Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך לתפעל רכב אוטומט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני היחיד בבית עם רישיון,עם אמא חד הורית ואנחנו הולכים לקנות רכב אוטומט

למדתי ונסעתי בעבר על רכבים ידניים,ואין לי ממש מישהו שיסביר לי איך לתפעל אוטומט

מן הסתם אני יודע שזה קל אבל אני רוצה ידע כללי על זה

יש P חנייה,D נסיעה,R רוורס וניוטרל נכון?

השאלה שלי היא קודם כל איך לתפעל את ההילוכים.

האם שאני עוצר לפני רמזור אני צריך להחזיר את הרכב לניוטרל או שאפשר להשאיר אותו על דרייב למרות שאני בעמידה?

אם יש זינוק בעלייה,לעזוב ישר את הבלם ולתת גז?הרכב לא ידרדר?

פורסם

אמרת נכון לגבי המצבים השונים (זה נכון לגבי רוב תיבות ההילוכים - בחלקן יש עוד מצבים כמו S ו-L או 2 ו-1 שאומרים לתיבה לא להעלות הילוך, בחלקן יש טיפטרוניק - שליטה שלך על ההילוכים באמצעות הזזה של הידית).

בעצירה לא צריך להעביר לניוטרל, אפילו לא מומלץ. הרכב לא ידרדר ב-99% מהעליות, אלא אם כן מדובר בעליה בסדר גודל ממש קיצוני.

פורסם

עקרונית אתה צריך להכיר P-R-N-D וזהו.

עליך להתרגל לתכונה שבה כאשר משולב הילוך שחרור הבלמים יגרום לתנועת הרכב (לפנים או לאחור - בהתאם להילוך המשולב). לכן

בכל עת שאתה עוצר הקפד ללחוץ על דוושת הבלם.

הילוכים 1-2-3 שימושיים בעיקר כאמצעי בטיחות בנסיעה בירידות ארוכות, על מנת להפחית מהשימוש בבלמים ולשמר את כושרם.

תביא בחשבון שברכב אוטומטי דיסקיות הבלמים ישחקו יותר מהר מאשר בידני כיון שתשתמש פחות בהילוכים ויותר בבלמים בירידה.

אם אתה באמת חושש - השקע עוד 100-200 ש"ח וקח שיעור על רכב אוטומטי אצל מורה. זה מה שאבא שלי עשה כאשר עבר לאוטומטי אחרי ארבעים ומשו שנים על ידני. מצד שני - הוא עשה את המעבר בגיל 73.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עליך להתרגל לתכונה שבה כאשר משולב הילוך שחרור הבלמים יגרום לתנועת הרכב (לפנים או לאחור - בהתאם להילוך המשולב). לכן

בכל עת שאתה עוצר הקפד ללחוץ על דוושת הבלם.

הילוכים 1-2-3 שימושיים בעיקר כאמצעי בטיחות בנסיעה בירידות ארוכות, על מנת להפחית מהשימוש בבלמים ולשמר את כושרם.

תביא בחשבון שברכב אוטומטי דיסקיות הבלמים ישחקו יותר מהר מאשר בידני כיון שתשתמש פחות בהילוכים ויותר בבלמים בירידה.

אם אתה באמת חושש - השקע עוד 100-200 ש"ח וקח שיעור על רכב אוטומטי אצל מורה. זה מה שאבא שלי עשה כאשר עבר לאוטומטי אחרי ארבעים ומשו שנים על ידני. מצד שני - הוא עשה את המעבר בגיל 73.

תודה לשניכם

בנוגע ל1-2-3 לא הבנתי,מה זה ההילוך האלה?

ויש לי עוד שאלה - אומרים שאוטומט לוקח יותר דלק,אבל האם ההבדל בין הדלק ברכב ידני לאוטומט הוא יחסית גבוה או נמוך?

פורסם

1. ככל הנראה בתיבות מודרניות ההפרשים בין צריכת הדלק של ידני ואוטומטי הולכים ופוחתים. עדיין אם לדגם מסויים 5-6 הילוכים בגרסה הידנית ורק 4 באוטומטית סביר שהאוטומטי יצרוך מעט יותר דלק. מצד שני - יש גם עניין של נוחיות הנהיגה.

2. הילוכים 1-2-3 מגבילים את התיבה, כלומר בשילוב "3" תשתמש רק בהילוכים ראשון, שני ושלישי, ולא ברביעי. השימוש הוא בנהיגה בירידה - כפי שברכב ידני למדת לשלב בירידה הילוך שלישי במקום רביעי עם מנת להא את הרכב ולצמצם את השימוש בבלמים - כך תעשה גם ברכב אוטומטי. יש מכוניות בהן התיגה היא "טיפטרוניק" ואתה יכול לשלוט בהילוכים על ידי הבורר, כלומר אם תציב אותו ב="3" תיסע בשלישי, והרכב לא יעבור אוטומטית לשני או רביעי 0יוצא מכלל זה ירידה לראשון בעצירה).

בכל מקרה - מומלץ להשקיע קצת זמן בקירת ספר ההוראות של הרכב יתן לך טיפים לשימוש נכון, בטיחותי וחסכוני ברכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מהרגע שיצאת מהבית, הגיר לא מדיע לשום מצב חוץ מD, עד שאתה מגיע ליעד. R=רוורס. P=פארקינג, אחרי שחנית. אין גם יותר מדי סיבות שהרכב יהיה בניוטרל. בD, כל עוד אתה מחזיק ברקס, הרכב יעמוד. ברגע שאתה עוזב הרכב יתגלגל לאט קדימה, כמו לפתוח מעט קלאץ', ללא גז.

בקשר ל-1,2,3 קודם תקנה רכב, ואז נראה אילו אפשרויות לשליטה ידנית עומדות בפניך.

בהצלחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בהתחלה כדי להביא את הרכב ממקום שרכשת אותו הביתה, מיילא. אבל בנסיעות יומיומיות, אם לא מדובר על רכב יקר עם גיר חכם כדאי מאוד להכיר את כל המצבים בגיר. בלימת מנוע בירידות זה חשוב מאוד, בישול בלמים בירידה ארוכה זה מסוכן ועלול להסתיים באסון וכמו בגיר ידני נוסעים על הילוך נמוך, גם באוטומט צריך.

אילו מצבים יש בגירים?

גיר אוטומט פשוט ברכב יפני לרוב:

L - הגבלה להילוך ראשון (כימעט ולא בשימוש)

2 - הגבלה לשני ההילוכים הראשונים (בשימוש רק בירידות קיצוניות שצריך לשמור על 20~40קמ"ש)

D - כל ההילוכים זמינים בגיר, לרוב 4. לעיתים יש כפתור OD שמבטל את ההילוך הרבעי (זה שימושי מאוד במרבית הירידות)

N - ניטרטל, מיועד לחירום אם למשל דוושת הגז נתקעה

R - רוורס

P - חנייה

בגיר של מזדה (יש גם כפתור HOLD שנועל הילוך אחת מתחת למצב שנבחר, כלוןמר בD זה יהיה 3 ובL למשל זה יהיה 1)

L - שני ההילוכים הראשונים

S - שלושת ההילוכים הראשונים כמו OD OFF

D - כמו שהוסבר

N - כמו שהוסבר

R - כמו שהוסבר

P - כמו שהוסבר

ברכבים האירופאיים הפשוטים המצבים לרוב:

L - כמו שהוסבר

2 - כמו שהוסבר

3 - ביטול הילוך רבעי כמו OD OFF בגיר יפני

D - כמו שהוסבר

N - כמו שהוסבר

R - כמו שהוסבר

P - כמו שהוסבר

טיפטרוניק

M - מצב ידני לעיתים יש אפשרות להזיז ידית שמאלה וימינה עם סימון + ו- לעלות ולהוריד הילוכים

D,S - כמו D רגיל, S מצב ספורט

N - כמו שהוסבר

R - כמו שהוסבר

P - כמו שהוסבר

בכל אופן, בספר רכב הכל כתוב ומומלץ לקרוא.

לעבור מידני לאוטומט זה מאוד קל, רק צריך לזכור שאין קלאץ והגיר מעביר את ההילוכים לבד.

ברמזור לא מעבירים לN, נשארים על D. אין בעיה של זינוק בעליה, פשוט עוזבים ברקס והרכב לא מתדרדר (אלא אם כן עליה קיצונית או גיר גמור) ונותנים מאט ובעדינות גז.

את הרכב אפשר להניע במצב N או P, להוציא מפתח לרוב רק בP.

הכל מאוד פשוט ואת העיקרון אתה תבין מהר. :) אין מה לדאוג.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בניגוד לידני, בשנים האחרונות נכנסו גירים אוטומטיים שפועלים בשיטות שונות ומגוונות.

יש אוטומטי רגיל (פלניטרי או קונוונציונלי)

טיפטרוניק: גיר עם אותו עקרון, מאפשר שליטה ידנית במקום בקרה אוטומטית.

רובוטי (כמו גיר ידני רק מתופעל באופן אוטומטי, לפעמים מחייב זינוק בעליה בודמה לרכב ידני)

רובוטי כפול מצמדים: מעביר הילוכים חלק יותר, לפעמים עושה יותר בעיות מרובוטי עם מצמד יחיד.

רציף: במקום ארבעה הילוכים, ההילוך משתנה כל הזמן (ללא הרף) חלקם דורשים סוג של זינוק בעלייה.

חצי אוטומטי: היה קיים בעבר.

לגירים שדורשים זינוק בעלייה לפעמים נוספת מערכת סיוע לזינוק בעלייה.

תגיד באיזה דגם מדובר, וניתן טיפים ספציפיים!

פורסם

כמו שנאמר, לא צריך לשחק יותר מדי. מניע, שם D ונוסע.

שהאוטו יהיה אצלך תלמד את הפונקציות הנוספות של הקיימות בכל גיר והשיטה להגבלת הילוכים לנסיעה בירידות.

חוץ מזה צריך להתרגל לאוטומט. אומרים שזה הכי קל אבל מי שרגיל לגיר רגיל קשה לו להתרגל. אני עם רשיון 7 שנים, מתוכם נהגתי קצת על אוטומט אבל עד היום לא למדתי איך נוהגים את הגיר הזה, והגעתי למצב שאנשים שאיתי באוטו (רכב צבאי, הפרטי גיר רגיל) רבים איתי שהם ינהגו כי אני לא יודע לנהוג, בעוד על הפרייבט שלי וכל גיר רגיל אני שולט טוב מאוד.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

P- חניה.

R-רוורס

N-עצירות ממושכות (נגיד אתה מחכה למישהו בחניה).

D-נסיעה רגילה.

123 נסיעות מיוחדות. (עליות\ירידות קיצוניות) בעליה חדה אתה מגביל עם הילוך מסויים על מנת לשמור על מומנט גבוהה, ושלא כל שניה הרכב יתן קיק דאון.

בירידה חדה גם כן מגביל עם הילוך מסויים, עוזב גז והרכב לא מאיץ מעל מהירות מסויימת, כל הילוך והמהירות שלו.

לא להעביר ל123 באמצע נסיעה, זה אפשרי אבל אפשר לגמור גיר\מנוע אם לא יודעים איך (נגיד, אל תוריד ל1 כשאתה על 100 קמש).

נגיד והגעת לירידה, אתה על 80, תאיט ל60 ככה אפילו 50, ותוריד עם ברקס להילוך 3 לדוגמא, וככה הלאה, אם הילוך 3 מהיר מידי, תוריד ל2 וכמובן תיהיה במהירות מתאימה (30 נגיד).

זה נטו באוטומט פלאנטרי וטיפטרוניק.

לגבי רובוטי, המלצה שלי אל תקנה.

ואם קנית, זה כבר אני לא יודע להסביר לך איך להשתמש.

עוד דגשים, בכל גיר שהוא לא ידני.

נגיד ואתה ביציאה מחניון, עליה חדה מאוד ומלפניך כמה רכבים ונוצר פקק קטן שלא מאפשר נסיעה רציפה.

אם אתה רוצה לשמור על הגיר ולא לחמם ולשחוק אותו, חכה שיהיה לך מקום לנסיעה רציפה ותן גז.

לא בריא לתת גז לעצור יותר מידי בעליה חדש, אתה מחמם ככה את הגיר. (ממיר מומנט ליתר דיוק).

לגבי רמזורים בשיפוע חיובי קצת, שמאפשרים עמידה על D בלי גז ובלי ברקס והרכב לא זז, אני עושה את זה מלא, לא דופק כלום לדעתי.

עוד דבר, נגיד ואתה בא בנסיעה מהירה (50 קמש לדוגמא) ומגיע לחניה שאתה פשוט עוצר ומכבה מנוע, לא מומלץ להעביר לN, זה שוחק את הגיר.

עד העצירה המלאה, תיהיה פשוט על D.

זהו עד לכאן, בהצלחה.

אם אתה עדיין בספק, לך למורה נהיגה מומלץ, קח שיעור אחד, 100 שח פחות או יותר ואתה מסודר.

הוא כנראה יסביר לך באופן יותר טוב כל מה שאתה צריך לדעת. (למרות שאני יודע שהרבה לא מדברים על הילוכים 123, לרוב לא משתמשים בזה, אבל זה אמצעי בטיחותי מאוד למי שנוסע הרבה בירידות).

• תוכן חדש...