Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ברשותי פוקוס שקיבלתי בליסינג עם 20000 ק"מ

לאחר כמה מאות ק"מ התחילה עם כל התופעות הידועות של ויברציות קפיצות וחוסר כוח במקרים מסויימים.

ויכוחים וחמישה מוסכים הוחלף הגיר.

הרכב חזר אליי במצב תקין לשבוע ואז הכל חזר על עצמו ואז שוב ויכוח ושוב הרכב הוכנס למוסך אחר.

היום הודיעו שהקלאצ' תקול ושהוא יוחלף.

מעניין אותי לדעת, האם זה קרה למישהו?

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חפש הודעות של misterb.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ברוך הבא לפורום, סחטיין על ההודעה הראשונה למרות שאתה רשום מ-09',

כמו שאמרו מעלי, המשתמש misterb הוא דוגמא טובה לבעיות גיר בפוקוס, בצע חיפוש אולי תמצא עוד נושאים בעניין

פורסם

מי קרא לי ? :)

אכן לי הייתה בעיה בגיר, אפשר לעקוב אחרי השתלשלות הארועים בת'רד הזה :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=452921

בסופו של דבר היה מדובר בבעיה שחוזרת על עצמה בגיר של הפוקוס, מחזיר שמן שנפרץ ומשפריץ שמן על הדיסקיות

של הקלאץ', וגורם לו להחליק. אצלי כנראה שכמות השמן הייתה קטנה והקלאץ' היה מתחיל להחליק רק אחרי הרבה זמן

תחת עומס וחום סביבתי גבוה.

מאז שהוחלפו הקלאצ'ים הבעיה נפתרה לחלוטין ואני מרוצה מתפקוד הגיר, גם בפקקים וכו'.

יש לו מדי פעם רגעים שהוא לוקח את הזמן להחליף הילוך ונראה שהוא קצת מסתבך עם עצמו, אבל זה לא נורא.

זה קורה לרוב כשאני מאט, למשל לפני רמזור אדום, ואז מאיץ בפתאומיות כשהרמזור מתחלף לירוק עוד לפני שעצרתי.

הבעיה של מחזיר שמן שנפרץ ידועה בארץ ובעולם, אבל אחרי החלפה של הקלאצ'ים (יש שטוענים שהם 'משופרים'),

הבעיה לא אמורה לחזור. אם זה קרה לך שוב אולי הייתה בעיה נקודתית באיכות העבודה בהחלפה עצמה.

מצד שני - אני מכיר פוקוסים 1.6 עם מעל 50K שאין להם שוב בעיה ומעולם לא הייתה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

בוקר טוב

הבעיה ידועה וגם ידוע ליצרן וליבואן טווח מספרי הרכבים בהם היא יכולה לקרות.

כמו שאמר מנהל מוסך שלא לציטוט, "גם אם רכבך לא בטווח זה עדיין לא אומר שזה לא יקרה לך".

התקלה ידועה ולמרות זאת ויכוחים רבים ונשנים עד שקיבלתי יחס.

אני נהג מעט תובעני, מאיץ ואוהב מעט כוח במקרים בהם הכביש פנוי.

הרכב הוא טיטניום 2000 סטיישן.

מעבר למה שכתבתי בפוסט הראשון היה לי:

1. חצי כיבוי מנוע - פשוט השתנק והרגיש על סף כבוי. אז צעקתי לו אל תסתכל על האור הלבן והוא חזר מן המתים

2. בתחילת נסיעה, נמצא ב-D ולא נוסע. טורים עולים ויורדים בהתאם לדוושת הגז, נסע רק לאחר כיבוי מנוע והתנעה

3. 5 פעמים אמרו שעדכנו גרסה לחדשה = איבוד אמון כללי במותג פורד ובנציגיו.

הם אומרים לך משהו שברור לך ולהם שהוא שקר. זה קרה בכל מוסך בו הרכב היה.

בושה וחרפה לדלק מוטורס שלא מנחים את המוסכים שעדיף לא לדעת מאשר לשקר.

4. רכב מקרטע. רעשים מתכתיים של גריסה, כאילו שאני גורר עגלת סופר מרקט ללא גלגלים.

5. רעשים לא מחזוריים.

6. שותה דלק כאילו אין מחר.

7. בהתקרבות לא מהירה לפניה, הורדת רגל מהגז, בלימה למהירות איטית, גלישה לצומת ואז..... הוא מחליט לקבל כוח.

אני לא מתכוון לכוח שמגיע מהורדת הילוך טבעית לגיר רובוטי, אלה לכוח ממצב שבו כאילו הקלאטש החליק זמן רב, ולרגע שוב נצמד כמו שצריך וסיפק יחס התואם למצב המנוע. הוא מספק מהמנוע כוח מעבר למה שהנהג מצפה ואז הנהג פשוט נבהל. במצב היפוטטי, לך תסביר לשופט שהרכב שלך החליט לפגוע בהולך רגל...

לסיכום רכב שעושה רושם של מסוכן, מסוכן, מסוכן ולא אמין ומסוכן!

כן גם לא אמין. רכב מחברה שלכאורה יכלה למנוע את עוגמת הנפש מלקוחותיה ושלכאורה בחרה לא לעשות זאת.

הרגשתי האישית היא שמטפלים בלקוחות כאילו היו קרציות. לא מוכנים לתת תשובות אלא אם אתה אומר להם שהרכב מסוכן.

פשוט עוגמת נפש.

לכל מי שקורא את הפוסט אחריי

אני ממליץ לא לקנות פורד לפחות עד שתשמעו אלפי סיפורים של לקוחות שטופלו באופן מופתי וכן אלפים כי מתחת לכך לא הייתי מאמין למילה. ההחלטה ללכת על דגמי פורד לא שווה את כאב הראש שעלול להיות לכם. אין אמון בכך שאם תהיה תופעה ברורה כמו זו היא תפתר במהרה.

המקרה מרגיש כאילו הפתרון מתחיל על שולחן הכלכלנים של פורד עם מחשבון וסנדביץ' ולא במוסך עם סרבל ואדיבות כפי שנדרש.

פורסם

זה קורה לרוב כשאני מאט, למשל לפני רמזור אדום, ואז מאיץ בפתאומיות כשהרמזור מתחלף לירוק עוד לפני שעצרתי.

מעניין

לי יש את ה SMAX שהתנהג יפה עד עכשיו ֹֹׁׁ(שנה ו 30K קילומטר) ופתאום לאחרונה התחילה התופעה שאתה מתאר.

אתה מאט, עוזב את הגז, מגיע למהירות אפס וכשאתה מנסה להאיץ - אתה לוחץ על הגז אבל כלום לא קורה. אין אפילו עליה של הטורים. ואז אחרי מספר שניות לא מבוטל פתאום האוטו מתעורר.

בירושלים עם העליות והירידות זה מתסכל וגם די מסוכן כשאתה מנסה להתחיל נסיעה אבל בפועל מתדרדר לאחור.

מלבד זה הכל מתפקד כשורה אבל אני מבין שזאת כנראה בעיה חוצת דגמים.

אני אקפוץ השבוע למוסך ונראה.

פורסם

לפי התאור שלך התופעה שונה.

מה שאני תארתי זה מצב שקורה לפני עצירה, אם אני עוצר אין בעיה כי הוא כבר מוריד הילוך בעצירה ומוכן להאצה.

הבעיה שבבלימה הוא מופתע מזה שאתה פתאום מאיץ וההילוך הנכון לא מוכן בקלאץ׳ השני, אז לוקח לו זמן להבין ולהחליף הילוך, ואז הוא גם משלב את הקלאץ׳ בברוטליות, ומה שהנהג חווה זה דיליי בתגובה להאצה

ואז מכה של כוח.

לא קרה לי מצב שביציאה מהמקום לא הייתה תגובה לגז.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לזה התכוונתי.

אתה לא ממש עוצר (למרות שגם פעם אחת, אחרי עצירה היה לי דיליי של כמה שניות עד שהכח באמת הגיע, והפתיחה היתה כמו אופניים חשמליות)

אבל לפעמים אתה מזדחל בעליה והרכב עדיין בתנופה ואז לחיצה על הגז לא עושה כלום. אז אתה חייב לבלום.

כמובן שזה קורה גם בגלישה במהירות 0 או כשאתה בדיוק מנסה לצאת מחניון או רחוב צדדי, מחשב את המרחקים והזמנים, מוצא חור להשתחל ואז - יוק - אין מנוע..

לפחות פעמיים בעליה רצינית המנוע גם כבה.

פורסם

גם ברשותי פוקוס טורר 2 ליטר 2012 והגיר על הפנים. הרכב היה 4 פעמים במוסך וכל פעם למספר ימים. כל פעם טענו ששידרגו תוכנה ושום דבר לא השתנה.

מה שמטריד אותי זה בעיקר רעידות שלפעמים הם משמעותיות ורעש מתכתי חזק כמו גירגור בהחלפת הילוכים מראשון לשני ושני לשלישי ומשלשי לרביעי. גם במהירות שיוט מסויימת בהילוכים הללו יש רעידות מורגשות (איזור ה 2000 סל"ד). פעמיים נירשם קוד תקלה של מוטות שמניעים את הקלאצים (נאמר לי שהמוטות הללו אחראים לרעידות ולרעש המתכתי שניגרם) אולם תמיד זה נגמר בעידכון תוכנה עם הבטחה שהפעם זו גירסא מיוחדת במיוחד למנוע 2 ליטר ועכשיו הכל תקין, אבל לצערי הכל כרגיל (כלומר לא תקין).

הגיר גרוע ופוגם בהנאה מהרכב ושירות לא טוב של יבואן (במקרה שלי, אינני יכול להעיד על מקרים אחרים) שלא עושה הכל על מנת לתת שירות נכון ולפתור את הבעיה (בניגוד ליבואן של פולקסוואגן ששם ניראה שלקחו אחריות על הבעיות בגיר DSG). נאמר לי שעל תופעות כאלו בגיר של מנוע 1.6 ליטר הגיר כבר מזמן היה מוחלף אבל בגיר של 2 ליטר הפתרון הוא תוכנה, אלא שעד עתה אין פתרון.

עד עתה הטיפול היה במוסכים מורשים של פורד שטענו שהיו בקשר ישיר עם היבואן וקיבלו הנחיות ממנו, כך שאני עדיין אתן את הקרדיט לדלק מוטורס בניר צבי כשאגש לשם בקרוב מאד. מקווה ששם יתייחסו אחרת ויפתרו את הבעיה (כנראה החלפת גיר).

סך הכל לרכב יש פוטנציאל אולם חווית הנהיגה נפגמת קשות עקב גיר לקויי.

אני ממש מצטער שבחרתי בפוקוס ולא ב I30CW.

לצערי, עקב החוויה המפוקפקת עם הגיר בפוקוס, לכל מי ששואל אני לא ממליץ להתקרב לרכב הנ"ל (ותתפלאו אבל הרבה שואלים).

אעדכן בהמשך.

פורסם

האמת שמבאס לגמרי לראות בעלי רכבים חדשים (הן אלה עם רכבי VAG ואלה עם רכבי פורד) אוכלים מרורים מגירים חדשניים וכנראה עדיין "בוסריים".

אני באמת מקווה שימצא פתרון יעיל לבעיה ושתחזור לכם ההנאה מהרכבים שקניתם במיטב כספכם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
גם ברשותי פוקוס טורר 2 ליטר 2012 והגיר על הפנים. הרכב היה 4 פעמים במוסך וכל פעם למספר ימים. כל פעם טענו ששידרגו תוכנה ושום דבר לא השתנה.

מה שמטריד אותי זה בעיקר רעידות שלפעמים הם משמעותיות ורעש מתכתי חזק כמו גירגור בהחלפת הילוכים מראשון לשני ושני לשלישי ומשלשי לרביעי. גם במהירות שיוט מסויימת בהילוכים הללו יש רעידות מורגשות (איזור ה 2000 סל"ד). פעמיים נירשם קוד תקלה של מוטות שמניעים את הקלאצים (נאמר לי שהמוטות הללו אחראים לרעידות ולרעש המתכתי שניגרם) אולם תמיד זה נגמר בעידכון תוכנה עם הבטחה שהפעם זו גירסא מיוחדת במיוחד למנוע 2 ליטר ועכשיו הכל תקין, אבל לצערי הכל כרגיל (כלומר לא תקין).

הגיר גרוע ופוגם בהנאה מהרכב ושירות לא טוב של יבואן (במקרה שלי, אינני יכול להעיד על מקרים אחרים) שלא עושה הכל על מנת לתת שירות נכון ולפתור את הבעיה (בניגוד ליבואן של פולקסוואגן ששם ניראה שלקחו אחריות על הבעיות בגיר DSG). נאמר לי שעל תופעות כאלו בגיר של מנוע 1.6 ליטר הגיר כבר מזמן היה מוחלף אבל בגיר של 2 ליטר הפתרון הוא תוכנה, אלא שעד עתה אין פתרון.

עד עתה הטיפול היה במוסכים מורשים של פורד שטענו שהיו בקשר ישיר עם היבואן וקיבלו הנחיות ממנו, כך שאני עדיין אתן את הקרדיט לדלק מוטורס בניר צבי כשאגש לשם בקרוב מאד. מקווה ששם יתייחסו אחרת ויפתרו את הבעיה (כנראה החלפת גיר).

סך הכל לרכב יש פוטנציאל אולם חווית הנהיגה נפגמת קשות עקב גיר לקויי.

אני ממש מצטער שבחרתי בפוקוס ולא ב I30CW.

לצערי, עקב החוויה המפוקפקת עם הגיר בפוקוס, לכל מי ששואל אני לא ממליץ להתקרב לרכב הנ"ל (ותתפלאו אבל הרבה שואלים).

אעדכן בהמשך.

נשמע חריג לרעה, מעבר לבעיות ה'רגילות' ששמעתי על הגיר הזה וחויתי בעצמי.

תתעקש ובסוף כנראה שיחליפו לך גיר. ממליץ לך לפנות ישירות למנהל השירות הארצי בדלק מוטורס כדי לזרז תהליכים.

אגב, רק כדי לוודא שאתה עם תוכנה עדכנית יחסית - כשאתה מעביר למצב ידני, מופיע לך ליד מספר ההילוך מספר

נוסף של ההילוך 'המומלץ' לפי המחשב, עם חץ ירוק ?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
נשמע חריג לרעה, מעבר לבעיות ה'רגילות' ששמעתי על הגיר הזה וחויתי בעצמי.

תתעקש ובסוף כנראה שיחליפו לך גיר. ממליץ לך לפנות ישירות למנהל השירות הארצי בדלק מוטורס כדי לזרז תהליכים.

אגב, רק כדי לוודא שאתה עם תוכנה עדכנית יחסית - כשאתה מעביר למצב ידני, מופיע לך ליד מספר ההילוך מספר

נוסף של ההילוך 'המומלץ' לפי המחשב, עם חץ ירוק ?

לא, אין לי את החץ הנ"ל עם ההילוך המומלץ. הבוחן במורשה פורד טען שזו גירסא חדשה "מהתנור" שנשלחה עכשיו מפורד עבור דגמי ה 2 ליטר. העידכון נעשה לפני כשלשה שבועות. בשלושת החודשים האחרונים עודכנה אצלי הגירסא 3 פעמים ואף פעם לא הופיע לי חץ ירוק עם מספר ההילוך המומלץ.

הבעיה שאצלי הרכב בליסינג (מזל שלא בבעלותי הפרטית עקב האכזבה הגדולה) ובתחילה נתתי לחברת הליסינג לטפל ולא קרה כלום. בפעמיים האחרונות הלכתי אני למוסך מורשה ועכשיו אגש אני בעצמי לניר צבי. מקווה שאזכה לפתרון. מקווה שלא אגיע למצב שאצטרך לדרוש מחברת הליסינג לקחת את הרכב חזרה.

פורסם

אתה בטוח שאין לך ?

שים לב שאני מדבר רק על מצב שאתה לוחץ על הפלוס/מינוס כדי להכנס למצב ידני, ואז מופיע לך ליד הS (או D)

מספר ההילוך הנוכחי, לידו, מופיע ההילוך המומלץ, אבל רק במידה ואתה לא נמצא ממילא בהילוך המומלץ.

תנסה למשל למשוך את הסל"ד בהילוך שני ל-5K, אבל לא במצערת מלאה.

(עכשיו חשבתי על זה שבטרנד יש מסך מנוון יותר של מחשב הדרך, אז סביר להניח ששם זה לא יוצג כי

אין שם צבעים וגם המקום יותר מוגבל בגלל הרזולוציה הנמוכה). אם יש לך טיטניום זה חייב להיות.

אתה יכול לראות בסרטון הזה את החץ מופיע לפני ההעלאות הילוך :

http://www.youtube.com/watch?v=

5Xm0nOcExu0 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
אתה בטוח שאין לך ?

שים לב שאני מדבר רק על מצב שאתה לוחץ על הפלוס/מינוס כדי להכנס למצב ידני, ואז מופיע לך ליד הS (או D)

מספר ההילוך הנוכחי, לידו, מופיע ההילוך המומלץ, אבל רק במידה ואתה לא נמצא ממילא בהילוך המומלץ.

תנסה למשל למשוך את הסל"ד בהילוך שני ל-5K, אבל לא במצערת מלאה.

(עכשיו חשבתי על זה שבטרנד יש מסך מנוון יותר של מחשב הדרך, אז סביר להניח ששם זה לא יוצג כי

אין שם צבעים וגם המקום יותר מוגבל בגלל הרזולוציה הנמוכה). אם יש לך טיטניום זה חייב להיות.

אתה יכול לראות בסרטון הזה את החץ מופיע לפני ההעלאות הילוך :

תודה על הסרטון.

אצלי זה הטרנד ואין את האינדיקציה הברורה שרואים בסרטון (לא חץ ולא ההילוך המומלץ).

בכל מקרה עכשיו אתגרת אותי ולכן בערב אבדוק שוב רק לוודא שאינני טועה.

פורסם

אצלי יש את הטורר 1.6 ליטר עם כמעט 60K והגיר זה אחד הרכיבים שדווקא לא עושים צרות (משאבת מים, משאבת בלם, תקלות חשמליות ועוד כל מיני דברים כן אבל לא הגיר).

הגיר הזה הוא הסיבה שנמנעתי מבפלואנס דיזל. העדפתי לא לקחת סיכון עם גיר חדש בשוק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...