Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצבר. בואו נדבר על זה :)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סוג של דיון מצברים, יש הרבה סיפורים על מצברים שנגמרו בגלל אורות וכאלה, לא שמעתי סיפור על מישהו ששם שירים מהאוטו חצי שעה ובא להניע ולא הניע :)

או בקיצור - אני יודע שזה לא מומלץ, אבל כדאי להשאיר את הסוויץ' דולק כדי לשמוע שירים בערך חצי שעה - 40 דקות ?

ושאלה שסתם מעניינת - יש הבדל לחשמל שנלקח מהמצבר כשהווליום יותר גבוהה ?

עד היום שמתי שירים ולא הייתה כל כך בעיה אבל סתם לדעת שאני לא יתקע וילך לי מצבר, למי יש כסף לזה עכשיו :D

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לשמוע שירים ב-HU רגיל במשך שעה - אין בעיה.

לשמוע חצי שעה שירים במערכת עם 3 מגברים שמוזנים עם כבל מתח בעובי של שטרונגול ממוצע+ ועם פיוז של 100A - בעיה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

מה שהכי אהבתי בסיטרואן קסארה שהייתה לי זה שכאשר אתה שומע מוזיקה או מדליק אורות או מגרבץ עם סוויץ' דלוק והמצלמת רכב אוכלת לך את המצבר, ברגע מסוים הרכב נכנס ל-ECONOMY MODE וכל הדברים נכבים.

פשוט הדבר הכי יעיל שיש לדעתי.

פורסם

בקליאו כשאתה מדליק את הרדיו עם סוויץ' כבוי הוא עובד 20 דקות, ואז עושה צליל התראה, ואם לא לוחצים שוב על לחצן ההדלקה הוא נכבה לבד.

פורסם

בפאביה הרדיו דיסק עבד (עם 4 רמקולים וטוויטרים מקוריים) במשך שעתיים כשעשיתי ווקס, ולא קרה שום דבר מבחינת המצבר - והוא בן 5 שנים.

פורסם

איזו קליאו יש לך?

אצלי אחריי כמה דקות הוא גם כן נכבה מתוך מטרה לחסוך חשמל או מתוך חשש שמישהו שכח לכבות.

(צריך לציין שאם מוציאים מפתח מהסוויץ' אז הרדיו נכבה, אבל אם מדליקים ידנית כי רוצים להמשיך לשמוע כשהמפתח לא בסוויץ' קורה מה שכתבתי)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

במאזדה 3 ובI30 אני מגיע מידי פעם למצבים שאני עם סוויץ' והרדיו דולק לבערך 40-50 דקות כשכל האורות מכובים.

אני משתמש במערכת המקורית שמגיעה עם הרכב והרכב מניעה ממש בקלות אחרי זה.

(I30-2013)

(מאזדה 3 - 2010)

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

כשאין כוונה להתניע, חשוב להיות במצב "חצי סוויץ'" ולא סוויץ'"

(נורות התראה למינהן, חוץ אולי מטעינה כבויות).

אחרת מערכת ההצתה פועלת, מה שמקצר משמעותית את חייה. כך גם משאבת הדלק ומחשבים למינהם, מה שמעמיס יותר על המצבר!

מערכת סטנדרטית תחזיק 30-40 דקות, כנראה שגם יותר. היו המון שאלות בנושא!

פורסם

סופר לנסר שנת 97, מצבר בן 4 שנים בזמנו, שטפתי תרכב יחד עם מערכת דלוקה כוללת סאב ומגבר בווליום נחמד.

קצת פחות משעה והרכב פשוט נכבה :p

אני ברוב חוכמתי לא ידעתי שזה אוכל עד כדי כך מהחשמל כי ברכב של אבא שלי , ללא מגבר אבל מערכת פשוטה הרכב עבד שעתיים של שטיפה ללא בעיות.

כמובן שאבא בא להתניע לי את הרכב לאחר מכן.

Opel Adam S 2017

פורסם

אני לא יודע אם זה נכון, ככה מישהו פעם אמר לי ולא בדקתי את זה - אחרי נסיעה, המצבר כביכול "נטען"/"חם" והוא עובד כאילו האוטו מונע ולא מזיק לו...משהו כזה, אין לי מושג אם זה נכון, ואם כן, למשך כמה זמן באמת אפשר להשתמש במצבר כשהאוטו מכובה מבלי שיזיק לו.

פורסם
אני לא יודע אם זה נכון, ככה מישהו פעם אמר לי ולא בדקתי את זה - אחרי נסיעה, המצבר כביכול "נטען"/"חם" והוא עובד כאילו האוטו מונע ולא מזיק לו...משהו כזה, אין לי מושג אם זה נכון, ואם כן, למשך כמה זמן באמת אפשר להשתמש במצבר כשהאוטו מכובה מבלי שיזיק לו.

לא שמעתי על זה, אבל מה שאני יודע בוודאות זה שנסיעה מטעינה את המצבר וממלאת אותו, אם המצבר מת אז גם אלף קילומטר לא יעזרו.

פורסם
איזו קליאו יש לך?

אצלי אחריי כמה דקות הוא גם כן נכבה מתוך מטרה לחסוך חשמל או מתוך חשש שמישהו שכח לכבות.

(צריך לציין שאם מוציאים מפתח מהסוויץ' אז הרדיו נכבה, אבל אם מדליקים ידנית כי רוצים להמשיך לשמוע כשהמפתח לא בסוויץ' קורה מה שכתבתי)

קליאו B ספורט שנת 2001.

עובד בדיוק באופן שתיארת.

ה"כמה דקות" זה 20 דקות אם אני לא טועה.

פורסם
לא שמעתי על זה, אבל מה שאני יודע בוודאות זה שנסיעה מטעינה את המצבר וממלאת אותו, אם המצבר מת אז גם אלף קילומטר לא יעזרו.

מצבר שנגרמה לו פריקה מוחלטת, מת מוות קליני ולא יחזור לתפקד גם אם היה חדש.

תו"כ נסיעה אכן המצבר נטען.

si vis pacem, para bellum

פורסם

גם אני חשבתי על לפתוח שרשור העוסק במצבר.

מישהו יכול להסביר איך לתחזק אותו נכון?

אני יודע שצריך למלא מידי פעם מים מזוקקים,יש למים איזה סימון?

עוד משהו שצריך לשים לב?

איך לתקן טעינה נמוכה?

פורסם

במכוניות ישנות, השארת מתג ההצתה פתוח זמן רב היתה גורמת לחימום סליל ההצתה (קוייל), עד שהמכונית לא היתה מניעה.

מכוניות שצויידו בדינאמו זמן הטעינה היה ארוך משמעותית, וגם זה רק בסל"ד גבוה יחסית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...