Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

התקבלתי ללימודי מדעי המחשב באונ' בן גוריון :beerchug: ועכשיו יש לי מספר שאלות לגבי הלימודים שם:

1. בכמה באמת עדיף לקחת מעונות על פני דירה ? קיבלתי הצעה לאימייל, דירה בעיר העתיקה בסכום דומה למחיר המעונות. השאלה היא האם החדרים במעונות כ"כ גרועים ועוד דבר - האם העיר העתיקה קרובה מספיק לאוניברסיטה ?

2. אני יודע שיש פה הרבה חבר'ה שלומדים/למדו מדמ"ח שם - ואשמח לשמוע עצות/טיפים לגבי הלימודים שם וגם לגבי הקורסים - מאיזה להיזהר, מה לחטוף ראשון, אצל מי אפשר לקבל ציונים יותר טובים וכו'.

3. לפי דעתכם - איזה שימוש יש לי במחשב נייד בשנה הראשונה ? אני מודע לכך שאני אצטרך WORD, וגם איזה משהו להתעדכן איתו בפייסבוק ושות'. אבל האם לדעתכם כבר בשנה ראשונה צריך לקנות מחשב חזק או לעשות את הרכישה בשנה שנייה ולהישאר עם משהו סטנדרטי במשך שנה א' ?

4. עבר די הרבה זמן מאז שפתחתי מחברת למעט הפסיכומטרי שעשיתי לפני שלושה חודשים (אפריל 13). בנוסף, בתיכון עשיתי 4 יח"ל מתמטיקה (קיבלתי 100 - עשיתי גם את 006 במתכונת הישנה אבל בלי 007).

עכשיו הפחד שלי הוא שיהיה חומר שמסתמך על התיכון ואני אשאר מאחור, למרות ששמעתי שאין קשר ישיר בין החומר הנלמד בתיכון לבין זה באונ'. על מה אני יכול לעשות חזרה על מנת להתכונן טוב לפתיחת הלימודים ?

קיים בי חשש כלשהו שההתחלה תהיה לי נורא קשה, אז אני רוצה להכין את עצמי הכי טוב. אשמח לעצות.

5. יש לי פטור מאנגלית (135 בפסיכו'). עכשיו ראיתי שיש אנגלית גם בשנה א' וגם בשנה ב' וזה נקרא אנגלית 1 ואנגלית 2 (אאל"ט) ויש לזה 2 נק' זכות. האם בגלל הציון הפסיכומטרי אני פטור מללכת לקורסים הללו ? הנקודות הללו מחושבות לי בכל מקרה ?

6. שאלה אחרונה וקצת יותר כללית מהשאר. אני בטוח שיש פה אנשים מכל סוגי הקשת. שאלתי היא - האם יש פה מישהו שבא לאונ' בלי "תחת לשבת וללמוד" והצליח לשנות את זה באונ' ?

תודה רבה לכל מי שיעזור!!

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם
שלום

התקבלתי ללימודי מדעי המחשב באונ' בן גוריון :beerchug: ועכשיו יש לי מספר שאלות לגבי הלימודים שם:

1. בכמה באמת עדיף לקחת מעונות על פני דירה ? קיבלתי הצעה לאימייל, דירה בעיר העתיקה בסכום דומה למחיר המעונות. השאלה היא האם החדרים במעונות כ"כ גרועים ועוד דבר - האם העיר העתיקה קרובה מספיק לאוניברסיטה ?

2. אני יודע שיש פה הרבה חבר'ה שלומדים/למדו מדמ"ח שם - ואשמח לשמוע עצות/טיפים לגבי הלימודים שם וגם לגבי הקורסים - מאיזה להיזהר, מה לחטוף ראשון, אצל מי אפשר לקבל ציונים יותר טובים וכו'.

3. לפי דעתכם - איזה שימוש יש לי במחשב נייד בשנה הראשונה ? אני מודע לכך שאני אצטרך WORD, וגם איזה משהו להתעדכן איתו בפייסבוק ושות'. אבל האם לדעתכם כבר בשנה ראשונה צריך לקנות מחשב חזק או לעשות את הרכישה בשנה שנייה ולהישאר עם משהו סטנדרטי במשך שנה א' ?

4. עבר די הרבה זמן מאז שפתחתי מחברת למעט הפסיכומטרי שעשיתי לפני שלושה חודשים (אפריל 13). בנוסף, בתיכון עשיתי 4 יח"ל מתמטיקה (קיבלתי 100 - עשיתי גם את 006 במתכונת הישנה אבל בלי 007).

עכשיו הפחד שלי הוא שיהיה חומר שמסתמך על התיכון ואני אשאר מאחור, למרות ששמעתי שאין קשר ישיר בין החומר הנלמד בתיכון לבין זה באונ'. על מה אני יכול לעשות חזרה על מנת להתכונן טוב לפתיחת הלימודים ?

קיים בי חשש כלשהו שההתחלה תהיה לי נורא קשה, אז אני רוצה להכין את עצמי הכי טוב. אשמח לעצות.

5. יש לי פטור מאנגלית (135 בפסיכו'). עכשיו ראיתי שיש אנגלית גם בשנה א' וגם בשנה ב' וזה נקרא אנגלית 1 ואנגלית 2 (אאל"ט) ויש לזה 2 נק' זכות. האם בגלל הציון הפסיכומטרי אני פטור מללכת לקורסים הללו ? הנקודות הללו מחושבות לי בכל מקרה ?

6. שאלה אחרונה וקצת יותר כללית מהשאר. אני בטוח שיש פה אנשים מכל סוגי הקשת. שאלתי היא - האם יש פה מישהו שבא לאונ' בלי "תחת לשבת וללמוד" והצליח לשנות את זה באונ' ?

תודה רבה לכל מי שיעזור!!

1. העיר העתיקה רחוקה מדי. המעונות (לפחות אלו של לומדי השנים הראשונות) די גרועים לדעתי.

2. עבר יותר מדי זמן, לא יכול לעזור לך בזה.

3. שום סיבה להשקיע, בטח לא בשנה הראשונה.

4. ההתחלה תהיה לך קשה. יותר משווה לך להתרענן איכשהו. ספרים של מבוא למתמטיקה או משהו בסגנון, זה אפילו קריטי.

5. אתה פטור. אל תדאג בנוגע לזה.

6. מכיר כמה שכן ומכיר כמה שלא. העצה הכי טובה: תתחבר לקבוצת לימוד ותמשיך איתם כל הדרך. הם יסחבו אותך כבר.

פורסם
1. העיר העתיקה רחוקה מדי. המעונות (לפחות אלו של לומדי השנים הראשונות) די גרועים לדעתי.

2. עבר יותר מדי זמן, לא יכול לעזור לך בזה.

3. שום סיבה להשקיע, בטח לא בשנה הראשונה.

4. ההתחלה תהיה לך קשה. יותר משווה לך להתרענן איכשהו. ספרים של מבוא למתמטיקה או משהו בסגנון, זה אפילו קריטי.

5. אתה פטור. אל תדאג בנוגע לזה.

6. מכיר כמה שכן ומכיר כמה שלא. העצה הכי טובה: תתחבר לקבוצת לימוד ותמשיך איתם כל הדרך. הם יסחבו אותך כבר.

בראש ובראשונה, תודה רבה על ההתייחסות.

לגבי 1, איזה פתרונות דיור טובים וזולים אפשר למצוא ? יש איזה רעיון שאולי לא חשבתי עליו .

לגבי 4, יש ספר מומלץ ? ראיתי שיש בשנה ראשונה חדו"א 1+2 ואלגברה 1+2. יש איזה ספרי מבוא שיכולים לגרום לי ל"נחיתה רכה" ?

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם
שלום

תודה רבה לכל מי שיעזור!!

1. חפש בפייסבוק , יש המון קבוצות , 3 שאני מכיר: "דירות להשכרה בבאר שבר בין חברים לפני שמתפרסמות"

"דירות מפה לאוזן בבאר שבע"

דירות בבאר שבע מחירון הסטודנטים

ועוד ועוד.

2. תזהר מהכל , הכל סבל בלתי יאומן

3. תצטרך מחשב שיכול להריץ visual studio (הקומפיילר הנפוץ ביותר) , אבל אני בטוח שיש באונ' מעבדות מחשבים שיש שם את התוכנה ואפשר ללמוד שם.

5. לא צריך אנגלית

6. אף אחד. זה יחזיק ל2-3 קורסים אולי.

על 4 לא יודע לענות , אני לא לומד בבן גוריון , אלא במכללה.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

maxcher, אין ייאוש בעולם כלל :lol: אני מאמין שיהיה בסדר.

אוסיף עוד בקשה - אם יש סטודנטים למדמ"ח כמוני שיש להם חומרים שאוכל להיעזר בהם בשנים הקרובות אשמח אם יעבירו לי אותם. מוכן לשלם עבור כך. תודה!

פורסם

בשנה א' אין צורך קריטי בלפטופ, אתה בקושי תלמד דברים שאשכרה קשורים למחשבים. להתעדכן בפייסבוק וכו' אפשר גם בסמארטפון.

לגבי הכנה - תחזור על נושאי המתמטיקה: כמו חוקי חזקות, גזירות, טריגו ושות'. כל אלה תצטרך בחדו"א שהוא קורס לא קל בכלל בלשון המעטה. לא יודע מה מצבך, אבל אני אכלתי זרנוק רציני בקורס הזה בגלל שלא זכרתי כלום מהתיכון.

מלבד זאת, שאר הקורסים לא בנויים על ידע קודם ואין לך מה להתכונן אליהם.

שיהיה המון בהצלחה! (ותבלה כמה שיותר הקיץ!:shock: )

פורסם

בתור אחד שמסיים 5 פאקינג שנים באוניברסיטה הזאת -

1. העיר העתיקה ממש רחוקה מהאוניברסיטה ובשביל להגיע לאוניברסיטה תצטרך לקחת אוטובוס או להרביץ איזה 15 דקות נסיעה באופניים. אתה צריך לזכור שיש לא מעט חודשים בשנה בהם ממש ממש ממש ממש חם בבאר-שבע, ולא כיף לדפוק נסיעה של 15 דקות באופניים כדי להגיע לאוניברסיטה כולך מזיע. אוטובוס זה קצת מסורבל.

אני העדפתי בכל שנותי לשכור דירה במרחק סביר מהאוניברסיטה. אני מפנה בימים אלו דירת חדר וחצי במרחק של 50 מטר מהשער של האוניברסיטה וזה לדעתי תענוג. יש לך שעה חלון? אתה קופץ לדירה ואוכל צהריים בכיף ובזול במקום לאכול מוקפץ מלא שמן בדללי. מתחיל ללמוד בשעה 8 בבוקר? אתה שם שעון ל-7:40, יוצא מהבית ב-8:00 ונכנס להרצאה ב-8:08 (הרצאות באוניברסיטה תמיד מתחילות ב-X:10).

2. תיזהר מהחדו"אות. ובכלל כל הקורסים של המתמטיקה בשנה א' זאת בעיה.

3. אתה לא חייב מחשב נייד אבל זה מאוד עוזר. בסך הכל יש מלא עמדות מחשב באוניברסיטה ואפשר להסתדר גם בלי מחשב נייד, אבל זה הרבה יותר נחמד לקחת את המחשב מהדירה של בב"ש הביתה להורים ולאוניברסיטה בלי לשכוח כל מיני דברים במחשב אחד ואז לאכול סרטים כל הסופ"ש במחשב האחר.

מה שחשוב זה שזה יהיה מחשב קל, כזה שלא סובלים כשהוא בתיק על הגב כל היום.

4. תעשה קצת חזרה על אינטגרלים, נגזרות, כאלו דברים. אבל עזוב, כך או כך אתה תקבל שוק בשבועיים הראשונים ותמצא את עצמך חוזר על מה שצריך.

5. אתה לא צריך את הקורסים האלו. אתה מקבל פטור מהקורסים האלו בגיליון הציונים ולא צריך גם לשלם עליהם.

6. לא נראה לי שיש כאלו אנשים. כמות הפיתויים שיש לך באוניברסיטה כל כך גדולה, שאם אין לך חשק ללמוד אתה כבר תמצא דרכים יצירתיות לעשות דברים אחרים (כמו ללכת למסיבות דירה בימי רביעי, מסיבות בריכה בימי שלישי, ארוחות שבת ביום שישי או סתם להתחפשן על הדשא עם מעשיה וטיול ביום שני).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

2. תיזהר מהחדו"אות. ובכלל כל הקורסים של המתמטיקה בשנה א' זאת בעיה.

מאידך כל הקורסים של המת' שנה א' הם חובה לפי מיטב הבנתי.

חוזר על שאלותיי חברי הפורום היקרים:

1.

יש המלצות על ספר מסויים ללמוד ממנו ? משהו שירענן אותי אותי ?

הבנתי שצריך: חוקי חזקות, אינטגרלים, נגזרות.. יש למישהו עוד להוסיף ?

2.

אם יש סטודנטים למדמ"ח בבן גוריון שיש להם חומרים שאוכל להיעזר בהם בשנים הקרובות אשמח אם יעבירו לי אותם. מוכן לשלם עבור כך.

3.

יש באפשרותי לסדר את המערכת כך שאתחיל לדוגמא בשעות יותר מאוחרות ? איך אני יודע איזה קורס מתחיל מתי ?

תודה!

פורסם

בדרך כלל בשנה א׳ יש הרבה סטודנטים שלוקחים הרבה קורסים ואז יש כמה הרצאות של אותו הקורס במקביל. בדרך כלל אתה יכול להירשם לכל אחת מאותן קבוצות וככה ״לשחק״ עם המערכת. עדיין סביר להניח שיהיו לך קורסים שהם ״עוגנים״, כלומר כאלו שיש רק הרצאה אחת שלהם ואז אתה חייב ללכת אליה.

פה העניינים מתחילים להסתבך...

כי בדרך כלל כולם רוצים לסדר לעצמם מערכת שעות קלה, אז כולם נרשמים להרצאות שמסתדרות טוב במערכת השעות. חוץ מזה בשנה א׳ יש איזה קטע מוזר של לבחור הרצאות לפי מרצים, כולם רוצים ללכת לשיעורים של המרצים שנחשבים למרצים טובים או לשיעורים של המרצה שכותב את בחינת הסיום. ככה ששוב כולם ״תופסים״ לך מקומות...

ואיך יודעים את כל זה? יש אתר בשם ziggi.co.il שמאפשר לך לסדר לעצמך מערכת שעות לפי הקורסים שאתה צריך. אחר כך נכנסים לאתר הרישום ונרשמים לקורסים שרוצים, בתקווה שיהיו מקומות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כמו שנאמר לך העיר העתיקה מאוד רחוקה מהאוניברסיטה, כמעט הצד השני של העיר.

רוצה משהו קרוב? שכונה ג' או ד' קרובות מאוד. בא לך משהו 'פנסי'? קח יחידת דיור ברמות, יחסית קרובה לאוניברסיטה, אבל באיכות חיים גבוהה יותר ושכונה מודרנית יותר מג' או ד'. סיכוי טוב ששכירות שם תהיה יקרה יותר.

גם שכונה א' לא כל כך רחוקה לאוניברסיטה, אבל יותר רחוקה מג' או ד'.

אם אתה מתכוון להתנייד עם רכב תוכל לגור בכל איזור בעיר. אם לא, אז עדיף שתלך על שכונות קרובות שיהיה לך נוח.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לגבי חומר לימוד, חפש בפייסבוק קבוצות של מדמ"ח ובקש שיצרפו אותך לדרופבוקס. מאות מגה של חומר לימוד בדרך אליך ובחינם!

פורסם
לגבי חומר לימוד, חפש בפייסבוק קבוצות של מדמ"ח ובקש שיצרפו אותך לדרופבוקס. מאות מגה של חומר לימוד בדרך אליך ובחינם!

רעיון מעולה. בוצע.

אם למישהו יש מה להוסיף זה אף פעם לא יזיק.

פורסם

עידכון:

משמיים קיבלתי היום מייל לגבי קורס רענון במת' לשנה א'. יש שם בהם נושאים שעליהם לא עברתי בתיכון (007 אתה מקולל :lol: ). ככל הנראה אני אקח בו חלק, על מנת באמת להכין אותי בדרך הכי טובה. היי, הם רשמו "עוזר לנחיתה רכה" - האכילו אותי עם כפית :wink:

יש מישהו שהשתתף בקורס ויכול לספר לי קצת ?

פורסם

ניסיון אחרון

פורסם

לפני שאני מוציא מהכיס זלמן שז"ר וכל התאומים שלו.. יש דעה כלשהי ? קראתי באינטרנט שזאת עבודה בעיניים אבל...

• תוכן חדש...