Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עומד לרכוש רכב חדש, אז התחלתי לסייר בסוכנויות.

יש לי סיטרואן C4 טורבו 2010 במצב מעולה שאני נאלץ למכור, וכיוון שלא בא לי להתעסק במכירה, הייתי בטוח שבטרייד-אין של היבואנים יציעו לי מחיר סביר, כדי לפתות אותי לקנות אצלם את החדש. אז זהו, שלא. הנה הסיפור בקצרה, מלווה במספרים.

הרכב כחדש עלה 140, ואחרי שלוש שנים וחצי (כמעט) המחירון של לוי יצחק הוא 72 ושל יד2 הוא 76. צניחה חופשית שאני מקבל ברוח טובה וידעתי מראש שזה יהיה כך (סיטרואן רביעית שלי כבר).

התחלתי מאודי (אוטודיל), שם הציעו לי 45, ובאותה נשימה הוסיפו שאז אני מפסיד את ההנחה על החדש. הבהרתי שאין מצב שאני עושה עסקה כזו, וניכר היה שידי המוכרים כבולות, כי הם חייבים לעבוד דרך דילר באוטודיל והוא קובע את המחיר וזהו. הקטע המדהים הוא שבאוטודיל מציעים C4 משומשת במחיר קרוב מאד למחירון ומתהדרים באחריות שהם נותנים. אבל כשאתה מוכר להם, אז פתאום "לאוטו אין שוק ואין מחירון". בקיצור, אוטודיל דופקים את אנשי המכירות של צ'מפיון למרות שיש להם אותו אבא.

טוב, אז עברתי ללובינסקי. בטח תחשבו שהם נותנים גב לסיטרואן, כדי לחזק את המותג. פחחח. קיבלתי הצעה של 57 (15 מתחת למחירון), למרות שלובינסקי טרייד דורשים מחירון על סיטרואנים משומשים!!! ובטח אחד כמו שלי, שהוא יד פרטית. כלומר, גם פה יחידה אחות היא בעצם עצמאית ומטרתה להרוויח, ולא לתמוך בתהליך המכירה או לחזק את המותג.

יש טעם שאמשיך לשרוף זמן בטרייד-אינים האלו? למישהו יש ניסיון עם יבואן שבאמת מנסה לעזור למכירה, ולא מנסה להרוויח פעמיים (על חדש וגם משומש)?

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברור שהם מנסים להרוויח פעמיים. אם היו יכולים היו מנסים להרוויח גם 3 פעמים.

נכון שמכירת רכב זה מעצבן והרבה יותר נוח טרייד אין, אבל במכירה פרטית אתה תקבל יותר.

גם אני בזמנו הלכתי לאוטודיל עם פולו ורציתי לעשות טרייד, ואחרי מה שהציעו לי שם הלכתי ומכרתי לבד.

V5

פורסם

בוקר טוב.

חשוב לציין שההפרש בין המכירה לקניה בא לגלם בתוכו ירידת ערך טבעית של הרכב (הרכב שלך יכול לעמוד אצלם עוד כמה חודשים טובים - ובכל חודש הוא מאבד עוד ועוד).

מאחר ומדובר בעסק לכל דבר (ועסק צריך להראות רווחים), אז ברור שלא תקבל מחיר מחירון "רגיל" על הרכב שלך, אלא בהפחתה של כמה אחוזים עבור הטריידאין (שגם מוכר את הרכבים האלו עם אחריות - וכן, לפעמים יש מימושי אחריות רציניים מאוד...).

לעשות טריידאין זה מצויין למי שרוצה לעשות לעצמו את החיים קלים. כמו ליסינג וכמו עוד הרבה דברים - גם זה עולה כסף, הרבה כסף.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הייתי בדילמה שלך באוקטובר האחרון,

הציעו לי 40 אלף ש"ח על מאזדה 3 ספיריט 2.0 פרטית מיד שניה עם 80 אלף ק"מ ללא שריטה (!) בצבע שמפניה

כשהמחירון שלה היה 57000 ש"ח וכמובן בנוסף, לרכוש את הרכב שלהם במחיר מחירון.

כשהסוכן עצמו אומר לי "לך תמכור את הרכב בחוץ במחירון ותחזור אלינו - חבל על הכסף"

נחשו מה? המאזדה נמכרה תוך כשבוע ב55 אלף ש"ח (הורדתי 2K בשביל לסגור ולגמור עם זה)

והלכתי לסוכנות אחרת ושם רכשתי את הגולף!

הייתי אפילו מוכן למכור להם אותה ב50 52 אלף ולהפסיד את הדלתא, בשביל "נוחות" ולוותר על התענוג של להסתובב בחוץ ימים שלמים בכדי להעביר בעלויות ולסגור עם קונים אחרים.

אני מקבל את זה שגם הם צריכים להרוויח (אנחנו מדברים על רכב יד שנייה תמורת אחד אחר בערך גבוה יותר עם תוספת תשלום).

מה לעשות, אני כמו כל ישראלי ממוצע, אוהב להתפנק. הרי מציעים שם "טרייד אין" בריש גלי !

אז מה היה לנו פה?

4 סוכנויות שונות הפסידו מכירה בטוחה ו"הפנו אותי" לשוק הפרטי!

לבסוף הגעתי לסוכנות אחרת וממנה רכשתי את הרכב החדש יותר.

מי אני כשועל מכירות וותיק יחסית, יודע שכשלקוח מגיע עד אליך, הדבר האחרון שאתה יכול להרשות לעצמך הוא לאבד אותו. בטח שלא לשלוח אותו לכל שאר השועלים שבחוץ, בשוק כל כך רחב.

מלק' "חם" עם כ100 אחוז אפשרות סגירה (קח את המאזדה תוסיף X וצא עם רכב חדש) הם ירדו ל20 אחוז (עכשיו אני יכול לקנות מכולם עם כסף מזומן בכיס) ולבסוף ל0 אחוז. כשכבר קניתי ממתחרים.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

בטריידאין הם לוקחים בחשבון שהרכב יכול לעמוד חודשים ולפעמים גם יותר והם צריכים להפסיד מירידת ערך ולבצע טסט שנתי ויש פה גם עיניין לוגיסטי , הרכבים עוברים שטיפה ונסיעות מבחן ויש מערך שלם של עובדים שצריך לממן ועוד מיני הוצאות שוטפות ובסוף להשאר ריווחי וכמה שיותר.

תמכור בשוק הפרטי , תוריד 3 4 במודעה כדי למשוך מתעניינים.

פורסם

הצעת טרייד היא הצעה לקניה כמו כל מוצר אחר, לא מתאים לך ואתה מאמין ששווי השוק של הרכב גבוה יותר? לגיטימי.

נסה למכור את הרכב עצמאית.

בהצלחה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אם אתה לא לחוץ למכור,נסה למכור לבד,אין הרבה c4 טורבו בשוק,ומעטות אם בכלל הגיעו לליסינג,אדם אשר ירצה דגם ספציפי כזה ישלם הרבה יותר טוב ממה שישלמו לך בכל טרייד אין.

אם אתה לחוץ מסיבה כלשהיא,זה המחיר שתצטרך לשלם בעבור ה"נוחות" של למכור לטרייד אין.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

כמו שכבר נאמר , וותר על הנוחות , מכור בשוק הפרטי ואז תרכוש בלי להפסיד יותר מדי בנוסף לירידת ערך שכבר ספגת.

הייתי בצד השני האמת , וחיפשתי רכב מלובינסקי. אותה אחת שמכרה להם הפסידה המון המון כסף אבל העדיפה שיקולי נוחות. מה שמוזר כי אני הצעתי לה סכום הרבה יותר גבוה ממה שהיא קיבלה בטרייד אין. וגם לקחה רכב חדש במחיר מחירון. לך תבין אנשים.

ד.א את הרכב קנה בסוף אחד מחברי הפורום ישירות מלובינסקי.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
הצעת טרייד היא הצעה לקניה כמו כל מוצר אחר, לא מתאים לך ואתה מאמין ששווי השוק של הרכב גבוה יותר? לגיטימי.

נסה למכור את הרכב עצמאית.

בהצלחה.

מצדיק אותך כשמדובר ברכב יד שנייה תמורת אחד אחר בערך גבוה יותר.

אבל כשהיבואן לא עושה טרייד אין במחיר מחירון? נראה לי תמוה.

ברור שיש כמה אלפים בודדים שהוא יפסיד על ירידת ערך ותחזוקת הרכב עד לקנייה המחודשת שלו ע"י אדם אחר.

אבל האדם הרציונלי הרגיל לא יבקש מחירון עבור רכב סטנדרטי, מה שכן הוא ידרוש זה תמורה הולמת לרכב.

כשהיבואן (לא כ"כ משנה איזה) משחק בעשרות ומאות אלפי שקלים לכאן או לשם, הוא יכול בהחלט "לוותר" על כמה אלפים בודדים בשביל לסגור עסקה.

אתה רוצה להגיד לי, שכל הזקנים שמחליפים טויוטה כל 3 שנים באחרת חדשה, מקבלים 20 אחוז פחות עבור הרכב שמסרו? "סתם כך" כי מישהו רוצה להרוויח פעמיים?

ולקחתי את טויוטה כדוגמא.

פורסם

לפני כשנה החלפתי רכב בצמפיון, הם לקחו את הפאביה שלי בת שלוש וקניתי אצלהם רומסטר.

נכון הם לא שקללו את מחיר המחירון ליד ראשונה וקילומטרז נמוך יחסית, אך מצד שני הם לא הורידו כמו שותאר כאן ממחיר המחירון.

ההורדה הייתה באלפים בודדים בלבד.

פורסם

אני מופתע שאתה מופתע.

מה יקרה כשתגלה שאין מכשפים בעולם, והכפר של הדרדסים לא באמת קיים, וסדרת 'רוקי' עם סילבסטר סטאלון לא מבוססת על סיפור אמיתי?

כל יחידה עסקית מטרתה רוווח. גם נציג פניות ציבור בגוף כזה או אחר, בעקיפין מטרתו רווח. כך גם מחלקות הטרייד אין, שחלקן כפי שאתה יודע עברו לניהול חיצוני מוחלט (אוטודיל לדוגמא).

לצערנו, אף אחד לא מתרגש מזה ש"הפסידו" לקוח פרטי.

אתה לוקח את זה יותר מדי אישי. אין לי ספק שתוכל למכור במחיר יותר טוב ולבוא עם מזומן לעסקה ולקבל עסקה יותר טובה עבורך. הרווחת פעמיים. אגב, אותם אלו שהציעו לך למכור לבד, אני רואה בזה הגינות ויושרה. הם לא ניסו לערבב אותך אלא אמרו לך בהגינות - מכור לבד תרוויח יותר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
אגב, אותם אלו שהציעו לך למכור לבד, אני רואה בזה הגינות ויושרה. הם לא ניסו לערבב אותך אלא אמרו לך בהגינות - מכור לבד תרוויח יותר.

נכון ולא נכון.

בסך הכל, הם מנסים באמת להגיד לך את האמת בזה שעדיף לך לא לתת להם את האוטו כי ההפסד שלך יהיה יחסית גדול.

אבל,

זה גם יחסוך להם קצת כאב ראש, הרי מה שהם עושים זה להעביר את הרכב שלך לסוחר פרטי, שקונה בזול ומעביר הלאה.

אם היה להם רווח כלשהו מקבלת הרכב ממך, תאמין לי שהם היו נותנים לך להאמין שגם במוו סדרה 7LI חדשה מהחברה שנת 2013 עם 0 קילומטר לא שווה יותר מ20 אלף שקל ועדיף לך למסור להם אותה.

בקיצור, פקח עיניים. סוחר נשאר סוחר.

פורסם

תלוי מאד במתח הרווחים של היבואן וככלל במדיניותו, בייחוד כלפי המכוניות אותן הוא מייבא.

3 פעמים ביצעתי עסקת טרייד אין בקניית יונדאי חדשות, ובשלושתן קיבלתי מחיר מחירון מלא, ללא שום הפחתה.

הורי היתעניינו ב I30 חדשה, ונציג המכירות נתן להם הצעת טרייד אין קרובה מאד למחיר המחירון עבור ה I30 08' שלהם.

בנוסף, תלוי ברמת הביקוש של המכונית אותה מציעים לטרייד אין; מכוניות כמו גולף 08' - 09' או I20 יקבלו יחסית, הצעת מחיר גבוהה יותר מ "גרזנים" כמו שברולט אפיקה או C5.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אתן את צ'מפיון בתור דוגמה.

סיוויק עם מחירון 40 - הציעו 28 לפני בדיקה. (נמכרה חצי שנה אחרי ב35K)

בורה במחירון 22 - הציעו 17 לפני בדיקה. (נמכרה חודש אחרי ב18K)

כשבאתי לקנות ייטי - הציעו מחירון ללא שיקלול על הפאביה. אבל מה? הפאביה עלתה על הכביש בנובמבר, שזה אומר שאני מפסיד כמעט שנה. (51K במקום 59K).

מכרתי תוך שבוע במחירון משוקלל מלא, לא הורדתי שקל. (ועל הדרך למדתי שרכב מצ'מפיון קונים רק בתחילת שנה, ורק במבצע.)

כמו שאמרו רבים גדולים לפניי - הטרייד צריך להרוויח, זה ברור לכל הנוגעים בדבר.

אף אחד לא נמצא שם בהתנדבות.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
מצדיק אותך כשמדובר ברכב יד שנייה תמורת אחד אחר בערך גבוה יותר.

אבל כשהיבואן לא עושה טרייד אין במחיר מחירון? נראה לי תמוה.

ברור שיש כמה אלפים בודדים שהוא יפסיד על ירידת ערך ותחזוקת הרכב עד לקנייה המחודשת שלו ע"י אדם אחר.

אבל האדם הרציונלי הרגיל לא יבקש מחירון עבור רכב סטנדרטי, מה שכן הוא ידרוש זה תמורה הולמת לרכב.

כשהיבואן (לא כ"כ משנה איזה) משחק בעשרות ומאות אלפי שקלים לכאן או לשם, הוא יכול בהחלט "לוותר" על כמה אלפים בודדים בשביל לסגור עסקה.

אתה רוצה להגיד לי, שכל הזקנים שמחליפים טויוטה כל 3 שנים באחרת חדשה, מקבלים 20 אחוז פחות עבור הרכב שמסרו? "סתם כך" כי מישהו רוצה להרוויח פעמיים?

ולקחתי את טויוטה כדוגמא.

הגוף היחידי במקרה של פותח השרשור שממנו לדעתי ניתן היה לצפות ליותר הוא היבואן של הרכב המשומש שחבל שלא מציע הצעות טובות יותר לרכב הבית שלו. ממה שאני יודע לובינסקי טרייד אין כן היחידים שנותנים מחירים טובים לרכבי הבית שלהם אבל כנראה שזה לא המצב.

אוטודיל או כל גוף טרייד אין אחר מטבע הדברים פחות מחוייבים לרכב הזה בטח ובטח כשמודבר ברכב עם סחירות מאתגרת.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...