Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יום מסלול

sronis
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מפרסם את זה כאן ולא בפורום ספורט מוטורי, כי זה לא באמת ספורט מוטורי...

למי שלא מעודכן, אני נמצא כעת במדינה מצ'וקמקת עם מיליון וקצת תושבים בפאתי צפון מזרח אירופה (מה שאומר שגם אין פה כסף, כי ככה זה במזרח, וגם קר פה טילים, כי ככה זה בצפון).

עם זאת, עכשיו אצלנו בממוצע 20 מעלות כשאתם רצים ממזגן למזגן, אז הא לכם.

לענייננו:

ברור לי שבמגוון מדינות מתוקנות מה שאספר לכם לא מפתיע או מיוחד, אבל הסיבה שאני מתעקש להזכיר שאסטוניה זו מדינה מצ'וקמקת היא בדיוק הסיבה שאני מספר לכם את זה - כי בתחום הזה, ישראל היא הרבה, הרבה יותר מצ'וקמקת...

בסופ"ש האחרון התקיים פה ראלי אסטוניה, בהשתתפות עשרות מכוניות חדשות וישנות וכחלק מהסבב הבלטי של מרוצי הראלי. אבל לא נסעתי לצפות. במקום זאת אתמול בבוקר קמתי בשעה מוקדמת מהרגיל ושמתי פעמיי כ-130 ק"מ דרומה, לעיירת קיט מנומנמת ובה מסלול מרוצים קטן בעל השם המטופש auto24ring.

זה מה שראיתי בכניסה:

attachment.php?attachmentid=347206&stc=1&d=1374526249

טוב, חניתי, ניגשתי לפקידת הקבלה המצודדת-למדי-אם-כי-צעירה-מדי וביקשתי לעלות על המסלול.

היה 10:15 בבוקר והם פותחים ב-10:00, כך שהיא הייתה קצת מופתעת לראות אותי.

"אה... אתה רוצה לעלות עכשיו?" היא שאלה בעוד היא מסירה את קורי השינה מבין העיניים.

"לא, אני רוצה לעמוד פה ולבהות בך עוד חצי שעה, ואז לעלות".

שיט, זה מה שהייתי צריך לענות. אבל לא חשבתי על זה תוך כדי הסיטואציה, אז פשוט עניתי שכן, אני מעוניין לעלות עכשיו, אם זה אפשרי.

בוודאי שזה אפשרי, שלם 20 יורו על שעה נסיעה במסלול (או 50 יורו לכל היום) ותעלה כמה שבא לך. טרנספונדר לבדוק זמני הקפה זה עוד 10 יורו ואם אתה צריך קסדה זה עוד 7.

שילמתי 37 יורו, חתמתי על איזה מסמך באסטונית ובחור חביב עם שם מטופש הרכיב לי את המשדר על האוטו, בעודו מספר לי שהמפלצת הירוקה שליד היא בעלת 700 סוסים ושייכת לאחד מהעובדים:

attachment.php?attachmentid=347207&stc=1&d=1374526249

זהו? כן, שים קסדה ועלה. אה, כן, בפיטס נוסעים בצד שמאל ולא יותר מ-50. אם אתה עף מהמסלול חכה ואנחנו נגיע. מותר לצלם עם הגופרו, כאן זה לא הנורבורגרינג (ספר לי על זה).

טוב, מגיע לפיטס:

attachment.php?attachmentid=347209&stc=1&d=1374526249

זו GT86 אוטומטית סטוק. אחת מכמה שנמצאות כאן במסלול לשימוש לקוחות. אחרי ההקפות ברכב שלי לקחתי אותה לכמה הקפות (44 יורו ל-3 הקפות מהירות) סתם בשביל להשוות.

למה אוטומטית, אתם שואלים? כי כשטויוטה הביאו את הדגם לראשונה הם עשו כאן יום מסלול לדילרים שלהם (בערך כמו שעשו בכוכב יאיר בארץ). ליום המסלול הגיעו כמה מכוניות ידניות, ובמהלכו הלכו קאפוט שני מנועים בגלל טמבלים שהעבירו מחמישי לשני, או משהו בסגנון.

נחזור לענייננו, אבל קודם עוד תמונה של האוטו:

attachment.php?attachmentid=347208&stc=1&d=1374526249

איזה יפה, אה?

מה זה? לכם יש תחת גדול! עומואים.

אורכו של המסלול קצת יותר מ-3 ק"מ והוא נראה בערך ככה (עשיתי את התוואי הארוך):

rajajoonis-uus.png

הנסיעה היא נגד כיוון השעון ואם תעקבו אחרי התוואי מההתחלה תראו שהפנייה הראשונה (אחרי עקומה מהירה ימינה) היא הכי הדוקה במסלול. באוטו שלי היא על הגבול בין שני לשלישי, כשלדעתי בשלישי עושים אותה יותר מהר, אבל בשני זה יותר כיף כי נוסעים על הצד (לחצי שנייה, עד שמגיעים למנתק, מעבירים לשלישי והאוטו מקבל נענוע תחת מהגיהנום, ראו סרטון מצורף).

אחריה יש ישורת שמגיעה כמעט לסוף רביעי (180 בערך) ואז פניית ספין, שלא עשיתי בה ספין למזלי, כי היא די מהירה (אמצע סוף שלישי).

משם יש דאבל אייפקס שצריך לקחת בו קו נכון ואפשר לשמור חצי גז, ויציאה לישורת קצרה שבסופה הפנייה המהירה במסלול - לקראת סוף רביעי, על 170+. אחריה בלימה חזקה ושתי פניות שמאלה על אמצע שלישי (בלימה, פנייה, האצה, בלימה, פנייה, האצה) ואח"כ חצי ישורת ופנייה חדה ימינה (בחצי ישורת מגיעים לסוף שלישי). עוד ישורת קצרה ופניית 90 מעלות שנפתחת רחב ימינה, לישורת המרכזית.

מהשרטוט המצורף אפשר לראות שיש כאן גם ראליקרוס (או בעצם - אוטוקרוס) וכן מתקיימים כאן גם אירועי דריפט (עוד לא ברור לי התוואי). הם גם עושים ג'ימקאנות בחנייה, אם תרצו.

עזבו שטויות, לסרטון.

זו אחת ההקפות הראשונות שלי (עשיתי קרוב ל-40, יותר מ-110 ק"מ של נהיגה על המסלול). הקווים עדיין לא מדויקים לגמרי ואני די מגזים בכוונה בפנייה הראשונה.

http://www.youtube.com/watch?v=Vt_QDJO47Tc דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אגב, אפשר לשכור שם גם 325 משופצרת למסלול בשביל הקפות, ואפילו למרוצים. זה גם לא יותר מדי יקר - סביב 1500 יורו לסופ"ש שלם, כולל הכל (ועשרות הקפות אימון מלוות בשני מרוצים).

בנוסף, ראיתי שם בחור עובד על המפלצות האלה. מנועי LS3 עם 450 כ"ס (ציפיתי ליותר, האמת). מתחרות בסבב הסקנדינבי של מרוצי המסלול:

attachment.php?attachmentid=347210&stc=1&d=1374527941

רוני

2013-07-21 10.15.31.jpg

2013-07-21 10.36.21.jpg

2013-07-21 11.01.28.jpg

2013-07-21 11.01.48.jpg

2013-07-21 14.44.11.jpg

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חבוב, אני מקווה שהספה הנפתחת אצלך נוחה

לא צריך מצעים, אני מביא איתי..

צריך שאני אביא לך משהו מישראל?

בירוקרטיה? לחות? עצבים? כיבוש? פקקים? משהו?

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

אני מציע, תפוס יחסים עם הפנצ'ריה המקומית ותתחיל לחפש סטוקים של רפידות...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

40 הקפות בשעה ? אני מבין את הפולניות אבל שלם עוד 20 יורו ותן לאוטו לנוח קצת או שתשלם הרבה יותר מזה.

אני אביא איתי רק מצעים. נראה לי קרמבו כיסה את כל מה שיש לנו להציע פה.

ותן גם התייחסות לטויוטה. מעניין.

פורסם

אווו אירופה

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

פורסם

ינעל החיים שלך רוני.

צריך להעתיק מהם את המודל לריווחיות של מסלול אמיתי במקום עם שביעית מהאוכלוסיה שיש לנו.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
40 הקפות בשעה ? אני מבין את הפולניות אבל שלם עוד 20 יורו ותן לאוטו לנוח קצת או שתשלם הרבה יותר מזה.

אני אביא איתי רק מצעים. נראה לי קרמבו כיסה את כל מה שיש לנו להציע פה.

ותן גם התייחסות לטויוטה. מעניין.

בסוף קניתי עוד שעה. ואל דאגה, עשיתי רווחים של לפחות 10 דקות בין סשן לסשן. זה עדיין לא עזר - הבלמים התחילו לשרוק לקראת סוף היום...

בנוגע לטויוטה: נתחיל בכך שעם הטויוטה עשיתי 1:40 ועם ה-Z עשיתי 1:35. הם טוענים שהטויוטה יכולה לעשות גם 1:35 אבל אני מניח שזה דורש יותר מכמה הקפות וגם שהרכב יהיה במצב אופטימלי (ברכב עליו נהגתי הבלמים הגיבו כל כך מוזר שנזהרתי שלא לבלום חזק מדי שמא הרכב יתפרק).

הטויוטה ה-ר-ב-ה יותר קלילה מה-Z, וזה מורגש במיוחד בכניסה לפניות, מה שהטויוטה עושה ללא מאמץ בעוד ה-Z חצי מכריחה את עצמה פנימה.

הטויוטה חלשה משמעותית וגם זה מאוד מורגש כשיוצאים מהפנייה. בעקומה המהירה במסלול ה-Z הייתה בחצי גז ומטה, והטויוטה בפול גז.

עם הטויוטה אפשר יותר לשחק, היא לא מתאמצת. ה-Z דורשת הרבה יותר מחויבות בשביל לשחק איתה, וגם זה לצערי לא עוזר כי יש כל כך הרבה אחיזה מאחור שלרוב פשוט מקבלים תת היגוי מתסכל.

לומר את האמת - הטויוטה כנראה מהנה יותר על המסלול הספציפי הזה, למרות שהיא עגלה. ה-Z היא מכונית של brute force. אבל אני מניח שכשיורד גשם היוצרות מתהפכות וה-Z משחקת יפה מאוד :twisted:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...