Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היום קיבלתי דו"ח של 1000 שקל וארבע נקודות על שימוש בטלפון סלולרי שלא היה כלל בשימוש + כולל הוכחות לכך!

אני מצרף לכם כאן מכתב שרשמתי כך שאני לא אשכח פרט אחד קטן כאשר זה יוצג לשופט בבית משפט

זה לא נרשם לכם אבל זה מתאר את כל הסיפור לפרטי פרטים.

זה אמנם ארוך אבל תקראו ותבינו איזה מתסכל...

בצומת מרומזרת מול מסעדת קאם סון בהוד השרון נשמעה קריאה לעברי מרכב משטרתי: " טויטה כחולה לעצור בצד"

כאשר עצרתי בצד נתבקשתי לתת רישיון ואז השוטר הנכבד אמיר יונה שאל:

"אתה יודע למה עצרתי איתך?" ואני בתגובה עניתי: "האמת שלא, אין לי מושג."

השוטר הנכבד אמיר טען שהתעסקתי בטלפון בזמן נהיגה (לא שיחה)

בצומת אחת לפני, כאשר רכבו היה אנכי לרכב שלי.

בתגובה לא עיקלתי את דבריו וישר אמרתי שלא נגעתי במכשיר ושהמכשיר נמצא בכיס כאשר ידיי מצביעות לעבר הכיס, וכאשר אני מותח את הרגל כדי שיראה בבירור כי המכשיר באמת נמצא בכיס.

בנוסף לכך טענתי כי כל הדרך הייתה לידי פחית ירוקה שבה שתיתי מדי פעם אך בתגובה השוטר אמר שהפחית בצבע ירוק זוהר ולא זכור לו שזה טלפון...

כמו כן, השוטר דבק ב"אמת" שלו ואמר שאני השתמשתי בטלפון נייד.

לאחר מכן לפני שהוצאתי את המכשיר מהכיס שאלתי את השאלה הבאה שגרמה לו להבין כי טעה.. "באיזה צבע המכשיר הסלולרי שלי?"

בתגובה ענה: "כהה."

כאשר אמר זאת הוצאתי ישר את הטלפון הנייד מהכיס והצגתי לו את הטלפון שלי ואם אפשר לדייק - Sony Ericsson Xperia ARC white ומסתבר שהטלפון הנייד שלי בכלל בצבע לבן ! כאשר סיבבתי את הטלפון והראיתי לו את כל הטלפון אחרי כמה שניות שהשוטר הנכבד חשב הוא החליט לטעון כי המסך כהה.. אך נשאלת שאלה חשובה: איך מסך יכול להיות כהה כאשר הוא בשימוש?! בואו ונגיד ונכון השוטר הנכבד צודק! איך ייתכן כי כאשר ראה אותי משתמש הוא ראה את המסך "הכהה"? לפי טענתו נפגשנו בצורה אנכית והשוטר הנכבד ראה את כל המתחרש דרך החלון מול הנהג וזה אומר שראה את הפרופיל של הטלפון הנייד! שבבירור בצבע לבן !

מכיוון שהסיטואציה הזו שבה אני מחזיק מכשיר סלולרי ביד לא הייתה ולא נבראה לא יכל לדעת השוטר הנכבד שיש ברשותי מכשיר בצבע לבן!

וכזכור לי (ציניות!) הייתה לי ביד פחית שתייה בצבע ירוק ולא מכשיר!

כמו כן, פחית שתייה לא יכולה להיות דומה לטלפון סלולרי.

כשיצאתי לעברו של השוטר שחזר לרכבו המשטרתי

השוטר החליט לדבוק בנושא שהמסך הוא באמת מה שרק ראה וכתוצאה מתסכול יתר נצעק לעברו: "אתה שקרן!"

(על מנת לא להחסיר פרטים: ביקשתי ממנו לזרז את ההליכים כי אני מאחר לעבודתי ואני יקבל קנס על כך שלא פתחתי את החנות בזמן. ושאל אם אני רוצה לקבל את זה בדואר והשבתי לו שכן).

לאחר מכן התקשרתי לאבא שלי לספר לו מה קרה ואבא שלי ביקש לדבר עם השוטר הנכבד ואמר לאבי שוב: "המסך כהה" אני אשאל שוב אנשים עם היגיון: איך מסך יכול להמשיך להיות כהה כאשר הוא בפעולה??? כל מי ששאלתי

השיב לי בשלילה כי דבר כזה לא ייתכן. אבא שלי ביקש מהשוטר הנכבד שיבטל את הדו"ח אך השוטר ענה כי כבר התחיל לרשום את הדו"ח והוא לא יכול.

בנוסף השוטר אמר לאבי כי אם לא היה אומר אתה שקרן הוא היה רושם את פרטי בצד ולאחר מכן חושב על זה האם באמת לתת לי דו"ח או לא.

אך כנראה האמת המרה עצבנה את מר. אלון יונה שהחליט לתת לי דו"ח במקום.

לאחר מכן קיבלתי את הדו"ח המיוחל שהשוטר הנכבד כל כך רצה לתת! והמשכתי לדרכי.

יש לציין:

בכל זמן שהייתי ברכבי בדרכי לעבודה הטלפון הנייד היה בכיס ולא היה שימוש כלל וכלל ( אני מזכיר: הצבעתי לשוטר הנכבד על הכיס ברגע שהטיח בי את האשמה והוא ראה בבירור את הטלפון בכיס וגם ראה שהוצאתי את הטלפון מהכיס).

כמו כן יש לי דיבורית באוטו והשיחות מתבצעות ממנה ב-ל-ב-ד!

ניתן להוציא פירוט שיחות ולראות שלא בוצעה שיחה אחת בזמן הנהיגה

ולראות שסביב השעות 09:25 (השעה שנרשם הדו"ח) התקשרתי לאבא שלי בלבד כדי לספר לו על המקרה (התקשרתי מול הפנים של השוטר הנכבד)

פורסם
בנוסף לכך טענתי כי כל הדרך הייתה לידי פחית ירוקה שבה שתיתי מדי פעם

וכזכור לי (ציניות!) הייתה לי ביד פחית שתייה בצבע ירוק ולא מכשיר!

ניתן להוציא פירוט שיחות ולראות שלא בוצעה שיחה אחת בזמן הנהיגה

שני דברים לי אליך:

א'- זה שמידי פעם שתית מהפחית עלול לשמש כנגדך. לפי החוק אסור להוריד את הידיים מההגה אלא לצורך תפעול הרכב (איתות, מגבים, ידית הילוכים)

ב'- שימוש בטלפון זה כבר מזמן לא רק שיחות. עם כל הכבוד לפירוט השיחות, יכול להיות גם אס.אמ.אס, מייל, ווטסאפ, פייסבוק, קארזפורום או השד יודע מה. גם לחטט עם אנטנת הנייד באוזן נחשב כשימוש בטלפון סלולרי בעת נהיגה.

בהצלחה!

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
שני דברים לי אליך:

א'- זה שמידי פעם שתית מהפחית עלול לשמש כנגדך. לפי החוק אסור להוריד את הידיים מההגה אלא לצורך תפעול הרכב (איתות, מגבים, ידית הילוכים)

ב'- שימוש בטלפון זה כבר מזמן לא רק שיחות. עם כל הכבוד לפירוט השיחות, יכול להיות גם אס.אמ.אס, מייל, ווטסאפ, פייסבוק, קארזפורום או השד יודע מה. גם לחטט עם אנטנת הנייד באוזן נחשב כשימוש בטלפון סלולרי בעת נהיגה.

בהצלחה!

1. תראה לי איפה רשום בחוק שאסור לשתות בזמן נהיגה?? כבר 3 שנים שכל בוקר אני יוצא עם האוטו ושותה XL ופעם אחת פעם אחת לא עצר אותי שוטר ועברתי מול מלא שוטרים. ואם מגיע לי על זה משהו זה בטח לא 1000 שקל ו4 נקודות.

2. רשמתי את זה בנוסף למקרה שהוא יחליט שכן דיברתי בטלפון. בכל מקרה אתה לא חושב שהבן אדם מספיק שקרן?! אגב הוא ציין בדו"ח שהמסך כהה ואמרתי לו לרשום שהוא אמר שהמכשיר היה כהה למרות שהוא לבן...

אני לא ביקשתי חוות דעת על המכתב פשוט סיפרתי את כל המקרה שהיה,

להראות כמה המדינה מושחתת.

פורסם

כנראה שהפתרון היחידי הוא להתקין מצלמת רכב שמצלמת גם את פנים הרכב.

מקווה שתצליח להוכיח את חפותך, דרך אגב אסור לשתות בזמן נהיגה אך הקנס על זה רחוק מהקנס שקבלת, ובלי שום קשר עונש צריך לקבל על מה שעושים ולא על דברים מצוצים מהאצבע.

פורסם

תראה לי איפה רשום בחוק שאסור לשתות בזמן נהיגה

לא יודע איפה כתוב בחוק שאסור לשתות, אבל אני יודע בודאות שאסור להוריד את שתי הידיים מההגה שלא לצורך תפעול הרכב. כוונתי היא שזה היה יכול לשמש כנגדך.

רשמתי את זה בנוסף למקרה שהוא יחליט שכן דיברתי בטלפון

שוב, עניין ה"דיברתי/ לא דיברתי" לא משנה. גם אם היית מוכיח שאין פירוט שיחות זה לא היה משנה כלום.

אני לא ביקשתי חוות דעת על המכתב

אני לא ביקשתי את רשותך לחוות דעתי על המכתב. שים לב שאני לא מאשים אותך בכלום ואני מסכים איתך שלא יכול להיות מצב ששוטר עושה מה שבא לו.

שוב, בהצלחה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
1. תראה לי איפה רשום בחוק שאסור לשתות בזמן נהיגה?? כבר 3 שנים שכל בוקר אני יוצא עם האוטו ושותה XL ופעם אחת פעם אחת לא עצר אותי שוטר ועברתי מול מלא שוטרים. ואם מגיע לי על זה משהו זה בטח לא 1000 שקל ו4 נקודות.

מה הוא העו"ד שלך? בצע חיפוש אם אתה לא מאמין:

על פי תקנה 28 (א') לדיני תעבורה.

עבירה שדינה הוא 100 ש"ח קנס +0 נקודות.

"(א) נוהג רכב חייב להחזיק בידיו את ההגה או הכידון כל עוד הרכב בתנועה; אולם רשאי הוא להסיר יד אחת מן ההגה או הכידון אם עליו לעשות בה דבר להבטחת פעולתו התקינה של הרכב או לקיום כללי התנועה".

תובעים משטרתיים הם אנשים ממולחים מאוד. לדעתי, במקרה הטוב של המשפט אתה תצא עם עסקת טיעון שבא אתה מקבל קנס על אי-החזקת ההגה בשתי ידיים (כי באמת הודאת שלא החזקת, אלא שתית שתייה). 100 שקל קנס+קצת כסף על דלק+קצת כאב ראש. לדעתי, זה באמת עדיף על 1000 ש"ח + 4 נק', אבל זה במקרה הטוב. כלומר, אם התובע יסכים לעסקת טיעון. באם תיגשו למשפט, לא בטוח שהשופט יאמין לך. אם אכן לא דיברת בטלפון, אני מאחל לך שתצא זכאי.

בהצלחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בחוק אין איסור מפורש לגבי שתייה בזמן נהיגה.

בחוק קיים איסור מפורש להוריד את הידיים מההגה לצורך ביצוע פעולות שאינן קשורות לנהיגה (זאת עבירה של אי החזקת הגה ב-2 ידיים).

לגבי שאר ההערות שהועלו כאן - מסכים עימן ב-200%.

תקנה 28 לתקנות התעבורה :

(א) נוהג רכב חייב להחזיק בידיו את ההגה או הכידון כל עוד הרכבבתנועה; אולם רשאי הוא להסיר יד אחת מן ההגה או הכידון אם עליו לעשות בה דברלהבטחת פעולתו התקינה של הרכב או לקיום כללי התנועה

ב) (1) בעת שהרכב בתנועה, הנוהג ברכב –

(א) לא יאחז בטלפון קבוע או נייד, ולא ישתמש בהםברכב אלא באמצעות דיבורית;

(ב) לא ישלח או יקרא מסרון (s.m.s);

(2) בתקנת משנה זו –

"דיבורית"- התקן המאפשר שימוש בטלפון בלא אחיזה בו ובלבד שאם ההתקן מצוי בטלפון, הטלפוןיונח ברכב באופן יציב המונע את נפילתו;

"טלפון" - מכשיר המיועד לתקשורת אשר קיימים בו לחצנים לחיוג

פורסם

תכתוב את ה "מזכר" בכתב יד תרשום את התאריך בו ארע הארוע והתאריך בו רשמת את המזכר

בלי קשר ובנוסף סרוק את הדוח ותעלה לכאן.

פורסם

הי

ממליץ לך להעלות לכאן את הדוח כדי שנראה מה השוטר רשם בדיוק.

ברמת העיקרון העובדה שיצאת מהרכב וצעקת לעברו לא מוסיפה לך נקודות על אמינות בבית המשפט.

להבא, תדע שלהתחכם עם השוטר ולהגיד לו שמה שהוא 'ראה' לא נכון, זה הדבר הכי גרוע לעשות. במקרה ואתה מבין שהוא תופר לך דוח סתם הדבר הכי טוב לעשות זה להגיד לו בפשטות שאתה מכחיש את האשמה ולוודא שרשם זאת בדוח.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ממליץ לך באופן כללי לוותר על כמה סימני קריאה וציניות, השופט הוא לא חבר שלך.

כמוכן להימנע מסתירות כמו "השוטר הנכבד אמיר יונה" בהתחלה לעומת "אך כנראה האמת המרה עצבנה את מר. אלון יונה שהחליט לתת לי דו"ח במקום.", חוסר עקביות כזה יכול לקעקע את כל האמינות של הזיכרון שלך \ מכתב הזה.

בכלל, כל המשפט שהעתקתי דורש כתיבה מחדש, תוותר על כל התיאורים הסובייקטיבים המיותרים "האמת המרה עיצבנה" וכולי.

(מה שאמרתי תופס לכל המכתב- תנסה להפוך אותו לפחות אישי ויותר ענייני).

פורסם
תנסה להפוך אותו לפחות אישי ויותר ענייני.

זה הדבר הכי חכם שאתה יכול לעשות כרגע.

אל תתנגח מול השוטר, אל תקרא לו פעם אמיר ופעם אלון, אל תקרא לו שקרן, תן לו לעשות את העבודה שלו, למרות שבמקרה הנוכחי, בהיעדר עדות אחרת, השוטר אכן שיקר.

תעלה לפה את הדו"ח! אם הוא כתב שהוא ראה אותך עם מכשיר לבן? עכשיו לך תוכיח שכשהוא עצר אותך הוא אמר כהה. המילה של השוטר נחשבת יותר משלך בבית המשפט, אלא אם כן הצלחת ממש לפגוע באמינות של השוטר או להביא הוכחות שלא היה ולא נברא.

בשביל זה תמיד אני מפעיל הקלטה בטלפון כשעוצר אותי שוטר.

מצלמת רכב עם צילום פנימי גם הייתה עוזרת פה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תוכן חדש...