Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גידול צמחים באדניות, איך ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התחלתי לגדל צמחי תבלין ,עגבניות וירקות.

אבל יש כמה בעיות שלא באו על פתרונן,

1) הענפים הרכים שגדלו התכופפו ואני צריך משהו שיוכלו להשען עליו, איפה יש כזה ?

2) יש כל מיני חרקים קטנים באדמה וכמה שאכלו לי עלים מהנענע, פיזרתי קצת קפה ,אבל נראה שזה לא עוזר להבריח אותם.

3) באדנית אחת הצמחיה גדלה כל כך שנראה שהצפיפות גדולה מידי, כדאי להפריד לאדנית אחרת ? ואיך לעשות זאת מבלי לתלוש שורשים ?

4) איפה כדאי להציב את האדניות ביחס לשמש ? חצי צל חצי שמש ? צל ? שמש ?

5) כדאי להוסיף לאדמה מזון נוזלי מוכן מחנות או שיש מתכון להבנה ביתית ?

פורסם

תירשום בגוגל מתן הגנן או תיתקשר אליו, הוא בעל משתלה אורגנית לצמחי מאכל ובזמנו הוא ענה לי על כל אלה בטלפון. 054-724-4068

how it's like to drive :twisted:

פורסם

עגבניות זקוקות לתמיכה, תאלתר משהו עם חתיכות עץ/מתכת/קשירות.

כמות שמש - תלוי בצמח. גוגל.

בהכללה גסה, תבלינים למיניהם ועגבניות - כמה שיותר קרוב לשמש מלאה.

צפיפות - תן תמונה. כל עוד הם לא מתחילים להצהיב מרוב תחרות על אור, שיצטופפו.

קומפוסט ביתי לוקח כמה חודשים לבשל בבית. קנה מוכן אם בא לך - מיותר לחלוטין

בצמחי תבלין.

חרקים - תן תמונה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
התחלתי לגדל צמחי תבלין ,עגבניות וירקות.

אבל יש כמה בעיות שלא באו על פתרונן,

1) הענפים הרכים שגדלו התכופפו ואני צריך משהו שיוכלו להשען עליו, איפה יש כזה ?

קנה סוף או במבוק.

2) יש כל מיני חרקים קטנים באדמה וכמה שאכלו לי עלים מהנענע, פיזרתי קצת קפה ,אבל נראה שזה לא עוזר להבריח אותם.

נסה מיצוי של שום עם סיגריה מפוררת וקצת סבון. ערבב הכל בליטר מים, השאר ללילה ורסס.

אתה גם כנראה משקה יותר מדי.

3) באדנית אחת הצמחיה גדלה כל כך שנראה שהצפיפות גדולה מידי, כדאי להפריד לאדנית אחרת ? ואיך לעשות זאת מבלי לתלוש שורשים ?

אם המרחקים בין מפרקי הגבעול גדלים, והעלים הולכים וקטנים - זה צפוף מדי. באילו צמחים מדובר?

4) איפה כדאי להציב את האדניות ביחס לשמש ? חצי צל חצי שמש ? צל ? שמש ?

ירקות ותבלינים - שמש מלאה

5) כדאי להוסיף לאדמה מזון נוזלי מוכן מחנות או שיש מתכון להבנה ביתית ?

כן. קנה דשן נוזלי או מוצק מסיס בהום סנטר.

כללית, תמיד עדיף לשתול בדליים. קשה לגדל באדניות בגלל שהן רדודות מדי. קשה להשקות במידה מספקת ושבית השורשים ישאר מאוורר בו זמנית.

תחשוב שלחסה או פטרוזיליה שורשים באורך 20-25~ עגבניות לפחות 30 ס"מ. מה עומק האדנית?

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

אם אתה מתכוון לאכול משם משהו אז רק עם דשן אורגני וזה גם מיותר

כשאתה ממלא אדמה באדנית אז תערבב איתה קומפוסט אורגני (שק עולה 15₪) ואז אתה לא צריך לדשן כמה חודשים

אתה יכול לפזר הומוס כל כמה חודשים על האדמה, דישון מעבר לזה רק יכול להזיק

חרקים - חלקם מזיקים וחלקם מועילים.

כל מה קשור לזחלים, פרפרים, עש, זבובים, ודברים מיניאטורים זה מזיק ( חשוב למצא פתרונות לא כימים!)

עכבישים, פרות משה, גמלי שלמה, צבתנים, דבורים, צרעות, נמלים בכמות קטנה (חוץ מהשחורות עם הצבט) וישנו עוד חרק שנראה כמו יתוש שחור על סטרואידים (assassin bug) = יעזרו לך למנוע מזיקים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

תודה לכולם, גם לבחור הנחמד, המנוע כרגע מהאוף טופיק ששלח והציע עזרה בה"פ.

אני מנסה לגדל נענע, מנטה, לואיזה בינתיים בהצלחה, אבל הצפיפות באדנית העמוקה .

באדניות קטנות שתלתי זרעי עגבניות שרי וסלק אדום זה גודל כבר ועם עלים אבל חלק נוטה להתכופף וצריך משהו לתמוך בו,

פעם מכרו במשתלות סולמות פלסטיק קטנטנים שתוקעים בעציצים, אני אנסה לחפש כאלו.

אני רוצה עוד לשתול או לזרוע שום, עירית, פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום, ארוגלה, אורגנו, מרווה, טימין, תרד, אספרגוס, פיגם ולבנדר.

קיבלתי עכשיו 2 אדניות פלסטיק ארוכות אבל לא עמוקות, משהו באיזור ה 20 ס"מ.

אין לי חשק להתעסק עם דליים קטנים, אני מעדיף לבנות אדניות מקרשים אבל עוד לא הבנתי איך מבודדים את העץ מהלחות והרטיבות

של האדמה.

בעתיד אני רוצה להתעסק עם ירקות של ממש כמו מלפפון, חסה, כרפס, וגם עצים שלמים כמו ליצ'י, אננס ומנגו.

פורסם

קנה יריעת ניילון (כמו של מלחמת המפרץ) ודפוק אותה עם סיכות לאדנית מבפנים. למהדרין ניתן גם לשים יריעות PVC שחורות (מוכרים זה במשתלות, למשל).

מציע לגדל עקרבוט מחמד בתוך האדנית. זה כבר יבריח את המזיקים ואם תשקיע אפשר לאלף אותו לחתוך לך ענף נענע טרי בכל בוקר.

עם הכמויות שאתה מדבר, שקול נסיעת בוקר לשוק הסיטונאי בצריפין. יעלה לך יותר זול.

פורסם

אדניות בהחלט מספיקות מבחינת עומק לצמחי תבלין

אם את רוצה לתמוך טוב בשיח עגבניה שגדל בעציץ אז קח גדר עם חורים גדולים ותגדר את העציץ או לחילופין תקע 4-5 במבוקים במרחק שווה בדופן העציץ ועם חוט קשירה תעשה גמה הקפות סביבם

אם את רוצה אדניות מעץ בחי אדנית פלסטיק בתוכם אז תרפד אותם בבד פלסטי כמו של שק בניה או שקיות סופר ירוקות / שקיות של איקאה.

הרעיון הוא שיהיה ניקוז טוב אבל שלא תאבד אדמה בכל השקיה

הרעיון של שמר עם ניילון גרוע כי זה יכול לפגוע בניקוז ולגרום לריקבון שורשים

בכלל אתה יכול לקחת שקיות סופר ירוקות, למלא בהם אדמה וזה אחלה עציץ

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

עם הכמויות שאתה מדבר, שקול נסיעת בוקר לשוק הסיטונאי בצריפין. יעלה לך יותר זול.

זול יותר זה לא.

ולא מדובר בכמויות אלא במגוון.

העליים מתקלקלים מהר אצלי, ומה נראה לך שאסע כל יומיים 3 לרמלה ? מה אני קפצונים ?

דבר שני, הצמחים העליים כמו פטרוזיליה וכוסברה, מכילים כמות אדירה של ריסוס, כל עוד אנחנו מדברים על גידולים לא אורגניים.

והאורגניים שנמכרים בעדן מרקט, יקרים ללא פרופורציה.

והרבה יותר נוח לגשת לאדנית ולקטוף במידה במקום להתחיל לברור את מה שלא השחיר מתוך המקרר.

פורסם

לא מבין מה יש לכולכם נגד ריסוסים. לטעמי הם מועילים מאוד:

1. כאשר החומרים הללו נמצאים בקיבה הם מחסלים את כל הטפילים שיש במערכת העיכול. ללא זה אתה עלול למצוא את עצמך עם מעיים בגודל 800 אחוז. תאר לך מה זה לקום בבוקר בתור פרנקוס.

2. הרבה יותר קל להשתין באמצע הלילה לאסלה בלי להדליק את האור.

• תוכן חדש...