Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזה גיר עדיף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיום המכוניות מגיעות עם מספר סוגי גירים.

1. גיר אוטומטי רגיל

2. גיל רובוטי מצמד אחד

3. גיר רובוטי עם 2 מצמדים

4. גיר רציף

לאחרונה הרכבים היפנים מגיעים עם הגיר הרציף כמו טויוטה , סובארו , הונדה ועוד.

נשאלת השאלה איזה גיר עדיף ומי יוביל בסופו של דבר.:shock:

פורסם

עדיף למי?

הכי טוב בלי גיר כמו ברכב חשמלי.

ומרשימה שלך כפול מצמדים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

רציף-הכי נוח אבל ביצועים לא משהו,

אוטומטי עם אפשרות ידנית או ידני זה המועדף עלי.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

מי אמר לך שגיר רציף פוגע בביצועים?:shock:

להפך אם כבר.

מה שכן, מרעיש מאוד כנראה...

אני מעדיף גיר אוטומטי קלאסי רגיל שמחובר למנוע בצורה טובה שיפיק ביצועים טובים, וגם ה4 הילוכים הפשוטים עושים את זה.

פשוט=בלי בעיות תפעול כלל.

פורסם

אין תשובה חד משמעית.

בנוסף לסוג הגיר יש גם פרמטר של מספר ההילוכים ( 4,5,6,7,8 ) שגם לזה אין תשובה חד משמעית.

לפעמים זה תלוי באקלים (DSG עושה יותר בעיות באקלים חם כמו שלנו) אבל בגדול הוא גיר מעולה.

לפעמים יש גיר ספציפי כמו הרובוטי הישן של טויוטה שהרגיש כאילו מישהו החליף את השמן גיר בחצץ ולא בהכרח מעיד על שאר הרובוטיים.

זה תלוי גם בסגנון הנהיגה (ספורטיבי, פקקים) וברצון שלך לשלוט במנוע במדוייק (בעזרת גיר ידני או רובוטי איכותי עם פלאפים בהגה).

יש עוד המון דברים שיכולים להטות את התשובה לכאן או לכאן. אם אתה ידוע מה אתה מעוניין להפיק מהרכב זה יכול לעזור להכוונן לתשובה.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

ברציף יש איבוד ביצועים קטן בגלל הממיר מומנט... היה מעניין רציף-רובוטי שמשתמש בקלאץ רק בתחילת נסיעה.

פורסם

רציף זה אחלה גיר, למי שלא מתעניין בנהיגה בכלל. הוא מוציא כל טיפת כיף מנהיגה שיכלה להתקיים בעולם ומציק גם באוזן. (זה אחרי שבוע עם אאודי A4 2013) אבל למי שנוסע רגוע ומחפש נוחות לא חושב שיש יותר טוב ממנו.

אוטומטי - אין הרבה מה להוסיף, כולנו מכירים (נוח ופשוט, אבל טוחן דלק יחסית).

רובוטי קלאצ' בודד - ניסיתי אותו באופל קורסה ובטויוטה קורולה, זוועתי בשניהם. מיתדרדר בזינוק בעליה, שעה בין ההעברות הילוכים, לא נוח ומטלטל את האוטו. בקיצור, הכי גרוע. (שמעתי שיש 1 או 2 כאלה מוצלחים, אבל הם היוצא מן הכלל).

רובוטי קלאצ' כפול - תלוי, אבל רובם מצוינים. אני נוהג על DSG 6 בימינו ומאוד מאוד מרוצה ממנו. העברות מהירות מאוד, לא מטלטל, כמעט ואין השתהות בזינוק (אז אין דירדור בעליות), כוח זמין, חסכוני והילוך שישי שתורם לשקט וצריכת דלק בכבישים בין עירוניים. התיבה מתבלבלת לעיתים רחוקות מאוד אבל זו התלונה היחידה שיש לי אליה היום.

בקיצור הכל תלוי מה אתה מחפש.

אגב, אני עדיין הייתי מעדיף ידני על כל אחד אחר.

פורסם

גיר רציף עובד עם שרשרת או חגורה - הוא מוגבל מאוד במומנט שיכול להחזיק, בגלל זה אין רכבים עם מנועים חזקים באמת וגיר רציף.

מצד השני יש לו יתרון של יחסי העברה והוא מאפשר לחסוך מאוד בדלק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ממ מעניין אם השאלה הזאת הייתה צריכה להיות בעצם ככה

"לאיזה גיר לא כדאי להתקרב?"

במקרה הזה אני בטוח שDSG היה מככב פה.

תרשה לי לצאת מהמשבצות שלך ולבחור בידני, פשוט הכי אמין!

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
ברציף יש איבוד ביצועים קטן בגלל הממיר מומנט... היה מעניין רציף-רובוטי שמשתמש בקלאץ רק בתחילת נסיעה.

יש (אולי יותר נכון היו) גירים רציפים עם קלאץ' - קלאץ חשמל בסובארו ג'אסטי, קלאץ' רב דיסקי רטוב באאודי והונדה, עוד קודם לכן היה קלאץ' צנטריפוגאלי כמו בקטנועים.

בסוף עברו לממיר מומנט, לטובת זינוק חלק, הכברת כוח חלקה, נוחות ואמינות.

אגב, בגירים הרציפים עם ממיר מומנט איבוד ביצועים בבמיר מומנט קיים רק עד מהירות 20-30 קמ"ש. במהירות גבוהה יותר ממיר מומנט ננעל ואין בו יותר הפסד ביצועים.

פורסם
גיר רציף עובד עם שרשרת או חגורה - הוא מוגבל מאוד במומנט שיכול להחזיק, בגלל זה אין רכבים עם מנועים חזקים באמת וגיר רציף.

מצד השני יש לו יתרון של יחסי העברה והוא מאפשר לחסוך מאוד בדלק.

זה היה נכון בשנות התשעים. מאז פיתחו שרשראות חזקות יותר, ואני לא יודע מה זה מנועים חזקים באמת בעבורך, אבל אאודי A7 עם מנוע 3 ליטרים V6 טורבו-דיזל, מעל 200 סוסים באורווה ומעל 40 קג"מ, זה חזק באמת!

לפחות עבורי.

פורסם

לדעתי, בקרוב מאוד גיר רובוטי חד מצמדי יעלם מהעולם (או קרוב לזה), גיר ידני יהפוך לנדיר הרבה יותר ורוב הרכבים יקבלו גיר פלנטרי או כפול מצמדים.

אבל! הגיר הכי טוב שקיים נמצא בפאביה. מטעמי בטחון שדה הוא נקרא DSG אך בפועל בודדים יודעים מה באמת מותקן שם. למעט כמה מהנדסים עלומי שם, אף אחד לא מבין איך זה עובד, אף אחד אינו יכול לשחזר ואף שמעתי שאנשים אשר ניסו להוציא את המידע החוצה, יום אחד, פשוט נעלמו.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

לא יצא לי ליסוע בפאביה רובוטית, רק בידניות, זה בצחוק או שאתה מתכוון למה שאתה אומר?

כי על פניו לא נראה לי הגיוני שיוציאו גיר מיוחד לפאביה, בעוד שהDSG הולך חזק.

לדעתי הכי אמין וטוב וזול זה האוטומט פלאנטרי 4 או 6 היל'.

אבל הכל תלוי בצרכים.

אם זה משפחתית, או אוטומט פלאנטרי או רציף.

אם זה ביצועים, או רובוטי דו-מצמדי או ידני.

חד-מצמדי יעלם לדעתי, אבל אני יוכל לשנות דעתי אחרי שאני אנהג על הASG שיש בסיטיגו לדוגמא.

• תוכן חדש...