Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי פיאט בראבה מודל 1600 אוטומטית שנת 1997. הרכב אצלנו במשפחה מאז שהוא נקנה. ברכב הושקע רבות מתחילת השנה והוא באמת שמור בצורה יפה.

לאחרונה הלך הגיר ברכב. מכר הציע לי להחיף את הגיר אצל ערבי בירושלים במחיר הרבה יותר מוזל - מה שלאחר מעשה אני מאוד מצטער ומתחרט משום שהוא עשה עבודה גרועה והגיר בקושי מתפקד. אין מה לדבר על הכסף...

החלטתי שאני לא רוצה להשקיע יותר ברכב ולתקן שוב במקום אחר כי כבר שרפתי 2500 ש"ח. מהתעניינות קצרה הבנתי שנותנים רק 7% על רכבים המוצעים לפירוק ומכמה טלפונים שעשיתי מסתבר שמוכנים לתת כ-400 עד 500 ש"ח על הרכב. ברור שזהו סכום מגוחך לחלוטין ביחס למה שהושקע ברכב. הגעתי למין מבוי סתום ואני לא יודע אם פשוט למכור אותו וזהו או שיש אלטרנטיבה אחרת שתפיק מעט יותר.

למישהו יש רעיונות או דרכי פעולה אחרות?

פורסם

כעקרון הרכב שווה אלפים בודדים וגם זאת קשה לקבל כשהוא תקין. אבל, לי ידוע שמדובר ברכב משפחתי טוב. לכן אני מציע לטלפן למוסכים ולשאול שתי שאלות : כמה עשוי לעלות תיקון? לחלופין כמה אוכל לקבל עבור הרכב?

אני מבין שזרקת כסף לשווא, זה חבל אך זה לא צריך להשפיע על המשך החלטתך.

ברר כאן או במקומות נוספים על מוסכים ראויים באזור מגוריך.

הייתי מרים טלפון למוסך ליליאן ברחובות [מורשה פיאט] ומשוחח עם גיא. הוא ענייני ובד"כ אינו נוטה לדיונים ארוכים אך הוא איש רציני.

מקום נוסף הוא מוסך הברושים בראשון שאינו ממוקד רק פיאט.

עוד אפשרויות באזור: מוסך איציק ברחובות, מוסך התילתן בפ"ת, מוסך כפיר ומוסך מאיה בראשון לציון. את השניים האחרונים אני מכיר הרבה פחות.

הגיר דומה מאוד לגיר של דיהטסו אפלאוז, אך איני יודע אם פתרון יצמח מכיוון זה, אולי.

בנוסף בראשון שתי חברות גדולות המפרקות לחלפים: המאגר ויאזדי. ברר כמה ישלמו לך.

מן הסתם יש אפשרויות באזורים אחרים בארץ. אם הרכב מטופל ושמור- לא הייתי ממהר לזרוק.

פורסם

מדובר ברכב לא יוצלח,מניסיון עם בראבו 2000 שדיי דומה לשלך,סובל מהמון המון בעיות.

אבל,אם הרכב באמת במצב מושלם מבחינה מכנית פרט לגיר,הייתי שוקל תיקון חוזר של הגיר במקום טוב.

אם לרכב יש עוד כמה בעיות קטנות אפילו הייתי מוותר עליו,זה יכול להיות עכשיו הגיר ומחר ראש מנוע.

Miata ND2

פורסם

הבראבה דגם נהדר ופרקטי בניגוד למה שאמרו פה . רכב מצויין וחבל להיפטר ממנו.

זה רכב שיכול לשמש את המשפחה עוד שנים רבות.

מה זה הלך הגיר? מי קבע שהוא הלך? אני מכיר חבר שהייתה לו בראבה לפני כמה שנים וגם הוא חשב שהלך לו הגיר. נכנס למוסך בדקו וגילו שלא הלך שום דבר ובסך הכל היה חלק קטן שהיה צריך כיוון .

קודם כל המומחה הגדול לדעתי לטיפול ותיקון גיר אוטמואטי של פיאט זה י.ס גירים אוטומאטים ברחוב האלוף דוד מרכוס 27 , אזור תעשיה סגולה , פ"ת , טלפון שלהם: 03-9303488 ויש להם גם אתר http://www.girim.co.il/ . לדעתי הם חברים פה בפורום. אני לא איש מקצוע אבל אני חושב שתיקון של גיר כזה (תלוי מה התקלה בגיר , אולי תרחיב מעט) אצלם זה בסדר גודל של 2000-4000 ש"ח. שוב כמו שציינתי תלוי מה הבעיה\תקלה בגיר.

עוד מקום שהייתי ממליץ לך עליו מאד להכנס זה מוסך "פיאטון " (בדיוק עכשיו באתר מועדון פיאט מישהו עם פונטו סיפר שהוא נכשל בטסט בטענה שיש לו נזילה כלשהי, הוא ניגש למוסך פיאטון והם בדקו וגילו אין כל נזילה וכל בעיה בכלל באוטו ודיברו עם מכון הטסטים והרכב עבר טסט מיד כמובן)

מוסך "פיאטון" נמצא בתל אביב , ברחוב ישראל בק 30 , טלפון : 03-6882359 כמו כן ממליץ לך לדבר עם מנהל המוסך שלמה בטלפון הנייד ולהתייעץ איתו : 050-8345200

.

אם יש לך עוד שאלות ובעיות בקשר לפיאט דבר איתי ואשמח לסייע לך בשמחה רבה .

כמו כן כנס לאתר מועדון פיאט ותיעזר בחברים שם או בפורום : "בראבה טכני "

www.fiatclub.co.il

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם
מדובר ברכב לא יוצלח,מניסיון עם בראבו 2000 שדיי דומה לשלך,סובל מהמון המון בעיות.

אבל,אם הרכב באמת במצב מושלם מבחינה מכנית פרט לגיר,הייתי שוקל תיקון חוזר של הגיר במקום טוב.

אם לרכב יש עוד כמה בעיות קטנות אפילו הייתי מוותר עליו,זה יכול להיות עכשיו הגיר ומחר ראש מנוע.

ולפי מה קבעת זאת?

אני אומר לך בוודאות שבראבה זה רכב נהדר ומוצלח ביותר. זה שיש בעלי בראבה שניסו לחסוך כסף וטיפלו במקומות ומוסכים שלא יודעים לטפל בבראבה ומשם התחילו בעיות ועוד בעיות זה כבר סיפור אחר.

כל רכב יכול להיות נהדר ומצויין, הכל שאלה של איפה מטפלים ברכב והאם הוא מטופל במקום בו מכירים את הדגם.

בין אם זה פיאט, סוזוקי , סובארו, וכיו"ב.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם
ולפי מה קבעת זאת?

אני אומר לך בוודאות שבראבה זה רכב נהדר ומוצלח ביותר. זה שיש בעלי בראבה שניסו לחסוך כסף וטיפלו במקומות ומוסכים שלא יודעים לטפל בבראבה ומשם התחילו בעיות ועוד בעיות זה כבר סיפור אחר.

כל רכב יכול להיות נהדר ומצויין, הכל שאלה של איפה מטפלים ברכב והאם הוא מטופל במקום בו מכירים את הדגם.

בין אם זה פיאט, סוזוקי , סובארו, וכיו"ב.

אם אתה מכיר את רכבי פיאט אתה יכול להבין שבראבה ובראבו חולקות מכלולים משותפים...

הרכב הנ"ל היה שייך לחבר,הרכב טופל כל חייו במוסך מורשה פיאט (משמע בחברה) ככה שחלקים לא נחסכו.

לפני זה הייתה לו אונו שלא עשתה בעיה אחת,כשהגיעה הבראבו זה היה בור ללא תחתית,זה התחיל בבעיות התחממות שסודרו אחרי זה מזרקים שסודרו הכל במורשה.

לאחר מכן הרכב חזר להתחמם בלי חוסר בנוזל קירור,שוב תוקן שם איזה עניין, לאחר מכן בלאי "רגיל" של סדק במיכל עיבוי כנראה בגלל השמש או משהו שגרם לבריחת נוזל קירור,ציריות ובולמים.

אני מודע לבלאי הרגיל אבל היה פה באמת מצב יותר גרוע.

את הגיר שדפק ועבד לא טוב אני לא מחשיב וגם לא את צריכת הדלק הנוראית,מדובר בדגם האוטומט 1.6

בנוסף לאותו חבר היה קרוב משפחה עם בראבו שגם היא התחממה והלך לה ראש מנוע,ואותו בחור היה מכונאי בפיאט.

אי אפשר להכליל ולהגיד שכל הבראבו/בראבה לא אמינים,אבל לפי הביקורות ולפי המקרה שקרה לחבר אפשר להבין שהם לא שיא האמינות,יש לך חיבה מובנת לרכבי פיאט ואולי בגלל זה אתה יוצא להגנת הרכב הנ"ל

Miata ND2

פורסם

שלום למגיבים.

לקחתי בשבוע שעבר את הרכב למכון גירים בירושלים. הוא בדק את הרכב והוא אומר שקודם כל יש בעיה בתקשורת עם הגיר וצריך לתקן את זה - מה שיעלה בין 700 ל-1200 ש"ח. נכון לכרגע הוא אומר שאין הילוך שני ורביעי והרכב ישר "קופץ" לשלישי.

משמעות הדבר - גם אם אני מתקן את הצמה החשמלית הזו יכול להיות שיש נזק מכני בגיר ואז בעצם לא עשינו כלום...

השאלה אם עדיף כבר לזרוק את כל הגיר הזה או לנסות ולראות אם יתמזל מזלי וזו רק בעיה בחשמל...כאן השאלה בעצם אם כדאי להתחיל לתקן/להחליף שוב את הגיר או לגמור עניין ולקנות רכב חדש וזהו...

ייאמר לזכות הרכב שמצבו המכני בסדר גמור!

פורסם
שלום למגיבים.

לקחתי בשבוע שעבר את הרכב למכון גירים בירושלים. הוא בדק את הרכב והוא אומר שקודם כל יש בעיה בתקשורת עם הגיר וצריך לתקן את זה - מה שיעלה בין 700 ל-1200 ש"ח. נכון לכרגע הוא אומר שאין הילוך שני ורביעי והרכב ישר "קופץ" לשלישי.

משמעות הדבר - גם אם אני מתקן את הצמה החשמלית הזו יכול להיות שיש נזק מכני בגיר ואז בעצם לא עשינו כלום...

השאלה אם עדיף כבר לזרוק את כל הגיר הזה או לנסות ולראות אם יתמזל מזלי וזו רק בעיה בחשמל...כאן השאלה בעצם אם כדאי להתחיל לתקן/להחליף שוב את הגיר או לגמור עניין ולקנות רכב חדש וזהו...

ייאמר לזכות הרכב שמצבו המכני בסדר גמור!

ערב טוב ידידי.

שים לב להודעות הבאות :

http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=122217#post122217

http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=14339

ממליץ להתייעץ עם החברים במועדון פיאט שיוכלו לעזור לך יותר. www.fiatclub.co.il

שנית אני ממליץ לעשות שיפוץ גיר כללי.

נסה לקבל חוות דעת שניה במכון הגירים עליו המלצתי. דבר איתם בטלפון ותתיעץ.

אני פה אם תצטרך עזרה נוספת.

צביקה

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

הסבה לידני לא עולה על הפרק?

אתה תקבל גיר הרבה יותר אמין, צריכת דלק יותר טובה ורכב עם פחות איבודי כוח במכלולי העברת הכוח.

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם
הסבה לידני לא עולה על הפרק?

אתה תקבל גיר הרבה יותר אמין, צריכת דלק יותר טובה ורכב עם פחות איבודי כוח במכלולי העברת הכוח.

לא מומלץ ברכב הזה לעשות הסבת גיר . זה רק יגרור בעיות נוספות .

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

סתם לידע הכללי - מאיזו בחינה?

תושבות לא מתאימות? יש צורך לרתך / לחתוך? מערכת חשמל שונה?

כי אם פיאט עשו כזאת ידנית היא בוודאות דומה במבנה שלה לאוטומטית...

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

חפש באתר ״גלגלים״ בזירת המסחר בחלפים, גיר כזה מפירוק, אולי יצא לך יותר זול.

דרך אגב היתה לי כזאת בדיוק מאותה השנה. הביצועים היו מצויינים. אם אני לא טועה הגיר הוא יפני.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אם אני זוכר טוב מדובר בגיר אוטומטי של אייסין שזהה לזה של סוזוקי בלנו. ז"א שיש סיכוי שאם הגיר עדיין דפוק, תוכל להביא אחד מפירוק ולקוות לטוב.

בכל מקרה בסה"כ מדובר בכסף, לפעמים אפשר לבלוע את הגלולה המרה וללכת להזמין רכב חדש.

פורסם

גיר אחר, לא לתקן את קיים, לנחליף באחר רצוי מיבוא, תבדוק באוטו ציקו ירושליים הוא מתעסק ביבוא ארופאי, אולי יהיה לך מזל ותמצא גיר טוב

בכול מקרה היתי מתקן, כמה זה כבר עולה, פחות מחודש ירידת ערך ביפנית חדישה

מחזק את ההמלצה על מוסך הברושים אבי ואלי אנשים ישרים-מאודדד.

לעניין מכירה ליזדי/למאגר, הם לא יסתכלו על הרכב, ישן מדיי הם רוכשים תאונות מהביטוחים....

תהנה מהרכב

• תוכן חדש...