Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לסטודנט עד 3000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לחברי הפורום,

אני מחפש כרגע רכב שיקח אותי אנה ואנה מהמכללה-בית (אשדוד - שדרות) כ40 ק"מ כל כיוון

אני יודע שאין המלצה גורפת לרכב מסוימם בתקציב הנ"ל אך אשמח לקווים מנחים כמו מה לבדוק ברכב

על איזה סוגי רכב להתמקד וכד'.

תודה.

כריזמה 03 | קורולה 05 | 9-5 02 | TypeR 10

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הלו ארטיק, בתקציב הזה פחות חשוב סוג רכב ויותר איך שמרו אותו. בעקרון גיר ידני זה יתרון אבל בתקציב שלך כל דבר חשוב: אם מזגן טוב, אם צמיגים חדשים, רדיאטור, טיפולים. כל דבר כזה זה הוצאה מוכרת. גם טסט ארוך.

בעצם כל תקון לא קטן יאכל לך אולי חצי מתקציב הרכב.

הרבה ילך גם על ביטוח וטסט .

נדמה לי שיש קו אוטובוס במסלול שלך, ככה שתסלח לי אבל הייתי ממליץ לנסוע שנה באוטובוס וחסוך ואז לקנות בתקציב יותר רציני, נגיד שבעת אלפים שקלים אוטו רציני ואמין יותר.

פורסם

מפחיד אותי שאתה הולך לנסוע 40 ק"מ כל יום על גרוטאה שמחירה 3000 ש"ח. הרי המדינה נותנת 3000 ש"ח עבור גריטה... אתה יודע?

אם זה היה בתוך העיר אז הייתי מבין.

מה שאמרו מעלי - עדיף תחבורה ציבורית.

או שתחסוך מספיק ואז אפשר לקבל מכוניות ראיות לשימוש.

פורסם

לי הייתה פורד פיאסטה שנת 96 בתקציב הנ"ל אז תשקול רכב נחמד ואמין יחסית.

אם אתה עדיין סגור על לקנות רכב יש פה אחד :http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=487496

עריכה:

בכל אופן מצטרף להצעה לא לרכוש רכב בתקציב.

8)
פורסם

קודם כול:

1. רצוי כמו שאמרו לך כבר לפני, למתוח את התקציב בעוד כמה אלפים. לסביבות 8 אלף. זה אולי ניראה לך הרבה להוסיף, אבל אם הרכב מתקלקל , הוא לא מתחשב בך בכמה קנית את הרכב, אלא התיקונים שלו יעלו בדיוק כמו ברכב יקר יותר(ורמז: זה גם יכול לעבור את ה-5 אלף)

2. אנשים שקרנים ונוכלים, ויעשו הכול בשביל למכור. ז"א, תצמצם את החיפוש לעיר שלך או לאיזור המגורים(בהנחה ואתה נייד יחסית) זה קצת יהיה מבאס לנסוע חצי מדינה בשביל רכב שהוא מעולה בטלפון אבל פח זבל במציאות(והרוב המוחלט הם כאלה)

3. בחיפוש של יד 2 תכניס פרמטרים של "טיפולים", "מטופל" ואולי אפילו "מורשה", זה כבר יצמצם לך 99 אחוז מהזבל. מנסיון- כשלאנשים אין אסמכתא של טיפולים, ב-90 אחוז מהמקרים הטיפולים לא באמת בוצעו.

4. במידה וזה אפשרי, תנסה לפזול יותר לאופציות היפניות. פחות תחמונים חשמליים שלא באמת מועילים וסתם יכולים להתקלקל.

בהצלחה!

אם תצטרך עוד עזרה, תפנה פה או שבפרטי.

פורסם

תודה על המענה הזריז.

אין לי אלא להסכים ולהפנים עם מה שהקלדתם ולכן,

אני מבין שעליי למתוח את התקציב! הסכום המקסימאלי איתו אוכל להתמודד הוא 10K

לא כולל ביטוח

העיניין השני, עניין הטיפולים. לקחתי לתשומת ליבי. השאלה של בור כאנוכי בתחום היא:

אם מצוין במודעה שהרכב עבר טיפולים "בזמן" מה זה אומר לי? ואם צוין שעבר אותם רק במוסך מורשה,

מה צריך להסיק מזה?

דבר אחרון, לגבי מקומות חיפוש. מראש הבנתי שאין סיבה לחפש במקומות שהם מחוץ לרדיוס

של 10KM מכל מקום שאני מגיע אליו, במיוחד בתקציבים כאלו, ולכן אתמקד על סביבת מגוריי.

שוב, תודה.

פורסם

"בזמן"- הכוונה שלבנאדם תהיה אסמכתא כלשהי שהוא עשה טיפולים לרכב במרווח זמן כלשהו(נגיד כול 10 אלף,כול 15 אלף). האסמכתא הזאת יכולה להיות בתור קבלות או בתור ספר טיפולים.

אם אין אחד מהשתיים, תתייחס לזה כאילו הרכב עבר טיפול מתישהו ב 2006, וגם זה בחצי כוח.

פורסם

אני קצת חולק על ידידיי המלומדים כאן בפורום וחושב שאפשר למצוא מציאות בסכומים נמוכים

אבללא אוטומט,לא משוכלל,ללא חלונות חשמל,ללא גאדגטים וללא תוספות תוצרת הארץ ועדיף יפני

(למרות שאני חובב אמריקאיות וגם צרפתיות אבל רכב בן 20 עם עבר מפוקפק......?)

הייתה לי פעם שרייד 1984 שנקנתה ב4,000₪ ושירתה אותנו נאמנה כמה שנים עד שעשתה תאונה ( נמכרה לפחח וחזרה לכביש!!)

כאמור הרכב היה מנוע 1000 גיר ידני.

חפש סובארו,דייהטסו, טויוטה ואפילו הונדה מתחילת ה90.

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם

התקציב של 10K מכובד למדי, אתה יכול לרכוש איתו רכבים מתחילת שנות ה-2000 אפילו. פונטו דור ראשון, אולי אפילו ספייס. יש לך רכבים כמו קיה ריו, מנטור,שומה...רכבים ללא שוק שאפשר לרכוש במחירים מצחיקים. מיצובישי למיניהן חסרות ביקוש כיום.

אתה יכול לחפש גם סיטרואן קסארה או סקסו, שנמכרות במחירים מצחיקים.

יש לך אופציה גם לפזול לרכבי מנהלים, שם אפשר לשחוט את המוכרים ולקנות רכבים ששווים 20K בכסף שיש בידך. מה שנקרא "אני בא עם מזומן, אתה מוכר?".

פורסם

אני מסכים שאפשר למצוא מציאות בסכומי גריטה, אבל בלי רקע טכני ברכבים +

העובדה שאני אצטרך לסוע כל יום קרוב ל80 ק"מ עם רכב בן 15 במקרה הטוב

נשמע לי כמו מתכון לצרות.

העיניין שאני חושש ממנו הוא שאם אקנה רכב ב8-10K לא

ישאר לי תקציב ליישור קו, לעומת רכב שעלה 3-4K איתו יש לי מרווח נשימה ליישור קו.

איפה אני טועה?

רכבי מנהלים מתחילת שנות ה2000, אם אחשב נסוע של 300 קמ בשבוע

יוצא לי 1107(1:13) מול 1600(1:9) ליטר לשנה. ההפרש בשקלים עומד על 3650 לפי תעריף של 7.40 שח לליטר בנזין

האם זה שווה הנוחות של רכב גדול? נק' למחשבה בשבילי.

פורסם
אני קצת חולק על ידידיי המלומדים כאן בפורום וחושב שאפשר למצוא מציאות בסכומים נמוכים

אבללא אוטומט,לא משוכלל,ללא חלונות חשמל,ללא גאדגטים וללא תוספות תוצרת הארץ ועדיף יפני

(למרות שאני חובב אמריקאיות וגם צרפתיות אבל רכב בן 20 עם עבר מפוקפק......?)

הייתה לי פעם שרייד 1984 שנקנתה ב4,000₪ ושירתה אותנו נאמנה כמה שנים עד שעשתה תאונה ( נמכרה לפחח וחזרה לכביש!!)

כאמור הרכב היה מנוע 1000 גיר ידני.

חפש סובארו,דייהטסו, טויוטה ואפילו הונדה מתחילת ה90.

הלו, ארטיק

קודם כל אני חולק על החולק: לך תמצא את כל התכונות שהוא מציע יחד באוטו טוב ותקבל אוטו שהבעלים לא ימכור במחיר הזה.

אפשר למצוא לפעמים גם ב3 אך זה עניין של מזל. היתרון ב3 הוא שאם יש בעיה רצינית אתה זורק בלי להצטער מדי. אם יפול עליך רכב טוב במחיר הזה למה לא אך אינך מנוסה ואתה עלול ליפול על צרה. מצד שני הבטוח והטסט יקר, אז לא עדיף אם כבר להשקיע באוטו יותר טוב?

עם העצות של הדוקטור אני מסכים חוץ מרכב מנהלים, לא רק רכב, גם תחזוקה. רוצה מרצדס? סע באוטובוס.

בסכום של כ7 אפשר למצוא לעיתים רכב סיר, בסכום כזה נמוך זה יותר עניין של איך טיפלו ברכב. רכב שלא הוזנח אולי יהיה בסדר.

נקודה למחשבה

רכב זה אמצעי, רכב תקוע במוסך ועולה כסף זה נטל. אם יש אוטובוס סביר או טרמפ עם חברים ואולי תמורת השתתפות בדלק זה עדיף. שתוכל תקנה אוטו שתהנה מימנו ולא יאכיל אותך מרור. שיש הכנסות קבועות אז אפשר לקנות אוטו.

בר.

פורסם

למיטב ידיעתי אין כרגע תוכנית גריטה.

זה עניין של מזל אבל רוב המכוניות במחיר הזה, יעלה לך לפחות את מחירו בשנה כאחזקה:-(. וזה גם מבאס לשלם ביטוח חובה ו ג' באלפיים ש"ח שהרכב שווה שלוש...חבר בעבודה רכש פיאסטה בשלוש אלף שנת 2000 אחרי זמן הלך לו מנוע....הביא מיבוא מנוע וזה עלה לו יותר מהרכב זה בטוח...

לדעתי, המכוניות השמורות והטובות בד"כ לא מגיעים לשוק בכלל, אלא עוברים בתוך המשפחה כי בעל הרכב מתבאס למכור כזה רכב שמור בגרושים....כואב לו הלב אז הוא נותן אותו מתנה לבן/חתן וכו...:lol:

הייתי מציע לך לקנות אופניים חשמליות מתקפלות לעזור להתנייד מהאוטובוס לאוניברסיטה ובחזרה מהאוטוסוס לבית.

אתה סטודנט, למה לך לשבור את הראש? לך על אלטרנטיבה שקטה יותר.:-)

פורסם

זאת הסיבה שמתחתי את התקציב ל 10000 ש"ח.

מחישוב משוער לשנה הראשונה של אחזקת הרכב יצא לי קרוב ל30000 ש"ח כולל הכל (קניה, יישור קו, טסט, דלק, וכד'), אוכל להתמודד עם זה.

השאלה שעלתה לי אחרי שחישבתי את הנ"ל, היא האם אפשר למתוח את התקציב של הרכב

ל13-15 אלף ועדיין להישאר בתחום ה30K בשנה הראשונה?

אט אט אני מגבש את קריטריונים לפיהם אבחר את הרכב:

* ספר טיפולים /קבלות

* גיר ידני

* מזגן מתפקד

* נפח מנוע עד 1600 סמ"ק

* עד 200,000 ק"מ

בנתיים זה הכל

פורסם

היי, כעקרון אתה צודק, אך אם תחפש רכב ממש זול,ותמצא אטומטי שמור זו לא סיבה לשלול[הגיר]. בנוגע לספר טיפולים אתה צודק אך פה ושם יתכן טיפול ללא רישום. לעיתים המצב בפועל חשוב מהמצב על הניר.

פורסם
זאת הסיבה שמתחתי את התקציב ל 10000 ש"ח.

מחישוב משוער לשנה הראשונה של אחזקת הרכב יצא לי קרוב ל30000 ש"ח כולל הכל (קניה, יישור קו, טסט, דלק, וכד'), אוכל להתמודד עם זה.

השאלה שעלתה לי אחרי שחישבתי את הנ"ל, היא האם אפשר למתוח את התקציב של הרכב

ל13-15 אלף ועדיין להישאר בתחום ה30K בשנה הראשונה?

אט אט אני מגבש את קריטריונים לפיהם אבחר את הרכב:

* ספר טיפולים /קבלות

* גיר ידני

* מזגן מתפקד

* נפח מנוע עד 1600 סמ"ק

* עד 200,000 ק"מ

בנתיים זה הכל

את הנתונים האלה תכניס בחיפוש מתקדם ביד 2 ותראה כמה תוצאות תקבל,

תמיד תוכל להתייעץ על רכב שמצא חן בעינייך בהצלחה.

8)

• תוכן חדש...