Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי לכולם,

כל מי שיצא לו לדבר איתי או נכנס מדי פעם לדף הפייסבוק או בכלל מעורה בעולם המחשבים יודע שכוננים קשיחים מבוססים SSD הם הדבר העכשווי החם והשדרוג הטוב ביותר שניתן לבצע למחשב נייד או נייח.

אבל מה? מחירי כונני הSSD לכשיצאו לפני מספר שנים היו גבוהים במיוחד וזכורה לי רכישת כונן 30 גיגה SSD בעלות של למעלה מ100$.

היום המחירים מעט ירדו וונפחי הכוננים גדלו ואיכות הכוננים השתפרה מאד וניתן היום למצוא כוננים בעלויות סבירות.

אני חייב לציין לכל מי שלא יודע ולא נכנס ללינק שלמעלה לקרוא קצת.. כונני SSD מבוססים שבבי זיכרון, אין בכוננים אלו חלקים נעים ומפאת תכונות אלו הם מהירים בטירוף, קרירים יותר והסיכוי לאובדן מידע כתוצאה מכשל מכני הוא נמוך עד כדי שכנראה תדרש תאונה עם פטיש המכוון ישירות אל הכונן עצמו כדי להשמידו.

הכל טוב ויפה אם רוצים לשדרג מחשב נייח ולתת לו אויר נוסף לנשימה, פשוט לרכוש כונן חדש ולהשתיל במחשב בנוסף לקיימים.

אבל מה קורה למי שיש לו מחשב נייד וזקוק לנפח האחסון הגבוה שמציע הכונן הקשיח הסטנדרטי ואין לו מאות רבות ואף אלפי שקלים כדי לרכוש כונן SSD בנפח גדול להחליפו?

בדיוק לכך פתחתי את הפוסט הזה!

בזמנו עשיתי ניסוי ובאמצעות מתאמים אשר נרכשו במיוחד, קצת הלחמות ודמיון יצרתי מחבר אשר אפשר לי לחבר את כונן קשיח ישירות לחיבור הSATA של הכונן האופטי במחשב הנייד.. עד שחבר ראה אותי מתעסק עם זה ואמר לי "למה אתה שובר את הראש?! יש דברים כאלה מוכנים!" (מיותר לציין שבשלב זה די התעצבנתי) אבל אז חפשתי לאחר האביזר שהוא ציין ומצאתי בדיוק את מה שרציתי!

קופסא (caddy) אשר מחליפה בדיוק את הכונן האופטי במחשב הנייד ויכולה לאכלס כונן קשיח ובכך לאפשר אכלוס של שני כוננים במחשב אחד.

לצורך ההשתלה רכשתי את הפריטים הבאים:

באיביי מצאתי את הקופסא אשר עלתה לי בדיוק 46 ש"ח ואשר מתאימה בדיוק לדגם המחשב שברשותי - ישנם צורות שונות וגדלים לכן חשוב לחפש קופסא המותאמת לדגם המחשב שברשותכם.

רכשתי כונן SSD 120GB של KINGSTON מהסדרה העסקית V300 מחנות המחשבים הקרובה לביתי, במקרה הזה, החנות שלי - בעצם ה120GB ילך לנייח שלי בבית ויחליף את ה60GB אשר כבר מותקן בו ככונן למערכת ההפעלה אך לצורך התמונות וההדגמה התקנתי בנייד)

הצטיידתי בשני מברגי שענים - אחד פיליפס ואחד שטוח קטנטן ונגשתי לעבודה וניתן לתמונות לדבר:

הקורבן - SL510 משופצר..

IMG_0511.JPG

הקופסא מאיביי

IMG_0512.JPG

כלי המשחית

IMG_0513.JPG

כדי לפרק את הכונן האופטי ב90% מהניידים מדובר בבורג אחד גלוי אשר נדרש לפירוק

IMG_0515.JPG

השוואה בין הקופסא מאיביי לכונן המקורי

IMG_0516.JPG

פירוק הפאנל הקדמי מהכונן המקורי והעברתו אל הCADDY

IMG_0520.JPG IMG_0521.JPG IMG_0522.JPG

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הקופסא והכונן החדש (מבט על)

IMG_0524.JPG

העברת נועלן הכונן מהכונן המקורי אל הCADDY, חיבור הCADDY עם הכונן SSD אל המחשב לבדיקה

IMG_0525.JPG IMG_0528.JPG

הCADDY עובד, הWINDOWS זהה את הכונן החדש

IMG_0531.JPG

העברת הכונן המכאני אל הCADDY וחיבור הSSD במקום של הכונן הראשי (מטעמי BOOT, נוחות וטמפ')

IMG_0532.JPG

הכונן החדש מזוהה בביוס ואני עושה ממנו BOOT לצורך התקנת מערכת ההפעלה

IMG_0534.JPG

שני הכוננים מזוהים בתהליך התקנת WINDOWS

IMG_0540.JPG

המחשב לאחר התקנת WINDOWS, ניתן לראות שמה SSD נותר 99GB לאחר ההתקנה וכונן ה320GB עם 10 גיגה פנוי כעת משמש ככונן אחסון.

תתעלמו מכונן F: - זהו הDOK שממנו התקנתי את WINDOWS כעת שאין לי כונן אופטי במחשב.

IMG_0544.JPG

לסיכום: בעלות נמוכה יחסית ניתן לשדרג כל מחשב נייד כדי להפיח בו חיים חדשים (המהירות של כונני הSSD ממש בלתי נתפסת לעומת כוננים מכאנים) ולהנות מביצועים מצויינים מבלי לרכוש מחשב חדש.

וזה הכל!

תודה שצפיתם..

ארז.

פורסם

רק לכל אלו שיש להם מחשב ישן וחושבים שזה יעיף להם את הגבות מהמהירות - שימו לב שיש פה צוואר בקבוק של ה SATA

SATA 1 עם SSD יהיה כמעט לא רלוונטי

SATA 2 יתפקד סבבה +

SATA 3 אכן יעוף בצורה מעולה.

פורסם

אני עשיתי את אותו הדבר בנייד שלי רק שאת הכונן המקורי הפכתי לחיצוני עם קייס בחיבור USB3 ובמקומו שמתי SSD 256GB.

מה שמפריע לי במה שאתה עשית זה רק עניין המשקל ואולי צריכת סוללה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מה שמפריע לי במה שאתה עשית זה רק עניין המשקל ואולי צריכת סוללה.

Challenge Accepted!! העניין יבדק לעומקו..

לגבי מה שאתה עשית זה נחמד לשים 256 או גדול יותר ולגמור עניין אבל זה כבר נושק לכיוון האלף שקל.

מה שאני כוונתי אליו זה האפשרות של התקנת כונן SSD קטן (60-90 גיגה לטובת מערכת ההפעלה ושימוש בקשיח הגדול לטובת אחסון. כך אתה מרוויח מהירות ונפח ועלות של דבר כזה היא כמה מאות בודדות.

פורסם

פתרון נוסף הוא דיסק היברידי חכם שיש עליו רכיב SSD , המחיר שלו יקר במקצת מדיסק רגיל בעל אותו נפח .

הדיסק ״לומד״ את הקבצים אליהם מתבצעות הכי הרבה קריאות וכותב אותם אל רכיב ה SSD .

כך ששיפור הביצועים הוא גדול , כמעט זהה לדיסק שכולו SSD.

http://http://www.seagate.com/internal-hard-drives/laptop-hard-drives/laptop-solid-state-hybrid-drive/

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

פורסם
Challenge Accepted!! העניין יבדק לעומקו..

לגבי מה שאתה עשית זה נחמד לשים 256 או גדול יותר ולגמור עניין אבל זה כבר נושק לכיוון האלף שקל.

מה שאני כוונתי אליו זה האפשרות של התקנת כונן SSD קטן (60-90 גיגה לטובת מערכת ההפעלה ושימוש בקשיח הגדול לטובת אחסון. כך אתה מרוויח מהירות ונפח ועלות של דבר כזה היא כמה מאות בודדות.

במקרה שלי הייתי צריך נפח יחסית גדול של SSD אז לא הייתה ברירה.

המחיר שוק של הקשיח הזה בזמנו היה סביבות 2000 ש"ח, בחו"ל 1300.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אני רק שאלה - מה מחזור החיים הממוצע של כונן SSD?

שמועות גורסות שתוך זמן לא ארוך במיוחד (נניח חצי שנה לכונן שעובד חלש,לבין שלושה-ארבעה חודשים לכונן שטוחן עבודה כל יום) הביצועים יורדים משמעותית.

ומאיזה חברה מומלץ לרכוש? אאל"ט OCZ היו הראשונים שמכרו בארץ,או אינטל (עוד זכורה לי גם שערוריית הTRIM...)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

בדור החדש של ה SSD אני אוכל את הכובע אם אי פעם תגיע לבעיות שחיקה בשימוש ביתי כבד.

תצטרך לבצע כתיבה ומחיקה מלאה של הדיסק פעמיים ביום למשך שלוש שנים רצוף לפני שתדגדג את התחום הבעייתי

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

ממליץ לקרוא בפורום הלוונטי בHWZONE.

זה מאוד תלוי בתקציב / נפח דרוש.

הנטייה הכללית שם היא לכיוון samsung 840 128/256gb

כשה256 מהיר יותר.

פורסם

ezuf - זה אולי בדורות הראשונים , מאז התקדמנו המון והגיע גם trim.

ליביו (god bless ssd , במיוחד על הפרו רטינה שלי :))

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

שים לב להגדרת ביוס לSSD כדי להפיק ביצועים מקסימליים.

חפש בגוגל את ההגדרות אני לא זוכר בעפ.

• תוכן חדש...