Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית, אני לא יודע אם בחרתי בתת-פורום הנכון לסיפור, אבל אם לא, אשמח אם ימצא את מקומו.

לפני כשבועיים קרוב משפחה של זוגתי טס לארה"ב לבקר את קרובי משפחתה אחרים בבוסטון. הוא הודיע שישהה בבוסטון עד ה-15 לחודש. בגלל שאני ו-EBAY לא זרים, ואני לרוב נאלץ לשלם עלויות משלוח גבוהות למדי כשמדובר על משלוח מארה"ב, החלטתי שאני מפנק את האוטו במשהו ועל הדרך חוסך הרבה כסף.

הרכב שלי (C-קלאס 2006, מונית לשעבר) הוא בעל ריפודים דמויי עור. זה נראה כמו עור אבל בעצם מדובר בכיסויים הניתנים להחלפה - מורידים את כרית המושב או את הגב, מפרקים את הכיסוי שיושב על קליפסים מהצד השני, ומחליפים באחר. מדובר על חומר מאוד עמיד, אבל איכשהו הבעלים הקודם של הרכב הצליח לגרום לקרע מכוער בכרית מושב הנהג (נראה לי מדובר על הזעת חומצה מאזור האשכים :)). כבר כמה שנים אני חי עם הפאק הזה והוא צורם לי בעין בכל פעם שאני נכנס לרכב. החלטתי שהגיע הזמן להשקיע ולהחליף את הריפוד בחדש.

הקטע הכלכלי נכנס לסיפור. מסרתי לאבא שלי (מכונאי מרצדס) את מספר השלדה, והוא דרך המחשב נתן לי את המק"ט של החלק, שהוא אגב חלק מקורי של מרצדס ולא קיים מוצר תחליפי. המחיר בארץ - 1400 ש"ח!! 1400 לריפוד מושב דמוי עור!! רק החלק התחתון!

התחלתי לחפש את החלק אונליין, וגם זה לא היה פשוט. מסתבר שרוב מכוניות המרצדס שמגיעות ארצה ונמכרות לנהגי מונית, מיוצרות במפרט מיוחד ע"י שמייעד אותן למטרה הזו - מונית. הריפוד דמוי עור הוא אחד מהפיצ'רים, ומעטות המכוניות שנמכרו ללקוחות פרטיים עם ריפוד כזה - לרוב מדובר בעור, ולעיתים נדירות יותר בד.

ב-4 לחודש מצאתי לגמרי במקרה את החלק באתר אמריקאי. המחיר - 200 דולר. הייתי קצת סקפטי כי לא הבנתי איך לאמריקאים יהיה את החלק שכן רכבים במפרט הזה מעולם לא הגיעו לארה"ב. החלטתי להרים טלפון. אחרי המתנה קצרה על הקו עונה בחור, אני מסביר לו מה אני רוצה, והוא צוחק ואומר שאין לו את החלק במלאי ומעולם לא היה, אבל הוא ישמח להזמין לי אותו מגרמניה. שאלתי "וכמה זמן זה יקח?". הוא עונה "לא בטוח, בוא נעלה את עמיתי מגרמניה על הקו". תוך שניה אני מוצא עצמי מדבר בשיחת ועידה עם אמריקאי וגרמני :). הגרמני אומר לאמריקאי "אין בעיה, תוך 4 ימים החלק אצלך באטלנטה". שאלתי את הבחור האם יש סיכוי שהחלק יגיע מגרמניה לאטלנטה ומשם לבוסטון תוך 10 ימים מעכשיו? הוא עונה לי "בטח (וצוחק), אבל אם אתה לחוץ, תוסיף 13$ למשלוח פנימי מזורז עוד יותר באמצעות FedEx.

החלק הוזמן באותו היום, ולמחרת (ה-5.6) ההזמנה יצאה לפועל. אני כהרגלתי סקפטי, בטוח שאני מפספס את תאריך היעד - 15.6, והחלק ישאר בארה"ב מבלי שמישהו יביא לי אותו. ב-10.6 אני מקבל מייל - החלק שלך הגיע ויישלח לייעדו בבוסטון. אתמול כבר קיבלתי מספר מעקב לאתר של FedEx ותאריך המסירה מתוכנן למחר!!

כל הסיפור לקח 9 יום, 8 ימי עסקים. זה כל מה שדרוש בשביל להוציא משלוח של חלק מגרמניה לארה"ב ומשם יותר מאלף מייל עד היעד. כל העסק עלה לי קצת פחות מ-800 שקל, שהם 600 ש"ח פחות ממה שהייתי משלם על החלק בהזמנה מהארץ.

בקיצור, האמריקאים יודעים לתת שירות, ושירותי הדואר שלהם מעולים.

נשאר רק לקנא.

פורסם
איכשהו הבעלים הקודם של הרכב הצליח לגרום לקרע מכוער בכרית מושב הנהג (נראה לי מדובר על הזעת חומצה מאזור האשכים :)).

אני מהמר על גירבוץ מסיבי כשיש טבעת על אחת האצבעות.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

הכל נכון חוץ משירותי הדואר.

הדואר האמריקאי לא יותר טוב מהישראלי... הם גרועים באותה מידה. מקרה בודד לא מעיד על הכלל - אני קיבלתי בארץ חבילה שנשלחה מתאילנד בדואר אוויר רגיל לחלוטין (אפילו לא רשום) תוך שלושה ימים.

אגב - פדקס, UPS, DHL ושות' לא קשורים לדואר בשום מובן.

פורסם
זה ממש לא מקרה חד פעמי. השרותיות שלהם מעולה וכך גם שרות המשלוחים

בהנחה שאתה מדבר על USPS ויש לך הרבה יותר ניסיון איתם ממני (ואלא אם אתה חי שנים כבר כמה שנים ומקבל כל שבוע חבילה, כנראה שאין לך), אז לא - אין שם שום דבר מעולה.

ההבדל היחיד בין הדואר שלנו לשלהם זה כמה נחמדים הנציגים. אצלנו משתינים עליך בקשת מהמקפצה, הם מחייכים אליך ומשתינים לך בתוך הבריכה....

אגב, גם UPS שם לא להיט גדול, אבל בהחלט סביר ו-FEDEX שם זה תענוג גדול. עברתי מהר מאוד לשלם יותר ל-FEDEX בשביל רוב הדברים.

• תוכן חדש...