Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עברתי על כמה וכמה שרשורים דומים שנמצאו בחיפוש, אבל בכל אחד יש תקציב שונה או שהשרשור עצמו מיושן.

כנראה שבקרוב אצטרך לנסוע כמאה ק"מ ביום ללימודים. (ב"ש-ספיר-ב"ש).

אז אצטרך להפרד מהקבריולט האהובה שלי, שכבר פרסמתי מבעוד מועד למכירה עקב תוכניות שהתחרטתי לגביהן.

השאלה, מה עדיף בתקציב הנ"ל (עד 20 אלף לרכב נטו, רצוי מאוד בפחות), דיזל או בנזין?

ההעדפה העיקרית היא כמובן חיסכון בדלק.

העדפה נוספת היא נוחות, בתור מישהו שכל חייו נוהג על צרפתיות, מושבים נוחים ותומכים זה MUST עבורי.

אשמח גם לשנתון מתקדם עד כמה שאפשר בתקציב.

ק"מ גבוה לא ממש מפחיד אותי, כי אני יודע מנסיון שרכב שטופל היטב יפגין ביצועים גם אחרי נסיעה מרובה.

אני חסיד של צרפתיות, לכן לא נרתע מהצעות של צרפתיות\איטלקיות.

האם עדיף לחפש פנדה טריה מהשכרה, או לחילופין דיזלית כלשהי?

אני מוכן לבדוק גם מוניות לשעבר, מורי נהיגה לשעבר, ואפילו חשבתי אולי להסתכל גם על מסחריות כגון פרטנר\ברלינגו\קנגו\קונקט.

כרגע מה שעומד לי בראש זה:

מגאן 1\2 דיזל

קליאו דיזל\בנזין

פולקסוואגן SDI\TDI (בורה\פולו\פסאט\גולף)

סיאט קורדובה דיזל

פיאט פנדה\פונטו ספייס

ברלינגו\קנגו\פרטנר\קונקט

כולן כמובן ידניות.

אשמח להמלצותיכם.

אני שוב מזכיר, הפרמטר הכי חשוב לי הוא חסכון בדלק.

תודה :-P

פורסם

בנסיעות בין עירוניות לקילומטרז' כזה דיזל יתאים יותר. מנוע SDI של VAG אמינים ומוצלחים - מנוע פשוט וחסכוני.

כך שכל רכב שמצוייד במנוע כזה יכול להתאים, כולל מה שיש לך כרגע בסמלון.

לדעתי עדיף על TDI אם אתה מוכןן להתפשר על ביצועים - אין טורבו, מכלול אחד יקר פחות וחסכוני יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הביצועים לא מענינים אותי כל כך.

אני מניח שגם SDI יסחוב נסיעה במהירות 120 קמ"ש, נכון? (כביש 6 לדוגמא)

מה היא נסועה סבירה למנוע כזה? האם להירתע מכל מה שמעל 300K?

פורסם

בתקציב שלך אני מאמין שתוכל איכשהו להכניס גם גרנדה פונטו 2007 ידנית השכרה\ליסינג לשעבר עם ק"מ קצת גבוה.

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם
הביצועים לא מענינים אותי כל כך.

אני מניח שגם SDI יסחוב נסיעה במהירות 120 קמ"ש, נכון? (כביש 6 לדוגמא)

מה היא נסועה סבירה למנוע כזה? האם להירתע מכל מה שמעל 300K?

120 - בלי בעייה. אם תמצא אחת כזאת שמורה עם 350לק"מ - הרכב ישרת אותך עוד הרבה מאוד זמן (בהנחה שטופל כראוי).

אני חושב שזה עדיף על פונטו מהשכרה שגם לא תיהיה חסכונית כמו הSDI וגם עברה חיים לא קלים על ידי מאות נהגים לפחות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לשכור דירת סטודנטים יהיה זול בהרבה מ-100 ק"מ ביום.. רק על זה אתה עובר את ה-1000 ש"ח בחודש.

אבל אם אתה בכל זאת רוצה רכב אז תסתכל על רנו מגאן. תוכל להגיע למודל 2006-2007 בתקציב זה. בטיחותי ונוח מאוד.

רק יכול להיות בעיות עם החשמל וסחירות כשתרצה למכור אותה.

פורסם

סקודה פאביה מהשנתונים 2001-2003, תצרוכת דלק טובה מאוד, מרגישים שהאוטו מקונצרן VAG, איכות חומרים מעולה.

חלפים זולים, כל מה שסטודנט יכול לבקש.

מאוד ממליץ.

אגב מה התצרוכת דלק ברנו שלך?

פורסם

אני פשוט נהנה ומבסוט מאנשים כמוך ( פות״ש).

סוף סוף בנאדם ריאלי עם 20K ₪ שיודע מה האופציות ויודע שיצטרך להתפשר ושהפשרות הן לא כל כך נוראיות.

״ אני לא מפחד מצרפתיות״ ״מוכן לשקול מונית לשעבר או מורה נהיגה״ ״ לא מפחד מק״מ גבוה״אפילו טנדר- כל הכבוד!!! באמת!!!

לעניננו: ברלינגו/ פרטנר יעשה עבודה טובה ויהיה חסכוני במיוחד בנסיעות בינעירוניות.

אחי מכר עכשיו את הפרטנר שלו (2005 hdi טורבו שהיתה עושה 700 ק״מ!!! למיכל) במחיר של 16500 ₪ . עשתה כמעט 300k ק״מ ונוסעת מצוין.

אל תפחד מהפחד

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם

אני מאמין שעשית כבר את הבדיקה עד כמה ואם זה נוח אבל למה לא תחבורה ציבורית? אני מכיר אנשים שלומדים בספיר משלל הערים מסביב והם נוסעים במוניות שירות ואוטובוסים, גם אם יש להם רכבים פרטיים.

אם אתה בכל זאת רוצה לנסוע ברכב פרטי לדעתי תוך שבוע יהיה לך רכב מלא באנשים ששמים על דלק, ככה שההפרש בין צריכה של 1/13 ל1/16 לא יהיה באמת מורגש. בגלל זה לדעתי הפוטנציאל למכה כואבת יהיה בתקלות אז כל מה שנשאר לי להמליץ זה לרכוש רכב מאלה שיצא להם מוניטין של בלתי ניתן להריגה סגנון הבלאנו ואלמרה שעוד ישאירו לך עודף מהתקציב.

לבחור מעלי, אל תשכח לספר לו ש300K זה בערך מתי שהמשאבת סולר בHDI נוטה להתפגר.

פורסם

אני מוכן להתחייב לך שלמעט קלאצ׳ וקבל קלאצ׳ שהתעייפו ( רוב הנסיעות בתוך העיר) אין שום חלק שרמז אפילו לעייפות.

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם

אתה לא צריך להתחייב, אני מאמין לך גם ככה. 300K זה לא מספר קסום, זה האזור שבו מגיע בום שעולה הרבה כסף ברוב מנועי הסולר הזרקה מסילה משותפת. אני לא סגור על אם בכלל מרגישים את זה מגיע או לא, אני רק יודע שהרבה בעלי רכבים מהסוג הזה התלוננו על אותו הדבר.

אצל חבר בדובלו זה קרה ב270K, אצל חבר אחר בפרטנר זה קרה ב330K. משמועות שמעתי גם על 220K ו450K.

עריכה:

אני יודע ששאלת על רכב, מבדיקה שעשיתי לפני שנה בערך עבור נסועה של 80 ק"מ ביום בשורה התחתונה רכב עם צריכה ממוצעת של 1/15.5 וCBR250 עולים אותו הדבר בחישוב עלויות שנתי(לא כולל טסט ורכישה). כמה שהנסועה שלך יותר גבוהה ככה האופנוע הופך ליותר משתלם.

פורסם

אם אתה מחליט ללכת על טורבו דיזל, תבדוק טוב את תקינות הטורבו, הוא די רגיש לתחזוקת שבר וזה יכול לפגוע בסחיבה ובצריכת דלק.

פורסם

המכונאי שלי, מאסטר לרנו.

המליץ לי על מגאן דור ראשון ושני וגם על הקליאו, כולן דיזל כמובן. אני בהחלט שוקל זאת בחיוב.

אגב שחכתי באמת לרשום שקודה פאביה/אוקטביה ואת הסיטרואן קסארה/c3 דיזל.

וגם שחכתי את האופל אסטרה דיזל שרובן צבאיות, אבל נתקלתי באחת פרטית שנראית נחמד מאוד, מה דעתכם עליהן?

את הצריכה ברנו שלי לא יצא לי לבדוק לעומק, בעיר יוצא לי בסביבות ה1 ל8-9 אז אני מניח שמחוץ לעיר זה סביבות ה1-13, כך זה היה גם על פי הבעלים הקודמים.

תחבורה ציבורית, מדי פעם אני אולי אסע בה, אבל הרוב המוחלט יהיה נסיעות עם רכב בגלל עבודה/סידורים/חברה וכ׳ו. אני מעדיף לשלם יותר אבל לחסוך לעצמי זמן יקר.

פורסם

50 ק"מ בכביש בינעירוני ללא פקקים (אין פקקים באיזורים האלו) זה לא הרבה. זה בסה"כ 30-40 דקות נסיעה.

לא לקנות דיזלים ישנים מתחילת שנות ה 2000, גם אם הם תיאורתית מחזיקים 700 אלף קילומטרים (בטיפול נכון וכו' וכו').

גם לא פולו SDI, פשוט משום שהשנה האחרונה שלה הייתה 2002 והיא ישנה מידי.

הייתי מתמקד ממציאת רכב משנתון כמה שיותר חדש, עם קילומטרז' כמה שיותר נמוך. גם אם זה גיר אוטומטי. בנסיעה בינעירותית הבדל בצריכת דלק בין ידני לאוטומטי מאוד מאוד קטן.

רצוי מנוע 1300-1400 סמ"ק ולא פחות.

רכב כזה בנסיעה בניעירותית יעשה 1 ל 14- 15, זה מספיק חסכוני ואת השאר תחסוך בהוצאות אחזקה וזמן (שהוא גם יקר).

אגב דיזלים אטמוספריים כמו מגאן דור ראשון, פולו SDI וכו' - כשנוסעים איתם בכביש 6 במהירויות המקובלות שם - נדרשים ללחוץ די הרבה על הגז כדי לשמור על קצב התנועה וצריכת הדלק עולה משמעותית. הם חסכונים באמת רק עד מהירות 100-110.

פורסם

אני מחפש רכב שבנסיעה של 120 קמ"ש יצרוך לא יותר מ1-17

או לחילופין בנסיעה של 100 קמ"ש לא יותר מ1-18 1-19

1.4 1.3 אני מניח שהמנועים "יצרחו" במהירות 120, וזה לא מה שאני מחפש.

אם אני טועה, אז אשמח להתבדות. בגלל זה גם רשמתי, אולי לקחת פנדה\פונטו ספייס?

צריכה של 1-15 לא תיהיה שיפור עבורי מ1-13 ולכן זאת לא תיהיה סיבה מספקת להחליף את הרכב שאני מוכר כרגע.

• תוכן חדש...