Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

ברשותי סובארו ג'אסטי שנת 91 ידנית עם מנוע של 1.0..

בתוך הרכב ישנה רדיו דיסק דיי ישן של Pioneer מהדגמים היותר ישנים, עם הספק של 35W*4.

בעיקרון אין בדלתות הקידמיות והאחריות מקום לרמקולים וכשקניתי את הרכב, קיבלתי את המערכת עם רמקולים אחורים על המגש מאחורנית ומקדימה יש איזה קומבינה ששמו רמקול אחד ליד צמוד לתא כפפות בצד שמאל, ובצד ימין ליד ההגה, (אני מניח שחורים האלה לא תוכננו לרמקולים כי הם נראים דיי מקומבנים ומסודרים כמו שהם צריכים להיות), פלוס שני טויטרים...

{אם יהיה צרוך אני יצלם את הרכב ויעלה את התמונות לאתר}

רציתי לשאול, אם ברצוני ל"שפר" את המערכת באוטו בצורה כזו להוסיף מגבר של:

אפשרות 1: BOSS BA-2900 במחיר של בערך 600 שקל אפשר לחפש ביותר זול:

כתובת לאתר:

http://need4sound.co.il/Product.asp?Pid=BA-2900&Cat2Cat1ID=3182&Cat2ID=0

אפשרות 2: ללכת על ה CALIFORNIA BOOM 1000W שהמחיר ההתחלתי שלו ה 99 וגם פה אפשר לחפש עוד קצת..

כתובת לאתר:

http://shopping.walla.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?auction_id=1303134

אפשרות 3: למרות שנראת לי לא כל כך אפקטיבית כי החברה לא כל כך מוכרת אבל בכל זאת..

מגבר של חברה בשם Toxic עם הספק של 1000W גם כן..

כתובת לאתר:

http://shopping.walla.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?auction_id=1326629

חשבתי גם על prosound אבל שמעתי עליהם דברים רעים, אז לא התקרבתי עליהם..

בעיקרון חשבתי על מגברים דיי "זולים" בגלל שאני מפחד שיפרצו את הרכב בגלל המגבר\רמקולים, וחוץ מזה אני לא רוצה להשקיע יותר מדי על המערכת ברכב, בגלל שזה רכב לא כל כך חדיש ובעל אזעקות וכ"ו..

אני לא רוצה להשקיע על סאב, לא כי אני לא אוהב באסים אלא בגלל שהג'אסטי היא קטנה מאוד, וגם כי זה לא בתקציב שלי.

בנוסף חשבתי להחליף גם את הרמקולים באוטו לרמקולים של Pioneer לא משהו יותר מדי רציני, חשבתי לקחת 4 רמקולים של 6 על 9 או משהו בסיגנון הזה שיפצו על העובדה שאין סאב, השאלה שלי היא מה כדאי לקחת לסוגי המגברים האלה כלומר רמקולים של בערך 250W כל אחד פלוס, אבל לא משהו מטורף, לפי המידות שאני ימדוד ויפרסם!

כמו כן כרגע אני לא רוצה להחליף את הרדיו דיסק כי זה כבר תהיה השקעה קצת יותר רציני ואני לא יכול להרשות לעצמי משהו כזה כרגע..

בעיקרון רציתי לדעת על מה אתם ממליצים, אם המגברים ליעל, שווים את הכסף\השקעה לרכב שכזה, כלומר אני לא רוצה איזה מערכת מפוצצת אלא משהו נחמד ב 1000-1500 בערך לארבע רמקולים פלוס אחד המגברים שלמעלה..

אני ישמח מאוד לתגובות, להצעות, וכ"ו..

תודה לכל מי שעונה!

פורסם

המלצה שלי, תרד מהרעיון של החברות הללו, הן לא אמינות.

התקציב אומנם נמוך, אך בתקציב של 1500 שח, אני מאמין שאפשר לזרוק איזה 400 שח לרמקולים נחמדים מקדימה. ועוד איזה 300 שח לאיזה רמקולים שישבו מאחורה. ובשאר לחפש את המגבר מהחברה הכי אמינה שתמצא, ואם לא תמצא אחת כזו, היתי ממליץ לך ללכת על יד שניה.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אין אין מגבר נחמד חדש שנותן בערך 1000W, אני פשוט מפחד לקנות יד 2, כי לך תדע מה עבר על המגבר?

חוץ מזה הג'אסטי הוא לא כזה אוטו מוגן, ואני מפחד אש מפריצות\גניבות..

על איזה חברות אתה ממליץ? משהו שהוא לא כל כך יקר, שאני יכול לשים באוטו (לא בבג'ז, כמובן אם אפשר שלא בבג'ז), משהו שיתן לי הספק של בערך 1000W לא חייב שיהיה 250W לכל ערוץ אפשר פחות..

כמו כן רציתי לשאול אם לא יהיה בעיה טכני לחבר את המגבר כלומר למנוע\מצבר, וכ"ו..?

ואם כן מה אפשר לעשות עם זה?

ברגע שאחי יחזור עם האוטו אני גם יכול לבדוק איזה רדיו דיסק יש בכלל באוטו ואם אפשר לחבר אליו בכלל מגבר..

תודה על התגובה המהירה mikmik ! (:

פורסם

אף אחד מהמגברים שהוא לא באמת 1000 וואט, זה מספר יפה ועגול אז משתמשים בו.

ואתה לא צריך לפחד מלקנות מגבר יד שניה, אתה צריך לפחד מלרכוש מוצרים מבית לא אמין.

משהו בסיגנון מאגנט ובלאופנקט, יתן תמורה טובה, אבל המגברים האלו נוטים לכיוון האלפייה.

בגלל זה המלצתי לך לחשוב על יד שניה,

ואם המגבר שתרכוש יתן לך 50 וואט לערוץ, זה יהיה טוב.

החיבור למצבר מתבצע על ידי קיט, אם אין לך ידע בנושא תצטרך לשמור גם כסף להתקנה..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אז מה הכוונה כשהם רושמים 1000W הכוונה היא ל 1000W p.m.p.o או שהכוונה היא ל 1000W r.m.s?

למה 50W לערוץ? זה לא קצת נמוך? אני חושב שאני לא מבין, איכפת לך להסביר לי בבקשה?..

אני יברר בקשר למגבר יד שנייה, מכיר מקומות\אתרים\אנשים שיש להם יד שנייה משהו טוב?

שמעתי על החיבור למצבר, אין לי כל כך ידע בנושא, הבנתי שגם החיבור עולים בכיוון של 100-150 שקל בערך?.

פורסם

בסובוארו ג'אסטי יש מקום בדש בורד לרמקול 6*4.

זהו רמקול דיי נדיר אבל יש רמקולים איכותיים גם בגודל זה.

או שפשוט תעשה חור בדלתות ותתקין רמקול 6.5".

פורסם

הם כותבים 1000, בגלל שזה נוח , וזה מושך את העיניים של האנשים חסרי הידע.

הפועל הם בסביבות ה50 וואט לערוץ, זה אומנם לא כוח מאסיבי, אבל זה גם לא כל כך רע והרבה אנשים מסתפקים בזה.

(הפאנלים הממוצעים זה בערך 20-25 וואט לערוץ.)

כשאני אומר וואט, אם תשים לב הנני מדבר על RMS בלבד. לכל סוג אחר אין משמעות ..

ופה בפורום יש גם פורום של מכירת ציוד לאודיו. תסתכל גם שמה...

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אוקיי, אז למה הם מפרסמים "מגבר 1000W" במקום מגבר של 50W?

אם זה ככה, אז מגבר של רדיו דיסק שרשום בו 50*4 זה באמת 50W לכל ארבעת הרמקולים או שגם זה לא כמו שזה נראה..

אתם בטוחים שה 1000W זה בשיטת מדידה של P.M.P.O לפי מה שהבנתי זוהי שיטה שכל 1W בשיטה של RMS שווה ל 13W של p.m.p.o?

אז אם אני נניח יקנה מגבר רוקפורד 4 ערוצים Punch 501X רשום בפרטים שלו:

הספק מקסימלי של 1500W , הספק נקי של 4X65W ב 4 אום או 4X125W ב 2 אום, או 2X250W ב 4 אום ברידג.

מה זה ההספק המקסימלי?

ומה זה ההספק הנקי? בקשר לאום אני מסדר..

מה בסה"כ המגבר נותן את ה 1500W או את ההספק הנקי?

כל המספרים הגדולים הם בסה"כ "תכסיס" שיווקי?

גם ברמקולים הם משתמשים בקטע של הספק מקסימלי והספק נקי?

רציתי גם לשאול, איך זה שאם ההספקים הם כאלה: 20-30 וואט פלוס יש כל כך הרבה אנשים שנוסעים עם מכוניות רועשות, כאילו אני נכנסתי קצת לתחום ההגברה של מסיבת, ושם המגברים הם של 350 כל ערוץ למסיבות במקומות קטנים, אז איך ברכב מגיעים האנשים לזה חוזק של מוסיקה? בלי להשקיע הרבה מאוד כסף למגברים עצבניים? מבלי להעמיס על המנוע\מצבר\ וכ"ו??

בכל מקרה רציתי לשאול במה באמת כדאי להשקיע לרכב שעולה 8000 שקל, מערכת שתעלה בסביבות השליש-רבע מהמחיר של הרכב?

פורסם

אכן גם ברדיודיסקים, זה הספק מקסימלי ללא חשיבות, ההספקים של הרדיודיסקים זה משהו כמו 20 אר אמ אס ליציאה, וזה הטווח +-,

ואותו דבר לגבי כל נתון שהוא WATT MAX, אין דבר כזה, זה תעלול שיווקי ושמנצלים אותו בשביל לנפח מספרים.

הדבר הקובע, הוא ה WATT RMS, וגם נתקלנו בחברות שגם פה מצאו דרך לתעתע, אבל לרוב זה לא בצורה קיצונית אז אנו סולחים להן וצריכות לחיות על פי הכללים שלהם.

אחי זה רק נשמע לך חזק מה שאתה שומע, לווא דווקא כל מערכת שעוברת היא באמת חזקה

יש המון אנשים שסתם מגבירים עד הסוף ושומעים עיוותים מטורפים ללא מוזיקה, אצלי לדוגמא יש שלושה מגברים

ואני לא חושב ששומעים "חזק" במיוחד.

בוא נגיד ככה, אצלי אני מסוגל לשמוע באופן רציף בווליום גבוה. האוזן שלי לא תתפוצץ.

אך אם אני אהייה באחת המכוניות האלו , שהן "רועשות" אי אפשר לשבת בפנים, הסאונד פשוט צורם באוזניים ברמות כאלו שאי אפשר לשבת שמה.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

הבנתי אותך..

אז הקטע של הMAX WATT הוא גם הולך ברמקולים שקונים? איך אני יכול לדעת מהו הWatt RMS של כל מוצר שבדר"כ אתה מקבל את הMAX WATT?

אם ככה; כמה נותנת המערכת שלי עם 35W? זה לא 35W RMS אלא זה הMAX WATT?

ואיך זה הולך בסאב וופר?

איך אני יכול לדעת באמת כמה Watt RMS אני קונה?

איך זה שזה לא הולך אותו הדבר במגברים גדולים של הגברה (יענו של מסיבות, ו DJ's)?

יש אפשרות להגיע לרמה גבוה של watt rms?

יש לך אולי אתר על הנושא הזה שמסביר מה הולך עם הוואטים?.

וואלה תאמת בחיים לא חשבתי שבאוטו יש כל כך מעט וואטים RMS הייתי בטוח שזה הרבה יותר רציני...

פורסם

אחי, ההבדל בין המגברים של הרכב , לבין המגברים של ה DJ, מתבטא באלפי שקלים :)

המגברים של הDJ הרציניים, עומדים עם צריכות חשמל מטורפות !

ברכב אין זה המצב, יש לנו אלטרנטור מסכן שבמקרה הטוב ובמצב מקסימלי יתן לנו 100 אמפר ב14 וולט ואז נגיד לו תודה!

ולכן המגברים מספקים את התמורה בהתאם לזה,

גם ברמקולים זה המצב, והדרך היחידה שלך לדעת מה הכוח ה"אמיתי" שאפשר לתת להם לפי היצרן.

זה רק בתנאי שהיצרן הוא אמין, ומפרסם את הנתונים הללו

דרך אגב, גם נתון ה NOMINAL, נחשב ל RMS, בר-ו-ב המקרים, (יצא לי לראות מקרה שלא.)

בכל אופן, תמיד תוכל לחפש פה ביקורות על מוצרים, ולדעת פחות או יותר מה הם שווים ביחס להצהרות שלהם, או מה ההצהרות של היצרן, או לחפש ב GOOGLE.COM על הנתונים שלהם...

ומצטער אני לא מצליח לחשוב על מקום שמסביר על ה WATT, בצורה מפורטת במיוחד..

(לפחות לא יותר ממה שאני הסברתי כרגע)

וכפי שהסברתי על החשמל של הרכב, אנחנו מוגבלים, לכן אי אפשר להגיע לעוצמות מטורפות עם מערכות חשמל סטנדרטיות.

לפי דעתי המקסימום שאפשר להשיג משילוב של מגברים נצילים, לבין לא נצילים. זה באיזור ה1000-1500 וואט

עם מערכת חשמל סטנדרטית ובריאה.

(הוואט הזה, הוא סך הכל כמובן !, ולא לאלמנט יחיד, לכולם.)

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם
אוקיי, אז למה הם מפרסמים "מגבר 1000W" במקום מגבר של 50W?

אם זה ככה, אז מגבר של רדיו דיסק שרשום בו 50*4 זה באמת 50W לכל ארבעת הרמקולים או שגם זה לא כמו שזה נראה..

אתם בטוחים שה 1000W זה בשיטת מדידה של P.M.P.O לפי מה שהבנתי זוהי שיטה שכל 1W בשיטה של RMS שווה ל 13W של p.m.p.o?

אז אם אני נניח יקנה מגבר רוקפורד 4 ערוצים Punch 501X רשום בפרטים שלו:

הספק מקסימלי של 1500W , הספק נקי של 4X65W ב 4 אום או 4X125W ב 2 אום, או 2X250W ב 4 אום ברידג.

מה זה ההספק המקסימלי?

ומה זה ההספק הנקי? בקשר לאום אני מסדר..

מה בסה"כ המגבר נותן את ה 1500W או את ההספק הנקי?

כל המספרים הגדולים הם בסה"כ "תכסיס" שיווקי?

?

זה מזכיר לי אותי...בהתחלה. :-)

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

פורסם

רק אותך תמיר ?! מה איתי ?

מהזאת אומרת מה איתי, בעצם כולנו ...

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם
רק אותך תמיר ?! מה איתי ?

מהזאת אומרת מה איתי, בעצם כולנו ...

אני מקווה שהשאלות שלי באמת בסדר, ולא מתחת לכל לרמה מסויימת (במילים אחרות לא חכמות.. (: ) כי אחרת אני סתם יתבאס, יותר ממה שאני מבואס, על הקטע הזה, תמיד חשבתי שזה הולך ברמות הרבה יותר גבוהות.. נו טוב תמיד טוב לדעת דברים חדשים! אבל בכל זאת אני שמח לדעת עכשיו מה הולך עם הדברים האלה, ולא סתם לחשוב דברים לא נכון..!

נניח שאני הולך על איזה מגבר יד שנייה, איפה אני יכול למצוא מגבר לא הכי יקר ולא הכי איכותי אלא משהו נחמד שאני יוכל לשים באוטו בלי לחשוש..

לפי מה שאני חושב עכשיו, אני צריך לחכות שאחי יחזור עם האוטו ולבדוק את ההספק של הרמקולים..

אם אני לא טועה במגש של הבג'ז יש 2 רמקולים 6*9 של kenwood, בהספק של 140W.. או שלא 140W.. (: אני צריך לבדוק אם את זה באתר של kenwood.. ולבדוק מה הרמקולים שיש לי בדאש בורד, לפי מה שאמר Nakamichi ה 4*6, ונראה אם צריך להחליף בשביל מגבר או שאין טעם לשים מגבר, בעיקרון ברגע שאתה מגביר מעל ל 20-25 הבאסים מתחילים להרעיד את המסך של הרדיו דיסק.. צריך לחשוב על זה..

פורסם

הפורום נועד ללמד, וללמוד, יש דברים שאני יכול לעזור בהם לאחרים, ויש דברים שאני נעזר באחרים..

זאת המטרה של הפורום.

ללמד וללמוד, וזה מתבצע על ידי תרימה הדדית של החברים בו. (הרבה שעות פנויות, כפי שאתם רואים , דוגמא אישית :) )

רק אל תשכח, שהסאונד צריך לספק אותך, אז אתה יכול לקבל מאיתנו רק עיצות, אבל השאלה התחתונה היא האם זה נחוץ לך, או שאתה יכול להסתפק בפחות.. לכל אחד רמה אישית משלו וייחודית לו.

אז אם כמו שאמרת הבאס והרמקול עצמו מספיק חזק ומספק אותך, הייתי נישאר איתו ומשקיע לדוגמא בהגברה שלו, ככה הוא יישמע יותר נקי, ויותר "בריא" , (מגבר הוא לא רק בשביל עוצמה חזקה יותר, רמקול שיש לו הגברה בריאה, ישמע טוב יותר.)

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...