Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

רציתי להתייעץ לגבי רכישת רכב חדש זול וחסכוני במיוחד.

הדרישות :

1. נסיעה מרחובות לתל השומר כ-4 פעמים בשבוע כך ש-95% מנסיעות עם הרכב יהיו בינעירוניות.

2. מקום מספק במושב אחרוי על מנת לאכלס בוסטר עם ילדה וכיסא תינוק עם תינוק.

3. בגאז' סביר שניתן יהיה לשם בו עגלת תינוק במצב מקופל (baby jogger למי שמכיר) וכמה שקיות עם קניות פעם ב ...

4. הכי חסכוני בדלק שרק ניתן וגם זול בתחזוקה (אני שונא צרפתיות במיוחד ...)

אשמח לקבל מספר אפשרויות עם גיר אוטומטי / רציף / רובוטי

וכמו כן לקבל מספר אפשרויות עם גיר ידני - כן כן, אשתי מוכנה להתפשר על הגיר עם אכן המחיר משתלם משמעותית ...

ממחקר קצר שביצעתי יש בשוק :

מיצובישי ספייס סטאר

ניסאן מיקרה

סקודה סיטיגו

סיאט מי

קיה פיקנטו

שברולט ספארק

סוזוקי אלטו

כמובן שבטיחות זה משהו שהוא MUST מבחינתי !

בבקשה עזרתכם בנושא כי אני טובע בים של כל המכוניות האלה ולא באמת מכיר ולו אחת מהן (אני עם הונדה סיויק 5D 2013 בעצמי ומעולם לא החזקתי רכב קטן ...)

תודה לכל העוזרים!!!

פורסם

בתחום האוטומטי,לדעתי יש אופציה מעניינת והיא המיצובישי ספייס סטאר,כי חדשה בעולם,אין לה עוד מבחני ריסוק,אבל היא אמורה להיות חסכונית,ומחירה כ 80K.

לסקודה/סיאט מיי יש תא מטען גדול יותר,אבל הוא הולך יותר לעומק,ככה שפחות נוח להעמיס דברים,איני יודע איך זה יהיה עם העגלה,אבל הרכבים הללו בטוחים,יש להם גם מערכת שבמידה והרכב מזהה התנגשות עד 25 או 30 קמש הרכב בולם לבד.

לדעתי אולי כדאי להתאמץ עוד קצת לכיוון ה75K ואז יש לכם רכבים מקטגורית הסופר מיני,עם תא מטען גדול יותר ובטיחות טובה יותר למשל הקאיה ריו או הפיאסטה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

האמת תא מטען לא כזה מעניין העיקר שיהיה ושיהיה ניתן לאכסן עגלה והמחיר של סיטיגו די מנצח - 59,900 כמובן לדגם הידני 1.0

האם הרכב הזה לא בטיחותי או שפשוט לא עמיד כמו וולבו לדוגמא ?

פורסם

הוא כן בטיחותי,הבעיה היא מאחור,המושב קרוב לסוף הרכב,קשה להשוות רכב כזה קטן לוולוו,החדשות כמובן יותר בטוחות אבל אם אתה מדבר על הישנות 940 לא יודע מי יותר בטוחה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

המיקרה יקרה מחוץ לכל פרופורציה לתמורה שהיא נותנת, לפחות בדגמים שהוצגו לי השבוע.

אם אתה מתעניין בסוזוקי עזוב את האלטו - לאחרונה יצא דגם חדש של הספלאש שנמכר ב-86 אש"ח בגרסה אוטומטית. רק בחן היטב את תא המטען, או, כפי שמישהי כתבה כאן לפני שנה - שנתיים "תא כפפות אחורי".

ד"א - גם אני כרגע בחיפוש אחר רכב לסיעות של 60-70 ק"מ ביום (חיפה-יקנעם), בד"כ לנהג בודד או עם נוסע אחד, אבליש דרישה של אשתי לאוטומטי. נראה לי שהקבוצה שצויינה כאן או טיפה מעל תתאים - האם יש למישהו רעיון נוסף? התקציב הוא סביב 70 אש"ח וניתן למתיחה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
האמת תא מטען לא כזה מעניין העיקר שיהיה ושיהיה ניתן לאכסן עגלה והמחיר של סיטיגו די מנצח - 59,900 כמובן לדגם הידני 1.0

האם הרכב הזה לא בטיחותי או שפשוט לא עמיד כמו וולבו לדוגמא ?

לסיטיגו יש ציון בטיחות שהוא יותר מסביר:

http://www.euroncap.com/results/skoda/citigo/2011/473.aspx

אם אשתך נוסעת בעיקר בתוך העיר אז גרסת ה-60 כ"ס יכולה להספיק. אם היא נוסעת גם מחוץ לעיר, אז קח בחשבון שלדגם הזה "נגמר האוויר" מהר מאוד בכבישים בין עירוניים.

המיקרה יקרה מחוץ לכל פרופורציה לתמורה שהיא נותנת, לפחות בדגמים שהוצגו לי השבוע.

למה יקרה? מיקרה נמכרת היום דה-פקטו ב-85 אלף ש"ח. אפשר גם למצוא ב-83 אלף ש"ח, אם אתה מוכן לרכוש רכב יד ראשונה אפס קילומטרים.

אבל עד כמה שאני באופן אישי אוהב את המיקרה, כדאי לחכות עם רכישה של אחת. בקרוב תגיע מתיחת הפנים...

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מיצובישי ספייס סטאר

ניסאן מיקרה

סקודה סיטיגו

סיאט מי

קיה פיקנטו

שברולט ספארק

סוזוקי אלטו

ספארק יורדת מיד היא מגיע רק עם תיבה ידנית. אלטו גם עפה כי היא הכי פחות בטיחותית שיש. מי/סיטיגו אמנם בעלות נפח יותר גדול מהפיקנטו על הנייר, אך בפועל, תא המטען של הפיקנטו יותר שימושי, אך לגבי מקום לעגלה??? אני הייתי הולך לסוכנות ובודק.

ספייס סטאר דווקא נשמעת הכי מוצלחת כאן בהתאם לדרישות. היא יותר מרווחת מהעירוניות ויש לה תא מטען סביר. נתוני צריכת הדלק טובים מאוד, על הנייר לפחות. אין לה עוד מבחני ריסוק, אבל קשה לי להאמין שהיא תוציא פחות מחמישה כוכבים.

עם כל הרכבים ברשימה, אפשר לחיות עם מקום לבוסטר+ מושב בטיחות, כמובן שנוח זה לא, אבל אפשר לחיות עם זה.

פורסם

רשמתי כאן שאפשרי גם ידנית בכדי להוריד מחיר ...

לגבי הסיטיגו - הנסיעות יהיו רק בין עירוניות (כביש 4), והנהג זאת אשתי (בלי קיקים, בלי פתיחות רק להגיע מ-A ל-B)

האם באמת הרכב לא מסוגל לנסוע 100-120 קמ"ש ?

פורסם

למה יקרה? מיקרה נמכרת היום דה-פקטו ב-85 אלף ש"ח. אפשר גם למצוא ב-83 אלף ש"ח, אם אתה מוכן לרכוש רכב יד ראשונה אפס קילומטרים.

אבל עד כמה שאני באופן אישי אוהב את המיקרה, כדאי לחכות עם רכישה של אחת. בקרוב תגיע מתיחת הפנים...

אז לנו הציעו אותה ב-10 אש"ח יותר אם 3000 ק"מ, וכחדשה במחיר שגרד את ה-100 אש"ח.

טוב - זה קרסו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי הסיטיגו - הנסיעות יהיו רק בין עירוניות (כביש 4), והנהג זאת אשתי (בלי קיקים, בלי פתיחות רק להגיע מ-A ל-B)

מסוגל בקלות לנסוע 100-120 קמ"ש.

ההפרש בין ידני לאוטו הוא משמעותי מאוד, זה דלק לשנה שנה וחצי בערך.

פורסם

מיצובישי ספייס סטאר זה לא מיניואן עם מנוע 2000 בסגנון מזדה 5/MPV?

בשביל נסיעות בין עירוניות אני חושב שכדאי להתמקד לפחות ברכבי סופר מיני ולא מיני בסגנון אלטו ושות'.

יוצאת דופן אולי קיה פיקטנטו כי יש לה מנוע יחסית חזק.

אופציות מענינות יכולות להיות סוזוקי סויפט וספלאש.

יחד עם זאת, במידה ומדובר על רכב להסעת ילדים אני חושב שכדאי לחשוב על רכב גדול יותר גם אם הוא יותר יקר. למשל סיטרואן C3 - בגירסת דיזל מאוד חסכוני.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אתה מתבלבל בין מיצובישי ספייס וואגון שהיא כמו קאיה קארנס,הספייס סטאר זאת סופר מיני חדשה.

פורסם

האם דורון גמצ'י באמת לא מסוגל לשחק כדורגל? אני בטוח שאם תיתן לו כדורגל הוא ידע לבעוט, אולי לא טוב כמו ראובן עטר, אבל לתת בעיטה הוא ידע. טוב, מה לעשות, כדורגל זה לא התחום של ג'מצ'י.

אז על אותו משקל, ברור שהסיטיגו 60 כ"ס תגיע ל-100 קמ"ש ואפילו ל-130 קמ"ש. אבל זה לא התחום שלה ויש מכוניות שיתאימו יותר למשימות האלו. בדיוק כמו שלמשחק סטנגה בשכונה הייתי בוחר בעטר, ולא בג'מצ'י.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אתה מתבלבל בין מיצובישי ספייס וואגון שהיא כמו קאיה קארנס,הספייס סטאר זאת סופר מיני חדשה.

אני לא מוצא את הדגם הזה באתר מיצובישי ישראל. אתה בטוח שמייבאים אותו ארצה?

ראיתי בגוגל - זו באמת סופר מנ חדשה ומאוד חמודה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

באתר עדיין עוד אין,רכב מתחיל בשיווק ממש עכשיו.

• תוכן חדש...