

SCANSPEAK

פורסם

אם אני זוכר נכון, הפיוניר שלך בכלל לא מאפשר נק' חיתוך נורמלית בהגברה חצי אקטיבית.

וזה נכון- הרבה יותר פשוט להגיע לתוצאה מעולה ב 2 חלקים מאוד ב 3 חלקים.

לגבי באס גבוה/מיד נמוך- תחום של 200-800 הרץ זה אחד התחומים שבשבילי תמיד מוסיף את הפקט ה"חום" למערכת, ולכן בפוקאל שמאופיין בסאונד יותר "קר" או בהיר" הגיוני שהתחום הנ"ל יהיה חלש במעט.

קח בחשבון שמגבר חזק יותר יחזק את כל התחום אותו מנגן המידבאס ולא רק את התחום הספציפי שתקח, אם כי אני סבור כי המגבר ומעט איקולציה יביאו לתמורה חיובית בנושא.

פורסם

זה גם זה, עם האקולייזר אני עדיין בשלבי ניסיונות.

לגבי ה hu אפשר לעבוד חצי אקטיבי, יציאת הוופרים אמורה לנגן מ 63 (נתון לבחירה), ועד 3khz (גם נתון לבחירה) בעוד הקרוס שבניתי חותך את המיד באס והמיד ריינג ב 630 hz עם סלופ 12 לשניהם (הייתי צריך לתת סלופ 18 למיד באס).

החסרונות של זה אקוטיים, קשה לקבוע את עוצמת המיד והמיד באס בנפרד ולהביא לשילוב טוב בינהם מבחינת עוצמה.

זה מצריך המון המון ניסוי וטעיה בבניית הקרוס הפאסיבי, לא פשוט בכלל.

בעיה נוספת ta , שיהיה מן הסתם זהה בין המיד למיד באס, ככה שזה או התקנה שאני פחות מעדיף בקיק פאנל, או השהיה קבועה לכל האלמנטים מימין, ולכל האלמנטים משמאל.

לגבי המגבר, פינזטתי על הגנסיס דואל מונו שפורסם.

לגבי הפוקל, עם כמה שהם טובים (באמת,אבל זה העלה לי את הסעיף), הם צריכים להשתלב עם 10w7, לא פשוט, התחום הבעייתי שלהם מוביל לקצת חוסר פאנץ ודומיננטיות יתרה של הסאב (שאני מאד אוהב).

SCANSPEAK

פורסם

זה ברור שהחסרונות אקוטיים, כל הרעיון של הגברה אקטיבית נולד מההבדל התהומי בין המידבאס למידריינג'/טוויטר, בין המיד לטוויטר די קל לשלב בפאסיבי, אבל בין המיד למידבאס- קשה משמעותית. כנ"ל לגבי הTA, כאשר אפשר למקם את המיד והטוויטר כמעט כסורס פוינט- ההבדל הגדול הוא שוב במידבאס.

פורסם

נכון!

אלו הסיבות העיקריות שבגינם ירדתי מהשלושה חלקים, נראה לי שכשלב ראשוני נארגן למידבאסים קצת יותר כוח, אולי בהמשך נביא p99, כרגע אני לא באמת רואה צורך.

למרות שאני מאמין שאם הייתי טיפה יותר עקשן עם הקרוס שבניתי, נותן לוופרים סלופ 18, ומוסיף מעגל עם הנחתה קטנה למיד זה היה פיקס, אבל זו רק סברה.

SCANSPEAK

פורסם

סחתין בני , יצא ממש יפה חוץ מהתפר חי"ר :lol:

מצפה לראות ולשמוע במציאות.

"יש לי על השמשה הקדמית שריטות כנראה של חתול, שריטות קלות לא עמוקות.

יש מקום אולי שמשייפים שם זכוכית והם יכולים לשייף קצת כדי שזה יראה חדש?"

• תוכן חדש...