Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חייב לציין שלדעתי התגובה שלך מייצגת את הישראלי המקטר בלי להתמקד בתוכן של ההצעת חוק

מדבור על חוק שמקובל בהרבה מאוד מדינות אירופה וחלק ממדינות סלובניה לשעבר במציל מדי שנה מאות אם לא אלפי בני אדם,

מדובר סוף סוף על הצעת חוק באמת מצילה חיים ולא מתעסקת בפוליטיקה.

ראשית כמו שצויין מדבור על ברירת מחדל אלא אם כן את ציינת שאתה לא רוצה לתרום וזאת זכותך

אך בהתחשב בכך שנעשות בארץ כ50 השתלות איברים בשנה בלבד בעקבות חוסר באיברים מדבור על מקרה עגום.

אתה צריך לקחת בחשבון שלרוב לא עושים השתלות לאנשים מעשנים ולא עושים השתלות לאוכלוסיה מעל גיל מסויים

כלומר כל השתלה שעוברת בהצלחה יכולה לציל עד 8 בני אדם ולהעניק להם חיים.

תעשה וחושבין עם עצמך

פורסם

זה לא משנה. למדינה אין זכות לטעון לבעלות על האיברים שלך. אם אתה מבקש, זה עניין אחר אך לא יתכן שיקבעו בשבילך

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

תראה פולו קלאסיק - את התגובה הזו יריתי. כמו שאין סיכוי לת לנו פטור ממיסים - כך אין סיכוי שדבר כזה יעמוד לביצוע בפועל ביום מן הימים.

אסביר - אין מצב, שישתפו אותך ב"חוזה"/הסכם שלא ברצונך. אין דבר כזה "חוזה מראש" ו"תגיד לי רק אם זה לא מתאים לך, אחרת החוזה הזה תקף" (זה נהוג אולי אצל החברות הסלולריות, בקשר לסיום התוכניות שלהן אבל זה לא יתפוס חוקית). משולל כל הגיון נורמלי ולדעתי משולל גם חוקית.

גם אם חו"ח קרה, ומישהו ש"הוחתם" על "חוזה" כזה, יגיע למצב בו הוא יידרש לתת את אבריו - בלי הסכמת משפחתו - זה לא יקום ולא יהייה!

שלא תבין אותי לא נכון - מי שכן מעוניין לתרום איברים - זה מבורך. כל עוד שזה נעשה מהבנה ומרצון.

נכון שיש חוסר כרוני באיברים שזקוקים להתרמה, אבל מפה לשם - הדרך רחוקה. השיטה הזו לא פחות מנלוזה.

לדעתי - סתם ברווז (לא אתה ברווזנו של הפורום !) עיתונאי ותו לא.

alfa 156 2.5.

פורסם

כמה עצוב. נחשתי שמדובר ביוזמה של "יש עתיד" עוד לפני פתיחת הקישור.

פולו קלאסיק, זכותו של כל בן אדם להחליט לכאן או לכאן. למה צריך להעמיד אותנו במבחן כזה או אחר, ולשלוח אותנו לבטל את זה באיזה משרד (סביר להניח יעלה כסף \ ידרוש ממך לעמוד איזה שעתיים בתור, כמו כל שירות מהמדינה)?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מילים זה דבר יפה,במציאות זה לא יחזיק מים (יביאו שוטרים שיגררו אזרח לב"ח?)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

ראשית אין סיבה שידרשו כסף על ביטול "החוזה" הנ"ל

דבר שני בתרומת איברים במדינת ישראל צריך לעבור אישור של רבנים ורופאים

נכון להיום כמו שציינתי אם אתה אדם מעשן חוץ מהכבד לא יחשבו על לקחת דבר,

אם חלילה היה לך מיגרנה לא יקחו ממך איבר (בהקצנה)

כלומר לא לוקחים איברים מאנשים חולים כרונית ואו בתקופה שלפני הפטירה.

כלומר בסופו של דבר אתה לא ואו משפחתך ואו הרב שלך לא ירצה שתתרום איברים/לא תתבצע ההשתלה.

בנוסף לכך אני חושב שההצעה הזאת הייתה סופר חשובה אפילו על מנת לעורר את השיח הציבורי בנושא ולעלות את המודעות על תרומת איברים,

לצערי כפי שאתם ציינתם גם אם החוק יעבור הוא לא יהיה בר ביצוע במדינה דתית כמו מדינת ישראל

אבל העלת הנושא לשיח הציבורי לתוכניות הבוקר וחדשות הערב מעלה את הנאשים שחותמים על כרטיס "אדי" מרצון

וגם זה מהלך מבורך בפני עצמו

פורסם

יש לי כרטיס "אדי" מגיל 17, כבר כמעט 30 שנה, הרבה לפני שהייתה מודעות ציבורית לעניין.

יתרה מכך - גם דאגתי להודיע לאשתי שאם אני מחזיר ציוד, אני מבקש לשחרר מה שאפשר- אם ירצו בכך.

ובכל זאת - גברת גרמן - צאי לי מהורידים בבקשה, חי או מת.

לא, אני לא רוצה להוריד את עצמי מרשימת התפוצה, כמו שאני לא רוצה להיכנס לכל רשימות דואר הספאם. אם אני רוצה לתת, אדאג לזה בלי שיבואו אליי עם כל מיני חוקים.

מדינת ישראל, באמצעות מחוקקיה הנלוזים, מנכסת לעצמה את אזרחיה, על כספם, רכושם, הטביעה הביומטרית שלהם, וגם אחרי מותם.

מספיק כבר להיכנס לי לחיים (וגם אחריהם). :evil:

פורסם

אני גם בעל כרטיס אדי, מיום גיוסי לצבא, אך כשאני קורא את הכתבה הזאת, בא לי לקחת אותו ולזרוק אותו לפח.

חתיכת סתומה, אין לה רעיונות יצירתיים שאשכרה יועילו במשהו??

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

עוד רעיון "נהדר" של צרת הבריאות שלנו. במקום להציע, מכריחים :|

לא מכריחים - מעודדים.

הדבר הזכיר לי הרצאה מצויינת של דן אריאלי:

יש תרגום לעברית. לקצרי הסבלנות דלגו לדקה 5:00.

בקצרה: במדינות בהן ברירת המחדל הוא הצטרפות לתרומת איברים ויש לסמן התנגדות, הרוב משאירים ללא סימון (תורמים) ובמדינות, כמו ישראל, בהן יש לחתום כדי לתרום, הרוב משאירים ללא סימון (לא תורמים).

בקיצור - די לקטר על כל דבר, במיוחד כשזה חשוב ונכון כל כך.

יובל (שחתום על כרטיס אדי מאז 1986).

:turn-l:
פורסם

לא, אין לה. רעיון נוסף שעלה במוחה הקודח הוא הגדלת הכיסוי למסתננים ב70 מליון שקל. רוצה לנחש מהכיס של מי הכסף הזה יגיע?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

זה רק הצעת חוק, היא לדעתי תיפול.

לתרומת איברים יש מחלוקות דתיות, ככה שאין סיכוי שזה יעבור.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

בקצרה: במדינות בהן ברירת המחדל הוא הצטרפות לתרומת איברים ויש לסמן התנגדות, הרוב משאירים ללא סימון (תורמים) ובמדינות, כמו ישראל, בהן יש לחתום כדי לתרום, הרוב משאירים ללא סימון (לא תורמים).

בקיצור - די לקטר על כל דבר, במיוחד כשזה חשוב ונכון כל כך.

יובל (שחתום על כרטיס אדי מאז 1986).

סלח לי כן, אבל מאיפה הבאת את הסטטיסטיקה הזו? ויודע מה, גם אם אתה צודק, מי אתה או נחליט שזה חשוב ונכון?

אם מישהו מסוים אינו מעוניין לתרום את איבריו ואינו מעוניין שאפילו יסכימו בשמו, עד אשר יחליט לבטל, זה הופך אותו לקוטר?

אין פה עניין של קיטור אלא עניין של בחירה חופשית וכל אחד רשאי להחליט מה שנראה לו כחשוב ונכון.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

• תוכן חדש...