Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיסה עם אולר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני טס השבוע לחו"ל.

יהיה לי רק טרולי קטן שיעלה איתי למטוס.

אני יכול לקחת איתי אולר שויצרי או לדרמן או שהם חייבים להיות במטען שבבטן המטוס?

ובאותו עניין, לפני קניית טרולי, מה הגודל המומלץ? 20,21 או, 22 ? אני מעוניין שלא אהיה מוגבל בגודל הטרולי מבחינת עליה למטוס.

תודה רבה.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

אולר - ולו הקטן ביותר - יוחרם.

לאשתי החרימו פעם חולץ פקקים קטן שנשכח במטען היד.

לגבי הטרולי - בדוק באתר חברת התעופה, כיון שלכל חברה מדינות קצת שונה, והמידות המותרות המקסימליות מצויינות באתר. מכל מקום - לפני כ-10 שנים ניסיתי לטוס עם טרולי בלבד, בצ'ק אין חייבו אותי להטיסו בבטן המטוס. לא שהפריע לי במיוחד, פשוט רציתי לחסוך את התור באיסוף המזוודות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי מזוודה נדמה לי שגודל 20 אפשרי לעלות למטוס.

שאלה שאני גם חשבתי עליה האם אפשרי לקחת לחו"ל אמגזית להכנת קפה שחור בחו"ל?

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
לגבי מזוודה נדמה לי שגודל 20 אפשרי לעלות למטוס.

אסור. בלון תקנה בחוץ לארץ.

למרות ששמעתי מקרים שכן, אבל אתה צריך להגיד בבידוק ושהבלון יהיה סגור ואטום כלומר לא נפתח מעולם.

פורסם

עזוב את השטויות האלה עם האינצ'ים, גש לאתר חברת התעופה שלך ובדוק מהן המידות המורשות לכבודת יד בסנטימטרים. רק כך תוכל להבטיח (גם לא, אבל במידה מסויימת של ודאות) שהתיק לא ישלח לבטן המטוס.

פורסם

ככל שידוע לי, את המכשיר עצמו מותר להעלות למטוס, אבל את מיכל הגז אתה חייב לרכוש בהגיעך ליעד.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

סכינים נוזלים וכלים וכו' הולכים לבטן המטוס.

אתמול חזרתי מחו"ל ושכחתי לשים את הסכין + לדרמן + סט סיגנט שלי בארגז המטען וארזתי בתיק שעולה איתי למטוס.

אחרי סבב עיכובים נאלצתי להפקיד את התיק עצמו לתא המטען. רק כך הסכימו שיעלה למטוס.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

זה חייב להיות בבטן המטוס, למרות ששמעתי על מקרים שאנשים עברו עם אולר בכיס או בתיק יד ולא עלו על זה.

אל תקח סיכון, תכניס לתיק בתא המטען. כנ"ל לגביי מצתים, כל מה שקשור לסכינים וכו'.

למרות שזה די אידיוטי, כי אתה יכול לקנות בדיוטי פרי בחלק מהמקומות בעולם סכינים או מצתים ולהעלות אותם לקבינה.

היגיון עולמי.

חזרתי מסין, בשדה התעופה בשנגחאי החרימו לנו 5 מצתים שקניתי לכמה אנשים בבסיס. (הם היו במזוודה!)

אבל אחר כך למכור בשדה התעופה מצתים זה בסדר. :roll:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

חזרתי מסין, בשדה התעופה בשנגחאי החרימו לנו 5 מצתים שקניתי לכמה אנשים בבסיס. (הם היו במזוודה!)

הם היו מלאים, נכון? הבעיה היא בנוזל הדליק, לא במצתים עצמם.

אני לא יודע למה בדיוק, אבל באסיה מאד מחמירים בקטע הזה, לכן זה גם כתוב באותיות קידוש לבנה מעל כל דלפקי הצ'ק-אין. אם תסתכל במצתים שנמכרים באיביי מהונג קונג/סין/טייוואן, תראה שברוב המקרים כתוב שהם נשלחים ריקים ודורשים תדלוק אצל הלקוח לפני שימוש.

פורסם

גם לי יש סיפור על מצתים שאני מנסה להבין עד היום מה קרה פה

הסיפור

אחת ממדינות דרום אמריקה, במהלך הבדיקות ביקש ממני איש הביטחון לפתוח את המוצילה, הוא ראה שם כמה מצתים וביקש שאוציא אותם ואשים אותם בתיק יד הקטן שעולה איתי למטוס.

פורסם
הם היו מלאים, נכון? הבעיה היא בנוזל הדליק, לא במצתים עצמם.

אני לא יודע למה בדיוק, אבל באסיה מאד מחמירים בקטע הזה, לכן זה גם כתוב באותיות קידוש לבנה מעל כל דלפקי הצ'ק-אין. אם תסתכל במצתים שנמכרים באיביי מהונג קונג/סין/טייוואן, תראה שברוב המקרים כתוב שהם נשלחים ריקים ודורשים תדלוק אצל הלקוח לפני שימוש.

אבל בטיסת אלעל לא עשו בעיות ולחלק מהאנשים בטיסות פנים לא עשו בעיות :roll: איך תסביר את זה?

אגב, אני לא מבין מה הבעיה, תאי המטען היום במטוסים מוגנים הרבה יותר מפניי שריפה, ואני די בספק אם יש שם תנאי חמצן על מנת שתיווצר אש בתא המטען (מערב לעובדה שיש מערכות כיבוי אש במטוס בתא המטען מאז כמה תאונות שגרמו למאות הרוגים וכו')

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כל רשות והחוקים המטומטמים שלה, מה עוד לא נאמר למשל על הבדיקות הקקיוניות של "בטחון" אלעל?

לא יודע לגבי הנוסעים בטיסות פנים, אבל כשאני טסתי בין קוריאה לטייוואן לפני כמה שבועות נתקלתי לא פעם בבודקים בטחוניים שהיו אמורים להסתכל על המסך בזמן שיקוף המזוודות ובמקום זה היו עסוקים בקריאת עיתון. זריקת ז*ן זה ענף ספורט בינלאומי.

פורסם

בעיקרון חומרים דליקים אסורים במטען הנוסעים.

המדיניות לגבי מצתים שונה בין חברות התעופה אך מרביתן מתירות נשיאת מצית אחד לשימוש עצמי במטען היד של הנוסע.

כמות של מספר מצתים היא אסורה.

אגב, בתאי המטען של מטוסי נוסעים יש חמצן המאפשר קיום אש. הם אמנם מצויידים בגלאי עשן וניתן להפעיל מערכות כיבוי (גז הלון) במקרה של שריפה, אבל יש חומרים המוגדרים מסוכנים להובלה בתא המטען כמו סוללות ליתיום אשר עלולות להתלקח ולא ניתן לכבותן באמצעת גז.

פורסם

מצד שני - אותי אילצו להשמיד צנצנצת נוטלה שנועדה להכנת כריכים לילדים. למרות שנתתי לילדים לטעום כפית מול עיני הבודקת. אני כבר לא מדבר על כך שכמעט לא קרה לי שעליתי על טיסה בחו"ל ולא זכיתי לבדיקה ידנית כיוון שמשהו צפצף בגלאי המתכות. זה כולל טיסות המשך לאחר שבת"א לא היתה לי שום בעיה, ובסופו של דבר נמצא כי מקור הצפצוף הוא הרוכסן של הג'ינס או משהו דומה. פשוט - בכל שדה מכוונים את רגישות גלאי המתכות לערכים שונים, וכמובן שבודקת ביטחון גרמניה לא תפספס כלום, לעומת ספרדי שיחפף.

לגבי חומרים דליקים - יש איסור מוחלט על הכנסתם למטוס. יוצא מכלל זה מצית סיגריות, וגם זה בכמות מוגבלת. פירוט יופיע בסעיף הנחיותהביטחון באתר של כל נמל תעופה והגבלות מטען של כל חברת תעופה.

לערכת קפה ומנה חומה אני ממליץ על קומקום חשמלי - קניתי כזה לפני מספר שנים בדיוטי בנתב"ג והוא משמש אותי נאמנה, ולפני כשבועיים - שלושה ראיתי מבצע ב"ביג בוקס" של קומקומים מתאימים שעלו משהו כמו 60-70 ש"ח. מה שחשוב הוא לקחת מתאם לשקע החשמל בהתאם למדינת היעד, וכמובן לשים לב למתח המתאים. המהדרים מחזיקים גם מגהץ נסיעות קטן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...