Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשבת האחרון נסעתי עם הרכב של אחותי, I10 ליסינג של שלמה סיקסט.

כשלקחתי את הרכב הלכתי למלא אוויר בגלגלים ובמהלך המילוי ראיתי שהצמיגים האחוריים הם המקוריים של הרכב (12-09), שחוקים, מתפוררים ומראים סימני יובש.

התקשרתי למוקד, יש זכאות ל-4 צמיגים חדשים כל 3 שנים.

אמרו לי אין בעיה, או שניקח את האוטו ונחליף או שאתה תלך לפנצ'ריה. החלטתי שאני מעדיף ללכת בעצמי לוודא שלא שמים לי צמיגים סינים פשוטים.

עכשיו חזרתי מהפנ'צריות, שתיים ששלחו אותי משלמה סיקסט. שניהם טוענות שהצמיג תקין ושהם לא יחליפו, למה?

כי אם הם יחליפו החברה תבקש לשלוח אליהם את הצמיגים ולא יאשרו להם. המקום השני בדק וטען שיש עוד בשר 10 ממ עובי ואפשר לסוע עם הצמיג גם 6 שנים וגם 8 שנים!

רק כדי לוודא שאני לא שיכור או משהו, הלכתי לפנ'צריה לא תלויה - שם אמרו שמצד אחד הצמיגים לא סכנת חיים אבל מצד שני גם לא יזיק להחליף אותם. בהחלט צמיג אחד מהשניים במצב גרוע הרבה יותר (והרי מחליפים בזוגות).

כנראה הקריטריונים שלהם לצמיג פסול או תקין זה עובי הסוליה ובזה נגמר הסיפור.

רותח מעצבים התקשרתי לשלמה סיקסט, הם הבטיחו לי שמנהל הצי יבדוק את העניין ויחזור אלי עם תשובה.

בנוסף מסתבר שלא הם נותנים את האישור. הם לקחו קבלן משנה, והפ'נצריה מתמודדת מולם.

ההנחה שלי ששלמה סיקסט משלמים לקבלן סכום קבוע והקבלן מבחינתו מנסה לצמצם עלויות עד כמה שניתן. אם זה לא סכנת חיים מיידית אז אין אישור.

אשמח לשמוע מה דעתכם ומה אתם הייתם עושים?

פורסם

מבחינה בטיחותית, אם המצב של הצמיגים האלה גרוע יותר מן הצמיגים הקדמיים, עדיף שהצמיגים ה"גרועים" יהיו לפנים.

בקש מנציג חברת הליסינג אישור בחתימתו האישית של הגורם המחליט כי הוא בדק ומצא שהצמיגים כשירים ואינם מהווים סכנת בטיחות.

אני מניח שלמומחה יהיה יותר קל לאשר החלפה מאשר לחתום על מכתב כזה.

העלה צילום של הצמיג- שנראה מה זה צמיג מתפורר. אני לא יודע האם תוכל לבחור את דגם הצמיג בו משתמשת חברת הליסינג.

פורסם

צריך לדאוג לרוטציה מול הצמיגים הקדמיים, אפילו עצמאית בתשלום סמלי כדי שתהיה שחיקה אחידה ואז תוחלף רבעייה.

נתקלתי כבר במקרים שהוחלפו פעמיים קדמיים אבל האחוריים עדיין מקוריים בגלל שיש שם פחות שחיקה ויותר יובש.

בכל מקרה, אולי עדיף צמיג מקורי קצת שחוק ולא צמיג זול שתקבל מחברת הליסינג.

בשבוע שעבר קניתי רכב יוצא ליסינג עם זוג מישלין אנרג'י אחוריים שחוקים וזוג צמיגי GT קדמיים :? .

הדבר הראשון שיוחלף ברכב הזה זה לפחות הזוג הקדמי כדי שיהיה אפשר לעשות כיוון פרונט, האחורי בהמשך.

פורסם
מבחינה בטיחותית, אם המצב של הצמיגים האלה גרוע יותר מן הצמיגים הקדמיים, עדיף שהצמיגים ה"גרועים" יהיו לפנים.

בקש מנציג חברת הליסינג אישור בחתימתו האישית של הגורם המחליט כי הוא בדק ומצא שהצמיגים כשירים ואינם מהווים סכנת בטיחות.

אני מניח שלמומחה יהיה יותר קל לאשר החלפה מאשר לחתום על מכתב כזה.

העלה צילום של הצמיג- שנראה מה זה צמיג מתפורר. אני לא יודע האם תוכל לבחור את דגם הצמיג בו משתמשת חברת הליסינג.

ידוע לי שהקדמיים (אשר הוחלפו לפני שנתיים) צריכים להיות אחורה, מי שהתקין אותם אז היה דביל.

הבעיה כרגע היא שאני רוצה צמיגים חדשים ולא החלפה של המיקומים.

"המומחה" זה הפנ'צריה, לא ראיתי טעם לחזור לשם שוב ולבקש אישור כשירות, כי שני המקומות היו בטוחים בעצמם שהכל בסדר.

בכל מקרה, הרכב כבר לא אצלי, אני עכשיו ממתין שיחזור אלי המנהל.

פורסם

קח את הרכב ליום מסלול ,כמה מקצים ויחליפו לך את הצמיגים בלי ויכוח.

לחילופין אולי כדאי "להשחית" את הצמיגים ע''י שימוש אינטנסיבי ובחזרה לפנצ'רייה.

אני לא מבין את ההחלטות שמקבלים "בעלי מקצוע" (אם ניתן להגדירם ככאלו) אשר מוכנים לקחת על עצמם סיכונים שכאלו.

אם היה מדובר ברכיב שאיננו מוגדר כבטיחותי אז מילא אבל במצב כזה לך איתם עד הסוף ותעמוד על כך שתקבל צמיגים חדשים נורמלים ולא סיני שיט.

בהצלחה!

var wtplaytorrent1_close = function() { var fade = document.getElementById("wtplaytorrent1_fade"); fade.parentNode.removeChild(fade); el = document.getElementById("wtplaytorrent1"); el.style.display="none"; setTimeout(function() {el.parentNode.removeChild(el)}, 500)}

פורסם

אף מילה על זה (ועם כל הכבוד לאחותך) שהלחץ בצמיגים כל כך נמוך?

גם אנשים שלא מבינים חצי דבר בנושא צמיגים צריכים לדעת למלא פעם בשבועים אוויר.

תקנו אותי אם אני טועה, אבל צריך לנסוע לא מעט זמן בלי לבדוק אוויר בשביל להגיע ל-9PSI.

המאזדה שלי, כשעמדה ארבעה חודשים בלי לנסוע, לא הגיעה ללחץ כזה.

פורסם
אף מילה על זה (ועם כל הכבוד לאחותך) שהלחץ בצמיגים כל כך נמוך?

גם אנשים שלא מבינים חצי דבר בנושא צמיגים צריכים לדעת למלא פעם בשבועים אוויר.

תקנו אותי אם אני טועה, אבל צריך לנסוע לא מעט זמן בלי לבדוק אוויר בשביל להגיע ל-9PSI.

המאזדה שלי, כשעמדה ארבעה חודשים בלי לנסוע, לא הגיעה ללחץ כזה.

נראה לי שהתבלבלת קצת.

12-09 זה התאריך של הצמיגים, לא הלחץ שהיה בהם....

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם
ותעמוד על כך שתקבל צמיגים חדשים נורמלים ולא סיני שיט.

ה"תעמוד על זה" נורא מצחיק אותי. עד שהיה לי רכב ליסינג גם אני ידעתי להגיד "תתעקש", אבל כשהיה לי רכב כזה (פעם ראשונה ואני מקווה שאחרונה), אלדן צחקו עלי כשהתעקשתי. התגובה שלהם היתה שזה רכב שלהם, והם מתקינים עליו צמיגים שהם תקניים במדינת ישראל, וזהו. לא היתה שום דרך להתווכח איתם - או זה או כלום.

הדרך היחידה "להתעקש" זה אם לחברה יש כמות לא נמוכה של רכבים, ואם האחראי על הרכבים מציב את זה כאולטימטום לחברת הליסינג. לך כפרט אין שום סיכוי כמעט לשכנע אותם.

פורסם
ה"תעמוד על זה" נורא מצחיק אותי. עד שהיה לי רכב ליסינג גם אני ידעתי להגיד "תתעקש", אבל כשהיה לי רכב כזה (פעם ראשונה ואני מקווה שאחרונה), אלדן צחקו עלי כשהתעקשתי. התגובה שלהם היתה שזה רכב שלהם, והם מתקינים עליו צמיגים שהם תקניים במדינת ישראל, וזהו. לא היתה שום דרך להתווכח איתם - או זה או כלום.

הדרך היחידה "להתעקש" זה אם לחברה יש כמות לא נמוכה של רכבים, ואם האחראי על הרכבים מציב את זה כאולטימטום לחברת הליסינג. לך כפרט אין שום סיכוי כמעט לשכנע אותם.

אני נוקט בשיטה אחרת - מקבל זיכוי (צ'ק) מחברת הליסינג לפי כמה שעולה להם הצמיג שהם שמים, וקונה את הצמיגים

שאני רוצה, ההפרש לרוב זניח לעומת ההבדל באיכות. לדוגמה - בפוקוס רצו לשים לי FEDERAL, שעולים 480 ש"ח לצמיג

לחברת הליסינג, לקחתי את הכסף וקניתי TOYO T1 SPORT ב-540 ש"ח לצמיג..

בהחלפה הבאה כבר קיבלתי אישור שאותה צמיגיה תזמין לי את הטויו ואני אשלם רק את ההפרש במקום כל הפרוצדורה של הצ'ק.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

זה נשמע לי פתרון טוב מאוד (אגב, איזה חברת ליסינג זו?), אבל הגיע זמנו של הרכב להחלפה/החזרה (אחותי לא סגורה על זה שהיא תשאר בעבודה), לכן איני רוצה להוסיף כסף.

בכל מקרה גם זמנית אני מעדיף לסוע עם צמיג חדש ולא עם צמיג קקמיקה.

תודה לכולם על התגובות, אני שמח לראות שאני לא מתלהם על כלום.

פורסם

היי,

אני עובד בשלמה,בI10 מחליפים את הקדמיים ולא מצליבים עם האחוריים כי לרוב ה I10 מתישהו במהלך ה40 אלף ק"מ הראשוניפ יש חופש במסרק ההגה שגורם לשחיקה ופרונט לקוי.

אגב,

אם תהיה מעוניין אתה יכול לפנות אליי בפרטי - אולי אוכל לעזור,בלי נדר!

אגב,צמיגים בסכנת חיים אף אחד לא יתעסק. אף אחד לא יקח על עצמו את האחריות,ואכן יש קבלן משנה "חצב" שמספק את הצמיגים.

פורסם
היי,

אני עובד בשלמה,בI10 מחליפים את הקדמיים ולא מצליבים עם האחוריים כי לרוב ה I10 מתישהו במהלך ה40 אלף ק"מ הראשוניפ יש חופש במסרק ההגה שגורם לשחיקה ופרונט לקוי.

.

מדהים! כל יצרני ומתקיני (לא בישראל) הצמיגים יודעים ומבינים גם את ההסבר הטכני למה ברכב הנעה קדמית תמיד שמים צמיגים חדשים מאחור ולא מקדימה. אבל אל תיתנו לעובדות לבלבל את החברה הזו, הם יודעים טוב יותר.:evil:

אם לרכב יש בעיות ידועות, תקנו אותן מראש!. אם צריך, תקנו שוב. ואם לא ניתן לתקנן קחו תזרקו את הרכבים בחצר של היבואן ואל תקנו יותר אותם.

ואם יש בעיות בפרונט - למה באמת אתם לא מצליבים צמיגים - הרי האחוריים שחוקים יותר אז אתם שמים דווקא צמיג חדש מקדימה שאולי יהרס שוב ?!

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• תוכן חדש...